Да спрем критиките, моля !!!

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Да спрем критиките, моля !!!

Мнение от antivik »

butnik написа:Доста се колебаех дали има смисъл да пиша в темата,съгласен съм с мнението на много от колегите споделили мислите си.Критика трябва да има и то за пуснати снимки от улова пред/или в/ банята,в кухненската мивка,на плочките в двора,на риби в телени живарници все от този род,които е малко да наречеш месарски.Далеч съм от мисълта,че всички сме праведни и не задържаме част от улова,но ако това е съобразено със закона е ОК.................................
И в заключение-пускането на улова е избор на самия риболовец,но е показател за това колко сме израснали като личности.
P.S.Правим ли си сметка колко пари сме хвърлили във водата за храна и стръв и дали ще избием разходите с уловената риба по-добре да си сменим хобито с нещо по-еФтинко :lol:
Така е бре брате Бутник, съгласен съм за градивната критика/па и повечето тук пишещи/, но кажи ми как да гледам на хора които не знаят какво искат и....- само пискат :? . Пускам тема без снимана риба/само като разходка и впечатления/ - коментар "Пускай си туризмите и не ни занимавай", следващия път специално снимам ловене и риба в мрежест живарник, заедно със самото пускане - следва коментар "Ти така мъчиш рибата като я събираш в този живарник". А сега кажи това градивна критика ли е и дали след няколко таквиз писания човек няма да реши, че е по-добре да не пуска теми и излети, а да споделя само с ЛС-та с хора де ще го разберат...
Подкрепям заключението ти/дал съм го уголемено/ и бих вметнал, че това израстване идва и с възрастта и ходенето. След като понатрупа ходене и опит човек и разбере, че като иде поне за едно хапване ще хване, па и като види какво е дереджето на свободните водоеми, сам стига до пускането на рибетата - ако не е някой тъпанар дето е на принципа "След мен и потоп" естествено.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

antivik написа: "Ти така мъчиш рибата като я събираш в този живарник". А сега кажи това градивна критика ли е и дали след няколко таквиз писания човек няма да реши, че е по-добре да не пуска теми и излети, .
Колега знаеш ли, че в Англия живарника ти трябва да е минимум 3м дълъг да е от материал одобрен от тяхната агенция по околната среда, да се дезинфектира в специален разтвор преди риболова и трябва да имаш отделен живарник за шарани и отделен за по-дребна риба зада неможе по-големите шарани да мачкат по-малките риби отделно по състезанията ако хванеш по-голям шаран веднага се тегли и се пуска обретно без да види живарник ама кво ли пиша и аз само да отказвам хората от риболова :lol: :lol:

п.п. В Германия нямаш право да ползваш жива риба за стръв защото се счита за не хуманно и пак там ако хванеш голяма риба трябва да я убиеш защото тя вече е преживяла стрес, но това е в европейските страни.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Моля,моля,България,когато ти си бил невръстен младеж, от времето на Соломон Паси и Надежда Михайлова /много преди да стане Неински :lol:/,си беше европейска държава отвсякъде,е вярно,че на слугинското ибрикчийско място,ама ...Друг е въпроса,че по-голямата част от населението още от положението на "рая",през следващите векове и досега,включително политиците,е с хунско-ориенталски манталитет.И преди съм ти казвал,Англия да го духа-казвал съм го с по-меки думи и на посланника им,скоро беше,като се беше домъкнал насам."Испешъли" по въпроса за телените живарници.Имам си един,в него си слагам рибите,които смятам да не връщам във водата и въпреки това,не съм имал случай на наранена риба от облата тел на живарника.И това няма нищо общо с манталитета или културата,ама такива спорове не ми се водят точно сега.А твоето мнение не беше критика,то си беше англопоклонничество-взимай билет за там и отивай да им миеш кенефите,ако сън не те хваща,че у нас не е като при точно тези.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Боят настана,тупат сърца ни...........
Да живеят телените живарници,сезалчета и полиетиленовите торбички.Едно голямо ура в тяхна чест.Следващия по-ред да пише.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
nemalabavo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nemalabavo »

dunavski написа:
antivik написа: "Ти така мъчиш рибата като я събираш в този живарник". А сега кажи това градивна критика ли е и дали след няколко таквиз писания човек няма да реши, че е по-добре да не пуска теми и излети, .
Колега знаеш ли, че в Англия живарника ти трябва да е минимум 3м дълъг да е от материал одобрен от тяхната агенция по околната среда, да се дезинфектира в специален разтвор преди риболова и трябва да имаш отделен живарник за шарани и отделен за по-дребна риба зада неможе по-големите шарани да мачкат по-малките риби отделно по състезанията ако хванеш по-голям шаран веднага се тегли и се пуска обретно без да види живарник ама кво ли пиша и аз само да отказвам хората от риболова :lol: :lol:

п.п. В Германия нямаш право да ползваш жива риба за стръв защото се счита за не хуманно и пак там ако хванеш голяма риба трябва да я убиеш защото тя вече е преживяла стрес, но това е в европейските страни.
Колега,тук е България.От там нататък,всичко казано като пример за правилата на риболов в други страни ,е безсмислено !
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Красимире,къв бой бе -аз ги унищожавам още докато се чешат под мишниците по бабаитски,ти за бой разправяш!Критиката няма нищо общо с боя,критиката /истинската!/се отърква в дипломатическите преговори и трябва да има формата : "Нашата високоуважавана страна обръща лекинко внимание на Вашата високоуваема страна,че ...не може да бъде...ама как така...е ба си...рийш ли ...такова...лекинко..., Сте се посрали и при това Сте ни поизпръскали,макар и художествено,но все пак смрадливичко....
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

INCUBUS написа:А твоето мнение не беше критика,то си беше англопоклонничество-взимай билет за там и отивай да им миеш кенефите,ако сън не те хваща,че у нас не е като при точно тези.
Да сън не ме хваща и се чудя как при тях като видят мрежа и изпадат в шок, а при нас това си е обичайна практика. Чудя се как дори и тяхните шаранджии ловят с 2 пръчки, а ние тука с 5-6. Чудя се защо и тука е не така хората да си пускат рибата с мисалта за утрешния ден, но кучетата си лаят кервана си върви. Може би на някои хора им отърва да няма правила и закони или да се правят, че не ги знаят?

п.п. Познавам хора които работят в Англия и не мият тоалетни и хич не им е зле!!!
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

INCUBUS написа:Красимире,къв бой бе -аз ги унищожавам още докато се чешат под мишниците по бабаитски,ти за бой разправяш!Критиката няма нищо общо с боя,критиката /истинската!/се отърква в дипломатическите преговори и трябва да има формата : "Нашата високоуважавана страна обръща лекинко внимание на Вашата високоуваема страна,че ...не може да бъде...ама как така...е ба си...рийш ли ...такова...лекинко..., Сте се посрали и при това Сте ни поизпръскали,макар и художествено,но все пак смрадливичко....
INCUBUSе така като гледам салатите ти са дошли в повичко ми се струва.Да ти отговоря на въпроса от предния пост,относно чистенето на кенефи.Явно за тебе всички които работим на вън чистим кенефи.В този ред на мисли ще ти отговоря така *аз чистя "кенефи" за по-12 евро на час,това след данъци /които са 30процента/по-9 часа на ден.Така,че предпочитам това пред да иземвам функциите на жена и да правя минети и да целувам задници в БГ.А относно кой с какви лайна и кого е изпръскал всеки знае себе си.Защото при тебе се получава,че ти не критикуваш а критикуваш критукуващите.Ако ме разбираж ръиж ли какво сакам да ти кажем.

п.с. към колегата немалабаво ти случайно да нямаш алергия към зелено?
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Чак се изкуших отново да пиша в собствената си тема :D !
Чета подфорума "Излети" и вече се смея на глас !
Но с тъжен смях !
Почти всяка трета тема е обект на тежки "обструкции" !
Създаде се група от членове на форума, от които не съм запомнил споделен излет, хубав разказ или просто някаква рибарска лъкърдия, но съкрушително "критикуват" всеки осмелил се да разкаже, в т.ч. да се похвали с успешен риболов.
Всеки задържал уловената риба е:
- потенциален "лош"човек,
- враг на рибната популация в страната
- а и често отявлен бракониер.

