яз. Широка Поляна ????

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: яз. Широка Поляна ????

Мнение от stankof »

angel81 написа:студено ли е горе през нощта? става ли да се спи на хамак ?
Ами доста си е студено през ноща за спане на хамак според мен колкото и да е "опънал" човек,6-8 градуса са си изпитание за всеки спящ на открито и то на хамак,сега ако е с някакви супер скъпи поларени дрехи и одеала,знам ли,но нали идеята е да се спи в хамака а не увит като какавида. :D
Иначе за през деня да се метнеш между високите борове на такъв хамак си мисля че ще е повече от приятно :drinkers:
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
emil_penev
новобранец
новобранец

Мнение от emil_penev »

Здравейте колеги. Мисля тази седмица да ходя до ШП, защото ми казаха че е хубаво там, но исках да ви питам пътя ремонтиран ли е наистина както ми казаха или не е? И може ли да се стигне до поляната с кола, защото ще имам страшно много багаж с деца на палатки... Другия ми въпрос е плаща ли се за къмпингуването там? И има ли проблем с циганските катуни, които разбрах че са доста в района? Засипах ви с въпроси, извинявайте, ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете. :)
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

emil_penev написа:Здравейте колеги. Мисля тази седмица да ходя до ШП, защото ми казаха че е хубаво там, но исках да ви питам пътя ремонтиран ли е наистина както ми казаха или не е? И може ли да се стигне до поляната с кола, защото ще имам страшно много багаж с деца на палатки... Другия ми въпрос е плаща ли се за къмпингуването там? И има ли проблем с циганските катуни, които разбрах че са доста в района? Засипах ви с въпроси, извинявайте, ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете. :)
Здравей,добре дошъл в Форума!
Пътя е идеален миналата година му правиха основен ремонт!
С колата стигаш буквално до язовира и до доста от местата до които водят черни пътища около него,проходими за нормална кола.
За къмпингуване доколкото знам не се плаща,а циганите си са цигани,берат си гъби и това е,според мен по големия проблем там са българите!
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

stankof написа:... цигани,берат си гъби и това е...

stankof,
Какво берат "сънародниците" ?
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

G.Petkov написа:
stankof написа:... цигани,берат си гъби и това е...

stankof,
Какво берат "сънародниците" ?
Основно манатарка и пачи крак.
Сега е вълната там от 3-4 дни,цената е 4 лв за кило,аз не предавам по принцип това го казвам информативно!
Най-лошото от цялата работа е че сега немога да ида щото всеки ден съм на работа докрая на месеца,бахти тъпотията :smt075 :smt096 :-x
emil_penev
новобранец
новобранец

Мнение от emil_penev »

Благодаря ви много, като отида ще ви пиша как е ако ви интересува нещо.
vesko29
новобранец
новобранец

Мнение от vesko29 »

Колеги мисля да ходя до язовира за събота и неделя. Дайте съвет къде да мина за да си намеря място за палатка. До сега не съм ходил там и ще съм благодарен за малко помощ.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Рапортувам!
На 13.08.2014 г.направих опит за риболов на Широка поляна.Казвам "опит"защото условията за риболов са доста ограничени-изключително пренаселено и шумно,както се казва"Панаира"е в разгара си,но това не е нещо ново за Широка поляна през месец август.
Все пак,ако се намери относително тихо и спокойно място,най-вече около тревите и шавара,тъй като язовира е на макс,може да се направи приличен риболов на каракуда с плувка.Монтажа с булдо не е за пренебрегване,поради гъстата растителност.
За отбелязване е ,че от няколко дни нивото започна да спада,а това е допълнителен минус за активността на рибата!
Изображение

Изображение

Изображение
Най-добре взема рано сутрин до 9,00-10 ,00 часа.Стръв-торен червей и жито.Лови се в близост до шаварите на дълбочина около 1-1,5 м. За дънен риболов нищо не мога да кажа,защото не съм опитвал такъв.
Привечер на първата и втората стена,на жива рибка излиза костур и инцидентно кефал!

НАСЛУКА на всички!

Ето и малко интериор от "голямото"малко село!!! :D
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Надявам се,с тази информация,да бъда полезен на колегите,които планират риболовни излети,през почивните дни,или са решили да прекарат отпуската си край бреговете на този красив язовир!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

Инфо от 17 до 20 август, слаб риболов в близост до м. Кавал тепе. Пробвахме риболов на фидер, като епизодично излизаше по някоя червеноперка. Любопитното беше, че имахме уловени и 2 малки шаранчета, и забележете... 2 малки сомчета, всички плуват обратно в язовира! Снимки ще кача тези дни, но може би ще си е в отделен репортаж. Иначе невероятна почивка, голяма красота, уникално място е този язовир! :)
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

kesh написа:.......... Любопитното беше, че имахме уловени и 2 малки шаранчета, и забележете... 2 малки сомчета, всички плуват обратно в язовира! ......
Няма нищо любопитно,просто язовира наскоро бе зарибен.Вече друг е въпросът колко ще се опази!!!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

Ами сега са по около 200 грама и може би повечето колеги ги пускат, но прескочат ли килограм ще има пълнене на живарници, а и не само на живарници, ако се досещате... :/
20140817_213940.jpg
20140817_213940.jpg (2.61 MiB) Преглеждано 1640 пъти
20140817_214014.jpg
20140817_214014.jpg (2.01 MiB) Преглеждано 1640 пъти
20140817_214057.jpg
20140817_214057.jpg (1.5 MiB) Преглеждано 1640 пъти
20140818_223704.jpg
20140818_223704.jpg (2.66 MiB) Преглеждано 1640 пъти
В крайна сметка релакса е най-важен! :D
20140818_203637.jpg
20140818_203637.jpg (1.84 MiB) Преглеждано 1640 пъти
20140818_164558.jpg
20140818_164558.jpg (1.78 MiB) Преглеждано 1640 пъти
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

:smt038 Много ми хареса "гледната точка" от последните две снимки. :finga:
gogata1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogata1 »

gamon написа::smt038 Много ми хареса "гледната точка" от последните две снимки. :finga:
На мен също, дори и седмица да не мръднат въдиците пак ще ми е кеф да съм там .
asen77
новобранец
новобранец

Мнение от asen77 »

Дойде време да се ходи на любимия ми язовир.Прави ми впечатление че с всяка изминала година риболова става все по тегав.Обадете как е нивото на водата?
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

asen77 написа:..........Обадете как е нивото на водата?
Ниско- и продължава да пада!

Изображение

Изображение

Изображение

Автор на снимките е колегата Люси/ lusienn/ !
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”