Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Влакно за мач при използване стационарна плувка(неподвижна)
Модератор: Paublo_Eskobar
- М. Сталев
- разбира нещата
Re: Влакно за мач при използване стационарна плувка(неподвижна)
Примерно 10-12 гр ваглер с 2 гр по линията на 25 метра с 0.30 влакно
Първото което е почти невъзможно да намериш мачово влакно с този диаметър
Второ тази тежест е почти непосилно да издърпа влакно с този диаметър на тази дистанцция и да се спуне до 3 метра дълбочина примерно,а камоли да го потопиш, пък ако искаш и Йордан Йовчев да си с мача.

- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Ти ловил ли си с 0.30 на плувка, щото аз съм ловил...И знам как потъва влакното..И няма нужда да издърпваш нищо...Верно трудно е да се намери 0.30 потъващо та ако искаш да пробваме примерно с 0.22 и с 0.12 TUBERTINI SPECIAL ENGLISH SINKING и да видим кое ще потъне по лесно с еднакъв грамаж плувка...М. Сталев написа:Примерно 10-12 гр ваглер с 2 гр по линията на 25 метра с 0.30 влакноПървото което е почти невъзможно да намериш мачово влакно с този диаметър
Второ тази тежест е почти непосилно да издърпа влакно с този диаметър на тази дистанцция и да се спуне до 3 метра дълбочина примерно,а камоли да го потопиш, пък ако искаш и Йордан Йовчев да си с мача.
Бързай бавно.
-
- новобранец
Излязохте извън темата!
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Мм... да...ще извиняваш...kostadin skabrin написа:Излязохте извън темата!

Бързай бавно.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Бъркаш,това ми прилича на "с мач 3,90 линията се вкарва по-лесно под вода"М. Сталев написа:Примерно 10-12 гр ваглер с 2 гр по линията на 25 метра с 0.30 влакноПървото което е почти невъзможно да намериш мачово влакно с този диаметър

И с 0,5 ще ти потъне,не тежестта по линията ти кара влакното да потъва.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- научил се да хвърля
Бетовен, ходили сме на различни детски градини, бъди сигурен!
В моята са ме учили, че със стикчета 1,25 гр. на 15 м. ще им потопя дедовия a със стационарнат плувка - бабината!
Колега-автор на темата, колегата Бутников е дал отговор какво да направиш.
Ползвай риболовните уреди по предназначение и се наслаждавай на хобито си - другото е от лукавия!
В моята са ме учили, че със стикчета 1,25 гр. на 15 м. ще им потопя дедовия a със стационарнат плувка - бабината!
Колега-автор на темата, колегата Бутников е дал отговор какво да направиш.
Ползвай риболовните уреди по предназначение и се наслаждавай на хобито си - другото е от лукавия!
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко

Мач въдица - мач влакно.
За това става въпрос.
Всичко останало е алабалистика и чешене на пръсти. И още нещо....

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Tова ми харесаBethoven написа:.....всеки го потапя(вкарва) както и колкото може..... и където може....

Колега, не се сърди, но тя темата ти е "извън темата". Казвам го с най-добри чувстваkostadin skabrin написа:Излязохте извън темата!

