Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболова около Русе

Мнение от MiTKo_Fisher »

nikolaiiliew написа:Разбрах, че на язовир Баниска щяло да се проведе някакво състезание? :roll:
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=30388" onclick="window.open(this.href);return false; Това
е за колегите от този форум .от 4 години насам се провежда кръг от републиканското :)
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Днес преди обяд ходих до Лом-а. От 7 до към 12 излезе някоя и друга рибка. Абе доволно :)
Работното място. Такъмите - два фидера с 50гр кошнички; повод 0,16;0,18; куки 10 и 12. Стръв - всички рибки, около 10-тина на брой, само и единствено на сладка царевица. На червей(бял и торен) не бутна
35299
Чорбата - пакет "платика" на Уника (много ми допадна тази храна) + половин пакет "ванилия с коноп" на Мадикс + разните му добавки
35300
И рибките - основно каракуди по педя и няколко по-едри
35301 35302 35303
Имаше и два такива мушморока
35304
Снимки с общия улов няма, тъй като не съм ги събирал - пуснах живарника, ама така и не пуснах риба в него :D
Едно пейзажче за накрая
35305
А да. Имах и един посетител - лисица. Около 5 минути се гледахме влюбено и после всеки по пътя си :D :D
35306
Утре на Голямата река :)

P.S. Страшно, ама страшно много боклуци покрай Лом-а. То не са пластмасови шишета, кутий, лайлонки, абе каквото си помислите такова може да намерите. Простащината по хората ходела!!! Няма оправия!!!
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
provocative1
новобранец
новобранец

Мнение от provocative1 »

някой може ли да ми даде инфо за рибарниците на Бъзън, Басарбово? Благодаря предварително. :)
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Най-обичам когато някой опъне 6-7 въдици през 10м и заеме почти целия бряг :evil:

P.S. В момента съм на Реката (КТМ-то)
Последно промяна от bachoivo на Сря Авг 07, 2013 7:01 pm, променено общо 1 път.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

На коя буна си? Подготви се за таранки :)
Аватар
burn_out
новобранец
новобранец

Мнение от burn_out »

Има Сом давай на попово прасе и бой..
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

С два фидера ще ми е малко трудно да гоня сом :D
Кутинчев, застанал съм на около 30м над последната буна. Таранка дава доволно - от към 7:30 до сега 5-6 от хубавите и една средна платика. Чичетата къде са с девет въдици и са нощували тука я имат една-две я не :-) За не знам кой път се убеждавам , че фидера е мнооого добро оръжие :-)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Такаааа......риболова ми приключи към 12 и нещо - храната свърши.
Оружията 35311 време ми е вече да си взема нормална стойка за фидер :)
Ранъта - същата като вчера, т.е. това което остана от вчера ("Уника - платика" + "Мадикс - ванилия с коноп" + добавки)
35314
Народ в ляво 35312 , народ в дясно (тия къде бяха разпънали 9 сопи пред 4-5м) 35313
Аз посредата се разположих и.....си хванах рибки :)
35315
Куки 8 и 10; повод 0,18; стръв - отново само на царевица, с изкл. на платичката, която взе на торен.
Към края на седмицата пак :)
A да...рибите не съм ги пускал, ама не съм ги и вземал - дадох ги на един чичетата, които от снощи бяха там и бяха с по една каракуда :) Да почерпят другия път :D :D
krassi75
новобранец
новобранец

Мнение от krassi75 »

Аз също ловя с два фидера ,вчера чичетата който бяха до мен не 7-8 ??? бяха разпънали 9 пръчки ,за мен имаше място и застанах просто им подметнах за броя,казаха минават от яра ама ни познават и само ни бъзикат???? да не говорим ,че седяли цяла нощ зад корабната дето уж забранено нощем,показах им на 2 фидера как се хващат 10 рибки за полвин час и после като тръгнах чичето с деветте взе да се мести на моето място....
ps . Говоря за 9 пръта на човек...
СМЯТАЙ яра КОЛКО СИ ВЪРШАТ работата.
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Утре пак отивам на Реката. Отново с двата фидера и отново на КТМ-то :) Сега отивам да си пазаря манджичка - мисля на трапер храните да пробвам този път.
Ако има желаещи утре от по тъмно до към обяд ще съм там - оглеждайте се за един слаботелесен с работен гащеризон, два фидера и шарен стол :D
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

