Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ШИБАНА ДЪРЖАВА !
Модератор: dantho.mihov
Re: ШИБАНА ДЪРЖАВА !
Да,но без пТичка няма пролет!!!GODzillata написа:Диканаров, за съжаление една пТичка пролет не прави...Диканаров написа:...да изберем един от нас за кандидат народен представител. ...

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- barutchiata ©
- Администратор
Трагедията в България е, че всички включително и децата знаят къде и как се правят далаверите, само следящите и прилагащите закона не. И ако случайно хванат някой го пускат много бързо. Понякга си мисля дали правилно са ме възпитавали, да не лъжа, да не крада и да не убивам. Крадците, лъжците и убийците станаха първи люде в тази държава, мамка му с извинение!!!
Хора с тъмно минало си осигуриха светло бъдеще
Спазваш четири основни правила и живееш горе долу добре : Мед се ближе за сладост,билки за младост,п.....а за страст и гъз за власт. 

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
МОЯТА МОЛИТВА
О, мой боже, правий боже!
Не ти, що си в небесата,
а ти, що си в мене, боже -
мен в сърцето и в душата...
Не ти, комуто се кланят
калугери и попове
и комуто свещи палят
православните скотове;
не ти, който си направил
от кал мъжът и жената,
а човекът си оставил
роб да бъде на земята;
не ти, който си помазал
царе, папи, патриарси,
а в неволя си зарязал
мойте братя сиромаси;
не ти, който учиш робът
да търпи и да се моли
и храниш го дор до гробът
само със надежди голи;
не ти, боже, на лъжците,
на безчестните тирани,
не ти, идол на глупците,
на човешките душмани!
А ти, боже, на разумът,
защитниче на робите,
на когото щат празнуват
денят скоро народите!
Вдъхни секиму, о, боже!
любов жива за свобода -
да се бори кой как може
с душманите на народа.
Подкрепи и мен ръката,
та кога въстане робът,
в редовете на борбата
да си найда и аз гробът!
Не оставай да изстине
буйно сърце на чужбина,
и гласът ми да премине
тихо като през пустиня!...
Радвайте се и на малкото което имате и спрете да се оплаквате а направете нещо за следващото поколение....
О, мой боже, правий боже!
Не ти, що си в небесата,
а ти, що си в мене, боже -
мен в сърцето и в душата...
Не ти, комуто се кланят
калугери и попове
и комуто свещи палят
православните скотове;
не ти, който си направил
от кал мъжът и жената,
а човекът си оставил
роб да бъде на земята;
не ти, който си помазал
царе, папи, патриарси,
а в неволя си зарязал
мойте братя сиромаси;
не ти, който учиш робът
да търпи и да се моли
и храниш го дор до гробът
само със надежди голи;
не ти, боже, на лъжците,
на безчестните тирани,
не ти, идол на глупците,
на човешките душмани!
А ти, боже, на разумът,
защитниче на робите,
на когото щат празнуват
денят скоро народите!
Вдъхни секиму, о, боже!
любов жива за свобода -
да се бори кой как може
с душманите на народа.
Подкрепи и мен ръката,
та кога въстане робът,
в редовете на борбата
да си найда и аз гробът!
Не оставай да изстине
буйно сърце на чужбина,
и гласът ми да премине
тихо като през пустиня!...
Радвайте се и на малкото което имате и спрете да се оплаквате а направете нещо за следващото поколение....
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- кандидат преподавател
Държавата не може да е шибана-държавата е резултат от прогреса на човечеството и еманация на най-висшата идея за развитие на обществото,за ред и сигурност в същото.Шибана обикновено е политиката и индивидите,които правят управляващият я монарх или едно мнозинство за управляващ колективен орган.След като сме при втората форма на управление,образно казано "колят и бесят" тези от управителния най-висш орган,които са мнозинство в същия орган.Така,че наистина "една птичка пролет не прави"-най-много да вдигне малко шум ,а такъв шум бързо бива заглушен,защото медиите се контролират знаете от кого.Второ,има пролет и без птички - кат реши,настъпва неудържимо и безапелационно,за сега само се офлянква.Трето,относно последното изречение на AL-каквото и да правите за следващото поколение,то е обречено на постепенна деградация и изчезване-пак повтарям,малко преди окончателното му изчезване,в България ще господстват роми-мутанти.Изход няма-процесът е обективен,подреден от най-висшите сили.Така,че ходете на риболов и не се занимавайте с политика.
За съжаление колегата INCUBUS е прав.Нацията се топи,ромите се множат и са толерирани непрекъснато от всяка власт.
Въпреки че имам доста познати от тях които работят,имат по две деца и почти са приобщени към нормалния начин на живот в повечето случаи крадът,мързи ги да работят,лежът на гърбът ни от помощи за безработни.Ама нали са гласоподаватели........ 

