Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Никои не обажда нищо за тоя лом
Чудя се дали да отида утре на лома или на текето.

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
+1 от мен за Лом-а. Търси обаче по сенчести места. Помпената е добър вариант. Около х. Алпинист също или в района на Красен. Излизат добри каракуди, чат-пат шаран и сом. Пролетта и с бяла мряна малко над половинка се отчетох, и облез има на места. Но рибата е капризна, ама то в тая жега кой ли не еflex написа:Никои не обажда нищо за тоя ломЧудя се дали да отида утре на лома или на текето.

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Ще ти кажа само да не се занимаваш с Текето. Иначе тази седмица гепах едно шаране ама снимка утре.flex написа:Никои не обажда нищо за тоя ломЧудя се дали да отида утре на лома или на текето.

-
- вече хвърля и на тежко
В Събота следобед бях на прословутия Лом след помпената станция на Басарбово. Намерих си една свободна полянка на около 150 метра от помпената и се позиционирах до една върба да ми пази сенчица:flex написа:Никои не обажда нищо за тоя ломЧудя се дали да отида утре на лома или на текето.
Такава тарапана по Лома не бях виждал! Имаше поне 15 коли и микробуси. Народ като на панаир - лелки и чичаци по бански, тенти, маси, ракии, салати, барбекюта, дечурлига... Абе курорт! На всяка полянка минимум по 3-4 въдици. Аз пристигнах около 17.30 и лових до 21.30. През това време някой си тръгнаха, но дойдоха други да бивакуват и нощуват там. Сега за риболова - лових на фидер, хранилка 50 гр. /в последствие 30 гр./, захранка Nessa Black River с малко течен ароматизатор. За стръв използвах шарен червей. Уловът ми беше скромен - три таранки по около 300-400 гр. Беше доста топло и рибата определено не вземаше активно. Към 19.00 ч дофтасаха едни образи с 2 коли - цяла фамилия - дядо, баба, сина, снахата и дечурлигата. Разбраха че няма да нощувам и заопъваха палатки и запалиха барбекюто. Естествено риболова съвсем пропадна. Капацитетите ме светнаха, че не е правилно да ловя с хранилка, "малай си трябва". Тъй била свикнала рибата.

По сигнал на приятел, че бил скъсан на един държавен водоем, реших да пробвам да разбера какво го е скъсало. Та отивам аз уикенда и почвам да разпитвам хората там, къде е дълбок водоема, колко е дълбок, какво е давало до сега предните години на какво е давало. Съмнявах се, че го скъсал някой шаро понеже е захранвал с жито и ловял на жито. Питам един възрастен човек дали дава водоема шаран, а той ми отговаря: "Дяда, няма такива неща вече, шаран тука не съм виждал от 4 години". Така и така бях вече отишъл на язовира викам си да пробвам барем разбия таз седмица пък един язовирски мит
. Водата на повърхността някъде около 30 градуса - ще търсим бате шаро надълбоко. Пуснах сонара, видях къде има дълбочини, както предварително ме бяха информирали, харесах си едно уж перспективно място и застанах. Към 2 часа поредния мит вече беше разбит - един дивак решил да похапне вкиснала царевица.

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
В последно време от как се разчу че излизали каракуди е все така...последния път като ходих до мен имаше едни пичове с един бус. Дошли за риба с женорята, с децата, чалгата дъни от буса и като ги питах как е - "няма брат, само една таранка" на качамак ест., а от сутринта били там. Аз бях на 20 м тях с фидера и за 3 часа дръпнах 3-4 риби.deto_g написа: Такава тарапана по Лома не бях виждал.....
Както и да е.
Ориентирам се към едни други места където е по-голяма джунгла и е по труднодостъпно
Тези, които са ти казали това хал хабер си нямат от риболов.deto_g написа:Капацитетите ме светнаха, че не е правилно да ловя с хранилка, "малай си трябва". Тъй била свикнала рибата.

-
- вече хвърля и на тежко
kasabinho написа:Тези, които са ти казали това хал хабер си нямат от риболов.deto_g написа:Капацитетите ме светнаха, че не е правилно да ловя с хранилка, "малай си трябва". Тъй била свикнала рибата.

Все пак това е идеята на фидера.deto_g написа:Изобщо и не спорих с тях! Идеята им беше, че храната от кошничката бързо се измивала от течението
а малая, разбираш ли, си стоял и таранката не можела да му устои. Нищо че аз презамятам на 10-15 мин., а те слагат звънците и поркат парцуца.
Най-вероятно ще сгрешиш.deto_g написа:И все пак съм готов друг път да експериментирам с инлайн метод хранилка с по-лепкава храна и къс повод под нея. Там течението го позволява

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И като се задържа повече, хабим по-малко, а глупавите таранки се нареждат край него и си смучат, и обикалят цялата река да намерят една топка полузабита в тинятаdeto_g написа: ...малая, разбираш ли, си стоял и таранката не можела да му устои. Нищо че аз презамятам на 10-15 мин., а те слагат звънците и поркат парцуца.

Абе тоя чалъм и аз се каня отдавна да го пробвам, както ти казваш там течението е слабичко, ама все си мисля че ще се капотирам...deto_g написа:И все пак съм готов друг път да експериментирам с инлайн метод хранилка с по-лепкава храна и къс повод под нея. Там течението го позволява
- nikolaiiliew
- сериозен играч
kasabinho, кой е този държавен водоем?
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
-
- ще става разбирач
Няма малай няма фидер храна направо 1 жълта кука връзваш - тя рибата като забележи жълтия цвят ще го асоциира с храна. 

-
- новобранец
Здравейте колеги дойде време и аз да се похваля с една хубава рибка хваната на Антимово.Рибката е амур 7 и 300 хванат на качамак.Снимки нямам защото кабела на фотоапарата е при един приятел,а ако благоволи да ми го върне ще се опитам да кача някоя снимка.....Итерестното за язовира е,че язовира е държавен,а идва един смешник и гони хората и се прави на интересен сигурно да могат да си слагат мрежичките необезпокоявани не зная.НАСЛУКА.
- potrebitel_666
- новобранец
Здравей колега, само да питам под "държавен" значи имаш в предвид големия язовир така ли? Понеже разбрах че там били 2 и не ми е ясно. Иначе съм ходил там отдавна и съм хващал риба. Моля за малко повече инфо! Благодаря предварително^6tukar4eto^ написа:Здравейте колеги дойде време и аз да се похваля с една хубава рибка хваната на Антимово.Рибката е амур 7 и 300 хванат на качамак.Снимки нямам защото кабела на фотоапарата е при един приятел,а ако благоволи да ми го върне ще се опитам да кача някоя снимка.....Итерестното за язовира е,че язовира е държавен,а идва един смешник и гони хората и се прави на интересен сигурно да могат да си слагат мрежичките необезпокоявани не зная.НАСЛУКА.
-
- новобранец
Да колега на големия,а малкия е частен.