Твърда лодка , подходяща за превоз върху автомобил

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Заключено
agogov
новобранец
новобранец

Re: Твърда лодка , подходяща за превоз върху автомобил

Мнение от agogov »

pavlin69 написа:То много интересно станало тука за има, няма няколко дни :). Яд ме е, че и аз се вързах по темата. Ама нали съм нов във форума и викам да се обадя/демек да помогна/. Няма да помагам с пари споко. Мислех само с идеи, да споделя опит ако мога разбира се. Опит не с лодките на първия пост на Агогов/който, апропо има общо 15 мнения в темата и в целия форум//май само тази тема му е интересна///. ..... И тук е много прав Кроки, дали някой не продава онази лодчица/Силвъра менте да не се продава на всяка цена/ и за това да е цялата дъндания. ....Това по коментарите..... По темата на Агогов и поредните му въпроси колко трябва да е приемливата височина на борда на язовирна и речна лодка?... и няма да давам съвети. Височината на борда е сбор от газенето на лодката и надводния и борд. Виждам че като ти вметнах за мореходност и се взе на сериозно. Та и сега така вземи се вземи на сериозно и прецени къде ще караш лодката. Направи годишен анализ на безопасните височини на вълните там/в см разбира се. Така изчисляваш колко е средногодишната височина на вълната и преценяваш коя лодка ще ти свърши работа. Това е математически модел. Трябва да използваш и статистически модел/правиш анализ на дните от изминалата година през които мислиш да караш лодката/която не си купил/ и вземаш за база данни само тези дни......Ако имаш въпроси пиши.

И още нещо, сега аз имам въпроси. Колко ще е екипажа на лодката? И ако освен тебе има и някой друг кажи му че с тези размери ако има баня и тоапетна :rolleyes: ..................
:lol: :lol: :lol:

А бе ти пишка нямаш ли си :!: :?: :!:
pavlin69
новобранец
новобранец

Мнение от pavlin69 »

agogov написа:
pavlin69 написа:То много интересно станало тука за има, няма няколко дни :). Яд ме е, че и аз се вързах по темата. Ама нали съм нов във форума и викам да се обадя/демек да помогна/. Няма да помагам с пари споко. Мислех само с идеи, да споделя опит ако мога разбира се. Опит не с лодките на първия пост на Агогов/който, апропо има общо 15 мнения в темата и в целия форум//май само тази тема му е интересна///. ..... И тук е много прав Кроки, дали някой не продава онази лодчица/Силвъра менте да не се продава на всяка цена/ и за това да е цялата дъндания. ....Това по коментарите..... По темата на Агогов и поредните му въпроси колко трябва да е приемливата височина на борда на язовирна и речна лодка?... и няма да давам съвети. Височината на борда е сбор от газенето на лодката и надводния и борд. Виждам че като ти вметнах за мореходност и се взе на сериозно. Та и сега така вземи се вземи на сериозно и прецени къде ще караш лодката. Направи годишен анализ на безопасните височини на вълните там/в см разбира се. Така изчисляваш колко е средногодишната височина на вълната и преценяваш коя лодка ще ти свърши работа. Това е математически модел. Трябва да използваш и статистически модел/правиш анализ на дните от изминалата година през които мислиш да караш лодката/която не си купил/ и вземаш за база данни само тези дни......Ако имаш въпроси пиши.

И още нещо, сега аз имам въпроси. Колко ще е екипажа на лодката? И ако освен тебе има и някой друг кажи му че с тези размери ако има баня и тоапетна :rolleyes: ..................

Ако ти кажа, че имам/нали за лодка става въпрос/ но, не е за тебе. Има да питаш що е толкова дълга,къде ще я вкарвам/ ако се наложи,ще ти кажа/.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
pavlin69
новобранец
новобранец

Мнение от pavlin69 »

agogov написа:

Имам, ама имам и лодка.
И предполагах, че искаш съвети.
А то май друго искаш :ANAL:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Това,че ти е дълъг или дълга лодката,нищо не значи! :wink: Всички сме оборудвани между краката,но на гьола нещата са различни и често разни с Дълги,Големи и Дълбоки лодки в гащите са първите,които се чупират на брега,кога се сговни времето! :cry: Вервай ми! :wink:

Като ти дойде такъв облак и доста лодкари се насират по брега за по-безопасно! :drinkers:
Изображение

На тия със Сепиите обаче не им пука,щот постоянно са на пангара и са станали хладнокръвни лодкари! :rolleyes:
Изображение

Само преди час бяхме 50лодки у водата,ма тука останахме 2-3! :rolleyes: Хванах и две сулчета-релийз в това говняно време,ма не се оплаквам! :wink: Като ти удари в такова време,чадъра се стиска между краката,с левия лакът управлявам ръчката на двигателя и едновременно навивам дръжката на макарата с длан,а за дясната ръка остава да държа не много дългия прът и то без да се срамувам от сексолози! :shock: :rolleyes: :mrgreen:
Изображение

