Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Въпрос за фидер въдица
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- ще става разбирач
Re: Въпрос за фидер въдица
Здравеите колеги,за много години живи и здрави бъдете и много успешни излети.Хора вие полудяхте човека ви помоли за съвет вие се изпокарахте.Преди около три години се запалих по фидерите,към настоящия момент ловя само на фидер за мен това най якия риболов.Моят съвет:първия фидер си го купих от световния търговски център;ИЛИЕНЦИ;60лв.фидер и макара.Много съм доволен ползвам го и до ден днешен.Пробвах всякакви след това,но новата ми лябов е МИЧЕЛ УНИВЕРС 2 ХЕИВИ 80-180гр.Купих си го началото на декември и бойното кръщение му беше на Овчарица.Много добър строй,невероятно поведение.Мичел имат също така по лаит вариант от старата серия 60-120гр.уникален фидер,много чувствителен и лекичък,само че трудно сенамира.Единственото спасение е да се поръча,за справка магазин РИБИ И ТАКЪМИ на Калата.Наслука на всички

Колеги,с Адвенджъра ще мога ли да ловя шарани(такива по 1-2 кила),понеже е лайт,не е хеви или само дребни рибета.А за река?Не е ли по-добре да е хеви,особено за Струма към Крупник.Там е бая силно течението
-
- ще става разбирач
Колега,ако искаш да ловиш шарани заложи на ХЕИВИ хем ще можеш и на река да си ловиш бес никакви проблеми.ХЕЙВИТО става и за двата вида риболов,аз лично го ползвам и за двата вида

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Здравей колега,това е твоя фидер нали? : http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1958barbolov.1977 написа:...МИЧЕЛ УНИВЕРС 2 ХЕИВИ 80-180гр.Купих си го началото на декември и бойното кръщение му беше на Овчарица.Много добър строй,невероятно поведение.Мичел имат също така по лаит вариант от старата серия 60-120гр.уникален фидер,много чувствителен и лекичък,само че трудно сенамира.Единственото спасение е да се поръча,за справка магазин РИБИ И ТАКЪМИ на Калата.Наслука на всички
Не съм ловил с него,но гледах преди година-две един колега,който ловеше с по-лайт варианта,мисля че до 140 грама беше,и ми направи впечатление,че е много твърда пръчка.Огъваше се само върха а останалата част-изпъната като струна.Това не ми хареса особено,а бях в процес на избор на фидер и се отказах от модела.Само споделям.Радвам се че на теб ти харесва и върши работа,и най-важното изпитваш удоволствие от риболова с него.

без никакъв проблем ще си ги вадиш шаровците.А това,че е лека и мека въдицата да не те тревожи.Даже имаш предимство,че можеш да ползваш по-тънки влакна.Въдицата обира тласъците на рибата.За река можеш да го ползваш ,но на леко и спокойно течение щото акцията ти е малка и няма как да мяташ по тежки от 35-40 гр. хранилки.usmiwka написа:Колеги,с Адвенджъра ще мога ли да ловя шарани(такива по 1-2 кила),понеже е лайт,не е хеви или само дребни рибета.А за река?Не е ли по-добре да е хеви,особено за Струма към Крупник.Там е бая силно течението
Аз имам един лек фидер(200гр) и един тежък(320гр.) за груби изпълнения

Above us only sky
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Баааааах му фидеритеlfc_boy написа: Аз имам един лек фидер(200гр) и един тежък(320гр.) за груби изпълнения.Ако някой ти каже,че с един фидер ще покрива всички условия и в същото време ще изпитва едно и също удоволствие,не му вярвай.

Да се похваля и аз (то не че е нещо за хвалене ама) днес си взех един фидер Daiwa D Feeder 11ft. с макара Daiwa Sweepfire пръчката и макарата не са нищо особенно най-ниския клас фидер и макара на Daiwa, но аз вече си имам един фидер и исках да взема нещо по-леко (пръчката е бая мека) за малки хранилки и дребна риба.
Ей я сопата.

Ей я и макарата.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Колега shekira Ти отново ме остави замислен !!! С удоволствие чета твоите бисери .Вземи издай една книга !!!
п.п Изивинявам се за спама.
п.п Изивинявам се за спама.
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
dunavski написа:Баааааах му фидеритеlfc_boy написа: Аз имам един лек фидер(200гр) и един тежък(320гр.) за груби изпълнения.Ако някой ти каже,че с един фидер ще покрива всички условия и в същото време ще изпитва едно и също удоволствие,не му вярвай.
![]()
![]()
![]()
!!!!!!!!!! Абе пич това акцията на пръчката ли е или толкова тежи самата пръчка, че нещто немога да загрея !!!!!!!

