Въдица и макара за тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Въдица и макара за тролинг

Мнение от Troli Rapala »

Много е грозно и пошло да коментираш чужди риби или да си градиш мирогледа за такъмите за тролинг на чужд гръб и опит! :cry: Никога не бих погледнал в канчето на друг и то без покана! :wink: Всеки който мисли и се опитва да подобри нещата свързани с хващането на риба се нарича Риболовец!Няма никакво значение дали на даден етап си сгрешил в преценката за такъми или нещо друго свързано с риболова,важното е да мислиш и да си изграждаш поетапно след всяка голяма риба СОБСТВЕНО мнение,а не да се доверяваш изцяло на чуждия опит!В случая Стоманко е извървял сам собствен път към неговия си успех и просто споделя,как стоят нещата при него със СОБСТВЕНИТЕ му риби и такъми!Подкрепям и уважавам собствения личен опит на всеки риболовец,но не ми допадат "обкръженията" и "месиите",щот там се губи индентичност! :mrgreen: Не мога да си представя света без наличието на поне един Капетано/песимист :wink: /,баси и скуката ще настане ако сме еднакви! :cry: :cry:
Кльонка
новобранец
новобранец

Мнение от Кльонка »

Към колегата който пусна темата.Моето мнение е по-скромно,отиваш в магазина избираш си една пръчка , около 2.20-2.40 , без особено значение дали тежи или не , с връх който нито лесно нито трудно се огъва ,за това разбира се трябва да имаш и малко усет , без значение за марка.Вземаш си и една макара , от порядъка на 60-80 лева ,с по дебела ос на шпулата , без аксиални лувтове и си в играта.Всичко останало е суета и реклама.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Преди 7-8години спорехме ожесточено в този форум точно за ДЪЛЖИНАТА на въдицата за тролинг! :idea: :idea: Тогава повечето препоръчваха и използуваха въдици 2.70м.,докато упорствах за 2.10м.!Сега дължината не се оспорва и малцина влачат с въдица 2.70! :wink: За дължината на дръжката също сме спорили,но не знам докъде е стигнало масовото предпочитание!Дължината на дръжката е важна и не всеки обръща внимание на този факт!Освен удобството при вадене на всяка риба,КЪСАТА дръжка по-бързо и лесно се вади от стойката,звучи далечно и ненужно,но има риби които с удара така застопоряват въдицата в стойката,че е невъзможно да я извадиш!Имам собствен опит,а и споделен от други тролингисти за същия проблем та не е маловажно,дали бързо ще извадиш въдицата или ще последва ранен откач! :cry: :rolleyes:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Кльонка написа:Към колегата който пусна темата.Моето мнение е по-скромно,отиваш в магазина избираш си една пръчка , около 2.20-2.40 , без особено значение дали тежи или не , с връх който нито лесно нито трудно се огъва ,за това разбира се трябва да имаш и малко усет , без значение за марка.Вземаш си и една макара , от порядъка на 60-80 лева ,с по дебела ос на шпулата , без аксиални лувтове и си в играта.Всичко останало е суета и реклама.
Не съм съгласен изобщо! :cry: Аз гарантирам за себе си,че не съм грам суетен и не рекламирам нищо! :idea: Гледам да съм максимално обективен,което е доста трудно
на днешно време!Ако не си тролингист,просто няма как да вникнеш проблематиката щот ако тръгнеш да влачиш с колеца дет се използува за кльонк,ще гледкаш умно и ще се чудиш:Що не ми кълве бе майна? :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ако беше СУЕТА и РЕКЛАМА,Стоманко немаше да си отреже част от дръжката на Шиманото за по-удобно! :wink: Точно тези на които не им пука за такъмите са туристи и не знаят какво може да им се случи на тролинг! :cry:
Кльонка
новобранец
новобранец

Мнение от Кльонка »

Ами ако ти е трудно да бъдеш обективен вероятно проблемът не е в мен колега.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа:Преди 7-8години спорехме ожесточено в този форум точно за ДЪЛЖИНАТА на въдицата за тролинг! :idea: :idea: Тогава повечето препоръчваха и използуваха въдици 2.70м.,докато упорствах за 2.10м.!Сега дължината не се оспорва и малцина влачат с въдица 2.70! :wink:
Тук съм съгласен с написаното,а знаеш,че помня като слон всеки пост.
Не съм съгласен за късата дръжка,но според мен тя е въпрос на вкус и бих казал ръка.При ловеца прикладите са с различни дължини според ръката.
Но въпреки това голямата риба иска голям захват......късото е да меташ блесни по-реката.Нали все пак подпираме въдицата на хълбока или между краката при липса на колан.И ако за 1-вото казано от теб за дължината на въдицата е верно на 100%,то 2-рото според мен е грешка.
Пишеш за опита на Стоманко и как той го е придобил....евала и аз се радвам.Мене ме остави.....аз съм един преписвач на нови воблери с които рибите още не са свикнали.Това,че на Тел-Денсера кълве го знае всяко хлапе....кажи нещо ново,защото Х-рапа на Рапала прави убийства......за други воблери няма да пиша,че темата беше за въдици.
Тия поне не се трошат срещу 12лв. и се хванаха доста сомове на тях.На снимката липсват любимия ми син и черния гръб с оранжевия корем. :wink:
Изображение
Това което говориш за туристите,не си ти който определя нещата.Сам виждаш,че си трая за рибите.Щото нямам спомен да си правил риболов със 7 риби пет от които над 10кг. и едната над 34кг.без да е наречена велика.....щото в 20мин. нищо велико не може да се случи.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... trLcRbT844" onclick="window.open(this.href);return false;
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Кльонка написа:Ами ако ти е трудно да бъдеш обективен вероятно проблемът не е в мен колега.
Да,трудно му е да е обективен.Въпреки да е ползвал,точно това което ти предложи.....60лв макара и за 60лв въдица....сега цените малко се вдигнаха на същите,та са по 90лв.
Кльонка
новобранец
новобранец

