Да живее или да не живее слънчака?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор

ЗА или ПРОТИВ слънчака?

ЗА
82
25%
ПРОТИВ
243
73%
Каква е тази риба? :D
9
3%

Общо гласове: 334

Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Да живее или да не живее слънчака?

Мнение от mitiogt »

Категорично да мреееееееее , защото :
1. слънчока яде хайвера на другите риби
2. слънчока яде другите риби
3. слънчока яде храната на другите риби
4. слънчока яде всичко
5. слънчока се конкурира с другите риби за територия и кислород
6. слънчока много често налита на стръвта , която не е предназначена за него :x
7. слънчока почти винаги гълта куката
8. слънчока НЕ става за мезе
9. слънчока НЕ става и за пиене :wink:
.........................................................................................................................................
мога и още , ама нема смисъл
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

plamen_ribarq написа:
на ден вадя около 10,15 голяма напаст са за котката стават само

Бате не разбирам каква е тази мерна единица 10 цяло и 15 :shock: ?
plamen_ribarq
новобранец
новобранец

Мнение от plamen_ribarq »

10 15 рибока :)
Аватар
nicko67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicko67 »

Няма да стане с лошата момчета.Какво е това,да го изтребим,да го избием, да го унищожим.Къде е европейското мислене в случая.Най-напред трябва да се направи една програма "Десетилетие на Слънчашкото включване", за да могат да се усвоят едни парички за това.После малките слънчачета да бъдат стимулирани да тръгнат на училище,за да се образоват и възпитано да изчакват кълването на едрите риби да приключи и да дойде техния ред.След като се образоват съответно ще разберат колко вреден е безразборният секс и популацията им ще се ограничи от самосебе си.В тази връзка ще се наложи и затваряне на пазара за слънчашки булки край село Могила Старозагорско. Вярно е също че слънчовците забравят да си плащат водата в която виреят и консумирания ток от елекровъдиците на бракониерите,но тя пък за това другата риба от водоема покрива загубите донякъде.Изобщо бъдещето на слънчака трябва да ни бъде основен приоритет предвид казаното по-горе от колеги ,че след няколко години това ще е основния етнос риба обитаваща НАШИЯ прекрасен водоем носещ името България!!! :axe: :evil:
Аватар
margi
новобранец
новобранец

Мнение от margi »

Колега,всички беди на тази планета идват от неправилна човешка намеса.Много лоша тема е лично според мен да се призовава унищожаването на биологичен вид. :evil: По скоро е правилно да се намери естествен враг на този вид риба.Наскоро гледах американците масово да тровят риба заради хищен вид вкаран от Тайланд.Или масово да се обезрибят цели водоеми с отрова и зарибени наново или да се примирим и да я ловим :D Не мога да повярвам какви "първосигнални"мнения прочетох в тази тема.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Първосигнално ги мястам зад мен :D
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

plamen_ribarq написа:10 15 рибока :)
И с тая цифра ме шокираш, но ако искаш да напишеш, че си хванал между 10 и 15 риби се пише така 10-15.

Колкото до слънчевите рибки, ами перфектна стръв са.

Тука в района за който имам лиценз попчетата се хващат и не се връщат във водата. Ако го върнеш отнасяш глоба.
tct

Мнение от tct »

Нещо не мога да схвана - ловиме риба и хвърляме слънчевките на брега.Имал съм случай да напълня цял плик за норматив.Броиме ли я за риба заедно с другата :wink: и не надвишаваме ли разрешения от Закона улов ако мериме без слънчака ?
Аватар
sunnen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sunnen »