п.п.Този фидер на дайва е супер лек и се огъва като локум

Последно промяна от lfc_boy на Съб Яну 16, 2010 8:54 pm, променено общо 1 път.
Above us only sky
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да ..... сега вече е друго и аз си викам "бахти лекия фидер с 200 гр. акция" еми така го напиши де ... !!!
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Не знам дали да се заключва или трие темата, но може да й се промени заглавието. Та като сме почнали коментари по темата "Качество - цена" , да споделя и аз своето виждане. Определено съм привърженик на лайт фидерите. И определено смятам, че е по-приемливо, лично за мен, да дам повече пари за качествен , лек, с добър строй, здрав фидер, отколкото да дам много пари за хеви фидер. За пръчка с акция 100 и нагоре грама, лично аз не бих отделил повече от 60-70 лева. Лайт фидерът за да е здрав и лек, трябва да е изработен от качествен карбон, който е скъп. От друга страна , лично аз, ако реша да си купя отново хеви фидер не бих се впечатлил особено от теглото му. Абе мисълта ми е , че трябва да се разграничават фидер въдиците не само по цена, а изобщо. Най-вече по това коя въдица за какъв тип фидер риболов е предназначена. Определено няма на 100% универсални варианти и определено не бих ловил бабушки с фидер със 100 гр. акция. А най-често ловя точно такива риби - каракуди, бабушки, шаранчета по платените, платики и разни други се тоз колибър. Ето защо избрах супер лайт вариант като се възползвах от намаленията по Нова година и си взех Мавер, двуколенен, 360 см, който тежи скромните 171 гр.! Е, усещането само като го държа е страхотно, а със закачена риба ми носи точно това удоволствие , което търся при всеки един начин на риболов! Така че, това което се харесва на мен не значи , че трябва да се хареса на друг. Важното е всеки да се наслаждава на риболова с фидер, пък бил той Биг бул, Колмик, стуващ 50 или 300 лева! Поздрави! 

Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Много полезни неща научих от тази тема.Нека още да не я заключваме,а
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
В нета има една много хубава статия за критериите които трябва да гледаме когато си купуваме нова пръчка, но сега не ми се занимава, а не си струва за неблагораните колеги. Лично аз предпочитам да си купя най-ниския клас фидер на някоя водеща фирма отколкото най-скъпата на някоя посредственна фирма.
На вас ако ви предложат една Лада за 1000 лв. и един Мерцедес за 1000 лв. вие коя кола ще изберете ........
На вас ако ви предложат една Лада за 1000 лв. и един Мерцедес за 1000 лв. вие коя кола ще изберете ........

Тази съпоставка няма нищо общо в случая.....dunavski написа:На вас ако ви предложат една Лада за 1000 лв. и един Мерцедес за 1000 лв. вие коя кола ще изберете ........
Новият фидер Daiwa D Feeder 11ft колко струва, с каква акция е и колко върха има?
Поздрави!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Колега,една Лада за 1000лв ще е в много добро състояния,а едно стъкло за мигач на Ладата е 1лв.Не сравнявай една амортизирана кола ,дори и да е от реномираната марка.И не разбрахте ли,че евтините модели на реномираните фирми са само за запълване на тая ниша,а другите без такова създадено е да се завладеят по-големи пазари и поради тая причина имат модели на много достъпни цени и с много ама с много добро качество.Сравнението го правя всеки ден,че ги разпъвам по няколко пъти.И какви са тия заключения-било и паднало керамиката от водача и един водач е 2лв-SIC,при познаване на материята се сменя за 1мин.без да се разваля лакаdunavski написа:В нета има една много хубава статия за критериите които трябва да гледаме когато си купуваме нова пръчка, но сега не ми се занимава, а не си струва за неблагораните колеги. Лично аз предпочитам да си купя най-ниския клас фидер на някоя водеща фирма отколкото най-скъпата на някоя посредственна фирма.

Последно промяна от butnik на Нед Яну 17, 2010 5:45 pm, променено общо 1 път.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
D Feeder струва 80 лв. с един връх е акцията му я не пише, но се препоръчва да се използва с макс. 6 либри влакно иначе като строй е доста мека гъне се чак от дръжката по скоро наподобява тежък мач. Аз бях писал по-горе, че пръчката не е нищо особенно. А за сравнението има общо защото ако бях питал тука кой фидер да си купя за тия пари всички щяха да ми препоръчат нек'ви глобета е тем подобни, но аз винаги бих предпочел дайвата пред тях нищо, че е с един връх само. Лично мнение !!koki написа:Тази съпоставка няма нищо общо в случая.....dunavski написа:На вас ако ви предложат една Лада за 1000 лв. и един Мерцедес за 1000 лв. вие коя кола ще изберете ........
Новият фидер Daiwa D Feeder 11ft колко струва, с каква акция е и колко върха има?
Поздрави!