Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Заргана май доста се раздвижи ...
Модератори: emo vasilev, alekst
- Малкото рибарче
- новобранец
Колеги, пуснете рибата малко и на юг, бе.
От три дни тука положението е отчайващо. В петък извадихме по 2 заргана до обяд, а в събота и днес - пълно капо. За капак и днес времето беше ветровито, че хванахме единствено по една настинка.
Айде дано след днешния дъжд, работата малко да потръгне. Иначе навътре явно риба има, щото гледах днеска лодките вадеха на мрежите доста илария, а едните бяха извадили даже доста прилични платерини и някой друг кефал. Така че надежда има да слезе и към брега.

Айде дано след днешния дъжд, работата малко да потръгне. Иначе навътре явно риба има, щото гледах днеска лодките вадеха на мрежите доста илария, а едните бяха извадили даже доста прилични платерини и някой друг кефал. Така че надежда има да слезе и към брега.
Не съм ловец, но съм рибар!
- чуруликпенчо
- сериозен играч
-
- сериозен играч
Пичове направо ме разболяхтеonzinasi написа:Дава си рибката и на юг.Днес пак на Черноморец,по-слабо от колкото в петък,но засметка на това по качествено.10 зизита + един 45 см. дебеланко .![]()

Рано-рано бях на яхтеното пристанище на "Св. Константин и Елена" с цел септемврийска инспекция на рибите от сем. Зарганови. Там вече имаше трима "инспектори", които усилено работеха по въпроса. Нямаше вятър и вълнение, т.е. условията за риболов бяха прекрасни. Зарганите и илариите обаче явно не знаеха това и ударите бяха редки. Не броим боклуджата, която се въртеше пред камъните и опасваше червея. Имаше колеги и на плаваща, и на потъваща бомбарда, но резултатът при всички беше един и същ - клонящ към нула - на половин час някой вадеше рибка. Заргана не само беше кът, но и кълвеше страшно предпазливо. В почти половината случаи се откачаше, въпреки че ловя с куки "Gamakatsu" - по-добри от тях не съм виждал по магазините. Към 11 ч. ято едри иларии се задържа десетина минути в мои териториални води и това ми помогна да покрия дъното на кофичката си. Крайният резултат: 8 заргана и 3 дебели иларии. Слаба работа за 5 часа риболов, може би нощния дъжд обърка нещата. Но колкото - толкова, било е и много по-зле. Пък и утре е ден. Наслука на всички.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Е,значи си по-добре от мен.След нощните силен вятър и дъжд предположих , че морето няма да става и се наспах като змей. Да,ама като се събудих и видях от балкона морето,направо си умрях от яд. Както и да е ,от днес съм в отпуск и всеки ден мога да ходя за риба /стига времето да е с мен/.Утре мисля да се пробвам.Най-вероятно ще се покаже иларията. Какво разказват колегите за чернокопа? Имал ли е някой слука със зъбатковците или още ще ги чакаме?
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Чудя се дали да не взема блесните и да се разходя по буните някоя сутрин,или вечер.На канала също има много уловисти места,които си струва да се пробват.
Вдругиден сутринта съм на трета буна,може и през втора да мина да проверя как са зарганите.
Вдругиден сутринта съм на трета буна,може и през втора да мина да проверя как са зарганите.

Последно промяна от Камбата на Съб Сеп 01, 2007 6:20 pm, променено общо 1 път.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
- чуруликпенчо
- сериозен играч
- чуруликпенчо
- сериозен играч