Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Зарган и илария

Мнение от Камбата »

Първо му омотай чепарето около врата и после го мятай да се дави. :lol: :lol: :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
maximof
новобранец
новобранец

Мнение от maximof »

Днес се върнах от Тюленово и новините не са добри. Сутрин рано се взема по 5/6 риби и толкоз. На връщане минахме през СБА на Балчик за 2ч. махане удар няма и не е изкарана нито една риба на цялата буна с изключение на каяджийте. От там на Кранево. Там даже не распънах пръчката ами погледахме 15м. колегите и там няма и газ към дома. Тази вечер се чух с един приятел с който се засякохме горе те за финал минали през 3та буна и надвечер дигнало малко риба и за цял ден имат 15на риби на човек. Още е много вяла пипа мн. леко водата към 16 грд. И по лодките май не вадят много. Май е затишие пред буря :lol: ???
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

-=КаРаГьоЗ=- написа:около 2-2.30 сутринта, когато са надигали бутилката с водата до леглото :butthead:
Сладур :D аз гася с БИРА :drinkers: .
ганев написа:strijok по кое време хванахте тия 20-30 зизита?
Бяхме на скалите срещу мидарника и стоте лодки и хвърлихме твърде късно :evil: :evil: , къде 08.30 ч. До тогава се мотахме по Варвара, завода за лодки в Царево и Нестинарка и изгубихме най-хубавото време, стояхме до 18.00ч.. За разлика от вчера днес бяхме в 06.30 ч. на същото място и до 12.30ч. когато си тръгнахме аз имах 9 зизита, Заргански ( нали си е Заргански) и Илиян почти два пъти повече - всеки по отделно. Пак беше трудно :evil: , не взема както трябва рибата иска да я гевезиш.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
ганев
новобранец
новобранец

Мнение от ганев »

strijok , питах те за времето,защото и двата дни бях на скалите в дясно от тебе.В събота приключих в 11ч. с 6бр. , а в неделя-9бр. към 13ч.За вялото кълване съм съласен,20-30бр. ми се виждаха много,но до18ч. може.В събота на '' зарганския паркинг'' бяхме 2 коли,а на другия ден след репортажа на колегата докато бях там минаха 10-15.Към 13ч. дори един делфин направи проверка.
Последно промяна от ганев на Пон Окт 13, 2008 9:12 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

На Дружба положението е все същото,заргана пипа плахо и въпреки кристално бистрата вода ударите са почти на дъното, с колегите който стреляме с бързо потъващи бонбарди даваме доста по добри резултати,връзкатаспоред мен чернокопа които ни ръфа червея нафинала, но ако някои от съфорумниците които са наясно има желание ,нека обясни :?:
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

to6eto69 написа:На Дружба положението е все същото,заргана пипа плахо и въпреки кристално бистрата вода ударите са почти на дъното, с колегите който стреляме с бързо потъващи бонбарди даваме доста по добри резултати,връзкатаспоред мен чернокопа които ни ръфа червея нафинала, но ако някои от съфорумниците които са наясно има желание ,нека обясни :?:
Аз разбрах само,че на бързопотъваща дава по-добре...какво трябва да обясняваме ?
Зарганолог
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Защо при кристално чисто вода,и почти никаква вълна рибата не взема на плаваща и взема слабо на бавно потапяща....има ли връзка с малкия чернокоп които виждаме да щрака след увата и червеите
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