Колеги,
Напишете нещо вие, моля !!!
Разкажете ни за вашите излети :D !
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Имаш проблем с това ли ? Не мислиш ли ,че няма нужда да си показвам живота и какво правя всеки ден , както ти го правиш примерно ? Излетите ни са там където не можеш да ги видиш не ,че ги няма ! Кажи сега с какво можем да ти помогнем лично на теб защото видно имаш проблем с нас ! Стига си заобикалял все едно сме великата китайска стена - казвай какво те мъчи директно . Яд те е нещо , но интересното е какво и защо ? И на мен ми писна да ти чета изкривените репортажи от живота ти , но не мрънкам нали ? Ако само тук във форума можеш да споделиш с някого всеки един ден от живота си , то много жалко за теб ! И на последно място замисли се защо ни виждаш във всяка 3 тема ( според теб ) ! Това не е добре не мислиш ли ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

И аз се изкуших да се изкажа по въпроса.Според мен всичко,което трябва да копираме от Европейските ни събратя е безпрекословното спазване на закона...и толкова.Важно е да спазваме законите си а не законите на Англия и Германия.Аз обичам да ям риба (всякаква) и при всеки излет си взимам риба за в къщи в нормата (ако изобщо съм хванал де :lol: ) и изобщо от нищо не се притеснявам,щом закона ми го позволява.
Мисля,че е по-важно да се спазва закона отколкото да се определя кой закон е правилен и кой-не.Както някои колеги смятат,че закона не е достатъчно строг,така пък други мислят,че е прекалено строг....
Изображение
Изображение
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Към С.Върбанов, че се намеси и друг колега :D :

Та тезата ми е следната:
Освен критики към част от авторите, ти и други критици, споделете в подфорума "Излети" за вашите риболови, за вашите преживявания сред природата, а може и за вашето пускане на уловените риби.
Нима има нещо лошо в това?

А аз въобще не настоявам ти да четеш , каквото и да било в една, майтапчийска, хедонистича и епикурейска тема, още повече, че тя е в периферията на форума и същността и е много отдалечена от острието на твоето копие :D !
Ако за това става дума :wink: !
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

G.Petkov написа:Към С.Върбанов, че се намеси и друг колега :D :

Та тезата ми е следната:
Освен критики към част от авторите, ти и други критици, споделете в подфорума "Излети" за вашите риболови, за вашите преживявания сред природата, а може и за вашето пускане на уловените риби.
Нима има нещо лошо в това?

А аз въобще не настоявам ти да четеш , каквото и да било в една, майтапчийска, хедонистича и епикурейска тема, още повече, че тя е в периферията на форума и същността и е много отдалечена от острието на твоето копие :D !
Ако за това става дума :wink: !
Ами пускал съм теми по-една или друга причина или не си я видял или не е била достатъчно интересна за тебе за да изкажеш мнение или критика по-нея.Отговарям и аз защото и аз съм в израза от тебе *качете нещо да видим от вас*
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

[quote="G.Petkov"]Чак се изкуших отново да ......[quote]
Господин Петков пускането на уловената рибата е основна точка в модерния спортен риболов разбира се ако сте спортен риболовец. Ако сте член на Червен кръст дарения на безплатна храна из квартала е логично, но не и ако сте спортен риболовец. Задържането на риба според мен цели печеленето на респекта и уважението на катуна и семейната общност от колкото изхранване, това ми намирисва на комплекси и егоцентризъм. Ако толква ва интересува каде ходя и каво правя ще ви кажа, че преди няколко дена бях на пресевните край Стара Загора това, че не пускам теми не означава, че не ходя за риба.
В Европа никой не яде сладководна риба затова и в Гърция пропищаха от нашата свинщина и успяхме само за няколко години да обезрибим и техните водоеми.

Та за германците, където бях писал малко по-горе са разселили сомове в Италия и Испания зада могат да отидат там да ги уловят и да ги пуснат защото ако са в Германия този сом трябва да го убие и затова по реките Ебро и По се срещат едни от най-големите сомове в Европа.
Последно промяна от dunavski на Чет Юли 19, 2012 10:33 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

За Красимир Атанасов!

Ако съм пропуснал нещо, то грешката е моя и утре ще потърся, защото съвсем не всичко съм успял да прочета.
Заключено

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”