Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

искам да хвана риба на блесна
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Vid
- кандидат преподавател
Re: искам да хвана риба на блесна
Моите наблюдения са, че щуката кълве през светлата част от деня. А, относно мъглата, това е вярно, рибите и бялата и щуката стават активни гА се вдигне мъглата... Най подходящото време за риболов в момента де е от 11ч. до към 18,30 ч. сега де....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Значи хванах две извратени щуки,баш у големата мъгла 

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
И при мен е така и по едрите щуки са точно на залез.Vid написа: Най подходящото време за риболов в момента де е от 11ч. до към 18,30 ч. сега де....
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
момци, да се похваля първо
хванах щукле на воблер
Воблева беше salmo pike 7 см
доволен съм. Интересно беше, че след щуката едко костурче, ама баш костурче ( колкото воблера ) го гонеше и го чофкаше по задната тройка, ама не захапа. А бе тая гад не я ли е страх от щуката бе или не я е познало в гръб
А сега и питането. Мога ли да накарам воблер, който гази по default 4 метра примерно, да гази на метър дълбочина. Знам, че с вдигане на върха на пръчката вдигам и воблера, ама с колко точно ще му вдигна нивото на газене ? Пръчката ми е 2.7 метра, а аз не съм повече от 1.60 

Времето лети като магнит.
- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
стефчо разясни и малко по подробно за воблера, като например марка модел плуващ потъващ съспендър и т.нmalkia_boxing написа:момци, да се похваля първохванах щукле на воблер
Воблева беше salmo pike 7 см
доволен съм. Интересно беше, че след щуката едко костурче, ама баш костурче ( колкото воблера ) го гонеше и го чофкаше по задната тройка, ама не захапа. А бе тая гад не я ли е страх от щуката бе или не я е познало в гръб
А сега и питането. Мога ли да накарам воблер, който гази по default 4 метра примерно, да гази на метър дълбочина. Знам, че с вдигане на върха на пръчката вдигам и воблера, ама с колко точно ще му вдигна нивото на газене ? Пръчката ми е 2.7 метра, а аз не съм повече от 1.60
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
за тоя дето искам да го накарамд а плува по-високо или тоя дето хванах щуклето ?
- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
за тоя плуващия на високо.Иначе ако искаш плитко газещ воблер за плитки и обрасли водоеми с прозорчета и пролуки си вземи Рапала джойнтед 9 см цвят Тигър и Черно гръбче и сив корем - на мен ми е най уловистияmalkia_boxing написа:за тоя дето искам да го накарамд а плува по-високо или тоя дето хванах щуклето ?
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
е не знам. къв и да е, фатката е да го накарам на кочеринските да плува близо до тревата. тоя дето хванах щуката гази до половин метър, а до тревата има още малко, демек треа воблера да гази над 1 метър, ама па има места където е повече или по-малко от метър. Воблер дет гази до 3 метра примерно мога ли да го водя до 3 метра, до 2 метра, до 1 метър и до половин ? чат ли си ? 

- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
Еми ако е плуващ става с по бавна проводка и по вдигната пръчка.Аз като искам да накарам воблера да ме слуша експериментирам с по бавно по бързо по вдигната пръчка по свалена и така след 10 мин игра става.Ама като цяло плуващите са по успешни примамки за обрасли гиолове като кочеринските.Ако например има резки смени на далбочината и препятствия (за плиткото говора) може да правиш пауза и плуващия воблер да минава през тях , а и също например като е слязъл воблера на 50-60 сантима примерно и като го пуснеш да изплува много често тогава удря щуката.този воблер рапала джоинтед примерно работи и на повърхоста и играе като змииче и тогава щуката се дразни много и го атакува, но на мен най успешен ми е като го водя на 10 см под повърхноста.malkia_boxing написа:е не знам. къв и да е, фатката е да го накарам на кочеринските да плува близо до тревата. тоя дето хванах щуката гази до половин метър, а до тревата има още малко, демек треа воблера да гази над 1 метър, ама па има места където е повече или по-малко от метър. Воблер дет гази до 3 метра примерно мога ли да го водя до 3 метра, до 2 метра, до 1 метър и до половин ? чат ли си ?
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Да - това е варианта. Иначе на воблера дълбочината на газене му я регулира лопатката отпред. Трябва да се модифицира тази част за да се смени дълбочината. Ама на един воблер тръгнеш ли да му изпиляваш лопатката, после "я камилата, я камиларя", ако не си достатъчно прецизен!FlyFishing написа:Еми ако е плуващ става с по бавна проводка и по вдигната пръчка.Аз като искам да накарам воблера да ме слуша експериментирам с по бавно по бързо по вдигната пръчка по свалена и така след 10 мин игра става.malkia_boxing написа:е не знам. къв и да е, фатката е да го накарам на кочеринските да плува близо до тревата. тоя дето хванах щуката гази до половин метър, а до тревата има още малко, демек треа воблера да гази над 1 метър, ама па има места където е повече или по-малко от метър. Воблер дет гази до 3 метра примерно мога ли да го водя до 3 метра, до 2 метра, до 1 метър и до половин ? чат ли си ?