Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Каква е тази риба?
Модератор: emo vasilev
- CERRUTI
- сериозен играч
Това ли е бибан...аз си го представях съвсем друго яче..един приятел от Бургас ми беше разправял за бибана но останах с впечатлвние по думите му че е черен на цвят...batmilen написа:Ами обикновен бибан , тук при нас в Бургас ги има в изобилие.Кълват на поразия, бучат а и боли после и кръвта трудно спира.Сигурно имат някакъв антикуагулант в слузта по кожата.Маа им гадове!

По повод предната рибка,на всички рибари им е неприятно когато слънчо нагълтва куката почти до плувката,но аз открих друго приложение за тази иначе красива рибка.Гледам една в аквариума си от вече година,и смея да твърдя,че дори съм я дресирал.
Става въпрос за слънчака от аватара ми. 

Не е ли с кука в устата,
няма файда от хвалбата!
няма файда от хвалбата!
-
- ще става разбирач
-
- ще става разбирач
евала!vladoran написа:По повод предната рибка,на всички рибари им е неприятно когато слънчо нагълтва куката почти до плувката,но аз открих друго приложение за тази иначе красива рибка.Гледам една в аквариума си от вече година,и смея да твърдя,че дори съм я дресирал.Става въпрос за слънчака от аватара ми.
То риба има ама водата е повече.
Та относно красивите слънчевки ....
Лошата им репутация идва от от тяхната лакомия ... (както споменаха някои колеги "докат се усетиш ... куката се показала през аналния отвор") и от разочарованието на риболовците от факта, че силния удар и сравнително тежката борба не е увенчала с подходящия за кука №14 шаран
Храни се предимно с ларви и дребни рибки, канибал е. А относно изяждането на хайвера на другите риби си е чисто и просто мит.
Слънчевката (Centrarchidae) е от семейство бодлоперки , сиреч много близък братовчед на костура и не му отстъпва по вкусови качества (стига слънчевката да е с размери над 8 см, иначе е само глава и перки)
За поколението се грижи мъжкия, като прави ямки във слънчевите песакливи участъци. Втози период е много аресивен и напада риби дори по големи от него, без да се отдалечава от гнездото.
Поради тази причина е е много подходящ обект за "зарибяване" на децата ни в любимото ни хоби, защото може да се наблюдава дириктно какво се случва около куката и кога тя е в устата на рибата (аз поне още не съм успял да убеда щерката, че гледането на плувката е много интересно занимание и за това можете да изкажете благодарностите си към дъщеря ми, за намалялата популация на слънчевки в софийския регион)
П.П. Риболова има някаква цел .... било то прехрана или просто удоволствие .... не разбиран обаче идеята ... "хвани - изхвърли"
Лошата им репутация идва от от тяхната лакомия ... (както споменаха някои колеги "докат се усетиш ... куката се показала през аналния отвор") и от разочарованието на риболовците от факта, че силния удар и сравнително тежката борба не е увенчала с подходящия за кука №14 шаран
Храни се предимно с ларви и дребни рибки, канибал е. А относно изяждането на хайвера на другите риби си е чисто и просто мит.
Слънчевката (Centrarchidae) е от семейство бодлоперки , сиреч много близък братовчед на костура и не му отстъпва по вкусови качества (стига слънчевката да е с размери над 8 см, иначе е само глава и перки)
За поколението се грижи мъжкия, като прави ямки във слънчевите песакливи участъци. Втози период е много аресивен и напада риби дори по големи от него, без да се отдалечава от гнездото.
Поради тази причина е е много подходящ обект за "зарибяване" на децата ни в любимото ни хоби, защото може да се наблюдава дириктно какво се случва около куката и кога тя е в устата на рибата (аз поне още не съм успял да убеда щерката, че гледането на плувката е много интересно занимание и за това можете да изкажете благодарностите си към дъщеря ми, за намалялата популация на слънчевки в софийския регион)
П.П. Риболова има някаква цел .... било то прехрана или просто удоволствие .... не разбиран обаче идеята ... "хвани - изхвърли"
- coolgogo
- новобранец
- Обратна връзка:
мен са ме учили че тва е царичка и не става за ядене лично на мен тая риба ми къса нервите шот само ми разваля риболова на плувка
Младия рибар е най-добрия рибар. Give the way for new generation!!! http://s3.bg.bitefight.org/c.php?uid=26518
Re: Каква е тази риба?
Колега товое според мен слънчева риба-слънчак им казват още а окраската е мисля според водоема каквае водата и каква растителност имаstih написа:Днес си направих излет на Луда Камчия, край с.Бероново. Покрай мрянката, уклейките и дребни кленчета се закачи и това
Някой може ли да ми каже какво е това, защото много ми прилича на морска рибка?
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
е,мерси,че НИ предупредиmarinov написа:Ако хванете такава риба нея пускайте обратнозащото изяжда хайвера на другите риби
![]()
![]()
![]()
![]()

пс-колега,хубаво НИ предупреди за сльнчака,ама бабушката,таранката,уклея,костура,шарана,платиката и червеноперката кво да я праим?

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
честито