Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от Redimido »

Точно за там говоря - където съм маркирал в червено.

Изображение

А с кола не се ли стига по линията, която съм маркирал в зелено. Виждам на картата, че има някакъв път там. Ама последния път като ходих бяха големи калища и не се реших да затъвам. Но пък на картата виждам, че при оградата на летището има коли. Има и още един малък гьол, на който никога не съм ходил. Предполагам там излизат линовете.
Аватар
achocom
новобранец
новобранец

Мнение от achocom »

с кола се стига до малкия гьол - до оградата на летището и ако си с висока кола минаваш до самата ограда на летището за да заобиколиш малкия гьол и да излезеш до реката но си е рисковано, между големия и малкия не се минава с кола, защото има поточе и няма път за кола
България ни е една - нека да я пазим поне ЧИСТА! :fishing3:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

По зеленото се стига, но няма смисъл да караш из полето. По-добре влез от Кривински път и стигаш до двете гьолчета. По червеното си пеша.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Ясно...а за мач, къде е най-добре на тоя гьол? Преди ловях перки в началото на зеленото. Ама терена е много кофти, затова исках да пробвам от другата страна. Но не знам как е хавата там?! Някаква информация, дълбочини, възможен улов!?
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

Колеги да попитам и аз нещо за този гьол на него ли се намира прословутото черно кафе и на кое место е на гьола щото кафета не видях покрай него :D ако някой ще ходи утре там може да се засечем тоя път ше си зема и билета :D
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Аз днес след работа ще се разпиша на Панчарево пак...че ми е близко до Бизнес Парка. 16:30 приключвам тука и газ...ха дано ме огрее!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

geibriel написа:Колеги да попитам и аз нещо за този гьол на него ли се намира прословутото черно кафе и на кое место е на гьола щото кафета не видях покрай него :D ако някой ще ходи утре там може да се засечем тоя път ше си зема и билета :D
Черното кафе е точно зад спирката на Ботевградска шосе. Ако не се лъжа е оранжево на цвят :lol: :drinkers:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
R.Marinov
новобранец
новобранец

Мнение от R.Marinov »

На Враждебна ходих преди около седмица и си беше тегав риболова.. един лин и малки костурчета.
На дъно не пипна..

Искам да попитам на Панчарево зад двата гьола около мостчето има ли някаква слука.. никога не съм пробвал там?
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

В събота минах от там не видях никой нищо да хваща за около 30 мин. Един колега до моста опитваше на болдо, но докато аз бях там нямаше слука. Принципно там дава чевеноперка, по някой уклей.
Около шавара излиза по някоя и друга каракуда, коя по- едра, коя по-дребна ...
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Аз в събота след работа отскочих до Панчарево. Бях по шаварите, но нещо каракудата не ме уважи. Лових бабушки и уклей на дълбочина 50 см. с фиксиран ваглер Кралусо Рокет Лайт /2,5+1/, повод 0,10 на Мило и кука № 16 Колмик BS5000/препоръчвам/. Докато "втаса" захранката си ловях добре и съответно като започнах да я мятам рибата избяга /по-точно стана капризна/ предполагам, че причините са: малката дълбочина, захранката беше Ван ден Енде за Каракуда, не ми се местеше на друго място и т.н, но все пак крастата беше задоволена. Лошото е, че сега пак ми се ходи :lol: . Колега с найлоново пликче каза, че бабушката давала добре на втичалото.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

miro253 написа:захранката беше Ван ден Енде за Каракуда
Тая коя ще да е?
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

topsoft написа:
miro253 написа:захранката беше Ван ден Енде за Каракуда
Тая коя ще да е?
Ето тази е: http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=183" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Хм, ще я тествам...мерси!
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
ILIAN-64
новобранец
новобранец

Мнение от ILIAN-64 »

Колеги,малко помощ за взимане на решеие относно водоема.Къде би могло да се направи някакъв сностен риболов около София.Колебая се между Волуяк-платеното,777 или Суходол.Суходол го бях отписал,но все си викам данеби.Някой ако е ходил скоро по въпросните локви,нека сподели.
Pu6ap
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Pu6ap »

На платеното на волуяк се лови шаран на земен червей.... Но там е една локва 10 на 15 метра така че ако не си там 6 няма смисъл .. Аз бях ходил на изборите в 7 без 25 бях там и обикалях 20 минда видя накъде да мятам
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”