to6eto69 написа:Защо при кристално чисто вода,и почти никаква вълна рибата не взема на плаваща и взема слабо на бавно потапяща....има ли връзка с малкия чернокоп които виждаме да щрака след увата и червеите
Значи кристално чистата вода е повече в минус за риболова на зарган(бидема е по-лесно забележим,а и съм се уверил специално за заргана,че очи не му трябват),слабата вълна е подходяща за риболов на зарган,според мен също е много важно вятъра да не е южен или западен(особено южния) има една поговорка южния вятър затваря устите на всички риби.Другото,което съм забелязал,е че ако заргана дава добре 4-5 дни както миналата седмица прави пауза пак горе долу толкова дни след това пак почва да дава.Това че сте взели малко риба според се дължи на това,че е имало малко риба там където сте мятали и не само вие ами и в цяла варна е такова положението.Рибата е влязла малко по навътре,и като огладнее пак ще се върне на брега и пак ще дава добре 4-5 дни и след това пак ще забегне на някъде.Не мисля,че дребния чернокоп, който сега е по брега и пречи.
Ще е добре и още някой да се включи в разговора например чурулика той ги разбира също тея работи и досега каквото съм научил от него ми е помогнало в риболова на зарган.
А това защо рибата е по надълбоко не знам на какво се дължи.
Зарганолог
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

Днес сутрита на 2-ра буна два прилични заргана на почити непотъваща.
След обяд отидох на фичоза. Там пак със същата - 1 прилична заргана. После сложих такава, която потъва като 5 гр и хванах още 4. Направи ми впечетление, че долу идрят по-дребни зарганки, докато горе само 40+ см.

Иначе на фичоза само едно талибанченце (някой червеи са по-дълги от него), което отиде да прави поразии и да расте. Може би липсата на талибанци там се дължи на факта, че последните 10-20 метра ги обирам бързо и несварват.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Mi7chell написа:
to6eto69 написа:Защо при кристално чисто вода,и почти никаква вълна рибата не взема на плаваща и взема слабо на бавно потапяща....има ли връзка с малкия чернокоп които виждаме да щрака след увата и червеите
Значи кристално чистата вода е повече в минус за риболова на зарган(бидема е по-лесно забележим,а и съм се уверил специално за заргана,че очи не му трябват)
Аз зарган съм хващал една след друга с повод от влакно 0.30 и тука №8. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Камбата написа:
Mi7chell написа:Аз зарган съм хващал една след друга с повод от влакно 0.30 и тука №8. :lol:
Очаквах подобни коментари...
хващал си я когато е имало джуруми и се състезава за плячката,аз съм хващал в такива моменти и без стръв.

Не цитирай абсолютно всичко.Забележката е към всички.Цитирай само това,което е необходимо.

Изображение
Последно промяна от Mi7chell на Пон Окт 13, 2008 9:06 pm, променено общо 1 път.
Зарганолог
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

А старите рибарски приказки бяха "на чиста вода риба не взима" или " риба дето се вижда не кълве" после дойде ФК и На Риба :lol: :lol: :lol:
А сега де? :roll:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Иначе на фичоза само едно талибанченце (някой червеи са по-дълги от него), което отиде да прави поразии и да расте. Може би липсата на талибанци там се дължи на факта, че последните 10-20 метра ги обирам бързо и несварват.
Ми ,то като видях каква манифестация сте направили ........ :shock: :shock: :shock: ако бях аджамия щях да си помисля,че избивате рибата. Естествено веднага минахме /с жена ми/ на резервния вариант /място/ - 3+3 заргана за около час време..
Сега по въпроса за нямането.Може да ви се стори малко невероятно,но обяснение за това има. В Румъния има сеизмична активност в планината Вранча.Не зная защо и как ,но нашите северни съседи са решили да си изпробват /тарират/ сеизмографите. Точно поради тази причина правят имитация на сеизмична активност,естествено в Черно море. Лекция по хидроакустика няма да изнасям,но бъдете сигурни,че звукът се разпространява на доста големи разстояния ,въпреки отвратителната хидрология на Черно море.Всичко това се случва /доколкото ми е известно/ в петък. Естествената реакция на рибата е да се изтегли по-навътре в морето. Лека -полека обаче,нещата се нормализират.
Успех!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Въй , Чурулик , секретна информация. :D
Абсолютно възможно.В събота се замислих,как да намеря на каква честота "пеят" леферите като набарат пасаж.
Другото е лесно.Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

В събота се замислих,как да намеря на каква честота "пеят" леферите като набарат пасаж
Има възможности и за тракащи бомбарди...... :wink: :wink: :wink: , ама за това ще си говорим през скучните зимни дни.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”