Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

каде има калкан??????
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- учете се от него
Верно, няма риба ако не смятаме килото дребно попче - цял ден не пипна.Един от колегите разбуни духовете, занесаха му и кеп дори но се оказа моряшка фланелка.Синята прашка на ПЕПА обаче я нямаше
Май така ще си остане,щото на 100метра от фара дооо... червения буй ,един от рибарите - " БРАКОНИЕР"
с лодка пусна ТРИ реда парагади
-едва ли е само той
Пък ние чакаме да хваним НЕЩО
Поне ни остана хубавия ден и червеното вино,макар и без мезе.

Пък ние чакаме да хваним НЕЩО
Поне ни остана хубавия ден и червеното вино,макар и без мезе.

-
- учете се от него
На драго сърце Капитане,но ми идва малко далече а и сега като и при вас го няма едва ли ще прескоча.
На пролет може би,а смятам на есен да пробвам на Тюленово за зарган,Дурумов добри излети имаше тази година.Сигурно и други колеги са били доволни,но само той май показа снимки.
Благодаря за инфото все пак.

На пролет може би,а смятам на есен да пробвам на Тюленово за зарган,Дурумов добри излети имаше тази година.Сигурно и други колеги са били доволни,но само той май показа снимки.

Благодаря за инфото все пак.

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Утре ми е последния ден в училище за тая година.От неделя започвам да ходя по плажовете около Варна!
Препоръчвам за стръв средно големите граци/сафридчета/,пред хамсията и цацата/трицоната/!Цяла седмица ги обработвам тея рибки,купих си в понеделник 300 грама сурова цаца и 300 грама сурова граца,а с грацата ми сложиха и малко галя.Първо ги сложих в сол за 30 часа,а след солта в оцет за 24часа.От солта на цаците им се олющи лъскавото/кожата/,а на граците не!Доста по-жилави са от цаците и според мен са по-подходящи за занятието.Миналата седмица си взех 200 гр. готова осолена цаца,като я набучих и още при замятането две от трите куки на такъма останаха без рибка.Просто цацата както и да я обработиш си остава мека и крехка,а граците са по-жилави и издържат.Аз първо преди да ги сложа в солта им махам главите и чревцата.
Куките на такъма ми са с бидеми около 7-10 см и са на разстояние една от друга около 30-35см.Три на брой,първи номер,тежко улово.
В денеля ходихме на трета буна във Варна,обаче не пипна,по простата причина,че цацата падаше от куките при замятането още.За това ще пробваме сега на граца.
Нещо да ме посъветват старите калканджии?
Препоръчвам за стръв средно големите граци/сафридчета/,пред хамсията и цацата/трицоната/!Цяла седмица ги обработвам тея рибки,купих си в понеделник 300 грама сурова цаца и 300 грама сурова граца,а с грацата ми сложиха и малко галя.Първо ги сложих в сол за 30 часа,а след солта в оцет за 24часа.От солта на цаците им се олющи лъскавото/кожата/,а на граците не!Доста по-жилави са от цаците и според мен са по-подходящи за занятието.Миналата седмица си взех 200 гр. готова осолена цаца,като я набучих и още при замятането две от трите куки на такъма останаха без рибка.Просто цацата както и да я обработиш си остава мека и крехка,а граците са по-жилави и издържат.Аз първо преди да ги сложа в солта им махам главите и чревцата.
Куките на такъма ми са с бидеми около 7-10 см и са на разстояние една от друга около 30-35см.Три на брой,първи номер,тежко улово.
В денеля ходихме на трета буна във Варна,обаче не пипна,по простата причина,че цацата падаше от куките при замятането още.За това ще пробваме сега на граца.

Нещо да ме посъветват старите калканджии?

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Камбата аз не сам стар калканджия,но използвам за стръв осолена граца преди време си купих 1кг граца и 3 пакета морска сол и всичко ми излезе 2,25лв.Направих си стръвта(ред сол ред рибка без да ги чистя от главите) и сега чакам събота и сигорно с калканчо пак сме на кабакум за "големи "калкани
но ако ходиш по плажа пробвай на южния и централния това е което мога да ти кажа

И пресни малки таранчици и пачурийки също стават...кръвчища и чревца му трябват на тавата...
Един колека ловеше в Несебър на парченца неопренова гъба...накисната в свинска кръв и замразена във фризера...и хвана 1 риба...абе то като кълве и на гъба ходи...
миналата година ползвах едни желирани бомбони от пилешка кръв за СОМ...имаги в магазина на Слави Косара...ама са по 10 кинта за половин кило...идват дебело...
То ако евтини.... така Жорето Гоцофрей...нямаше да млати сомовете с кльонка и харпуна...

Един колека ловеше в Несебър на парченца неопренова гъба...накисната в свинска кръв и замразена във фризера...и хвана 1 риба...абе то като кълве и на гъба ходи...
миналата година ползвах едни желирани бомбони от пилешка кръв за СОМ...имаги в магазина на Слави Косара...ама са по 10 кинта за половин кило...идват дебело...

То ако евтини.... така Жорето Гоцофрей...нямаше да млати сомовете с кльонка и харпуна...