Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

зарган 2017
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- panzer bavarian
- новобранец
Re: зарган 2017
Здравейте, колеги.
Отдавна не съм ползвал форума, забравил съм регистраця, мейли и прочие. За това- отначало, с чисто нов профил.
Сефтето на зарганджийския риболов за сезона направихме в неделя, с мой добър приятел, който тепърва ще навлиза в материята.
.
Добре заредени с бира и провизии посрещнахме изгрева на буната на Бялата лагуна след Балчик.
Добро море, слаб югоизток. Тестовете продължиха докъм 9.30, пълно капо, без бутване дори. Преместихме се към Тюленово, там ситуацията беше по-добре. Извъртяхме всички видове налични бомбарди, докато стигнахме до плуващите. Те сработиха и се отчетохме с по някоя платерина( едната от които около 0.500 кг),няколко дребни човки и един огромен на дебелина зарган ( 12 см. маркуч), 55 см. на дължина.

Рибата вземаше основно между 80-100 дистанция, където имах и три здрави удара на чернокопи, съответно три куки дадоха фира. Блесната не предизвика никакъв интерес. Зарганът беше хайверен, някой ползвал ли е подобен вид хайвер за тарама?
Поздрави и успешен сезон на всички.
Отдавна не съм ползвал форума, забравил съм регистраця, мейли и прочие. За това- отначало, с чисто нов профил.
Сефтето на зарганджийския риболов за сезона направихме в неделя, с мой добър приятел, който тепърва ще навлиза в материята.

Добре заредени с бира и провизии посрещнахме изгрева на буната на Бялата лагуна след Балчик.

Добро море, слаб югоизток. Тестовете продължиха докъм 9.30, пълно капо, без бутване дори. Преместихме се към Тюленово, там ситуацията беше по-добре. Извъртяхме всички видове налични бомбарди, докато стигнахме до плуващите. Те сработиха и се отчетохме с по някоя платерина( едната от които около 0.500 кг),няколко дребни човки и един огромен на дебелина зарган ( 12 см. маркуч), 55 см. на дължина.

Рибата вземаше основно между 80-100 дистанция, където имах и три здрави удара на чернокопи, съответно три куки дадоха фира. Блесната не предизвика никакъв интерес. Зарганът беше хайверен, някой ползвал ли е подобен вид хайвер за тарама?
Поздрави и успешен сезон на всички.
Какво влакно ползвате? Моя монофил много сe накъдря на машинката.. Препоръчайте хубаво влакно за зарган, моля 

Аз ползвам Trabucco S-force long cast salt water, 0.18. От монофилните мисля, че е най- добрия избор.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Maver SMART - RED DEVIL - 0,20 или Лазер Шогун 0,20 а може и плетено влакно 0,10 - 0,08
http://www.fishingmall.bg/index.php?rou ... ct_id=5472
http://www.filstar.com/bg/%D0%9A%D0%BE% ... 0+50m/123/
А иначе за къдренето на влакното , ако ти са много тесни последните водачи може да е от това , патил съм го.Друга причина за къдрене е ако не ти се върти хубаво ролката на бигела
http://www.fishingmall.bg/index.php?rou ... ct_id=5472
http://www.filstar.com/bg/%D0%9A%D0%BE% ... 0+50m/123/
А иначе за къдренето на влакното , ако ти са много тесни последните водачи може да е от това , патил съм го.Друга причина за къдрене е ако не ти се върти хубаво ролката на бигела

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- трапера
- сериозен играч
Добър избор!

ПС- говоря за долния артикул от снимката.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
Аз съм с Lazer Fusion, но нещо не съм доволен от него, или просто не разбирам толкова
Добро ли е влакното, което съм избрал ?

По скоро материала или износването на ринговете е причина влакното да се глъзга с голямо съпротивление по водачите. По твърдия монофил се пързаля по лесно, но и брадясва по лесно.Pe6o_Tikvata написа:...
Под накъдряне имах предвид, че като заметна и влакното се отпусне, си личи как е било навито на шпулата, не знам дали го обяснявам правилно. А уж ми казаха, че Lazer Fusion било добро влакно без памет.
- stareca
- ще става разбирач
Днес отново проби на вилата на бившия президент трагедията беше пълна два удара един изкаран зарган,приличен и една откачила се платерина около 250 грама.Това от 08:00 до 10:00 имаше още четирима колеги те нямаха изкарана риба.Тук май е момента да похваля едни куки които години наред избягвах и отказвах да ловя с тях (OWNER AKITA SODE 14- ка).До момента нямам изтърван зарган с тях с изключение на една платерина днес ,но те за платерина малко малеят.Според мен се справят доста по добре от легендарния модел за зарган които всички познават.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- научил се да хвърля
От това влакно Lazer Fusion и аз не съм доволен! Много бради с него.
Момчета не ви знам кво що ползвате, ма кое да е влакно става за морето
Кви бради, кви 5 лева, не ви знам... В момента съм навил някав китайски боклук за 5 лева (mikado pike), с шок-лидер влакно от 5 лева (dzing dong mong нещо си), на макара от Декатлон за 20 и ни бради, ни нищо. Първо- добре е да се следи влакното колко е изпънато и как се нарежда, ако накрая е кофти наредено и има вариант да изплюе- хвърляш леко и коригираш. Второ- ако е навито неправилно и се е усукало- демек като оставиш бомбардата да виси от пръчката и тя се върти- значи има проблем. Трето- добре е да се мокри със сладка вода, на някво известно време, ако слънцето е твърде силно и влакното има шанс да залепне.
От миналата година съм на морето, ма на тоя айляшки риболов няма много неизвестни общо взето. Успех и слука през този сезон!

От миналата година съм на морето, ма на тоя айляшки риболов няма много неизвестни общо взето. Успех и слука през този сезон!
M6R DO GROP 

- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Днес от 6 до 9 без удар.Обиколих Голямата и Малката Агалина и следобед Отманли.Тва майната му обаче сутринта се пуснах през драките към любимото ми местенце под Марината и се начепих на мрежа.Педалите са заградили носа още от горичката.Просто няма такава наглост.Първо спряха достъпа до култово калканско място а сега и това да не пречим на недъгавите им туристи да си разнасят грохналите кокали из района.
- panzer bavarian
- новобранец
Колега, би ли споделил какви дистанции постига с тези уникални такъми?

Aver написа:Момчета не ви знам кво що ползвате, ма кое да е влакно става за моретоКви бради, кви 5 лева, не ви знам... В момента съм навил някав китайски боклук за 5 лева (mikado pike), с шок-лидер влакно от 5 лева (dzing dong mong нещо си), на макара от Декатлон за 20 и ни бради, ни нищо. Първо- добре е да се следи влакното колко е изпънато и как се нарежда, ако накрая е кофти наредено и има вариант да изплюе- хвърляш леко и коригираш. Второ- ако е навито неправилно и се е усукало- демек като оставиш бомбардата да виси от пръчката и тя се върти- значи има проблем. Трето- добре е да се мокри със сладка вода, на някво известно време, ако слънцето е твърде силно и влакното има шанс да залепне.
- panzer bavarian
- новобранец
Casting X pe 8 Lynesystem, 0.132 на LST...прекраснен плетеняк.Minchorna написа:Какво влакно ползвате? Моя монофил много сe накъдря на машинката.. Препоръчайте хубаво влакно за зарган, моля
Дистанцията, на която ловят и останалитеpanzer bavarian написа:Колега, би ли споделил какви дистанции постига с тези уникални такъми?![]()

M6R DO GROP