Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Да не се бъркаш с поликарбон, моето е меко и няма помен от "акордеон/хармоника"stareca написа: Полипропиленовото велпапе според мен наранява и пречупва повече основното влакно .За двойните картончета все пак да не забравяме че през процепа за бидема дефакто преминава основното влакно което пак се пречупва и се наблюдава така наречения ефект на (хармониката).Другия минус е 1000-2000 бройки за минимална поръчка,иначе естетически стои добре

Мисля 2000 е бройката, за да излязат евтино естетичните и ако имаш някой приятел може да се присламчиш

Последно промяна от rashkoto1 на Пон Мар 02, 2020 12:30 pm, променено общо 1 път.
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Относно чернокопените чепарета решението ми е такова, тръбичка Ф16 и навиваш, няма нараняване никакво по влакното, не заема много място, ако е останало нещо от чепарето след риболова-миеш със сладка вода, сушиш и прибираш в чантата. За сафридените чепарета от години ползвам пластики (някой ще каже, че нараняват влакното, но в практиката си не съм стигнал до това мнение) , лесно навивам и мия след риболов
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- hendekltd
- научил се да хвърля
Много ми допада идеята, благодаря!tugman написа:Относно чернокопените чепарета решението ми е такова, тръбичка Ф16 и навиваш, няма нараняване никакво по влакното, не заема много място, ако е останало нещо от чепарето след риболова-миеш със сладка вода, сушиш и прибираш в чантата. За сафридените чепарета от години ползвам пластики (някой ще каже, че нараняват влакното, но в практиката си не съм стигнал до това мнение) , лесно навивам и мия след риболов

В Пловдив на Руския пазар в неделя може да изскочат и подобни цилиндърчета от някакъв пенест материал или стериопор

Каква е ползата от файдата, когато няма келепир?!
Я каква приятна тема се получила.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
И с плюнка става бре - поне аз това ползвам.tugman написа:.... И пробвай с гел за коса да събираш материалите във "фитил"
Относно "картончетата",ползвам 2мм поликарбон.
Хармоника е наистина,ама само докато сложа оловото -
после е 3-та струна на соло китара.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Ако някой още не е измислил къде да си държи готовите бидеми по цветове може да ползва това. Аз като пушач не са ми проблем кутийките и ми върши чудесна работа. Макетно ножче ,лепило и малко картон 5 минути и е готово. Направил съм си няколко за различните номера куки.
Кире, относно плюнката, да универсален лубрикант е, обаче има някои "чувствителни" към този човешки секретКИРО написа:И с плюнка става бре - поне аз това ползвам.tugman написа:.... И пробвай с гел за коса да събираш материалите във "фитил"
Относно "картончетата",ползвам 2мм поликарбон.
Хармоника е наистина,ама само докато сложа оловото -
после е 3-та струна на соло китарда.

- stareca
- ще става разбирач
На тръбичка е супер особено за чернокопените както и дълги чепарета с по 35 куки за клатене .Забелязвам колегите практикуващи такъв риболов само на тръбичка навиват .Доста бързо се оправят с такъма съответно и бързо събират .tugman написа:Относно чернокопените чепарета решението ми е такова, тръбичка Ф16 и навиваш, няма нараняване никакво по влакното, не заема много място, ако е останало нещо от чепарето след риболова-миеш със сладка вода, сушиш и прибираш в чантата. За сафридените чепарета от години ползвам пластики (някой ще каже, че нараняват влакното, но в практиката си не съм стигнал до това мнение) , лесно навивам и мия след риболов
Много е удобно, заимствал съм го точно от дългите паламудени чепарета, не отнемат повече време за събиране от картончетата! Също може да слагаш чепарета с различна дължина на бидемаstareca написа:На тръбичка е супер особено за чернокопените както и дълги чепарета с по 35 куки за клатене .Забелязвам колегите практикуващи такъв риболов само на тръбичка навиват .Доста бързо се оправят с такъма съответно и бързо събират .tugman написа:Относно чернокопените чепарета решението ми е такова, тръбичка Ф16 и навиваш, няма нараняване никакво по влакното, не заема много място, ако е останало нещо от чепарето след риболова-миеш със сладка вода, сушиш и прибираш в чантата. За сафридените чепарета от години ползвам пластики (някой ще каже, че нараняват влакното, но в практиката си не съм стигнал до това мнение) , лесно навивам и мия след риболов
Отказах ги отдавна и за това в кесийки, а и заемат по-малко мястоbubamara написа:Ако някой още не е измислил къде да си държи готовите бидеми по цветове може да ползва това. Аз като пушач не са ми проблем кутийките и ми върши чудесна работа. Макетно ножче ,лепило и малко картон 5 минути и е готово. Направил съм си няколко за различните номера куки.

П.п. Навремето си правехме роботи от цигарени кутии

Да ама докато го сложиш и ти избожда очитеtugman написа:
Кире, относно плюнката, да универсален лубрикант е, обаче има някои "чувствителни" към този човешки секрет, а за проблема "хармоника" си прав, сложиш ли тежест и забравяш за проблема

Преди много време, бяхме писали за ,,специалната смазка,, , ама, ... тогава някои, много се чудеха какво е това ... ?!КИРО написа: И с плюнка става бре - поне аз това ползвам.

- stareca
- ще става разбирач
Бургазлии пият бира и смучат лукчета ставало добър и стегнат фитилlozzy.68 написа:Преди много време, бяхме писали за ,,специалната смазка,, , ама, ... тогава някои, много се чудеха какво е това ... ?!КИРО написа: И с плюнка става бре - поне аз това ползвам.![]()

Не знам,дали по назад в страниците ,бях писал ,как се съхранява и разпъва ново чепаре за сафрид, НО, ако не съм ,ще се опитам с снимки или най-добре с клипче, да Ви покажа!Няма картончета,тръбички,пластмаси или други ,просто една малка книжка (детска), НО, задължително с твърди корици !!! Това ме учи и показва Баща ми... (лека му пръст) и с невероятна лекота,се разпъва за под 5-6 секунди !!! Въпрос на време е да се случи,просто още малко ... !!!