Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Land Rover Freelander или Honda CR-V
Модератор: dantho.mihov
-
- научил се да хвърля
Re: Land Rover Freelander или Honda CR-V
колега S означава SPORT и нема смисъл да ме светваш на английскияINCUBUS написа:Тъй,тъй,на Тано да му се светне,че S от SUV -а не означава "спорт",ами значи "спешъл|"-т.е.не е за надбягвания,ами за преминаване по всеки разбит или черен път или ливада с бортуни по нея. Втора година карам таквоз на "Сузуки",освен,че е многофункционално,е и комфортно и икономично-даже и за риболов.

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
колеги ,колеги suv означава sport utility vehicle или на нашенски джип ....ама по чужбинско като кажеш джип хората си мислят за това -->
просто марката jeep се е превърнала в нарицателно за SUV

-
- вече хвърля и на тежко
Леко си се оплел - JEEP=GP=General Purpose. Това че Уилисчетата стават еталон и после нарицателно за високопроходимите машинки - е друга бира.czd написа:колеги ,колеги suv означава sport utility vehicle или на нашенски джип ....ама по чужбинско като кажеш джип хората си мислят за това -->![]()
Обаче като казах оплел - имах предвид че не си разбрал че СУВ-ките не са джипки точно - а компромисни машинки. Един Патрул или Лендкрузър от по-старите особено не е СУВ, за разлика от Терано, Рав4 или Самурайка. Като стъпят извън асфалта - разликите лъсват много бързо с просто око. Хора които са карали и двете не наричат по нашенски СУВ-ката джип.
ТаноСливен, "едно е SUV,друго е4х4 имам Grand Vitara DDIS на 30000,преди имах Grand Vitara 1.6 къса база която дадох на 57000км"
СУВ не изключва 4х4, дори в повечето случаи СУВките са с 4х4. Ако ще и нова Витаралка да си купиш - нищо не си разбрал

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sport_utility_vehicle
The term is not used in all countries, and outside North America the terms "off-road vehicle", "four-wheel drive" or "four-by-four" (abbreviated to "4WD" or "4x4") or simply use of the brand name to describe the vehicle like "Jeep" or "Land Rover" are more common.
The term is not used in all countries, and outside North America the terms "off-road vehicle", "four-wheel drive" or "four-by-four" (abbreviated to "4WD" or "4x4") or simply use of the brand name to describe the vehicle like "Jeep" or "Land Rover" are more common.
-
- вече хвърля и на тежко
Твърде обобщаващо, в описанията по-горе мога да набутам и Субару Импреза ( "four-wheel drive" or "four-by-four" (abbreviated to "4WD" or "4x4")) - джип ли е хахахахаczd написа:http://en.wikipedia.org/wiki/Sport_utility_vehicle

Написах ясно откъде произлиза джип-думичката. Ако не можеш да четеш - твой проблем. Джип-Сув-Кросоувър - това е (де)градацията в посока офроудър->обикновена кола за шосета. В тоя ред са им и възможностите, в обратния - комфорта примерно.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Той пича си питаше сал за два модела СУВ ама както обикновенно стана дълга и широка
Та между двата се наложи мнението че Ровера не става , ама никак , то и моето мнение е такова де ...
То и в момента в световен мащаб най-доброто СУВ се спрега новото такова :

Мен лично ме кефи повече тва :

ама не съм дорасъл за него

То и в момента в световен мащаб най-доброто СУВ се спрега новото такова :

Мен лично ме кефи повече тва :

