Кариерата

Модератори: bobopeli, sapuna

Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Кариерата

Мнение от Malemi »

Вчера бях там в 1 часа с 2ма приятели. Всички бяхме на тапа с жива каракуда. Хвърлихме в трастиката и започна едно чакане в снега .. до 4 часа нямаще и пипане на тапите , само мърдане от рибката. В 4:30 на едната удари нещо , но неуспях да го засеча и избяга сигурно е било щука.
тбК
404068
новобранец
новобранец

Мнение от 404068 »

Malemi написа:До колкото знам , повече от 20 години е било забранено за риболов и не са вадели никаква риба с мрежи от там , чак сега го отвориха. Отдавна не съм хващал таранки и каракуди по 1 кг , такива бяха в касите , обаче много трудно се ловят заради дълбочината. Хубаво е , че дъното е без много закачки има само трева на места.
Таранка И КАРАКУДА СА ЕДНО И СЪЩО нещо.
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Може ли да попитам от къде черпите инфо... за дълбочината на кариерата? Питам защото са посочени доста различни мнения! Например това с 25 - 30 метра е абсурдно!
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Ми как бе Малемчо е сондирал целия гьол. :D
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

YordanDanev написа:На тази кариера съм израснал, ловя там от 87-ма година...
Баси ужаса, бях се зарекъл да не пиша в "темите" на колегата, но тази "Кариера" непрекъснато ми излиза на монитора.
Йордане, ти си сериозен риболовец, обясни защо няма и една снимка на хваната риба на този водоем, само постове. И то много.
Аз ли нещо не разбирам, колегите фотоапарати и телефони ли нямат?
Пет страници се изписаха - няма и една риба :?: .
Аватар
YordanDanev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от YordanDanev »

Може би няма снимки защото почти никой не е ходил там. Те я пуснаха за риболов октомври, иначе до след 2000г. си беше пак свободна, някъде тогава е взе шефа на сметището на Несебър да я ползва за изхвърляне на стоителни отпадици и до скоро си затрупваха по малко но сега няма материал може би. Там съм хващал повече риба още като вадеха пясък и имаше по метър вода на места малко повече и цялата беше във лабиринти от тръстика и си имахме тайни пътеки за по-дащни места, но това беше до 90-та година, после спряха да копаят и за няма и една година се напълни със вода, защото беше под морското равнище а сега е наравно със него. Лично аз несъм виждал там щуки, сомове, костури по кило, бели риби и други митични създания, само шарани знам да има и плевелните риби, които лично аз съм зарибявал там със кофите още като имаше само шаран. А до снимките, обещавам че някой ден като си ходя до Сл. бряг ще се одбия да я снимам. Там ще бъде голямо предизвекателство за шаранджиите от цялата страна, защото наистина ги има макар че през годините е била постоянно мрежена от пазача на водното - бай Иван който си живееше там със жена си. Още 90-та година се ловяха риби по десетина кила.
Изображениеима ли комат кучета много
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Понеже май аз съм единия от водолазите влизали няколко пъти там :) мога да ви кажа, че там има доста сериозни риби: сом 15кг +. Шаран 15кг +. каракуди над 1-1.5кг(аз лично имам 2кг каракуда уловена там) щуки над 3-5 кг. костури над кило, червеноперки(големи) бяла риба не съм виждал но сигурно има! Дълбочината е около 15 - 17 метра. А и аз съм ловил шарани като дете, а сега и се гмуркам в нея от време на време! Риба има и това е безпорен факт! Дъното е обрасло с трева висока на места до 5 - 6 метра, но има и чисти места. По плиткото и полегато място е южния бряг на кариерата. Останалите брегове са почти отвесни, водата е много чиста и бистра когато няма мрежари! Има и снимки, но те не са ви нужни, който не вярва да не ходи :wink:
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

В галериата ми има една единствена снимка с ШАРАН.Та той е хванат на КАРИЕРАТА, но за съжаление не е от мен.Хванат е от мой приател,няма да кажа кой, преди 4 или 5 години.Имам и оште една с 15кг. шаран на мой приятел пак от КАРИЕРАТА
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Malemi »

