Как да си направя евтина стойка за 3 пръчки

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Re: Как да си направя евтина стойка за 3 пръчки

Мнение от Don4o_62 »

stefan4etoo написа:и аз си направих ,тествана е вече.сложил сам на бъз баровете гайки (нагрявам и слепвам)и си навивам сигнализаторите и бъд гриповете .само че краката на мойта излизат от двата края на бъз баровете и така няма въртене. По едно желязо в тръбите и бетон. :D :D .нямам снимки (да покажа нагледно) :D :D
нещо не ми е ясно тук с тия гайки,понеже на сигнализаторите резбата е нестандартна 9 по 1 мм. и такива гайки никъде няма по маг. а искам да си направя по дълъг бъз бар отпред на сигнализаторите,имам подходящия матрял :D имам идея колко по дълъг да стане странично,но не мога да намеря мечик за женската резба,освен да дам на стругар да ми я направи,другия варянт да взема разтегателни колчета за сигнализатори - резбата им е стандартна за всички сигнализатори - и вертикално да ги пусна по желаната от мен странична дължина и надолу да стърчат или да се забиват,но ще стане грозно и претрупано
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Don4o_62 написа: нещо не ми е ясно тук с тия гайки,понеже на сигнализаторите резбата е нестандартна 9 по 1 мм. и такива гайки никъде няма по маг. а искам да си направя по дълъг бъз бар отпред на сигнализаторите,имам подходящия матрял :D имам идея колко по дълъг да стане странично,но не мога да намеря мечик за женската резба,освен да дам на стругар да ми я направи,другия варянт да взема разтегателни колчета за сигнализатори - резбата им е стандартна за всички сигнализатори - и вертикално да ги пусна по желаната от мен странична дължина и надолу да стърчат или да се забиват,но ще стане грозно и претрупано
Нищо не мога да обяснявам за никакви гайки Дончо...тая стойка я правих преди няколко години за един комшия,....безработник,но мераклия....и пръчки му подарих да гоеВа...и много други неща му дадох и влакно и монтажи,и сега съжалявам...щото човека не излезе ПИЧ...а ПУТКА...Учил съм го от А и Б..как стават нещата,но скоро чух кофти приказки по мой адрес говорил на павилиона при Басрито-даскала,не съм го водил на риба да хване.Ми аз си имам партньор -шаранджия..не мога да водя целия свят с мен нали.Завистта почивен ден...няма.Халал да му е и стойката и даровете,и дано хване шаран някога..да се похвали
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Веско,резбата е просто нестандартна и един и същ размер на всички стойки и сигнализатори,с резбомер мъжката е точно 9 по 25,такива болтове няма по магазините,затова питах колегата откъде е взел гайки
пък оня шмиргел дето говорел за теб....,си го премести в другия крачол :D и пред павильона пак казвай и показвай големи шарани, ама ги пращай на места дето и за сране не стават :mrgreen:
Аватар
lenko
новобранец
новобранец

Мнение от lenko »

Don4o_62 написа:
stefan4etoo написа:и аз си направих ,тествана е вече.сложил сам на бъз баровете гайки (нагрявам и слепвам)и си навивам сигнализаторите и бъд гриповете .само че краката на мойта излизат от двата края на бъз баровете и така няма въртене. По едно желязо в тръбите и бетон. :D :D .нямам снимки (да покажа нагледно) :D :D
нещо не ми е ясно тук с тия гайки,понеже на сигнализаторите резбата е нестандартна 9 по 1 мм. и такива гайки никъде няма по маг. а искам да си направя по дълъг бъз бар отпред на сигнализаторите,имам подходящия матрял :D имам идея колко по дълъг да стане странично,но не мога да намеря мечик за женската резба,освен да дам на стругар да ми я направи,другия варянт да взема разтегателни колчета за сигнализатори - резбата им е стандартна за всички сигнализатори - и вертикално да ги пусна по желаната от мен странична дължина и надолу да стърчат или да се забиват,но ще стане грозно и претрупано

Метчика се води 3/8x20 BSF.
Винаги когато изпратя някого на "майната му", се измъчвам от терзания - стигнал ли е, не е ли стигнал ?
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

не вярвам да е 20 понеже със шублера показва 19 но други ден ще ми донесат 19 по 1,25 ще видя дали се навива свободно и ще пиша,ако не става ще търся горния размер дето е дал колегата,та ебах го метчика,все ще намерим точния размер да го знаят всички
Аватар
svil
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от svil »

Ето това са точните инструменти за риболовните резби:

Плашка BSF 3/8"-20 (55°) HSS DIN 22568 /121001-7229/
Число ниток на дюйм: 20
Внешний диаметр (d2), мм: 30
Внутренний диаметр (d1), мм: 9,53
Ширина (h1), мм: 11
Шаг резьбы (Р), мм: 1,270
Угол профиля резьбы (W), град: 55

Метчик м/р BSF 3/8"-20 (55°) компл. из 2шт. HSS ISO-529 /120001-7229
Диаметр резьбы (d1), мм: 9,53
Число ниток на дюйм, мм: 20
Длина общая (l1), мм: 80
Длина рабочей части (l2), мм: 24
Диаметр хвостовика (d2), мм: 10

Завода за инструменти в Габрово ги произвежда. Имат сайт, но не се сещам в момента името му. Можеш директно да си ги поръчаш от там. Бях им искал оферта точно за тези двете и май беше около 15-20 лв. всичко

А, ето я и нея. Намерих я в пощата:
Номер на артикул Означение Количество
6523 BSF 3/8x20-1 BSF3/8 1 бр.
3221 BSF3/8x20 BSF3/8 1 бр.

Уважаеми г-н МИРЧЕВ,

Предлагаме Ви цени на наличните метчици и плашки,както следва:
- плашка кръгла арт.№6221 3/8 - 1 брой х 10,02 лв/бр.
- метчик арт.№3221 3/8 - 1 брой х 3,54 лв/бр.
Цените са без ДДС.
Срок доставка:2 - 3 дни,след потвърждаване

РЕЗБОНАРЕЗНИ ИНСТРУМЕНТИ ГАБРОВО ЕООД
бул. Столетов № 157, 5301 ГАБРОВО
Tel.: +359 66 801 657; 814 405 / Fax: +359 66 801 652
bgsales@gwg-gabrovo.com / www.gwg-gabrovo.com
Орлите може да летят на високо, но невестулките не ги кълцат в двигателите
на самолетите!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Това е точния метчик дето го е дал за размер колегата,и става на женските резби, НО му искат в маг. 10 лв. :roll: аз намерих от познат, но поне да се знае размера
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

lenko написа:
Don4o_62 написа:

Метчика се води 3/8x20 BSF.
Точно с такъв бяха направени резбите,от Габрово
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”