ама не съм дорасъл за него

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
купил сuм си новата Grand Vitara ddis ESP+TCS и знам за какво става въпрос а имам една НИВА .Нека да не оплескваме пак темата с некомпетентни изказвания от рода на РАВ–4 че е OF_ROADjamiemirror написа:Леко си се оплел - JEEP=GP=General Purpose. Това че Уилисчетата стават еталон и после нарицателно за високопроходимите машинки - е друга бира.czd написа:колеги ,колеги suv означава sport utility vehicle или на нашенски джип ....ама по чужбинско като кажеш джип хората си мислят за това -->![]()
Обаче като казах оплел - имах предвид че не си разбрал че СУВ-ките не са джипки точно - а компромисни машинки. Един Патрул или Лендкрузър от по-старите особено не е СУВ, за разлика от Терано, Рав4 или Самурайка. Като стъпят извън асфалта - разликите лъсват много бързо с просто око. Хора които са карали и двете не наричат по нашенски СУВ-ката джип.
ТаноСливен, "едно е SUV,друго е4х4 имам Grand Vitara DDIS на 30000,преди имах Grand Vitara 1.6 къса база която дадох на 57000км"
СУВ не изключва 4х4, дори в повечето случаи СУВките са с 4х4. Ако ще и нова Витаралка да си купиш - нищо не си разбралВитарките са идеален пример за дребни СУВ-ченца например - и 4х4 е налице.

-
- научил се да хвърля
Хондата много ми харесва и на мен ,мои приятел си взе на шосето е разкошна но за съжаление не може да дърпа и изкарва лодката от морето та му я вкарвам и изкарвам аз от морето 

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
сега без да се заяждам пускам това и мисля ,че темата вече е изчерпана http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%B8%D0%BF
ако трябваше да избирам аз съм за това:

-
- кандидат преподавател
Псулютно си прав с това,ама в най-лекия случай е към 120 000 лв -за ново говорим,щото аз повече "втора ръка"не карам.А на Тано -имам и 4х4 естествено,иначе къв СУВ да е .А не си взех като твойто,щото моето гори два пъти по-малко......А и дизела на твойто е от скапаните...
Колега имах г350тд,г300тд и г500 като с последната затънах и жена ми ме дръпна с Тойота ландкрузер 100czd написа:сега без да се заяждам пускам това и мисля ,че темата вече е изчерпана http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%B8%D0%BF

-
- научил се да хвърля
Каква марка и модел караш ,нещо немога да разбера -в предишно мнение казваш че втора година караш Сузуки а сега викаш че моито е по скапано от твоито.INCUBUS написа:Псулютно си прав с това,ама в най-лекия случай е към 120 000 лв -за ново говорим,щото аз повече "втора ръка"не карам.А на Тано -имам и 4х4 естествено,иначе къв СУВ да е .А не си взех като твойто,щото моето гори два пъти по-малко......А и дизела на твойто е от скапаните...

Колега от качествената нафта ХОДИШ ЛИ ЧЕСТО в сервиза на Миркатtanosliven написа:Каква марка и модел караш ,нещо немога да разбера -в предишно мнение казваш че втора година караш Сузуки а сега викаш че моито е по скапано от твоито.INCUBUS написа:Псулютно си прав с това,ама в най-лекия случай е към 120 000 лв -за ново говорим,щото аз повече "втора ръка"не карам.А на Тано -имам и 4х4 естествено,иначе къв СУВ да е .А не си взех като твойто,щото моето гори два пъти по-малко......А и дизела на твойто е от скапаните...карам Grand Vitara DDIS 2008 г.Точно това ми тряваше -това си купих .Това беше и въпроса на колегата -какво ще му върши работа от двете и се започна пак познатите истории.И провери какво означава това SUV че да не пишеш неточни неща.И какво му е обидното да караш втора ръка -карал съм доста докато изкарам пари да си купа САМ нова !

-
- научил се да хвърля
живея и карам в Гърция но в сервис не съм ходил още !По често проверявам филтъра а ако е мръсна нафтата слагаме още един филтър .А и да стане нещо последния сервиз в които ще отида е на Миркат или подобни в Гърция .Бил съм в занаята
80% за повредите са виновни тези дето карат

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здравейте пичове сега влизам тук ,че имам малък проблем с LR Freelander ако някой има разглобена раздатка и има здрави части нека да ми пише на ЛС.На мен ми е нужно това
И това ,но само зъбните колела без кожуха

И това ,но само зъбните колела без кожуха