Land Rover Freelander или Honda CR-V

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
tanosliven
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Land Rover Freelander или Honda CR-V

Мнение от tanosliven »

INCUBUS написа:Тъй,тъй,на Тано да му се светне,че S от SUV -а не означава "спорт",ами значи "спешъл|"-т.е.не е за надбягвания,ами за преминаване по всеки разбит или черен път или ливада с бортуни по нея. Втора година карам таквоз на "Сузуки",освен,че е многофункционално,е и комфортно и икономично-даже и за риболов.
колега S означава SPORT и нема смисъл да ме светваш на английския :D едно е SUV,друго е4х4 имам Grand Vitara DDIS на 30000,преди имах Grand Vitara 1.6 къса база която дадох на 57000км защото няма място за семеиството а за дълъг път е меко казано -трошене на нерви това и беха единственните сериозни недостатъци :) .Новата Витара е опит на Сузуки да влезе именно в SUV категорията -виж окачването и ще разбереш :D
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

колеги ,колеги suv означава sport utility vehicle или на нашенски джип ....ама по чужбинско като кажеш джип хората си мислят за това --> Изображение :) :) просто марката jeep се е превърнала в нарицателно за SUV
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

czd написа:колеги ,колеги suv означава sport utility vehicle или на нашенски джип ....ама по чужбинско като кажеш джип хората си мислят за това --> :) :) просто марката jeep се е превърнала в нарицателно за SUV
Леко си се оплел - JEEP=GP=General Purpose. Това че Уилисчетата стават еталон и после нарицателно за високопроходимите машинки - е друга бира.
Обаче като казах оплел - имах предвид че не си разбрал че СУВ-ките не са джипки точно - а компромисни машинки. Един Патрул или Лендкрузър от по-старите особено не е СУВ, за разлика от Терано, Рав4 или Самурайка. Като стъпят извън асфалта - разликите лъсват много бързо с просто око. Хора които са карали и двете не наричат по нашенски СУВ-ката джип.

ТаноСливен, "едно е SUV,друго е4х4 имам Grand Vitara DDIS на 30000,преди имах Grand Vitara 1.6 къса база която дадох на 57000км"
СУВ не изключва 4х4, дори в повечето случаи СУВките са с 4х4. Ако ще и нова Витаралка да си купиш - нищо не си разбрал :drinkers: Витарките са идеален пример за дребни СУВ-ченца например - и 4х4 е налице.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

http://en.wikipedia.org/wiki/Sport_utility_vehicle

The term is not used in all countries, and outside North America the terms "off-road vehicle", "four-wheel drive" or "four-by-four" (abbreviated to "4WD" or "4x4") or simply use of the brand name to describe the vehicle like "Jeep" or "Land Rover" are more common.
jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

czd написа:http://en.wikipedia.org/wiki/Sport_utility_vehicle

The term is not used in all countries, and outside North America the terms "off-road vehicle", "four-wheel drive" or "four-by-four" (abbreviated to "4WD" or "4x4") or simply use of the brand name to describe the vehicle like "Jeep" or "Land Rover" are more common.
Твърде обобщаващо, в описанията по-горе мога да набутам и Субару Импреза ( "four-wheel drive" or "four-by-four" (abbreviated to "4WD" or "4x4")) - джип ли е хахахаха :mrgreen:

Написах ясно откъде произлиза джип-думичката. Ако не можеш да четеш - твой проблем. Джип-Сув-Кросоувър - това е (де)градацията в посока офроудър->обикновена кола за шосета. В тоя ред са им и възможностите, в обратния - комфорта примерно.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Той пича си питаше сал за два модела СУВ ама както обикновенно стана дълга и широка :mrgreen: Та между двата се наложи мнението че Ровера не става , ама никак , то и моето мнение е такова де ...
То и в момента в световен мащаб най-доброто СУВ се спрега новото такова :
Изображение
Мен лично ме кефи повече тва :
Изображение
Изображение
ама не съм дорасъл за него :weedman:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
tanosliven
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tanosliven »

jamiemirror написа:
czd написа:колеги ,колеги suv означава sport utility vehicle или на нашенски джип ....ама по чужбинско като кажеш джип хората си мислят за това --> :) :) просто марката jeep се е превърнала в нарицателно за SUV
Леко си се оплел - JEEP=GP=General Purpose. Това че Уилисчетата стават еталон и после нарицателно за високопроходимите машинки - е друга бира.
Обаче като казах оплел - имах предвид че не си разбрал че СУВ-ките не са джипки точно - а компромисни машинки. Един Патрул или Лендкрузър от по-старите особено не е СУВ, за разлика от Терано, Рав4 или Самурайка. Като стъпят извън асфалта - разликите лъсват много бързо с просто око. Хора които са карали и двете не наричат по нашенски СУВ-ката джип.