А така се стои прав в Сепията по два часа,когато ти удари 40кила сом! :wink: Немах време да си бръкнем в гащите,да го разтрия и да ми стане дълъг! :oops: :cry:
Изображение
Изображение

Някои неща относно лодките и риболова не могат да се обяснят и предадат с думи,а треа да се преживеят! :idea: :idea: :idea: Дано имате този шанс! :mrgreen:Датите и часовете на снимките се виждат не-случайно! :wink: :idea: :drinkers:
Последно промяна от Troli Rapala на Чет Окт 17, 2013 11:34 pm, променено общо 1 път.
zerin1
новобранец
новобранец

Мнение от zerin1 »

Защо производителите на стаклопластови лодки произвеждат двупластови
а не еднопластови лодки ?
Еднопластовата ще баде доста по лека .
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Защото лекотата на лодката е свързана със стабилност=газене и товароподебност! :wink: Лагуната е 315сантима и тежи 47кила,а Сепията е 286сантима и тежи 77/80 кила в зависимост дали е с нисък или висок борд!Когато лодката е по-лека=единичен корпус,тя гази по-малко и е по-бърза в река или в гьол без вълни,но когато имаме вълни то нещата се обръщат и лодката треа да е по-тежка=с двоен корпус и да гази повече!Като при колите,тежката лимузина поглъща неравностите,а пък лекичката подскача при всяка неравност,което забавя скоростта!Вълните са неравности,а при сблъсък с неравности двойния корпус на лодката е по-устойчив на усукване!Чиста Физика,без излишна философия! :wink: :drinkers: При вълна най-кофти е с надуваема,тримаран или лодка без остър нос преливащ в кил,както и в дрънчаща тенекиена или с единичен корпус!
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

zerin1 написа:Защо производителите на стаклопластови лодки произвеждат двупластови
а не еднопластови лодки ?
Еднопластовата ще баде доста по лека .
Има и еднопластови, колега. Не са всички двупластови.
Troli Rapala написа: Лагуната е 315сантима и тежи 47кила,а Сепията е 286сантима и тежи 77/80 кила ...[
Саше, Лагуна 315 см може и да има, ама аз не съм чувал за такава. Има 295 (или 285 беше), 345 и 395. Моята е 345, но не е 40-50 кила, а е 75.
За вълните съм съгласен, надуваемата люшка доста повече, въпреки, че преди време и аз си мислех обратното, но се убедих, че не е баш тъй! ;) Не говоря за РИБ-овете тук.
Troli Rapala написа:Датите и часовете на снимките се виждат не-случайно! :wink: :idea: :drinkers:
Тук сигурно си закачил някой камък или дънер и цял час му се молиш да ти пусне примамката :) Аз нямам такива нерви ;)

Щях да питам и колегата Гогов: сам ли мислиш да сваляш и качваш лодката, колега или с помощник?
agogov
новобранец
новобранец

Мнение от agogov »

pachosz написа:Щях да питам и колегата Гогов: сам ли мислиш да сваляш и качваш лодката, колега или с помощник?
Много рядко ще ми се налага сам. Би трябвало макар и трудно да мога да се справям с помощни средства, като транцови колела, 'Х' образна количка за лодка, ролки на багажника и подобни......
Последно промяна от agogov на Съб Окт 19, 2013 1:45 pm, променено общо 1 път.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

По язовирите почти винаги има кой да помага за сваляне и качване. Проблема е пред къщи ако няма помощници.
Моя съвет е по-добре някоя около 70-то кила. Прав е Сашо, че леката лодка е много нестабилна на вълни.
Ако трябва се помоли на някой колега с малка лодка на някой язовир да те качи и повози и да видиш как е, преди да си вложил пари в това. За 5 минути не вярвам да откаже някой да те качи. Въпроса е да се пресрамиш, да попиташ ;)
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Да,наистина Лагуната не е 315 а 295 сантиметра,подведох се от мерките на Агогов,които даде в началото!Заради тия 10санта дължина в повече на Лагуната спрямо Сепията 285санта и добавяйки по-високия борд на Лагуната ми изглежда различна и доста по-голяма лодка все едно е с 30санта по-голяма от Сепийката,но пък е почти двойно по-лека и удобна за пренасяне на покрив! :rolleyes:Парадокса е,че по-голямата лодка е по-лека и подходяща за товарене! :rolleyes:
agogov
новобранец
новобранец

Мнение от agogov »

Имам имот покрай язовир. Понякога там няма никой, защото от брега не дава. Там трябва да мога да се справям и сам. Съгласен съм, че е по-добре да е по-тежка лодката, тогава трудно ще я качвам сам, пробвах с една....Ако ще е тежка, що да не е по-голяма и....колесар- вече сме извън темата " Твърда лодка , подходяща за превоз върху автомобил".