Последният ми риболовен излет за 2010 година. На Кариерата в 12 днес. Рещих да ловя само на спининг. Обух ботущите , с които влязох във водата до кръста и заматях покраи трастиката. Първо сложих цикада на нея с 3тото мятане 1 костур около 500 грама , които върнах обратно . Продължих да замятан като смених туистри , воблери , блесни , но без удар. Към 3:20 рибите запоянаха да играят над водата. По скоците съдя , е това са костури , които ядат от водната повърхност насекоми или малки рибки. Пазаяа доиде по едно време и ми каза , да му дам 5 лева , за това е ловя , дадох му , както си е реда и към 4:00 си тръгнах .
тбК
Аватар
fiverov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fiverov »

приятел според мен ти си толкова различен от гошо от почивка ,
колкото и таранката от каракудата
пазете чисто ,не е толкова трудно
Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Malemi »

Защо , колега ? Фактите разказвам
тбК
Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Malemi »

Вчера като минах покраи Кариерата видях , че имаще доста хора , преброих ги поне 5-ма ( това си е доста за там ) ако някои от форума е бил , нека да сподели какав е бил резултатът
тбК
ssaasshhoo
новобранец
новобранец

Мнение от ssaasshhoo »

Относно мрежите,аз ги пусках и те бяха с малко око за да чистим костура и червеноперката.Това не е язовир да го източиш,изчистиш и изореш и по този начин да ликвидираш плевелната риба,която пречи на естественото възпроизводство на желаните видове.Мрежи ще има само откъм пътя с цел да се преместят трофейни риби в малката кариера.Лично съм виждал шаран на въдица24кг и щука около5кг оплетена в мрежата,за съжаление коремът и беше разкъсан предполагам от видра.През годините сме зарибили с толстолоб,шаран,сулка,канален и американски сом.Откъм шосето е опасно за риболов заради високото напрежение до пролетта ще има около 20 кейчета и беседки.
Аватар
salmo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от salmo »

ssaasshhoo написа:Относно мрежите,аз ги пусках...
Явно , Саше , ти си или от собствениците или от охраната на кариерата :smt102 Ако е така дай повече подробности "от извора" , аджеба , за какво иде реч с тези кариери... Цени за риболова :?: , цени на рибата :?: , условия :?: , брой пръчки :?: , малка кариера :?: , голяма кариера :?: и т. н. , и т. н.
Ти си на ход :smt047
ИзображениеYou'll Never Walk AloneИзображение
ssaasshhoo
новобранец
новобранец

Мнение от ssaasshhoo »

[quote="salmo"][quote="ssaasshhoo"]Относно мрежите,аз ги пусках...[/quote]

Явно , Саше , ти си или от собствениците или от охраната на кариерата :smt102 Ако е така дай повече подробности "от извора" , аджеба , за какво иде реч с тези кариери... Цени за риболова :?: , цени на рибата :?: , условия :?: , брой пръчки :?: , малка кариера :?: , голяма кариера :?: и т. н. , и т. н.
Ти си на ход :smt047[/quote]
http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=42.674012,27.694302&spn=0.018111,0.05476&t=h&z=15
Проекта е за рибовъдно стопанство,както виждаш има изкопани отраслови басеини с дълбочина 1,5м които не функционират,но са идеални за хвърляне на хайвер.От 11 години го зарибяваме без да вадим риба от там,но и не я храним.До преди 3 години не спирах и рибарите с уговорката да пускат малките риби,но ми писна като видях на един в кофата шест 300грамови щуки от зарибените преди седмица такива.Както знаеш на морето особенно в малките градчета повечето имат мрежи та тези "рибари" доста работиха преди нощем.Имам си три тяхни лодки на склад.Ама на въпроса в момента пазача ще ти вземе 5лв независимо от броя на пръчките.Червеноперката,Костура и Каракудата са безплатни,Шаран-4лв,Сом и Щука по 6,над 3 кг се пускат.Миналата година един приятел ме нави да пуснем мрежа извадихме около200кг каракуди по около2 кг.Всеки съвет от рибар за организацията на стопанство за спортен риболов ще ми
ще ми бъде от полза.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”