Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз. Лъка - Бургаско...
Модератор: sapuna
Re: яз. Лъка - Бургаско...
Моето мнение е че на този гьол рибата е около брега. Фидера не е удачен вариант. Аз съм най доволен от риболова с фиксирана плувка и възможно най-фин такъм и малка кука. Специално вчера лових на кука 14-ка и повод 0,12. Много добре се влияе рибата от стреляне с прашка на царевица, жито и пелети. Тоя път наистина успяхме да отсеем дребосъците и имахме удари само от риби около и над кило.
А какъв офроуд в калта си направих с мойта барака по пътя от асвалта до язовира... не е истина
.... много се изкефих
...почти колкото от риболова.

А какъв офроуд в калта си направих с мойта барака по пътя от асвалта до язовира... не е истина

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- и господ не е толокова добър
Както каза Локал,лепкава захранка на оловото и на косъм,но не повече от 2 царевици,така ги прая аз.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Local
- учете се от него
Баш 2 царевички си беше истината вчера. За другия път ще го открехна Жорето как да си направи най-добър монтаж за фидера на косъм и ще има ефект!
Клавиатура риба не лови!!!
На мене ми се струва, че в подобни зарибени водоеми монтажа не оказва кой знае какво влияние, по простата причина, че шарана не си е изградил инстинкт за самосъхранение и не е толкова предпазлив. По важно според мен е рибата да бъде концентрирана на дадено място чрез подходяща захранка.
Сегааа,щото на мен най-много ми кълвеше, а и взех, че хванах, та да изложа печелившата тактика
Захранката Локала я беше донесъл, много лепкава фидерна май каза. После Жоро редовно стреляше царевица,жито и скрития коз-пелети.
Накрая аз застанал между тях двамата хващах шарани
Директен 8 метра Тика Адвенчър,плувка 4 грама, първия ми повод дето безсрамно ми го отнесе,като куцо пиле домат беше към 0.10, а после продължих с 0.12 , стръв само царевица- по две зърна на куката.На бял нямам идея как са ги ловили миналата седмица, защото на това плитко място дребните псевдоразбори не го оставят на мира.Пробвах се с един мазен "дедов" торен, но пак го усмукаха гадовете.

Захранката Локала я беше донесъл, много лепкава фидерна май каза. После Жоро редовно стреляше царевица,жито и скрития коз-пелети.
Накрая аз застанал между тях двамата хващах шарани

-
- и господ не е толокова добър
Аз на тоз язовир когато ловя с 8-та слагам плетено влакно за основно и ластик 1,4,повод 0,20.Голям кеф.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- каридата
- учете се от него
не е казано че като ловиш на фидер трябва да хвърляш с все сила.примерно аз хвърлям на около 25-30м.от страната на стената а там е около 4м.днес пак ходих там за 3 часа и по пътя видях следите от офроуда,голяма кальотина беше.времето беше много яко.дръпнах 3 шаранчета но лошото беше че и трите бяха под кило.батковците им ги нямаше или аз не можах да ги събера.Днес яко скачаха на повърхноста.много добре си прекарах само дето бях сам на язовира.Ни един колега
.А да питам на лъка има и друг язовир мисля че е близо до този но нямам никаква представа за ко става въпрос ,ако някой има някаква информация да сподели.

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

-
- учете се от него
По пътя за язовира където ходим има една отбивка в ляво - виждат се бивши кошари или нещо от този род. След тях долу в ниското е другия водоем, но май почти нищо не е останало. Миналата година приятели настояваха три дена подред там и резултата бил няколко дребни таранки.Веднъж съм ходил, но наблегнах на скарата и бирата
и до въдиците не можах да стигна
.

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- Local
- учете се от него
Трябва да се рани, докато се заравни дъното, иначе другото е афиф работа...strijok написа:По пътя за язовира където ходим има една отбивка в ляво - виждат се бивши кошари или нещо от този род. След тях долу в ниското е другия водоем, но май почти нищо не е останало. Миналата година приятели настояваха три дена подред там и резултата бил няколко дребни таранки.Веднъж съм ходил, но наблегнах на скарата и бирата![]()
и до въдиците не можах да стигна
![]()
.

Клавиатура риба не лови!!!
- каридата
- учете се от него
момци кога започва забраната?И кога свършва де.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

- toko7
- вече хвърля и на тежко
Някой знае ли по време на забраната къде ще е разрешен риболова около Бургас.Не говоря за платените.
toko7 ви призовава да си събирате боклуците след риболов
Отново дупките срещу Меден рудник
.

- каридата
- учете се от него

Последно промяна от каридата на Пон Апр 14, 2008 2:08 pm, променено общо 1 път.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

Тая тема си е конкретно за яз.Лъка. По добре според мен е "споделянето" да се прави в темата "около Бургас":каридата написа:колеги дайте да уточним каде има платени и неплатени в бургаска област щото като цъкана на гугал ърт и направо полудявам от гьолове.Нека да не споменаваме лъка,грудово,черни връх,върли бряг.Говоря за други водоеми които ги виждаме на картата а не знаем нищо по въпроса.моля всеки който има някакво инфо да споделя тук.

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 80#p151380
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко