Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

искам да хвана риба на блесна
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: искам да хвана риба на блесна
Ама смао внимавай да не се забавиш много, че аз бързо се уча и може да съм станал по-добър и от тебе

Времето лети като магнит.
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Хора 3 излета по Струма и нищо. С блесната хич не стана. Мепс 1 или 2 номер жълта с червени точки.Воблера ( Ugli duckling жълт с черно по гърба ) повече го гонеха, даже и костури ( бях над тях и ги гледах ) ама настигнат хо и се откажат. Май май ще го оставям това начинание. Явно е за вишисти 

- Vid
- кандидат преподавател
Това е нормално - принципно, в горещите летни дни по резултатни са воблерите, а блесните работят по добре на пролет и есен. Това е принципно, но трябва да се пробва, затова си носим кутии с примамки... Щото има реки къде воблерите въобще не работят... и така, спининга си е един голям експеримент...malkia_boxing написа:Хора 3 излета по Струма и нищо. С блесната хич не стана. Мепс 1 или 2 номер жълта с червени точки.Воблера ( Ugli duckling жълт с черно по гърба ) повече го гонеха, даже и костури ( бях над тях и ги гледах ) ама настигнат хо и се откажат. Май май ще го оставям това начинание. Явно е за вишисти
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- кандидат преподавател
Да-а,желателно е даже да е продължен много във времето и по възможност непрекъсващ за повече от 4-5 дни... 

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
нема да се отказваш Струма стана вече за спининг днеска забих 2 убави кефала на голдито за 20-тина минути,а като си дойда ще ги цепимеmalkia_boxing написа:Хора 3 излета по Струма и нищо. С блесната хич не стана. Мепс 1 или 2 номер жълта с червени точки.Воблера ( Ugli duckling жълт с черно по гърба ) повече го гонеха, даже и костури ( бях над тях и ги гледах ) ама настигнат хо и се откажат. Май май ще го оставям това начинание. Явно е за вишисти
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
malkia_boxing написа:Здвавейте колеги ! първо да кажа, че съм нов в риболова и не съм опитен. Ходя на риба от махането на забраната през 2011 година. Хванах различни видове риби и се зарибих. каракуда, червеноперка, уклей, мряна, щука ( на рибка ) и още. Към септември месец се зарибих по блесните. Много интересен и динамичен риболов. Допадна ми ! Само дето още нямам ударКупих си блесни Mepps Lusox (всички цветове) но няма никакъв резултат
дайте съвети ! Ще съм мното благодарен
А и да кажа искам щука да хвана
ако се закачи костур няма лошо
но целта ми е баба щука
Хайде ....похвали се ?
Я кой месец стана.....има ли слука с блесната?
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Тц бате. НИЩО ! Аз нещо сум калпав сигурно 

Споко......има и такива моменти !...malkia_boxing написа:Тц бате. НИЩО ! Аз нещо сум калпав сигурно
Постоянството е важно.....и близост с природата!
Тя /рибата/ те вижда..недоверчива е.
Стани невидим....слей се с пейзажа

- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Другаря Павел Иванов да се яви по служба
Де бе бате води ме да хвана риба с тоя спининг, че вече почнах да се поизнерям
Все капо. Искам и аз да я усетя тая тръпка 

-
- кандидат преподавател
E-e-е,чакай сега,какви са такива тези твои нерви на млади години?Казано ти беше,продължавай със спининг-замятанията,най-напред ще получиш тръпка от това,че в четири от пет случая, ще хвърлиш примамката точно там,където си искал,после от това,че си я водил точно както си искал и най-неочаквано,ще ти се яви и другата тръпка-от якото кълване.Не всеки има късмет при първите си спининг-опити да започне да хваща дори инцидентно,а камо ли редовно.
И аз съм на това положение! Имам няколко неуспешни проби със спининга, но се старая да опитвам пак и пак! Днес пак съм на дунава и дано поне едно кълване да получа!
-
- научил се да хвърля
И аз да посъветвам колегата malkia_boxing да не се предва и да ходи за риба при всеки удобен момент.Аз се запалих по спининга от миналото лято досега сам хванал само няколко костура и една щука клъвна, но се откачи съвем близо до брега и направо умрях от яд, че изпуснах първата си щука, но какво да се прави.Ходене му е майката.
- bokser
- ще става разбирач
Ходи хвърляй! Днеска най-неочаквано едно приятелче, остави мухарката да почине и да пробва на блесна....И като ги зачеше...Баси... Аз пробвах на воблер и (новобранец съм в спининга) хванах клен, на който от устата се показваше опашката на рибе. Следващата риба ми се изплъзна от ръката и така се "заших" на тройката, че в спешното ме "резнаха" с местна упойка да я извадят и риболова приключи...

-
- научил се да хвърля
Това трябва, че да боли?
- Vid
- кандидат преподавател
Чак в болница от забита кукичка на голди
Стига бе...

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека