Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
Re: Има ли гъбари?
Стават ли така у кюмбето да ги сушиш?

Ще споделиш ли на колко градуса и колко време?
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Стават и още как! Купил съм си няколко допълнителни скари за да вдигна КПД-то. Първо ги пускам за около час на 60-70 градуса с вентилатор и след това още два часа на 50 пак с вентилатор, като периодично отварям вратата за да излиза влагата. След това 3-4-5 дена на хартията на проветриво място са готови. По-високата температура в началото хем по-бързо вади голямата влага на суровите гъби, хем мори поганците в тях.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Не вярвам да пробвам, но е добре да знае човекбаш_майстора написа: ↑Пон Юни 06, 2022 1:52 pm Стават и още как! Купил съм си няколко допълнителни скари за да вдигна КПД-то. Първо ги пускам за около час на 60-70 градуса с вентилатор и след това още два часа на 50 пак с вентилатор, като периодично отварям вратата за да излиза влагата. След това 3-4-5 дена на хартията на проветриво място са готови. По-високата температура в началото хем по-бързо вади голямата влага на суровите гъби, хем мори поганците в тях.

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Буля ти не те ли млати къ се разнесе оная ми ти смрад от пекани протеини ?
При мене вчера основно високопротеинови манатарки , към тях академичният ми интерес се свежда до нарязване на парчета и разпръсване с цел обогатяване на бъдещите реколти . Много бисерни ли са , пантерки ли , не ги барам и малко читави манатарки които буля напраи на супа с целина и на гарнитура с масълце на едни ребърца

От друга страна имаше много и различни змии .
Срешнах четири , пет добродушни смока в различни размери , една водна змъя и една усойница .
Усойницата явно беше бая дърта , от къ ме апа такава лани съм им станал ебати специалисто

Целата я бея наапали кърлежи

Бутам я с една длъга пръчка она само си повдигна главата мръзеливо .
Ръчнах я още еднашка и тя само чукна пръчката предупредително и едвам , едвам се извлачи у в една дупка .
След тия порои от нощеска насам , сигура ще има зариване от манатарки и надявам се пачи крачец да тръгне .
Иначе баща ми в събота найдел четири пачи крака , ама това е изключение некво от общата картина .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
На пачия крак вчера се разписах, към половин кило от едно много дашно насаждение. Интересно е че го брах само от едно детенце, иначе нямаше никъде другаде. Намерих само една манатарка. Утре мисля да сляза по в ниското към 800м.н.в.
Днес може да се каже вече че имах добра слука, 5,8кила манатарка, повечето бронзаци и десетина гъбета пачи крак.Утре мисля да видя на Витоша как са нещата.
- BAT TODOR RIBARA
- научил се да хвърля
Здравейте, да ви попитам за някоя рецепта за стерилизирани манатарки?
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз само суша и замразявам, консерви не правя.
Вчера, подмамен от новините, че пачия крак е тръгнал на доста места, направих една разходка по моите ловни полета. Намерих някое и друго жълто гъбе, но са още доста дребни и скрити под шумата. За сметка на това, едрия манатар беше в изобилие. Отдавна не съм намирал толкова едри и качествени гъби. Масовите гъби са с размер на компотен буркан, става дума за млади гъби с все още бели/кремави тръбички и без нито един червей, което е направо невероятно като за пролетни гъби.
Вчера, подмамен от новините, че пачия крак е тръгнал на доста места, направих една разходка по моите ловни полета. Намерих някое и друго жълто гъбе, но са още доста дребни и скрити под шумата. За сметка на това, едрия манатар беше в изобилие. Отдавна не съм намирал толкова едри и качествени гъби. Масовите гъби са с размер на компотен буркан, става дума за млади гъби с все още бели/кремави тръбички и без нито един червей, което е направо невероятно като за пролетни гъби.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
баш_майстора написа: ↑Чет Юни 09, 2022 10:22 am .... Масовите гъби са с размер на компотен буркан, става дума за млади гъби с все още бели/кремави тръбички и без нито един червей,...
И при мене така , основно едряци без протеин в тех , некой само наапани от офлюви :
Абе Коле , ти да не си почнал да щъкаш по моя виалет

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Като става въпрос за пачия крак, има раздвижване. В сряда набрах към кило, а днес 2,8кг. Това на Витоша, ю-з, 900-1100м.н.в. Иначе манатарката вярно е зодия мамут, без червеи. Днес набрах 3,6 кг.
Да има гъбари . Всичките ни национали по футбол са такива. Аз предлагам да ги обучат ... и барем срещнат в гората подходящия за тях човек- треньор. Сори че писах тук , но мисля че точно тук е по-подходящо за мнението ми , а не в тема футбол. Една кошница отровни гъби сякаш изядох след последните 3 мача които изгледах с тяхно участие .
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Е що се тровиш да ги гледаш тия некадърници?!? Оди си за гъби и си свиркай!
Днес намерих първите булки за сезона, два броя с диаметър над 20см. Иначе двама човека към 8кила манатарка набрахме и малице пачи крак. Валя ни цяла сутрин, но поне нямахме конкуренция. Това в полите на Витоша, към 800м.н.в.
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Днес - добре, от всичко по много и гъби, и дъжд! Накрая берях само гъбите, в които ще се спъна. Не ми се мисли какво ще е като понапече...
-
- ще става разбирач
Пачият крак тръгва мощно.За няма и час набрах 2 килца.Не ми беше много до снимки,че изненадващо ме заваля дъжд

много мърляв обаче,бая си поиграх докато го измия

много мърляв обаче,бая си поиграх докато го измия