Твърда лодка , подходяща за превоз върху автомобил

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Заключено
pavlin69
новобранец
новобранец

Re: Твърда лодка , подходяща за превоз върху автомобил

Мнение от pavlin69 »

agogov написа:Някой да е чувал за тези:
open-boat-dinghy-23853-202473M.jpg
Ето, че ти сам разводняваш собствената си тема. Уж питаше за други лодки!!! И искаш конкретен отговор само за тях.
Това Delfino 330 със сигурност надхвърля неколкократно шуменката и тутраканката. А от тези двете повече ми допада чернокосата......Недей да пускаш "мухата", да се опитваме да ти дадем идеи, в същото време да се репчим помежду си кой колко разбира, заради темата на някой който иска да си купи лодка, но не се е качвал на такава.

П.С. Моля да бъда извинен ако прозвуча грубо.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Агогов,защо не си вземеш като на Троли лодката :?: :?: :?: Готина е за тебе и Троли,харесвате я,какво повече разпитваш :roll: Очакваш някои голям специалист ли да се изкаже,какво ли :roll: :roll: :roll: Като не те интересува друга,и след като няма други лодки които да ти подхождат какво се правиш на откачен,взимай и приключвай.Според мене си поредния дето си търси занимавка,защото всичко това е дъвкано стотици пъти :idea: :idea: :idea: Няма лодка от всички споменати тук която да не е удумвана и всеки си е казал думата за и против,какво още търсиш,някаква извън земна ли,космически кораб 285 с подводни крила ли искаш :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Изображение

Тази лодка е перфектна за твоята цел-Риболов,защото е дървена и предполагам по-лека от стъклопластовата! :roll: Обаче тук не се продават,нема кой да ги направи и сигурно ще са по-скъпи от стъклопластовия вариант? :cry: Делфиното изглежда много добре и дължината я бива,но и немам данните!Но е видно от снимките,че нема проблеми да се качат трима и повече човека в нея!То и Смартът уж е малък,но върши идеална работа за където е предвиден! :wink: Та и с лодките е така! :idea:
agogov
новобранец
новобранец

Мнение от agogov »

Намерих данни за 'Делфиното', двоен корпус и е тежко за моите цели, цената също е височка според мен, съизмерима е с алуминиевите корита...

Дървената ме кефи, само дето и го няма 'нослето', но тя е ръчна изработка, изпипан е всеки детайл и ще е цифра дори за ценители.....

Продължавам да се оглеждам(в това число и за надуваеми), най-вече ще търся да пробвам и преценям.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Troli Rapala написа:
Тази лодка е перфектна за твоята цел-Риболов,защото е дървена и предполагам по-лека от стъклопластовата!
По-лека едва ли, но гаранция струва колкото 2 алуминиеви или Н-бр стъклопластови... Западна лодка ръчна изработка :axe:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Евтина,малка и сигурна лодка която да качваш сам на колата - няма !!! Геле Капацитето /в другия форум/прави някакви,но ги прави както трябва и им търси нормална цена.Само не знам каква е и дали можеш сам да я обслужваш.За това в предния пост ти казах че само на Троли коритото ще ти пасне

agogov
новобранец
новобранец

Мнение от agogov »

krokibg написа:Евтина,малка и сигурна лодка която да качваш сам на колата - няма !!! Геле Капацитето /в другия форум/прави някакви,но ги прави както трябва и им търси нормална цена.Само не знам каква е и дали можеш сам да я обслужваш.За това в предния пост ти казах че само на Троли коритото ще ти пасне
На Геле съм му благодарен, отдели ми поне час време, поговорихме. Говорил съм и с други хора, чиито мнения ценя и съм им благодарен. Ще си изясня какво има и какво няма и без наставническите ти мнения :!: Не съм тръгнал да купувам, а разпитвам. Имам си условия и си ги гоня. Ти ако можеш помагай, до тук не си! Какво ще ми пасне няма как да знаеш. Не искам да споря извън темата! Затова ако имаш решение по моя въпрос слушам, ако нямаш.....здраве!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

agogov написа:
На Геле съм му благодарен, отдели ми поне час време, поговорихме. Говорил съм и с други хора, чиито мнения ценя и съм им благодарен. Ще си изясня какво има и какво няма и без наставническите ти мнения :!: Не съм тръгнал да купувам, а разпитвам. Имам си условия и си ги гоня. Ти ако можеш помагай, до тук не си! Какво ще ми пасне няма как да знаеш. Не искам да споря извън темата! Затова ако имаш решение по моя въпрос слушам, ако нямаш.....здраве!