-
- ще става разбирач
Темата се е развила в съвсем друга посока,но да добавя и аз.Колега Бетовен господин Румен Витков маа с болонеза и е правел не един и два пъти за смях някои от тук пишещите.Един сръбски корифей също маа с боло и то на световно и то не на река,така че по-тази тема просто спри.
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Вие у ред ли сте бре хора. Кви Монтанци, кви Гици, кви болонези, кви пет лева.maverini написа:Темата се е развила в съвсем друга посока,но да добавя и аз.Колега Бетовен господин Румен Витков маа с болонеза и е правел не един и два пъти за смях някои от тук пишещите.Един сръбски корифей също маа с боло и то на световно и то не на река,така че по-тази тема просто спри.
Къде бегахте по шеста глуха.
Въпроса е : КАКВО ВЛАКНО НА МАЧ ПРЪЧКА.....БЛА,БЛА,БЛА,....
Отговора е : МАЧ ПРЪЧКА - МАЧ ВЛАКНО.
-
- научил се да хвърля
maverini, ти да не си Чукча бе- не четеш, ама напъваш да пишеш. Питах нещо-не отговаряш. Седиш от страни и гледаш сеир и интриги. Капацитета ти не стига за сериозно присъствие в темата, така, че ако обичаш-в лево!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
maverini,Румен е един много талантлив риболовец и никой не отрича майсторлъка му.Нямам идея защо го намеси в темата,а още повече да подлагаш на съмнение нашите умения.Да,Румбата не веднъж е вадил болото на турнири,но това е според ситуация,според вижданията на риболовеца,до лична преценка.Или така постъпва опитния риболовец,който мисли по време на мач и търси изход за по-добра игра.Бих се радвал такива имена да се включват с мнения и съвети по риболовните форуми и всеки един от нас ще си вдигне нивото на знанията,а подплатени и с практика ще станем и една идея по-добри риболовци.Няма да давам пример с руските,италианските,испанските форуми,където участие взимат именити състезатели и отговарят търпеливо на всеки зададен въпрос.maverini написа:Темата се е развила в съвсем друга посока,но да добавя и аз.Колега Бетовен господин Румен Витков маа с болонеза и е правел не един и два пъти за смях някои от тук пишещите.Един сръбски корифей също маа с боло и то на световно и то не на река,така че по-тази тема просто спри.
- кирил великий
- разбира нещата
Браво на Бутник за сдържания отговор. Кефи ме как много колеги се развиха в направление търпимост и култура на общуване в годините! /и ми липсват колегите, които престанаха да пишат по различни причини./
Бая пъти мислех да пиша в тази "зимна" тема, която всъщност си изисква един прост отговор - потъващо мачово влакно - за едноточкови подвижни плувки, а за фиксирани - обикновен качествен монофил.
Иначе по въпроса за риболова с болонезе и потъващо влакно... от личен опит мога да кажа следното. Има две теми, които касаят риболова с болонезе и сръбски плувки "Гица", които не знам защо са Гица, тъй като всеки, който обикаля по сръбско, знае, че се произвеждат масово от различни правячи. А всъщност се отнасят до ползването на двуточкови слайдери в затворени водоеми.
Ето ги тези теми:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... c729a4d825
viewtopic.php?t=46064
В първата тема Методи Костов състезател от "Майсторски риболов", знаем че през 2010 г. печели на яз. "Цонево" със седем метра боло и сръбски плувки срещу всички мачови системи, казва че ОСНОВНИЯТ МУ проблем е бил невъзможността на влакното да потъва. Аз в личен план реших този проблем със спрея на "Мавер", за който съм писал и съм го снимал в други теми. И то с помощта на състезателите Любо Василев и Любо Бояджиев от магазина на Болополски на "Красно село". Те ми го изнамериха и много ми помогнаха. Значи, на Казичене платен - хвърлям 12 гр. Езеро на 30 метра, заставам на петното, влакното по линията потъва САМО без движения на пръта заради спрея, вятърът не му влияе, плувката стои над захраненото петно. Преимуществото пред фидер и риболов на дъно в случая е, че дъното там вече е с много остри миди. Кошничките се закачат, заклинват, поне на мястото, което заемам. А със сръбската атакувам отгоре.
Та боленезото, което ползвам е Потенцата на Колмик - на 5 метра. Вятърът не я бърка - това си е един здрав, удобен и бих казал универсален прът.
С потопено във водата влакно и с болонезе пък, Юрий Сипцов - индивидуален световен шампион за миналата година за риболов на леко в Словения, спечели през 2013 г. на Химкинското водохранилище шампионата на Москва.
Значи, за всяко нещо си има време и място, ситуациите са много различни и човек се учи, дето се вика, докато е жив!
Бая пъти мислех да пиша в тази "зимна" тема, която всъщност си изисква един прост отговор - потъващо мачово влакно - за едноточкови подвижни плувки, а за фиксирани - обикновен качествен монофил.
Иначе по въпроса за риболова с болонезе и потъващо влакно... от личен опит мога да кажа следното. Има две теми, които касаят риболова с болонезе и сръбски плувки "Гица", които не знам защо са Гица, тъй като всеки, който обикаля по сръбско, знае, че се произвеждат масово от различни правячи. А всъщност се отнасят до ползването на двуточкови слайдери в затворени водоеми.
Ето ги тези теми:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... c729a4d825
viewtopic.php?t=46064
В първата тема Методи Костов състезател от "Майсторски риболов", знаем че през 2010 г. печели на яз. "Цонево" със седем метра боло и сръбски плувки срещу всички мачови системи, казва че ОСНОВНИЯТ МУ проблем е бил невъзможността на влакното да потъва. Аз в личен план реших този проблем със спрея на "Мавер", за който съм писал и съм го снимал в други теми. И то с помощта на състезателите Любо Василев и Любо Бояджиев от магазина на Болополски на "Красно село". Те ми го изнамериха и много ми помогнаха. Значи, на Казичене платен - хвърлям 12 гр. Езеро на 30 метра, заставам на петното, влакното по линията потъва САМО без движения на пръта заради спрея, вятърът не му влияе, плувката стои над захраненото петно. Преимуществото пред фидер и риболов на дъно в случая е, че дъното там вече е с много остри миди. Кошничките се закачат, заклинват, поне на мястото, което заемам. А със сръбската атакувам отгоре.
Та боленезото, което ползвам е Потенцата на Колмик - на 5 метра. Вятърът не я бърка - това си е един здрав, удобен и бих казал универсален прът.
С потопено във водата влакно и с болонезе пък, Юрий Сипцов - индивидуален световен шампион за миналата година за риболов на леко в Словения, спечели през 2013 г. на Химкинското водохранилище шампионата на Москва.
Значи, за всяко нещо си има време и място, ситуациите са много различни и човек се учи, дето се вика, докато е жив!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Кире,имаш + от мен.