ТаноСливен, "едно е SUV,друго е4х4 имам Grand Vitara DDIS на 30000,преди имах Grand Vitara 1.6 къса база която дадох на 57000км"
СУВ не изключва 4х4, дори в повечето случаи СУВките са с 4х4. Ако ще и нова Витаралка да си купиш - нищо не си разбрал :drinkers: Витарките са идеален пример за дребни СУВ-ченца например - и 4х4 е налице.
купил сuм си новата Grand Vitara ddis ESP+TCS и знам за какво става въпрос а имам една НИВА .Нека да не оплескваме пак темата с некомпетентни изказвания от рода на РАВ–4 че е OF_ROAD :D
tanosliven
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tanosliven »

Хондата много ми харесва и на мен ,мои приятел си взе на шосето е разкошна но за съжаление не може да дърпа и изкарва лодката от морето та му я вкарвам и изкарвам аз от морето :D
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

сега без да се заяждам пускам това и мисля ,че темата вече е изчерпана http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%B8%D0%BF
ако трябваше да избирам аз съм за това:
Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Псулютно си прав с това,ама в най-лекия случай е към 120 000 лв -за ново говорим,щото аз повече "втора ръка"не карам.А на Тано -имам и 4х4 естествено,иначе къв СУВ да е .А не си взех като твойто,щото моето гори два пъти по-малко......А и дизела на твойто е от скапаните...
toyo1

Мнение от toyo1 »

czd написа:сега без да се заяждам пускам това и мисля ,че темата вече е изчерпана http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%B8%D0%BF
ако трябваше да избирам аз съм за това:
Изображение
Колега имах г350тд,г300тд и г500 като с последната затънах и жена ми ме дръпна с Тойота ландкрузер 100 :idea: а за багажника да не говориме
tanosliven
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tanosliven »

INCUBUS написа:Псулютно си прав с това,ама в най-лекия случай е към 120 000 лв -за ново говорим,щото аз повече "втора ръка"не карам.А на Тано -имам и 4х4 естествено,иначе къв СУВ да е .А не си взех като твойто,щото моето гори два пъти по-малко......А и дизела на твойто е от скапаните...
Каква марка и модел караш ,нещо немога да разбера -в предишно мнение казваш че втора година караш Сузуки а сега викаш че моито е по скапано от твоито. :rolleyes: карам Grand Vitara DDIS 2008 г.Точно това ми тряваше -това си купих .Това беше и въпроса на колегата -какво ще му върши работа от двете и се започна пак познатите истории.И провери какво означава това SUV че да не пишеш неточни неща.И какво му е обидното да караш втора ръка -карал съм доста докато изкарам пари да си купа САМ нова !
toyo1

Мнение от toyo1 »

tanosliven написа:
INCUBUS написа:Псулютно си прав с това,ама в най-лекия случай е към 120 000 лв -за ново говорим,щото аз повече "втора ръка"не карам.А на Тано -имам и 4х4 естествено,иначе къв СУВ да е .А не си взех като твойто,щото моето гори два пъти по-малко......А и дизела на твойто е от скапаните...
Каква марка и модел караш ,нещо немога да разбера -в предишно мнение казваш че втора година караш Сузуки а сега викаш че моито е по скапано от твоито. :rolleyes: карам Grand Vitara DDIS 2008 г.Точно това ми тряваше -това си купих .Това беше и въпроса на колегата -какво ще му върши работа от двете и се започна пак познатите истории.И провери какво означава това SUV че да не пишеш неточни неща.И какво му е обидното да караш втора ръка -карал съм доста докато изкарам пари да си купа САМ нова !
Колега от качествената нафта ХОДИШ ЛИ ЧЕСТО в сервиза на Миркат :?:
tanosliven
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tanosliven »

живея и карам в Гърция но в сервис не съм ходил още !По често проверявам филтъра а ако е мръсна нафтата слагаме още един филтър .А и да стане нещо последния сервиз в които ще отида е на Миркат или подобни в Гърция .Бил съм в занаята :D :axe: :axe: :axe: 80% за повредите са виновни тези дето карат
kolombo79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kolombo79 »

Здравейте пичове сега влизам тук ,че имам малък проблем с LR Freelander ако някой има разглобена раздатка и има здрави части нека да ми пише на ЛС.На мен ми е нужно това
Изображение
И това ,но само зъбните колела без кожуха
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”