Защо да са ми наставнически мненията ??? Ти не четеш ли какво ти се пише или се правиш на луд ??? Гелето даже много време ти е отделил,защото търсиш под вола - теле :idea: :idea: :idea: И понеже ме нервираш,ще ти кажа директно,няма да намериш нищо,защото такова няма,особено с твоите претенции :idea: :idea: :idea: Хората от години се занимават с лодки и са търсили,видяли и тествали доста лодки и знаем какво има и какво няма на българския пазар а дървени глави като тебе накрая се набутват ,но това си и заслужавате щом Троли и лодката му ти са критерий. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

А,има една,продава се за 1200лв и е "Куик Силвър" менте,да не би да я продаваш ти,че за това толкова време се ръчкаш и разпитваш,че да държиш темата изкуствено жива.Бая хитреци се опитват да си поправят грешките които са направили като са закупили боклуци и се опитват да се отърват и да ги набутат на някои балама :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Агогов,май има няколко производителя на тези лодки без вътрешната част тип Лагуна,които са 47кила и съответно по-леки от Сепия-77/80килограма! :rolleyes: Тоя калъп е за Класическа рибарска лодка и производителите са няколко,не само в Шумен!На езерото Ариана,пак са такива с по-големия размер!Преди два месеца се продаде в Мобилето Лагуна+Колесар +3.3Меркюри-2Т за 2бона,мои познати я купиха и са се качвали трима мъжаги в нея без проблем!Огледай се и за Романтика,защото е много хитра рибарска лодка по принцип,а и за твоята ситуация!Надуваемата я забрави,просто е временен вариант и амортизацията е много бърза! :cry: :cry: :cry: Преди бях пуснал една тема "Не,на гуменярките",точно след като минах на твърдо корито! :wink: :drinkers:
agogov
новобранец
новобранец

Мнение от agogov »

krokibg написа:
agogov написа:

Защо да са ми наставнически мненията ??? Ти не четеш ли какво ти се пише или се правиш на луд ??? Гелето даже много време ти е отделил,защото търсиш под вола - теле :idea: :idea: :idea: И понеже ме нервираш,ще ти кажа директно,няма да намериш нищо,защото такова няма,особено с твоите претенции :idea: :idea: :idea: Хората от години се занимават с лодки и са търсили,видяли и тествали доста лодки и знаем какво има и какво няма на българския пазар а дървени глави като тебе накрая се набутват и го духат,но това си и заслужавате щом Троли и лодката му ти са критерий.Я върви на майната си заедно с кумира ти и неговата лодка :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

А,има една,продава се за 1200лв и е "Куик Силвър" менте,да не би да я продаваш ти,че за това толкова време се ръчкаш и разпитваш,че да държиш темата изкуствено жива.Бая хитреци се опитват да си поправят грешките които са направили като са закупили боклуци и се опитват да се отърват и да ги набутат на някои балама :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ако не си продавач,дано да се набуташ и после да си я тряскаш в главата,ама първо да се обърнеш точно през февруари :ANAL: :ANAL: :ANAL:
Много мъка има по тая земя наистина............
Агогов,май има няколко производителя на тези лодки без вътрешната част тип Лагуна,които са 47кила и съответно по-леки от Сепия-77/80килограма! :rolleyes: Тоя калъп е за Класическа рибарска лодка и производителите са няколко,не само в Шумен!На езерото Ариана,пак са такива с по-големия размер!Преди два месеца се продаде в Мобилето Лагуна+Колесар +3.3Меркюри-2Т за 2бона,мои познати я купиха и са се качвали трима мъжаги в нея без проблем!Огледай се и за Романтика,защото е много хитра рибарска лодка по принцип,а и за твоята ситуация!Надуваемата я забрави,просто е временен вариант и амортизацията е много бърза! :cry: :cry: :cry: Преди бях пуснал една тема "Не,на гуменярките",точно след като минах на твърдо корито! :wink: :drinkers:
С едно изключение, всяко мнение ми е добре дошло.
Колко е приемливата височина на борда за язовирна, речна лодка. Имам някои идеи, а и БЛАГОДАРЯ! на колегите, които споделят други на ЛС, а не тук, заради "капацитети". Не ми се споделя много за идеите, надявам се се досещате защо, но резултатите добри или лоши ще ги споделя, за да има полза, нали това е смисъла на форумите..........
Надуваемата лодка за мен е компромисно решение, каквито за съжаление са и всички останали познати ми решения. Това че не е намерен отговор за сега означава, че такъв трябва да се търси.......Въпрос на сметки и компромиси..........
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ти като си капацитет,защо нас питаш тук а ??? Я ми изброй колко модела и марки лодки има в България дето стават за тебе а :?: :?: :?: Аз ще ти кажа,само един модел,модифициран и тези няколко човека които ги правят,всеки си я прави както му падне,с двойни дъна,без двойно дъно,балони отпред и отзад и без балони.Няколко производителя са ги удължили с малко но пак са кенеф лодки от където и да ги погледнеш.Ама какво знам аз,ти си отворкото и както и до сега,освен бик,под вола нищо друго няма да намериш освен тези боклуци.Мъката е голяма наистина,поне си го признаваш.Що се отнася до съветите които са ти дадени,ако имаше такива за които "благодариш"на колегите,сега щеше да си с лодка нали ме разбираш.Айде,да се махам че ми е писнало от умници като тебе на които "всичко им е ясно",но все пак да попитат :evil: :evil: :evil:

Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Всъщност,Мъката е само по нашата Земя и нашето Племе,защото в Германия,Холандия или някоя Скандинавска Държава не се гледа от Каква лодка ловиш,а Каква риба ловиш! :idea: Въпрос на Възпитание и Приоритети! :wink: Ето един Финландски тинейджър от ква лодка лови,дори и без двигател а само на гребла! :wink: Лодката не е с двоен корпус и даже формата и е по-нестабилна от Лагуната,ма кво от това и нали върши работа,щот без нея немаш достъп до тая щука-примерно! :idea: :wink: :drinkers:

Изображение
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

И понеже доста хора са заблудени относно лодките,ще дам два факта! :idea: Тази лодка от снимката е най-масовата във Финландия и Скандинавските страни+канутата=нашата Лагуна,Сепия или как я кръсти некой от прованса на булгари! :wink: А най-големия производител на лодки в Света е Не-случайно Финландската фирма Терхи,а не некоя друга! :wink: :drinkers: Та срещу фактите и Боговете мълчат,а "умници" и "разбирачи" на тема лодки с лопата да ги ринеш в Татковината,ма вървят само на село,но не и по света! :mrgreen: :drinkers: Светът се върти,въпреки тях! :mrgreen: :drinkers:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Не само че си малоумен ами си и нагъл :evil: Къде видя лодката че е като твоята бе дърводелец,тази лодка е в пъти по-стабилна от тези които визираш и се правят в България под различни имена.Разликата е от тук до Финландия интригант.Тази е с още една лодка по-дълга от твоя ковчег и поне с 25-30см по широка,да не говорим че има и кил.Вземи и гледай какво показваш :idea: :idea: :idea:
Изображение

Понеже нямаш парички за скъпа лодка,от години се опитваш да ни убедиш стотици хора тук,че твоята лодка е най-най, :mrgreen: :mrgreen: От десет реки вода носиш но седиш в лодката като глътнал бастун и не смееш даже да се наведеш свободно,смешник лъжлив :lol: :lol: :lol:

Виж са колко си жалък и смешен :idea: :idea: :idea:

Изображение

pavlin69
новобранец
новобранец

Мнение от pavlin69 »

То много интересно станало тука за има, няма няколко дни :). Яд ме е, че и аз се вързах по темата. Ама нали съм нов във форума и викам да се обадя/демек да помогна/. Няма да помагам с пари споко. Мислех само с идеи, да споделя опит ако мога разбира се. Опит не с лодките на първия пост на Агогов/който, апропо има общо 15 мнения в темата и в целия форум//май само тази тема му е интересна///. ..... И тук е много прав Кроки, дали някой не продава онази лодчица/Силвъра менте да не се продава на всяка цена/ и за това да е цялата дъндания. ....Това по коментарите..... По темата на Агогов и поредните му въпроси колко трябва да е приемливата височина на борда на язовирна и речна лодка?... и няма да давам съвети. Височината на борда е сбор от газенето на лодката и надводния и борд. Виждам че като ти вметнах за мореходност и се взе на сериозно. Та и сега така вземи се вземи на сериозно и прецени къде ще караш лодката. Направи годишен анализ на безопасните височини на вълните там/в см разбира се. Така изчисляваш колко е средногодишната височина на вълната и преценяваш коя лодка ще ти свърши работа. Това е математически модел. Трябва да използваш и статистически модел/правиш анализ на дните от изминалата година през които мислиш да караш лодката/която не си купил/ и вземаш за база данни само тези дни......Ако имаш въпроси пиши.

И още нещо, сега аз имам въпроси. Колко ще е екипажа на лодката? И ако освен тебе има и някой друг кажи му че с тези размери ако има баня и тоапетна :rolleyes: ..................
Заключено

Обратно към “Екипировка”