Размерите на Сепия 2М са 315/130/35, тегло 47кг. По-нисък борд, малко по-дълга, по-голям затворен обем, без кухини и по-лека спрямо Лагуната, това сякаш ме блазни. Затова търся отзиви от първо лице, но засега отзивите са от колеги с тип Лагуна и само 2 със Сепия и то подобна, не същата. Още нещо има - ако взема Сепията 2М и не ми се нрави единична ще си поръчам горната черупка за да се получи Сепия 2 (различна от Сепия), която ще е по-тежка и по-висока, но няма да става за покрива. Не ме устройва за момента, но това си е опция......

Как да се кача на такава, като не мога да издиря собственик допи по форумите. На Лагуна съм се качвал, но нямам спомени за нестабилност, на много лодки съм се качвал, но не съм ги оглеждал тогава, защото не съм мислил да купувам. Приятел е падал през борда, заради положението на "голямата мечка" на небосвода :lol: , лодката ЛАГУНА/ Ял'Х', но вероятно е била по-голяма, че бяхме трима преди да падне.... и никакво чувство за нестабилност....
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Нямаше да пиша повече но гледам че се заблуждаваш и не оценяваш факта че има човешки грешки :idea: Както съм казвал и преди,през мене са минали три такива лодки от този модел,като с първата момчетата плуваха по язовира доста време,около година и половина преди да цамбурнат през борда и двамата насред зима при - 12-15 градуса на водата.Грешно политане,грешно завъртане на ръчката на двигателя,другия полита и нещата стават точно за една секунда,няма и да се усети човек кога ще се намери под лодката.Това може и никога да не се случи,не го пожелавам на никои,въпреки че се бъзикам по някога.Лошото е че когато стане,може да е фатално за някои.ако съм собственик и се удавя,няма проблем,с простата ми картуна сам съм решил да се давя щом съм я взел,но да се удави друг човек заради това че лодката ми му изглеждала стабилна,нещо не ми харесва.Как ще живея ако с лодката ми се удави някои и остави деца сираци и млада вдовица :roll: :roll: :roll: Иначе принципно,всеки сам си решава но аз не бих си играл на "Тука има-тука нема" със съдбата,още по-малко с живота на жена ми,децата ми или приятел.Трола е интригант и лъжец,насирал се е поне няколко пъти и даже неще да си признае че при буря със силни пориви на вятъра,лодката с малък двигател не е в състояние да се пребори с вълните и шанса да се прибереш е нулев,само излизане на косо до най-близкия бряг :idea: :idea: :idea: Ебавам го аз такъв риболов,да седя като седнал на надървен член цял ден и да балансирам в лодката като циркаджия"Баланс на цилиндри",еба ти и риболова,нищо че може да се балансира,но е тъпо.Пак повтарям,доста народ се возят на такива и мине,не мине,някъде стане сакатлък,даже със жертви.За една риба и заради стиснатост да се давят хора,не го приемам и съм бясен на тези които ги произвеждат и ги продават,направо са за затвора.Това е като руска рулетка,не се знае кога ще има патрон в цевта а може десетки пъти да натиснеш спусъка без да гръмне,но знае ли човек.......................

zerin1
новобранец
новобранец

Мнение от zerin1 »

Аз също се въздържам да пиша , но щом сепия и лагуна не стават
даитe препорачитe нещо друго .
Като не предлагате решения поне не се чешете по клавиатурите.
То всеки се сеща , че лодка 7м х 2м и 1,20 бордове + 900 кг баласт ще е по стабилна
и един дизелов двигател Волво пента 250 hp.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

zerin1 написа:Аз също се въздържам да пиша , но щом сепия и лагуна не стават
даитe препорачитe нещо друго .
Като не предлагате решения поне не се чешете по клавиатурите.
То всеки се сеща , че лодка 7м х 2м и 1,20 бордове + 900 кг баласт ще е по стабилна
и един дизелов двигател Волво пента 250 hp.

Сепия и Лагуна са почти едни и същи с някакви мижави разлики и различни имена.А за предлагане,ако имаше какво да се предложи,до сега да е направено или човека нямаше да пита,щеше направо да си я вземе :idea: :idea: :idea: Няма такова животно което търси,просто взима това което има и си носи кръста :idea: :idea: :idea:

А бе,що ми се струваш познат :roll: :roll: :roll: Не правеше ли ремонти и лодки за по 150лв или те бъркам с човека дето прави луксозни яхти за 2-3000 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Заключено

Обратно към “Екипировка”