bachoivo написа:Утре пак отивам на Реката. Отново с двата фидера и отново на КТМ-то :) Сега отивам да си пазаря манджичка - мисля на трапер храните да пробвам този път.
Ако има желаещи утре от по тъмно до към обяд ще съм там - оглеждайте се за един слаботелесен с работен гащеризон, два фидера и шарен стол :D
Един съвет - ако ще вземаш фидерна захранка на Трапер, вземи от тая, на която пише "специал" под надписа "фидер", тя е по-добрата, другата мирише на някакви билки. :lol: И да ти кажа нещо от опит - последните месеци съм тествал почти всички фидерни захранки от нисък и среден клас, предлагани в града - като почнеш от тоталния боклук на Тимар, минеш през насипната на Сунай, двата вида на Трапер, тая на Мондиал и Премиум фидера на Джаксън... Единствено филстарската 12х3 не съм пробвал, щото само като я видя през прозорчето на пакета и ми се отщява да я пробвам. В крайна сметка мога да кажа, че Джаксъна, омесен с малко бисквита и някакъв сладък ароматизатор няма конкуренция поне при мен. Проблема му е, че напоследък поизчезна, а там където го има му вдигнаха цената :( Успех с риболова и да пишеш как е минало :wink:
П.С. Миналата година си бях взел една червена захранка за фидер на Нове, два часа не мога да си измия ръцете след като го разбърках това нещо... Става яйца да боядисваш с нея :lol:
Изображение
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

bachoivo Давай онлайн репортажи, следя те. Наший и една дънна на пиявица, ей така заради мене :)
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

kutinchev написа:bachoivo Давай онлайн репортажи, следя те. Наший и една дънна на пиявица, ей така заради мене :)
Ок, ще давам инфо
А за дънната....не мога, претърпях една операция преди месец и не трябва да се зоря много, много да не стане некой фал....та затова само с фидера :)

deto_g Захранки на Нове не ползвам - кога съм опитвал от тях какъвто цвят забъркам, такива са ми ръцете поне два дена :D Иначе по принцип съм доволен от Джаксъна и то не само фидерната, но си прав че и вдигнаха цената - днес си взех и станала почти 4 кинта(малките разфасовки говоря). Филстарската 12х3 съм ползвал само Река и съм доволен от нея, ама не за фидер съм я ползвал де :)
Последните няколко риболова ползвам на Уника и съм доволен от нея. Въпреки че не ползвах захранка точно за фидер останах доволен. Сега пак съм си взел на Уника един пакет, но този път не "платика", а "шаран и каракуда" май беше + един пакет Джаксън "платика".
е видим какво ще стане. Определено не са точно за фидер, но на мен ми вършат работа :)
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

deto_g написа:
bachoivo написа:Утре пак отивам на Реката. Отново с двата фидера и отново на КТМ-то :) Сега отивам да си пазаря манджичка - мисля на трапер храните да пробвам този път.
тоталния боклук на Тимар
В голяма заблуда си относно тази храна 3кг за 8 лв. За цената си не е лоша.
Изображение
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

:lol: :lol: :lol: Ясно пич, няма да споря въобще с теб! Тимара бие всички други захранки... ама само по цена! Дет се вика "въпрос на вкус, казало кучето и си облизало задника"! :)
Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

deto_g написа::lol: :lol: :lol: Ясно пич, няма да споря въобще с теб! Тимара бие всички други захранки... ама само по цена! Дет се вика "въпрос на вкус, казало кучето и си облизало задника"! :)
Пич, имаш ли си хабер как се тества храна? Не в въпрос на вкус, а становище изградено на база 2 годишни тестове. Не говори глупости само наизуст. Това, че един-два пъти не си хванал риба с нея нищо не означава. Неведнъж сме тествали/съпоставяли определен вид Тимар с други храни от неговият ценови клас, включително и великият jaxon. Имам поглед върху два вида - за другите не съм останал с някакво впечатление, че ловят. Може да е случайност, но е излизал досега победител(тенесистчето може да ти потвърди. И той е голям фен на jaxona). Обаче да се изцепиш, че е боклук - това е смешно.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”