Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Йофтени примамки и йофтени такъми
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Re: Йофтени примамки и йофтени такъми
Вярно е това. Но най-лесното и елементарното е да се пробва да се мръдне водещата халка на носа на воблера нагоре или надолу (логично, при воблерите, при които халката е "вкопана" в самата лопатка, това няма как да стане
). Настрани се мести ако примамката залита на ляво или дясно. Някой път и с изпиляване на лопатката става, аз така вкарах в норма един такъв воблер.
Въпросът е, че така и така воблерът е неизползваем, вероятно струва 2-5 лева и дори нищо да не се получи или да се нарани, загубата е почти никаква. 

Синия - китайския не мога да ти го покажа, но този на Джаксън мога. Ухото беше под доста по-голям ъгъл нагоре. Натиснах го с клещи надолу и след водна проба го изкривих (вертикално) в обратната посока на залитане и ефекта беше наистина поразителен....После, за по-голяма сигурност след интервенцията, вкъщи му сложих 1 капка канаколитPe6o_Tikvata написа:Колега JettroniX качи една снимка на ремонтирания воблер да видим неуките колко се натиска ухото на воблера на долу ,може и на лично за да не спамим тук че ръцете ми са навряни на едно място чак до лактите и ми се ще да видя как се прави нещо преди аз да опитам че имам няколко воблерчета на които да пробвам тоя номер.
Благодаря ти предварително за жеста...

Ето го след ремонта - ухото сочи вече право напред, а не нагоре както беше преди (предполагам ОТК-то не си е свършил работата

Тука се вижда (не много ясно) как съм го изкривил настрани

Моя колега fn1p също ми демонстрира тая техника на поправка преди време, но с друг "гоблер"

За да не е чак офтопик поста, ето един кефал от Събота, на по-малкия размер от серията Atract XTR-A.
С първото мятане и го пое кефала. Като забележка мога да кажа, че куките са прекалено миниатюрни (не се заблуждавайте от снимката) - по-големите кефали се откачиха още на кълването и мисля да му сложа само една по-голяма тройка отзад, като на малките хорнети

Като за 5 лева и малко съм вече доволен

П.П. : По горните постове на колегите Павел и Слийпуолкър са много точни

- rockeagle35
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
ХА! Мерси за акъла, колеги, и аз имам да си "отремонтирам" малко такива дрънкулки... Ще пробвам и ще споделя резултата. За съжаление освен евтинджосите имам и едни ъгли-дъклинги, които се нуждаят от някаква промяна, че се въртят като вентилатори, ама ще трябва някъде на вода да ги пробвам и там да се правят корекциите. Ениуей, благодарско!
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
На водата най- добре.
Аз отремонтирах един китаец, натиснах халката надолу и с пиличка дооформих лопатката..
Воблерчето придоби перфектна игра- във спокойна вода, още не съм го пробвал в течение. Преди да направя тези корекции, освен да се плаши рибата с него за друго не ставаше
Аз отремонтирах един китаец, натиснах халката надолу и с пиличка дооформих лопатката..
Воблерчето придоби перфектна игра- във спокойна вода, още не съм го пробвал в течение. Преди да направя тези корекции, освен да се плаши рибата с него за друго не ставаше
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
аз имам няколко воблера които в течение правят нещо като завихряне, сякаш се получава един малък балон от въздух между лопатката и халката и почва воблера да се върти. В спокойна вода иначе няма проблеми
Като видиш че се получава балонче отпред на лопатката,просто направи малка пауза и след това продължи да го водиш.niki23 написа:аз имам няколко воблера които в течение правят нещо като завихряне, сякаш се получава един малък балон от въздух между лопатката и халката и почва воблера да се върти. В спокойна вода иначе няма проблеми
Остави само стъпки
Китайчета, закупени от магазин "За левче". Само тройките се нуждаеха от смяна. 

Жълтата клатушчица и миноучето провокитаха много добре дребните чернокопчета. Имах и още рибки на тях. Миноучето има хубава игра, както на права проводка, така и на "туич". Не се нуждаеше от корекция на халкичката. Клатушката вървеше по-добре на права, малко по-бърза проводка. За прецедента с каята нямам обяснение, освен луд късмет.
Костурчетата атакуваха показаната клатушчица както на права проводка с паузи, така и на "тътрене" по дъното.

Жълтата клатушчица и миноучето провокитаха много добре дребните чернокопчета. Имах и още рибки на тях. Миноучето има хубава игра, както на права проводка, така и на "туич". Не се нуждаеше от корекция на халкичката. Клатушката вървеше по-добре на права, малко по-бърза проводка. За прецедента с каята нямам обяснение, освен луд късмет.
Костурчетата атакуваха показаната клатушчица както на права проводка с паузи, така и на "тътрене" по дъното.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Днес ми доставиха тези:

Като ги пробвам ще пиша.

Като ги пробвам ще пиша.

В тоз гьол,риба няма!