Фидър или пружина

Модератор: Paublo_Eskobar

Заключено
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Фидър или пружина

Мнение от qno_zloo »

Бачо Илия написа:Може да има ограничение по количество захранка и стръв- примерно, до 3.0кг захранка, семена и пелети и до 0.500кг жива стръв. :mrgreen: :mrgreen: :D
....е аз със толкова захранка карам два дни. Макс 3 кг със стъвта.

НИКИ ДОНЧЕВ написа: И с колко грама олово прехвърли Богров,с фидер.
...със 70г. фидера го знаеш, катана 110 г акция.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

И аз толкова ползвам- максимум 3 кила за двудневен риболов в затворен водоем... ма знае ли човек :D :D :wink:
Изображение
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

qno_zloo написа:
Бачо Илия написа:Може да има ограничение по количество захранка и стръв- примерно, до 3.0кг захранка, семена и пелети и до 0.500кг жива стръв. :mrgreen: :mrgreen: :D
....е аз със толкова захранка карам два дни. Макс 3 кг със стъвта.

НИКИ ДОНЧЕВ написа: И с колко грама олово прехвърли Богров,с фидер.
...със 70г. фидера го знаеш, катана 110 г акция.

Искаш да кажеш,че с фидера с основно влакно 0.18 монофил и 70гр тежест хвърли 140м
Изображение
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от eminem94 »

Мене нещо ме съмнява . :D
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

......не се бъзикам, но с тази макара
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 57#p589557
и вече съм с 0,20.
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Христов »

Бягай бе пич.... 0.20 140м със 70гр кошничка .....
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

....не, вие нещо ме съмнявате. Хора какво ви става, фидера и спода за мен са пръчки с които меже да се търсят тези дистанций, безпроблемно.
Станимир Христов написа:Бягай бе пич.... 0.20 140м със 70гр кошничка .....
По го е написано, олово. С кошница не съм пробвал.
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

140 метра са си едно много добро постижение дори за корава шаранджийка с хубава макара и преценено олово!Ти си готов шампион ако меташ с 0,20 на такава дистанция и то с 0,70гр. олово!Сори,но не ми звучи реално!Толкова за дистанцията...
По въпроса за регламента,основната идея на фидера е да попада захранката приблизително на едно и също място,как успяваш на 70-80 метра да направиш концентрирано петно и ако не успяваш значи се губи основното предназначение на този вид риболов.
Не ме разбирай погрешно,не искам да се заяждам,просто си казвам мнението,защото всяка дистанция над 100-110 метра се счита за сериозна и то със яки шарански сопи,та затова си мисля,че бъркаш в метража!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Pavkata 1977 написа:140 метра са си едно много добро постижение дори за корава шаранджийка с хубава макара и преценено олово!Ти си готов шампион ако меташ с 0,20 на такава дистанция и то с 0,70гр. олово!Сори,но не ми звучи реално!Толкова за дистанцията...
По въпроса за регламента,основната идея на фидера е да попада захранката приблизително на едно и също място,как успяваш на 70-80 метра да направиш концентрирано петно и ако не успяваш значи се губи основното предназначение на този вид риболов.
Не ме разбирай погрешно,не искам да се заяждам,просто си казвам мнението,защото всяка дистанция над 100-110 метра се счита за сериозна и то със яки шарански сопи,та затова си мисля,че бъркаш в метража!
:smt023 Знам един фидер ,който би достигнал тази дистанция с кошничка с долно утежнение,цената му е 1см=1лв,а колко могат да си го позволят :?:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Бутник,незнам какъв е този фидер,но цената не е безумно висока и жестока-около 400-420лв. и ако е толкова извънземен мисля,че доста фидеристи ще го придобият,но не съм сигурен че ще постигнат тази дистанция!
Смея да твърдя,че тази дистанция се постига от доста малко шаранисти със здрави и качествени пръчки с акция 3,5 либри и около 100-110гр. тежест с аеродинамична форма,с шок лидери...Монофил 0,20 незнам как и колко ще издържи на натоварването при замятането на 70 грамова тежест,да не говорим пък за кошничка пълна с храна,която няма никаква аеродинамика и това ще се отрази при полета!:?: :?: :?:
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

За този пухкавия съм сигурен че хвърля далече :)
Изображение
Мариане ако наистина постигаш такива дистанций(за които пишеш) с точност 10квадратни метра...те признавам за фидерист... :smt023
Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Мариане ако наистина постигаш такива дистанций(за които пишеш) с точност 10квадратни метра...те признавам за фидерист...
то пиниза е не да хвърляш на голяма дистанция ,а да можеш да хващаш риПки. :idea:
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Pavkata 1977 написа:Бутник,незнам какъв е този фидер,но цената не е безумно висока и жестока-около 400-420лв. и ако е толкова извънземен мисля,че доста фидеристи ще го придобият,но не съм сигурен че ще постигнат тази дистанция!
Смея да твърдя,че тази дистанция се постига от доста малко шаранисти със здрави и качествени пръчки с акция 3,5 либри и около 100-110гр. тежест с аеродинамична форма,с шок лидери...Монофил 0,20 незнам как и колко ще издържи на натоварването при замятането на 70 грамова тежест,да не говорим пък за кошничка пълна с храна,която няма никаква аеродинамика и това ще се отрази при полета!:?: :?: :?:
4,5,6 oz му са върховете,споделям ,че БИ могло.С моите дънарки си хвърлях спокойно 130м в добротот старо минало,когато малко ловяха на косъм :wink: Но както споделиха и други колеги целта не е само в хвърлянето,а и в точността.За мен добра дистанция е 40-60м.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

shekira написа:
Мариане ако наистина постигаш такива дистанций(за които пишеш) с точност 10квадратни метра...те признавам за фидерист...
то пиниза е не да хвърляш на голяма дистанция ,а да можеш да хващаш риПки. :idea:
Shekira, като ти гледам уклейте в галерията, трябва да се замислиш върху хвашането на РИпКИ...

Черути, за коя дистнция ми лафиш, за 70м. с хранилка или 140м. с олово....Да те питам, на аватара ти гледам червен гребен и се питам, аз от къде мога да си купя червен.?

ПС: Аз от кога говоря и пиша за едно състезание по между-нас си а , готов съм да си жертвам Катаната, не е от скъпите-200-240лв. но е здрава.
koki

Мнение от koki »

qno_zloo написа:ПС: Аз от кога говоря и пиша за едно състезание по между-нас си а , готов съм да си жертвам Катаната, не е от скъпите-200-240лв. но е здрава.
Готово! :D
В неделя рано сутринта хващаме за някой язовир / свободен/ , слагаме по 100 лв. на калпак и заминаваме :D
Примерно, Батак, Копринка, Жребчево, Искър, Пясъчник, Душанци може и Домлян и т.н.
Списъка с язовири е доста по-голям разбира се :D
Заключено

Обратно към “Риболов на фидер”