Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
Колеги,къде е каята?
Модератори: emo vasilev, alekst
-
tolio_pm
- разбира нещата

Re: Колеги,къде е каята?
Благодарско, и аз така мисля ама знаеш ли,ТО НАЛИ ГЛЕДАШ В КВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕМEncho-master написа:За морето за риболов със въдица от брега няма забрана.Забраната е за мрежи и други средства за промишлен риролов.Поне така беше до миналата година.Ако някои има точна информация моля да сподели !?laren написа:qte:
Забраняват улова на риба от утре
14.04.2008 19:21
Уловът на всички видове риба ще бъде забранен от утре. Това съобщи Джемил Кадиш – шеф на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Бургас. Това са калкан, попчета и рибите от сладководните водоеми, допълни той.
Уловът на калкан беше разрешен до края на април преди три години. С приетия Регламент 1579 от 20 декември 2007 година обаче началната дата на забраната се изтегли две седмици напред.
Забраната за улов на попчета е от утре до 15 май, а на сладководни риби – до 20 май. За нарушителите са предвидени глоби са от 500 до 1000 лева. Ще има и пълна конфискация в полза на държавата на всички уреди, с които са ловили риба бракониерите. /БГНЕС
unqte.
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
-
goshodimov
- новобранец

Имам две въпросчета относно попчетата . Кога е най - добре да се ловят сутринта или след обяд ? На каква стръв е най - добре , че аз ползвам джерки , ама нещо не пълня кофата с тях 
- Камбата
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Кво е тва "джерки"?
Иначе аз за попчета съм ходил почти само на обяд и вечер.Сутрин да скокна в 4 часа и да тръгна за попчета...само с лодка.Иначе от брега не си струва.Това е моето мнение.
Иначе аз за попчета съм ходил почти само на обяд и вечер.Сутрин да скокна в 4 часа и да тръгна за попчета...само с лодка.Иначе от брега не си струва.Това е моето мнение.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
goshodimov
- новобранец

Джерки , дИмек воденички
. А иначе на какво я ловите най - добре ?
- Камбата
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Аз съм фен на солената рибка когато водата е най-студена.Сега пролетно време съм имал добри успехи на бяла мида,на торен червей,на офлюх.
Зависи от сезона.
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
по добра стръв от скариди и мида няма.goshodimov написа:Джерки , дИмек воденички. А иначе на какво я ловите най - добре ?

незнамchipi_ написа:по добра стръв от скариди и мида няма.goshodimov написа:Джерки , дИмек воденички. А иначе на какво я ловите най - добре ?
Аз съм за скарида.В неделя ще ходя на Дружба,на яхтеното.Някой има ли имфо за там
А сега през забраната мога ли да опитам да хвана калкан или ще бракониерствам 
- Камбата
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Доколкото знам калкан до 3кг имаш право давземеш,но да е над 40см от опашката до главата. 
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Колегата иванко ме подсети, че на яхтеното пристанище на Дружба има не само бели риби. Кая там не съм ловил и и направих сефтето през вчерашния хубав следобед. В пристана, на кея имаше доста хора – типично за уикендите. Целта ми обаче беше стената откъм север – там има много камъни, значи и попчета. Впоследствие се оказа, че камъните даже са прекалено много. На стената имаше само един колега, със спининги. Морето беше тихо, само леки вълнички плискаха. Добре, че не пускат коли, иначе и тук ще дишаме пушилка и ще слушаме чалги и други неприятни децибели. Започнах риболова към 4ч. Докато проуча „терена” и си намеря място изпокъсах сума ти такъми (бях се подготвил предварително, за да не губя време). Риба на пясъка почти няма, тя е в камъните и точно пред тях, но да пускаш там, макар и с 9 м сопа, си е рисково. Пък и попчетата прилагат гаден номер – удрят и хоп! веднага под камъка и закачката е факт. Както и да е, попохванах му цаката – трябва да хвърлиш и да замръзнеш, а вдигането да е рязко; иначе прошка нямаше. Каичките бяха с приличен размер, дребосък почти нямаше. Извадих няколко лихмуса – едни бяха съвсем светли, други – тъмни. След 7 и нещо започна да кълве редовно – хубави риби и без да се назлъндисват. Извадих 3-4 пъти по 2 рибки. Голямо удоволствие е да вдигаш с дълга пръчка риба от 5-6-7 м. дълбочина, особено ако са по-едри! Така до 8 и нещо, когато се усетих, че вече е притъмняло и се налага да си тръгвам, макар и кълването да беше в разгара си.
Снимка на улова – в галерията.
Снимка на улова – в галерията.
- КИРО
- и господ не е толокова добър

- Обратна връзка:
Пълна забрана до 15.06.Кая,само на въдица.Камбата написа:Доколкото знам калкан до 3кг имаш право давземеш,но да е над 40см от опашката до главата.
Сигурен ли си за датата. До юни месец ми се вижда мночкоКИРО написа:Пълна забрана до 15.06.Кая,само на въдица.
На дружба буната между двата моста пьЛна скрьб 10 на попчета от 10 до 16 ч.-на торен, бяла мида...Ще сменям мястото.НАСЛУКА......
За да поискаш, трябва да дадеш
-
goshodimov
- новобранец

Днеска бях на Кранево , този път 3-та буна . За разлика от миналия път този път немога да се оплача . Не съм ги броял , но на око са 20-30 , не много големи . Стръвта на която ги хващах беше торен червей , бял червей /не очаквах , че ще хвана , но бях приятно изненадан / , и някакъ вид месо което не разбрах какво е , но предполагам , че беше от мида / това месо ми го дадаха хората до мен , преди да си тръгнат / .
-
zuzko_
- новобранец

- Обратна връзка:
Иначе няма да го пиша.Понеже работя от друго място,сега не мога да дам линка,но съм го чел,мисля че беше от "Закон за рибарство и аквакултури"irsh написа:Сигурен ли си за датата. До юни месец ми се вижда мночкоКИРО написа:Пълна забрана до 15.06.Кая,само на въдица.