Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Използвам случая да напиша няколко думи за този водоем, който днес посетих за първи път.SPRO82 написа:........................... баластриерата Челопечене .............
Плюсовете са:
1. Голям е (най-големият около София);
2.Близо е до София - на 10 км от Подуене, почти непосредствено до шосето за Челопечене - Кремиковци;
3. Имало много и различни видове риба;
4. Има немалки зони, които са практически недостъпни за бракониерски мрежи, поради стърчащите над водата останки от дървета, расли по времето преди уголемяването му от наводнение;
5. Пътищата непосредствено около водоема са умерено неравни и с коловози на места, но общо взето проходимостта и достъпността са добри.
Минуси:
1.Немалък процент от брега на този водоем е полусметище - до цялостно сметище, битово и строително. Южно-южноизточният бряг си е бил истинско - регламентирано, сметище, което сега се рекултивира. Северния бряг - между пътя и водоема, е неофициален боклучарник и навява отвращение към част от българската нация и действителност, и отчаяние от нея;
2. Повечето от местата за риболов са недостатъчно удобни - обикновено се слиза по къс стръмен участък и има растителност, ограничаваща замятането. Има и някои прекалено стръмни наклони и високи склонове. Все пак, съществуват и места, където посочените неудобства ги няма. Някъде почвата представлява фин пясък, от който се вдига много прах. Това е доста неприятно;
3. Зоните от водоема - примерно 20(?)% от прибрежието, осеяни нагъсто със стърчащи от водата дървета, не дават възможност за нормален и по-сериозен риболов - не може добре да се замята и съответно се предполага, че има много закачки;
4. Относителен минус са прекалено(?) големите дълбочини на места. Водната растителност е средно изразена и съответно - средно изразен проблем;
5. Има обективни данни за замърсяване на водата с тежки метали;
Предполагам, че съм пропуснал някои плюсове и минуси. Главно поради обоклучеността на природата около водоема, го преценявам за себе си като недобър. Пак се сетих, че ми поомръзна риболовството от мизерията и боклуците по водоеми и реки. Май нямат добра алтернатива платените водоеми. За съжаление, изглежда само те са горе-долу възможна приемлива перспектива в тази бунищена страна - България.
Днес рибата имаше слаба активност.
Самият воден обект си изглежда добре, но не съм го снимал. Ето някои типични, за съжаление, за брега снимки:

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Първите впечатления винаги са най-силни и обективни!
За да избягам поне частично от свинщината там винаги си слагм стола във водата, така поне не виждам мръсотията...
За да избягам поне частично от свинщината там винаги си слагм стола във водата, така поне не виждам мръсотията...
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- 6tukara
- ще става разбирач
А тежките метали на Челопечене откъде са дошли? Защото преди наводненията в голямата кариера вирееха едни от най големите раци около София-те са признак за чиста вода.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Мен ако питаш залееш ли едно сметище...няма какво да се чудиш от къде са тежките метали. Процесите, които протичат във вътрешността на едно сметище биха могли да изненадат дори и най-добрия химик.6tukara написа:А тежките метали на Челопечене откъде са дошли? Защото преди наводненията в голямата кариера вирееха едни от най големите раци около София-те са признак за чиста вода.
нещо за Пънча да споделите?
По-голям шаран от рибаря няма...
Бат Пламене виж тука под моя пост колегата казва че било трагедия http://www.nariba.com/forum/viewtopic81706.htmlpacho69 написа:нещо за Пънча да споделите?
-
- научил се да хвърля
Челопечене е добър гьол за риболов, но лично аз риба от там не взимам никога заради слуховете от замърсяване с всякакви видове токсини.
За токсините не знам, но снимките с боклуците показват, че изхвърлените неща са най-вече от излети.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Те не са слухове за токсините и тем подобни гадости.През 2005г.при големите наводнения,Лесновската река скъса дигата и заля,вкара сметището във водата.Така ,че за спорта става.mgrozdanov написа:Челопечене е добър гьол за риболов, но лично аз риба от там не взимам никога заради слуховете от замърсяване с всякакви видове токсини.
Всичко може,но не всеки го можe.

-
- новобранец
Слуховете са за замърсяване с тежки метали (арсен), което е по-лошо.
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Колеги утре мисла да мръдна некъде за рибка та се чудех на богоров свободния има ли каракуда че се каракуди са ми в главата ходил съм 2 пати там ма каракуди не сам фащал само делфини и кашалоти 

Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Има каракуди много, но не кълват. Пробвал съм много работи като глина с торен, само хляб и ловя на троха, бял да стрелям и всякакви такива, но не и не. Единственото на дъно с торен или бял, но водоема е изключително обрасъл с водорасли и почти не става за дъно и фидер.
Има каракуди много, но не кълват. Пробвал съм много работи като глина с торен, само хляб и ловя на троха, бял да стрелям и всякакви такива, но не и не. Единственото на дъно с торен или бял, но водоема е изключително обрасъл с водорасли и почти не става за дъно и фидер.
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
За Богров ти трябват един 8-в телескоп и неколко пакета жито, като в редки случаи иедрите караконджоли предпочитат хляба, но в редки случаи! Търсиш дъболчина между 5 и 6 метра. Нищо повече!!!!