- Диканаров
- кандидат преподавател
Кире, понеже си неоспорим и уважаван лидер в "риболовната кухня" ще ти дам едно друго виждане за "пролетта и птичката"! По бих видял в едно такова наше действие, влиянието на капка мая в тенджера топло мляко. Нали за кратко време под действието на няколко хиляди бактерии, съдържащи се в капката се подсирва цялата тенджера? Нали образно казано, бихме могли да изиграем ролята на капката в нашето подгрято общество? Нали всеки протестира с право за нещо си. Тук във форума ни обединяват любовта към страната ни , към природата ни, към опазване и развитие на рибното богатство. Това не е ли достатъчно да се граждански обединим за постигането на нашите цели и мечти. Нали са общи, независимо от пристрастията ни към отбори или партии. Бихме могли да опитаме! Ако ли не, значи още не сме озряли и идеята е утопична! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Ето за тия"птички" говоря аз,който ще накарат пролетта да настъпи безапелационно и неудържимо , а не да се офлянква !!! Така че в преносен смисъл- на пролетта и трябват "птички" !INCUBUS написа:......има пролет и без птички - кат реши,настъпва неудържимо и безапелационно,за сега само се офлянква......
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- и господ не е толокова добър
Тази вечер по- Нова телевизия слушам за църквата.Пълно беззаконие. На всичкото отгоре казват, че са над държавата.Гледах и няколко репортажа за корупцията.Слушах как свещеник нарича журналистите, мръсници.До когабе да еб.... мамицата му.Църквата, над държавата- политиците, над държавата- съдебната система, над държавата- бандитите, над държавата- циганите над държавата- богаташите, над държавата.А вътре в държавата има ли някой
Няма ли кой да пусне една атомна бомба, поне да не мърсим света 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- krokibg
- учете се от него
Има приятелю,обаче ги е страх че ще оцелее един и ще им се е.е мамата
Диканаров,приятелю,не си губи времето !!! от кога се ръчкаме тука за сто неща,едно не сме свършили,освен акциите за събиране на средства за децата от дома на отец Иван
Ако не съм прав,поправете ме
Иначе всички сме много отворени,ще се изтрепем за едната риба,а за живота ни,за бъдещето на нашите деца,стоим и гледаме като телета
Няма такава простотия като нашата,ние сме единствените на тази планета,които ще се самоунищожим,ако както каза Илия,дано някой пусне една бомба и да се куртолиса света от нас
Нация от идиоти,които от както сме се пръкнали,само беди си докарваме,от завист,да вземем поста на другия,да бутнем някой от моста за да минем.Ако ни гледат,стоим и чакаме,удобния за забиване на камата в гръб момент.Повечето сме подлеци и завистници,срам ме е да се нарека Българин.Що се отнася до партиите,три -четири са тези партии,които ни докараха до това дередже,партии от хора,мислещи единствено за себе си и своите семейства.Хора безотговорни и алчни като хиени,готови заради постове,пари и власт,да ни хвърлят на кучетата.Не си дават обаче сметка че и техните наследници ще го ядат един ден,заедно с нашите.Ама простотията ни е пословична,мислят си че вечно ще са на върха техните фамилии,ама не,ще го разберат но децата и внуците им,но ще е късно и ще ги проклинат в гробовете за това,което сега правят.Спирам да пиша,че направо съм бясен
Партии,да им е.а мамицата на всички

Диканаров,приятелю,не си губи времето !!! от кога се ръчкаме тука за сто неща,едно не сме свършили,освен акциите за събиране на средства за децата от дома на отец Иван

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз пък като един млад човек, сравнително не мързелив, що годе образован се изумявам какво нежелание за каквато и да било работа има в хората. Предната седмица беше някакъв пик.
случка 1- трябва да се копае канал, 60-70 см паричките са повече от прекрасни (при работа 100+ на ден) Въпреки, че си имам прилично платена работа и си работя с главата сбрах 5 човека уж сериозни и бегом за уикенда. 3-ма работихме другите решиха, че нямало смисъл, трудно било. На следващия ден същото, само че купувах цигари на единия щото нямал пари
случка 2 Поръчвам части за кола за мой познат(имам отстъпки големи та за това) чакам почти месец, като често минавам през магазина и ми пиша листчета с номерата и бройките.
Писва ми в един момент и вдигам патардия до кога ще им обясневам всеки път. Единия вика ще ти ги взема на цени на едро. Идеално си викам, 15% си отиват за теб (към 150 лева) (толкова оставаше за магазина), но ми ги вземи до 2-3 дни. Ааааа не мога толкова бързо, то кога да отида много съм зает и т.н.
Кипва отивам при собственика на фимата казвам какво ми трябва, събират ми чарколяците плащам и бягам. В магазина ми сърдити и ми се изцепва. КАТО ИСКАШ ДА СИ ДАВАШ ПАРИТЕ НА ТЕЯ ГИ ДАВАЙ, ТЕ СЕ НАГРУХТЯХА И ИМ ПОРАСНА РАБОТАТА.
Отговорих, че с тези пари ще им платят заплатите, и ги имат защото работят и продавачите побесняха
Та какво ни е виновна държавата като ни мързи жестоко
Мързи ни да работим, мързи ни да мислим, мързи ни да обърнем внимание на дома си, мързи ни да възпитаваме децата си. Единственото за което не ни мързи е да избиваме комплекси.
И аз съм за бомбата и да ни затриват всички, до един.
Относно партиите, всички са под влияние от вън и то от едно единствено място.
случка 1- трябва да се копае канал, 60-70 см паричките са повече от прекрасни (при работа 100+ на ден) Въпреки, че си имам прилично платена работа и си работя с главата сбрах 5 човека уж сериозни и бегом за уикенда. 3-ма работихме другите решиха, че нямало смисъл, трудно било. На следващия ден същото, само че купувах цигари на единия щото нямал пари

случка 2 Поръчвам части за кола за мой познат(имам отстъпки големи та за това) чакам почти месец, като често минавам през магазина и ми пиша листчета с номерата и бройките.
Писва ми в един момент и вдигам патардия до кога ще им обясневам всеки път. Единия вика ще ти ги взема на цени на едро. Идеално си викам, 15% си отиват за теб (към 150 лева) (толкова оставаше за магазина), но ми ги вземи до 2-3 дни. Ааааа не мога толкова бързо, то кога да отида много съм зает и т.н.

Кипва отивам при собственика на фимата казвам какво ми трябва, събират ми чарколяците плащам и бягам. В магазина ми сърдити и ми се изцепва. КАТО ИСКАШ ДА СИ ДАВАШ ПАРИТЕ НА ТЕЯ ГИ ДАВАЙ, ТЕ СЕ НАГРУХТЯХА И ИМ ПОРАСНА РАБОТАТА.
Отговорих, че с тези пари ще им платят заплатите, и ги имат защото работят и продавачите побесняха

Та какво ни е виновна държавата като ни мързи жестоко

Мързи ни да работим, мързи ни да мислим, мързи ни да обърнем внимание на дома си, мързи ни да възпитаваме децата си. Единственото за което не ни мързи е да избиваме комплекси.
И аз съм за бомбата и да ни затриват всички, до един.
Относно партиите, всички са под влияние от вън и то от едно единствено място.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ъхъм...настъпва кЪт руски танкове по време на Пражка пролет!INCUBUS написа:...има пролет и без птички - кат реши,настъпва неудържимо и безапелационно...

Цъ.Диканаров написа:...друго виждане за "пролетта и птичката"! По бих видял в едно такова наше действие, влиянието на капка мая в тенджера топло мляко. ...
Веднага ще ти опонирам с "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски.

Няма такъв филм "независим", още повече депутат.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Да дам един пример.
Отиваме в чужбина да бачкаме трима души за 20тина дена.Парите са уговорени,колкото по бързо свършим толкова по бързо ще ги вземем.А те са повече от добри,колкото 6 месечни заплати тук.Единия от нас всеки ден умираше от студ докато нашите гърбове все мокри.Цял ден сгушен пуши и недоволства.И най накрая въпросния се изказ че тея пари били малко,трябвало повече да искаме.
Та не виждам на такъв човек с какво може да му е виновно правителството.А с такива се сблъсквам постоянно
Отиваме в чужбина да бачкаме трима души за 20тина дена.Парите са уговорени,колкото по бързо свършим толкова по бързо ще ги вземем.А те са повече от добри,колкото 6 месечни заплати тук.Единия от нас всеки ден умираше от студ докато нашите гърбове все мокри.Цял ден сгушен пуши и недоволства.И най накрая въпросния се изказ че тея пари били малко,трябвало повече да искаме.
Та не виждам на такъв човек с какво може да му е виновно правителството.А с такива се сблъсквам постоянно
Бе вярно че сега като се замисля,управниците са ни "виновни" че караме като изоглавени и се трепем по пътищата като гниди.