Замятане на леки примамки - как?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Замятане на леки примамки - как?

Мнение от Павел Иванов »

Като цяло двете въдици са много далеч една от друга , Дайкото се доближава по-скоро до Ледженд Елита , и като държане , и като цена , отколкото до Авида . Тесни водачи , колко да са тесни :roll: Псулютно еднакви по диаметър , говоря за първият и при Дайкото , и при Авида . При тази дължина която си загледал , не бих ти препоръчал да си взимаш Авид . Във варианта AVS56ULF2 ми е въдица любимка , ако и на някои да им се струва колеста , но при 7 фута вече ще си дойде доста айриа гегичката . Дайкото в този му вариант е произведение за руският пазар , перфектно за спуун и микро джиг УЛ риболов по платени локви , но за речен УЛ пак ще ти дойде доста айриа , ако и да е доста по-бърза като цяло от Авида . Виждам че по принцип ловиш с по-дълга и с нисък тест въдица та ако си решил да продължиш в тоя стил , Дайкото ще е по-доброто решение . Иначе и двете няма да имат проблеми при каст с леки примамки , даже при открити водоеми и правилно съчетан такъм ще имаш доста завиден такъв , но основната им сила е да чувстват в близост , при помпане и туич , микро клатуни , миноу воблери и микро джигове . Моят съвет е , ако искаш да ползваш видиците и по река а не само по платени локви и язовири , да се ориентираш към нещо по-късо , максимум 6.2 фута .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
stoger
новобранец
новобранец

Мнение от stoger »

Пръчката ще ползвам основно за река ,Тополница ,Марица,Въча,Чая и др. плитки реки.Ще пробвам и за кефал ,кустур и др. по баластиери.Да си кажа честно Дайкото, след като го видях и го разклатих ме впечатли повече и от Legend Elite.Но пък водачите наистина са доста по-тесни,като на фидер .
stoger
новобранец
новобранец

Мнение от stoger »

По платени не стъпвам та ако ще и водолази да закачат златни рибки.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Самите водачи са еднотипни продължение на четири броя , при това подредени в ню консепт вариант и са с един повече та за това тъй ти се е сторило . Просто от най-тесният са повече като бройка . Ако нямаш нищо против ева дръжката , за спининг въдица , еле пък във варианта УЛ и Л за мен тя е кощунство , си взимай Дайкото и си свиркай . Хвърли едно око и на Тенриу , по-конкретно моделите Райз и Сиери , вече се намират и в БГ . Друг е въпроса че ако си се насочил към върха на черешата примерно Соулс предлагат великолепни въдици . Аз примерно открих моята въдица , която като че ли наистина е правена за мен в лицето на Ито Крафт , но в момента за тях се чака неразумно много , над година . Клуб Каскет , Иви Лайн , Англо републик и някои други , също предлагат уникални гегички , много пипнати и изцяло в духа на модернистичният УЛ съчетан с традиционалистична култова визия на готовата гега .

Павел Иванов
stoger
новобранец
новобранец

Мнение от stoger »

Определено евата не ме кефи,но основно ме интересуваше разликата м/у кух и шпиц връх.Иначе ще се информирам още.Мога да чакам и с никого не се състезавам,обаче искам да го изживея ако имам шанс.Благодаря за отделеното време и внимание
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Шпиц връх не означава непременно плътен такъв :wink:

Павел Иванов
stoger
новобранец
новобранец

Мнение от stoger »

Това не знам точно,но разбра какво питах , ако имах голям опит нямаше да питам.
stoger
новобранец
новобранец

Мнение от stoger »

Огледах още доста неща-пръчки има ли някой наблюдение върху 2 конкретни. Ivyline Synchronizer 6'00" и Grafitleader 6’7”/2.01 SU-Light или подобни на тези 2 модела пръчки.
Аватар
kukukuka
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от kukukuka »

:lol: :lol: :lol: сезонът започна а ти още дремеш пред компа
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
stoger
новобранец
новобранец

Мнение от stoger »

Прав си от умуване ще забравя за какво са ми теза въдици
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

stoger написа:Огледах още доста неща-пръчки има ли някой наблюдение върху 2 конкретни. Ivyline Synchronizer 6'00" и Grafitleader 6’7”/2.01 SU-Light или подобни на тези 2 модела пръчки.
Koй точно "Графитлидър", колега? От писаното не може да се разбере конкретно. "Синхронйзър" също има доста разнообразен моделен ред - аз съм поклащал един вариант на 6 фута, ултралайт - видя ми се някак прекалено стегнат за подобна въдица. оформлението на дръжката не го коментирам, защото е нещо условно.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
stoger
новобранец
новобранец

Мнение от stoger »

Колега пръчките които съм загледал са: Synchronizer PROgre 6'00'' и Synchronizer Secure 6'00'' и от Graphiteleader Super Bellezza 6'3''. Дали Graphitleader-ра е за ул джиг и мини клатуни или е повече като Synchronizer-рите. Върха му е жило или кух? Ако знаете моля кажете. Предварително благодаря.
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от certate »

Колега stoger,

С нито една от загледаните, няма да ти комфортно в риболова който посочваш
stoger написа:...... основно за река ,Тополница ,Марица,Въча,Чая и др. плитки реки......
защото и трите пръчки които си загледал - както междувпрочем повечето продукти на тези фирми, са доста тясно специализирани, и са предназначени за риболов на затворени водоеми.

Относно приложението им и примамките, може да се осведомиш най-добре от сайта на производителя

http://www.ivyline.jp/rod-ivyline.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.olympic-co-ltd.jp/enfishing/ ... S-632XUL-T" onclick="window.open(this.href);return false;

В сайта се вижда, че кода на Super Bellezza-та е GLSBS-632XUL-T
Последното Т от кода показва че въдицата е tubular, т.е. с кух връх.
И в предвид на предназначението и, това съвсем не е въдица за ул джиг.

Въдиците подходящи за истински ул джиг са в рокфишинг сериите, защото японците в сладката си вода почти нямат хищна риба която да ловят на ул джиг. Ловят на ул джиг основно в морето.
.........!
stoger
новобранец
новобранец

Мнение от stoger »

В този-моят случай основно неЗнание и по-множко инат.Та и 3-те пръчки ли не стават за кефал и дай-боже някоя риба ня точки основно м/у 200-300гр.Примамки въртележки от 00-2 и воблери до 5 гр тип вибромакс ,джако М и J,чуби,минифатрап и др. подобни.Благодаря предварително.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”