яз. Лъка - Бургаско...

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър

Re: яз. Лъка - Бургаско...

Мнение от Koleff »

Моето мнение е че на този гьол рибата е около брега. Фидера не е удачен вариант. Аз съм най доволен от риболова с фиксирана плувка и възможно най-фин такъм и малка кука. Специално вчера лових на кука 14-ка и повод 0,12. Много добре се влияе рибата от стреляне с прашка на царевица, жито и пелети. Тоя път наистина успяхме да отсеем дребосъците и имахме удари само от риби около и над кило.
А какъв офроуд в калта си направих с мойта барака по пътя от асвалта до язовира... не е истина :rolleyes: .... много се изкефих :lol: ...почти колкото от риболова. :D :D :D
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
snegk

Мнение от snegk »

Както каза Локал,лепкава захранка на оловото и на косъм,но не повече от 2 царевици,така ги прая аз.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Баш 2 царевички си беше истината вчера. За другия път ще го открехна Жорето как да си направи най-добър монтаж за фидера на косъм и ще има ефект!
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

На мене ми се струва, че в подобни зарибени водоеми монтажа не оказва кой знае какво влияние, по простата причина, че шарана не си е изградил инстинкт за самосъхранение и не е толкова предпазлив. По важно според мен е рибата да бъде концентрирана на дадено място чрез подходяща захранка.
Боцмана
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Боцмана »

Сегааа,щото на мен най-много ми кълвеше, а и взех, че хванах, та да изложа печелившата тактика :lol:
Захранката Локала я беше донесъл, много лепкава фидерна май каза. После Жоро редовно стреляше царевица,жито и скрития коз-пелети.
Накрая аз застанал между тях двамата хващах шарани :oops: Директен 8 метра Тика Адвенчър,плувка 4 грама, първия ми повод дето безсрамно ми го отнесе,като куцо пиле домат беше към 0.10, а после продължих с 0.12 , стръв само царевица- по две зърна на куката.На бял нямам идея как са ги ловили миналата седмица, защото на това плитко място дребните псевдоразбори не го оставят на мира.Пробвах се с един мазен "дедов" торен, но пак го усмукаха гадовете.
snegk

Мнение от snegk »

Аз на тоз язовир когато ловя с 8-та слагам плетено влакно за основно и ластик 1,4,повод 0,20.Голям кеф.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

не е казано че като ловиш на фидер трябва да хвърляш с все сила.примерно аз хвърлям на около 25-30м.от страната на стената а там е около 4м.днес пак ходих там за 3 часа и по пътя видях следите от офроуда,голяма кальотина беше.времето беше много яко.дръпнах 3 шаранчета но лошото беше че и трите бяха под кило.батковците им ги нямаше или аз не можах да ги събера.Днес яко скачаха на повърхноста.много добре си прекарах само дето бях сам на язовира.Ни един колега :( .А да питам на лъка има и друг язовир мисля че е близо до този но нямам никаква представа за ко става въпрос ,ако някой има някаква информация да сподели.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

По пътя за язовира където ходим има една отбивка в ляво - виждат се бивши кошари или нещо от този род. След тях долу в ниското е другия водоем, но май почти нищо не е останало. Миналата година приятели настояваха три дена подред там и резултата бил няколко дребни таранки.Веднъж съм ходил, но наблегнах на скарата и бирата :lol: :lol: и до въдиците не можах да стигна :rolleyes: :rolleyes: .
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

strijok написа:По пътя за язовира където ходим има една отбивка в ляво - виждат се бивши кошари или нещо от този род. След тях долу в ниското е другия водоем, но май почти нищо не е останало. Миналата година приятели настояваха три дена подред там и резултата бил няколко дребни таранки.Веднъж съм ходил, но наблегнах на скарата и бирата :lol: :lol: и до въдиците не можах да стигна :rolleyes: :rolleyes: .
Трябва да се рани, докато се заравни дъното, иначе другото е афиф работа... :wink:
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

момци кога започва забраната?И кога свършва де.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
martu
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от martu »

започва на 15.04 и свършва на 31.05 ...
Ще те спукам,рибо!
Аватар
toko7
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от toko7 »

Някой знае ли по време на забраната къде ще е разрешен риболова около Бургас.Не говоря за платените.
toko7 ви призовава да си събирате боклуците след риболов
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Отново дупките срещу Меден рудник :evil: .
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

:lol:
Последно промяна от каридата на Пон Апр 14, 2008 2:08 pm, променено общо 1 път.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

каридата написа:колеги дайте да уточним каде има платени и неплатени в бургаска област щото като цъкана на гугал ърт и направо полудявам от гьолове.Нека да не споменаваме лъка,грудово,черни връх,върли бряг.Говоря за други водоеми които ги виждаме на картата а не знаем нищо по въпроса.моля всеки който има някакво инфо да споделя тук. :wink:
Тая тема си е конкретно за яз.Лъка. По добре според мен е "споделянето" да се прави в темата "около Бургас": :wink:

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 80#p151380
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”