каде има калкан??????

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
krasii
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasii »

в несебър цяла седмица нищо не е дало,но нищо пробвай може ти да си късметлията :)
kapitana
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kapitana »

няма ли вълна няма и калкан в това се убедих за пореден път днеска на шкорпиловци едно малко калканче колкото будилник и това беше за цял ден :D
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

а грацата режете ли я или цялата я слагате.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Зависи колко е голяма но най добре да са малки че да се слагат цели.

По мое мнение около 4-6см е добър размер за калкани от 100грама до 100кила :lol:

Капитане ти ши са сетиш :D . И все пак пак капитана излезе майстор калканджията пак той фана калкана :D .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Верно, няма риба ако не смятаме килото дребно попче - цял ден не пипна.Един от колегите разбуни духовете, занесаха му и кеп дори но се оказа моряшка фланелка.Синята прашка на ПЕПА обаче я нямаше :D :D Май така ще си остане,щото на 100метра от фара дооо... червения буй ,един от рибарите - " БРАКОНИЕР" :twisted: с лодка пусна ТРИ реда парагади :evil: :evil: :evil: -едва ли е само той
Пък ние чакаме да хваним НЕЩО
Поне ни остана хубавия ден и червеното вино,макар и без мезе. :lol: :lol:
kapitana
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kapitana »

strijok няма страшно на всеки ще му доиде времвто да хване по някой друг хубав калкан,но задължително трябва да има вълна,а кая има на буните на кранево обаче има и мн камъни и мойе да скъсаш много такъми :D
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

На драго сърце Капитане,но ми идва малко далече а и сега като и при вас го няма едва ли ще прескоча. :D
На пролет може би,а смятам на есен да пробвам на Тюленово за зарган,Дурумов добри излети имаше тази година.Сигурно и други колеги са били доволни,но само той май показа снимки. :D
Благодаря за инфото все пак. :D :D
kapitana
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kapitana »

Еми колеги аз смятам,че вече му е времето на калкана,дано да е започнал да яде и да се движи :D :o
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Утре ми е последния ден в училище за тая година.От неделя започвам да ходя по плажовете около Варна!

Препоръчвам за стръв средно големите граци/сафридчета/,пред хамсията и цацата/трицоната/!Цяла седмица ги обработвам тея рибки,купих си в понеделник 300 грама сурова цаца и 300 грама сурова граца,а с грацата ми сложиха и малко галя.Първо ги сложих в сол за 30 часа,а след солта в оцет за 24часа.От солта на цаците им се олющи лъскавото/кожата/,а на граците не!Доста по-жилави са от цаците и според мен са по-подходящи за занятието.Миналата седмица си взех 200 гр. готова осолена цаца,като я набучих и още при замятането две от трите куки на такъма останаха без рибка.Просто цацата както и да я обработиш си остава мека и крехка,а граците са по-жилави и издържат.Аз първо преди да ги сложа в солта им махам главите и чревцата.
Куките на такъма ми са с бидеми около 7-10 см и са на разстояние една от друга около 30-35см.Три на брой,първи номер,тежко улово.
В денеля ходихме на трета буна във Варна,обаче не пипна,по простата причина,че цацата падаше от куките при замятането още.За това ще пробваме сега на граца. :twisted:

Нещо да ме посъветват старите калканджии? :roll:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
kapitana
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kapitana »

Камбата аз не сам стар калканджия,но използвам за стръв осолена граца преди време си купих 1кг граца и 3 пакета морска сол и всичко ми излезе 2,25лв.Направих си стръвта(ред сол ред рибка без да ги чистя от главите) и сега чакам събота и сигорно с калканчо пак сме на кабакум за "големи "калкани :D :D но ако ходиш по плажа пробвай на южния и централния това е което мога да ти кажа
irsh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от irsh »

Камба, ти тая риба за стръв ли я приготвяш или за мезе :?: Когато се сложи в оцет, костите на рибата се стопяват :idea:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

irsh написа:Камба, ти тая риба за стръв ли я приготвяш или за мезе :?: Когато се сложи в оцет, костите на рибата се стопяват :idea:
А месото и кожата се стягат!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Аз тая година използвам осолена заргана за стръв.Много издръжлива.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

И пресни малки таранчици и пачурийки също стават...кръвчища и чревца му трябват на тавата...

Един колека ловеше в Несебър на парченца неопренова гъба...накисната в свинска кръв и замразена във фризера...и хвана 1 риба...абе то като кълве и на гъба ходи...

миналата година ползвах едни желирани бомбони от пилешка кръв за СОМ...имаги в магазина на Слави Косара...ама са по 10 кинта за половин кило...идват дебело... :lol:

То ако евтини.... така Жорето Гоцофрей...нямаше да млати сомовете с кльонка и харпуна... :lol: :lol: :lol:
irsh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от irsh »

Камене, доста заргана май си дръпнал тая година, щом я ползваш за стръв :wink: Малките писалки са отлична стръв :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”