Ето един красавец 165

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Re: Ето един красавец 165

Мнение от Митев »

[quote="Marco Polo"][Няма да споря, важното е всички да са щастливи. :)
Е нека да му е честито новото воблерче :supz: :rock: :drinkers: :drinkers:
Аватар
RiverFisher
новобранец
новобранец

Мнение от RiverFisher »

barabinara написа:
Marco Polo написа: Години-Дължина-Тегло

8 лет 152-161 cm 23.000-31.000g
9 лет 161-170 cm 27.000-35.500g

Сори за офа, но гледайки тази таблица излиза, че сома който хванах тази година / 159 см - 22кг / е некъв извънемперичен екземпляр :roll: ... или кантара на който го мерих да не е бил верен :?: Баси кефа, ако е така яко съм се прецакал ... :twisted:
Това само доказва, колко безсмислено е да се правят формули и таблици за да се търси закономерност някаква.
"Не сме народ, не сме народ, а мърша..." П.Славейков 1875г.
>format BG: /Q
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Значи,нямам намерение да създъвам нито конфликти нито да изпокарам някой колега със друг.Доста мислих по въпроса и да си призная и аз искам всичко да е точно и да няма скандали.Затова от сега на татък трябва да се взима в предвид само точните килограми без проценти % или плюсове и минуси + – !!! Swordfish 92 да казва ще идва ли на срещата или да каже къде да му пратя воблерчето !!! Да бъде мир и любов.Дано няма повече сърдити колеги !!! Ако има,да казват та да взимам мерки :lol: :lol: :lol: :wink:

Речен рибар,има някаква логика да се гледат таблици,но до сега като гледам работят 50 на 50 даже и 70% да има съвпадения пак си има аномалий.Трябва да се отчита мястото където е изваден сома,има ли храна или не и температурата на водата е важна за правилното хранене на рибите и още много,много неща но те неса за нашите глави.Марковата таблица показва че дори и 50 години да е създавана пак има аномалий и разминаване в параметрите до 9 кг на сомовете хванати на различни места и т.н.Пак повтарям,че много пъти таблицата е била вярна със разминаване до 1-2 кг но в доста случай нещата са против таблицата и започват смяна на кантари и проби със два - три кантара а килограмите и на първия и на другите кантари са едни и същи и започваш да се чудиш на кантара ли да вярваш или на формулите.Абе всеки да си преценява сам дали да вярва или не.Айде да приключим че се увъртяхме пак във спорове.На слука на всички !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
barabinara
новобранец
новобранец

Мнение от barabinara »

Krokibg написа: ... но в доста случай нещата са против таблицата и започват смяна на кантари и проби със два - три кантара а килограмите и на първия и на другите кантари са едни и същи и започваш да се чудиш на кантара ли да вярваш или ...
Явно и моя случай беше такъв, сега вече малко си хапем гъзо, че нямах друга алтирнетива ма кво да се прави, просто кантара на който го мерих беше единствен в селото и честно казано не изглеждаше първа младост ... В крайна сметка едва ли закономерноста между килограми, дължина и години е най важното ... 8)
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

barabinara написа:
Marco Polo написа: Години-Дължина-Тегло

8 лет 152-161 cm 23.000-31.000g
9 лет 161-170 cm 27.000-35.500g

Сори за офа, но гледайки тази таблица излиза, че сома който хванах тази година / 159 см - 22кг / е некъв извънемперичен екземпляр :roll: ... или кантара на който го мерих да не е бил верен :?: Баси кефа, ако е така яко съм се прецакал ... :twisted:

Баце и аз съм в твоята графа.Хващал съм доста сомоове и сомета и все ми идват под таз пуста формула, дали кантарите къде тегля са кофти или аз карък :roll: :roll: :roll:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Баце,най–важното в случая е самия риболов,удара,ваденето и кефа след като си успял да измъкнеш рибата от собственната и стихия.Другото са само формули,кантари и нищо повече.Хващайте си рибите и заебете всичко друго че то ни носи само препирни и простотий.Повече няма да пиша килограмите на нито една риба ако ще да е и двеста кила.Просто няма смисъл от спорове и приканвам всички да го правите.Каква е файдата да извадиш риба и вместо да се накефиш максимално,хиляда човека започватда се съмняват и т.н.Какво ако е толкова или по-малко,да не би да спечели някой нещо от това.Айде със здраве и никакви кантари че това стана лоша дума.

Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Ей мноо сте чуствителни!Батка дай сега да не споделяме и коментираме. Просто казвам истини, коментарите рака язовир пак не ми се връзват.Ловил съм на ПО и там беше така, нищо лично просто отстоявам мнение което съм видял а не по разкази като някой хора във форума. :lol: :D :lol: :D
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Ей Кроки да не се сърдиш, не визирам тебе в случая, просто си говоря хипотетично. :lol: :lol: :lol:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Не приятелю,изобщо не се сърдя и няма за какво.Аз просто пиша това което мисля и ти и всеки го прави,така че спокойно нали сме големи хора :lol: :lol: :lol: :wink: :drinkers:

lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

barutchiata написа:Ей Кроки да не се сърдиш, не визирам тебе в случая, просто си говоря хипотетично.
Krokibg написа:Не приятелю,изобщо не се сърдя и няма за какво.Аз просто пиша това което мисля и ти и всеки го прави,така че спокойно нали сме големи хора
Ей заради такива хора като вас ,все още седя във този форум.
Приятелството,уважението,и разбирателството ,са едни от най важните неща ,в тоя шибан живот. :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

saksi написа:Аз пък държа на правдата.
Ако бях написал ,20 кг +_ 50 процента как щеше да изглежда :D .Може би щях да спечеля.

Ами да се разбере кой е победителя НАИСТИНА.

Дребнав ,не дребнав, истината не е такава каквато се мъчите да ми втълпите.
ИзображениеИзображениеИзображение
На платено не одим !
abit
новобранец
новобранец

Мнение от abit »

браво за сома 23кг. :D
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Тази формула на Милко е единствената,която ни дава представа,колко горе-долу тежи рибата без да имаме кантар! :wink: Няма за сега по-добра формула,която да ни ориентира за улова!При мене тази формула работи на 100%,при сома на Краси-112-2,54см.пак показва вярно! :wink: Отклонението не би трябвало да е повече от +/-7%! :wink:Кантарите,също дават отклонения до 10%!А бе жена и часовник верни нема! :D Кроки не ме шашкай бе,брато! :shock: Мислех,че си хванал 165 килограмов! :wink: :D :D :D Треаше да го оставиш да стигне тия кила,да идваме и да се кефиме! :wink: Жалко,че не си завъдил и бели риби! :cry:
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Формулата на Милко работи и то доста "точно" . Естествено има и отклонения от нея поради причини които няма нужда да споменавам - винаги има изключения и те няма как да бъдат отразени ако се търси общото и най-често срещаното .
Но в случайте когато отклоненията от формулата са по-големи и в повечето случай интересно защо :roll: :roll: :roll: със знак + те винаги са забележими и с просто око . За на Кроки сома мога да кажа обаче че бях готов да се обзаложа че в никакъв случай не е по-тежък от това което показва формулата . Причините са защото според това което виждам от снимката сома е мъжки и в отлична спортна форма :D :D :D . Явно само на снимката изглежда така или не си копувайте от Кроки риба на килограм защото кантара е ментак - това е ШЕГА :D :D :D .
Но аз ще ви дам дължина и килограми на премерени сомове и хванати от мен за които мога да гарантирам .
160см - 28кг - Женски
159см - 28кг - Женски
174см - 32кг - Мъжки (жорката му е майстора)
226см - 68кг - ?
228см - 69кг - ?
254см - 112кг - Женски , сома си беше адски дебел а отклонението тук не е кой знае какво .
Рибите са от различни водоеми с различна хранителна база .
Сметнете ги по-формулата и се опитайте да ме убедите че тя не работи .
И накрая пак ще кажа - винаги ама винаги има изключения но те са видими .
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Оха,ша ставам милионер от рибата която продавам :shock: или ще стигна до просешка тояга,щом купувачите разберат че кантара ми лъже :lol: :lol: :lol: :wink: Хванал съм достатъчно сомове за да споря за втори път със вас за формули и т.н.Със тази на Марко,вече са три които знам и всяка си показва нейни си размери/параметри/ и е различна от другите.Ама ние българите нали сме си професори та наща си е най точна и бай ви Милко е най-прав :lol: :lol: :lol: Мисля че вече е време да се спрем че още някой ще извади и Френската формула,после Испанската и накрая ще дойде ред и на бимболистанската.Я ми кажете момчета,защо има такива разминавания във всяка една формула.Обяснете ми,как сом 161см е 37,7-800 кг и защо е нужно вечно да се оспорва всичко което се покаже тук фъф форума ??? Сома го теглиха на кантара със който продавам рибата.Хората които вадят гриба/мой работници/бяха около 10-12 човека и товариха риба на камиона и сега всички се извъдихме познавачи на сомовете и т.н.Сома е върнат обратно във водата а продадох няколко по-малки /10-15бр/Двама-трима човека има тук на които мога да имам доверие във преценките и знанията им за сомовете,но това не означава че ще се съглася със тях за единични случай и т.н.Показах един път две снимки на един и същи сом.На едната ако го погледнеш ще кажеш че няма повече от 20-25 кг но рибата на втората снимка ще и дадете килограмите 38 защото явно сме я снимали от правилното растояние.Така че,на снимките изобщо пък неможе да се вярва,защото обектива лъже.Имайте малко доверие на хората и стига се занимавайте със глупости.Нито има защо да го правя/да давам грешни килограми/нито ще спечеля нещо от това,защото рибата изобщо не е ловена на въдица.Знаете ли кога ще кача килограми вече,НИКОГА защото просто е безмислено.Имам хванати до сега над сто и кусур сомове на спининг и изобщо на въдица та много хора ще трябва доста да се изпотят докато ме настигнат.Два пъти само имах възможност да отида за риба тази година и още на първото ходене си хванах сом.Какво ли щеше да е ако ходех постоянно както предните години :shock: :lol: :lol: :lol: :wink: Малиййй,какво ли ще се случи като се поотракам и на кльонк :o :shock: :lol: :lol: Имам обаче достатъчно време и амбиция та ще се потрудя до края на сезона,имам още една седмица работа и ако е дал господ,ще падне страшно дране и камъните ще извадя от водата та да няма за какво да спорите :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Само искам хубаво да си помислите върху това което ще напиша сега !!! от язовира до сега съм извадил 100-130 сома които съм продал :idea: :idea: :idea: Някой до сега да е видял да съм се снимал със сом и да съм казал че съм го хванал на майната си :?: :idea: :?: :idea: :?: :idea: можех да си направя стотици снимки и да Ви манипулирам както си искам,но изобщо не ми е минало през акъла да направя такова нещо и съжалявам стотици пъти че изобщо снимах сома и го показах.Е,това ще ми е за урок,понеже предния път не си ваучих урока,този път внимавах във час и повече двойки няма да има.Надявам се че последните думи ще ви накарат да се позамислите дали срещу вас стои лъжец или коректен човек.До сега,само един сом съм хванал на моя язовир/почти не ловя тук риба защото знам че я има и нямам тръпка/и то първия ми сом на кльонк,и ви го показах дори и да беше малък,на си го хванах по правилата и си ми беше кеф.Така мисля да завърша писането и много ми се иска малко да се позамислите преди да пишете каквото и да е.Хайде със здраве и наслука.Гонете рибите и т.н :idea: :drinkers:

Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”