Единствения плюс е, че може да набавя бял червей на дългите риболовни излети в балкана, на палатка, когато свърши белия червей след няколко дневно спортуване :)
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

chirusa_bg написа:Първосигнално ги мястам зад мен :D
обаче по-надалечко, че съм ги виждал как искат да се домяткат обратно. Даже и с фас в уста - не им пречи :)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

mitiogt написа:Категорично да мреееееееее , защото :
1. слънчока яде хайвера на другите риби
2. слънчока яде другите риби
3. слънчока яде храната на другите риби
4. слънчока яде всичко
5. слънчока се конкурира с другите риби за територия и кислород
6. слънчока много често налита на стръвта , която не е предназначена за него :x
7. слънчока почти винаги гълта куката
8. слънчока НЕ става за мезе
9. слънчока НЕ става и за пиене :wink:
.........................................................................................................................................
мога и още , ама нема смисъл
Айде сега ми посочи една от горните точки която не се отнася и за костура?
А за 8 и 9......мога да вържа бас че ако пробваш месото на двете риби,без да знаеш кое какво е-няма да направиш никаква разлика....
Изображение
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Слънчака си е слънчак - както всяко друго живо същество. Става и за пържене, става и за кюфтенца, става и за храна на домашните любимци. Много лесно се приготвя: Малките слънчаци - цепят се на две, след като се изчистят и се препържват малко повече. Големите слънчаци - за кайма: Чистиш, миеш, леко осоляваш, приготвяш една тенджера с вряла вода, пускаш ги вътре, докато леко се сварят (да остане твърдо месото), вадиш от врялата вода, чистиш костите, мелиш, подправки, малко хляб в сместа, малко истинска кайма (на 1 кг. рибно месо, слагаш 2 филийки хляб, 250 гр. кайма, лук - 1 или 2 глави, 2 яйца, подправки), месиш добре, оставяш да почине около 1-2 часа, правиш кюфтенцата, овалваш в брашно, пържиш и........ :drinkers: :tonqe: :drinkers: :tonqe: :rock:
Иначе са голяма напаст. Както казаха по-горе колегите, най-вече ядат хайвера на рибките - онези, които ние приемаме за красавци, голиати или с една дума - полезните рибки. Мисля обаче, че проблема не е в рибките-слънчаци, а в тяхната популация, защото и щуката яде мирните рибки, и костура яде хайвера (нали са рода със слънчаците :D ), и сомовете не прощават на другите, и пъстървите, и бялата......ама тях си ги обичаме. Даже си ги и развъждаме. И се сърдим, когато ги няма и не ги ловим :wink: . А слънчаците могат да достигнат доста внушителни размери (спрямо това, което сме ловили). Аз лично съм хващал слънчевка с тегло 360 грама! Знаете ли как опъва линията? Знаете ли, каква борба е? Само че, когато я извадих - :( :( :oops: . Но ми достави удоволствието гадинката, докато я вадих :wink: . После - на кюфте :drinkers: :) .
Та мисълта ми е от всичко казано по-горе: И тази гадинка има място под слънцето. Просто трябва да се регулира нейната популация. Ако във водоема има много други миролюбиви и хищни риби (като съжителство), няма проблем. Но ако във водоема преобладава само този вид - тогава това е не само проблем, но и напаст. Така че, решението е еднозначно - поддържане на разумни граници на популация на този вид във водоемите. Това е моето мнение.
Последно промяна от jagger1 на Чет Апр 07, 2011 9:49 pm, променено общо 1 път.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
divaka_besen
фен клуб-скобар

Мнение от divaka_besen »

Те такова животно няма да се роди 2-ри път, нестига, че досадно, ми и нагло и лапа куката до г..ъ. :twisted:
Изображение
Аватар
nicko67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicko67 »

Божествена кайма става ако смесиш слънчак със свинско в съотношение 1:1-сиреч 1 слънчак към едно прасе :lol: :lol: :lol: Подправките са същите като на колегата jagger1
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Лошото на слънчака са костите. Хубавото на прасето е сланинката. Като елиминираш хубавото и лошото, получава се една невероятно добра комбинация вярвай ми, без ирония!
а рецептата е изпробвана. Просто трябва да се престраши човек :wink: . Пробвай и :drinkers: Или гледай и :tonqe: :tonqe: :tonqe:
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”