Мнение от Кльонка »

Колкото до колеца за кльонк колега , там пък въобще не се опитвай да бъдеш обективен,виждам във форума че си с познания, но все пак не ме карай наистина да гледам умно.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Кльонка написа:Колкото до колеца за кльонк колега , там пък въобще не се опитвай да бъдеш обективен,виждам във форума че си с познания, но все пак не ме карай наистина да гледам умно.
Явно търсиш някакъв конфликт,а не нормален разговор на тема въдици и макари за тролинг,та за това ще те игнорирам за напред!От безмислени спорове няма никаква полза,но когато са подкрепени фактологично с риби и на база опит имаме конкретика,картинката става интересна и съдържателна!Стоманко е скъсил дръжката на въдицата с определена цел и го обясни коректно и конкретно,та всичко останало по негов адрес са глупости!За мен не е суетен или рекламен агент на Шимано,а НОРМАЛЕН риболовец! :drinkers:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа:За мен не е суетен или рекламен агент на Шимано,а НОРМАЛЕН риболовец! :drinkers:
Не вменявай думи......това никой не го е казал.Твои интерпретации към това кой бил рекламен агент и кой продавал печки.Това е друга тема и няма нищо общо с рязането на дръжката.Така преценил,така направил.За тази дръжка говориш единствено ти.
Каквато и въдица да си избера,не бих и рязал нищо........щото на това не се вика точен избор,а стреляне на посоки.Въдици с различни дръжки и строеве бол.
Кльонка
новобранец
новобранец

Мнение от Кльонка »

Абе пич,стига с тази дръжка ,на теслата дръжката на нам кой си дръжката ,измести темата с тая дръжка,ега ти и дръжката и не намесвай стоманко защото аз за неговата дръжка нищо не съм казал.
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Emo-83 написа:Тия поне не се трошат срещу 12лв. и се хванаха доста сомове на тях.На снимката липсват любимия ми син и черния гръб с оранжевия корем.
Въдица и макара за тролинг
:roll:
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
shrike
новобранец
новобранец

Мнение от shrike »

Здравейте,
Нека и аз изкажа мойто скромно мнение относно размера на дръжките. От снимката на колегата Стоманчо ясно се вижда ,че цялата тежест се поема от ръката му .Ако така е преминало цялото вадене на рибата му , най- вероятно има голям бицепс ,че да издържи напъна на 40 кг риба 30,40 или 60 мин. че и повече и определено го е напомпал екстра ако това е била целта :) ! По този начин определено е кеф да се вадат риби но бели ,щуки и малки сомета.При риба от тази категория ,определено риболовеца трябва да щади силите си щото и чичко Арни да напиня 1 часq безсъмнение ще почуства умора!
Според мен най – ефикасния начин, щадящ силите на риболовеца при борба с голяма риба е с опряна долна част на дръжка в коремната област и със захват възможно в най -горната част на дръжката!По този начин равномерно се включват ръката,рамото и цялото тяло на риболовеца .Много прецизно се определя силата на напъна без да се стига до момент в който да осещаш болка или схващане на некой мускул !Не че няма да се справи човек и държейки през цялото време въдицата само с ръка, но на цената на несъмнено неудобство,което може и да доведе до допускането на фатална грешка!
Така че мойто мнение е ,че дръжката на въдицата с която си тръгнал на риболов ,в който съществува реална възможност да ти удари риба в диапазона от 1 до 100 кг даже и нагоре :D ,трябва да е достатъчно дълга,че да може да си я подпреш с тяло!
Поздрави!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Шрайк,по принцип си прав и има логика дългата дръжка да я опираш в корема,но това е всичко друго,но не и удобно или технично! :cry: Гледал съм много клипове на които се вижда,колко много пречи дългата дръжка и се чудят къде да я заврат,та най-често вместо да я опират в корема щот е болезнено я мушват между краката,сещам се за клипа та Тишо и Върхи с червената лодка! :wink: Много правилно си забелязал,че Стоманко вади рибата с една ръка,което е по-трудно и доставя повече емоция и екшън,а също е и тест за издръжливост! :wink: Забравяш и един основен факт,дали ще се бориш САМ с рибата от край до край или някой ще ти помага!Това са основни нюанси,които правят съществената разлика между два вида техника на вадене=трудно без опора с една ръка и сам докрай или по-лесно когато имаш опорна точка и опираш пръта в корема или другаде! :wink: Кажи ни сега с каква въдица и макара извади твоя 40кила сом,та да станат още по-ясни нещата с въдиците! :wink: :drinkers: При следващия такъв сом,просто опитай за разнообразие техниката на вадене без опора и гледай да се справиш сам докрай и без помощ за по-интересно,така ще намериш и твоята граница на издръжливост!Аз лично издържах два часа и се предадох,но пушех по две кутии Черен Давидов и през цялото време мислех да запаля цигара,та след късането цигарата ми беше най-важното! :rolleyes: :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”