Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

монтажи за сом
Модератор: sapuna
Re: монтажи за сом
В повечето случаи готовите монтажи за сом са правени от хора които хал хабер си нямат от риболов на сом.Ако смяташ че можеш да им се довериш,давай.Забележката ми беше за броя на куките,а не за две тройки и т.н.Заприличва на коледно дръвче.На някой сом камикадзе това няма да му направи впечатление,но на повечето
При мен нещата стоят така:
спрял съм се от три години на единица с тройка отдолу.Нямам излизане без сом или поне удар,какво да експериментирам още.Всичко преди това е правено и изпробвано.За мен това е оптималния вариант и го давам за пример.Никой обаче не е длъжен да го прави.На теб,ако ти се спори,спори и прави какъвто монтаж си поискаш.След осем годишен стаж с кльонка мога да си позволя да дам и съвет.А за свирката,щом казваш че е така
,ще ти повярвам. 

спрял съм се от три години на единица с тройка отдолу.Нямам излизане без сом или поне удар,какво да експериментирам още.Всичко преди това е правено и изпробвано.За мен това е оптималния вариант и го давам за пример.Никой обаче не е длъжен да го прави.На теб,ако ти се спори,спори и прави какъвто монтаж си поискаш.След осем годишен стаж с кльонка мога да си позволя да дам и съвет.А за свирката,щом казваш че е така

http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
-
- разбира нещата
Франко аз нямам твоя опит и нямам намерения да споря за спора изобщо , обясних за какво съм го направил , според мен двете тройки са най добри и така и ловя,аз съм Ямболия израснал съм по Тунджа, сом бол но на дъно и плувка , за кльонка научих на Овчарица и гледах доста години преди да реша че искам да бухам и аз защото сома се ловеше там и на плувка и на спининг.Отскоро съм в киреча наистина , но наблюдения от първа ръка имам от 5-6 години поне.Така че това е обмяна на опит а не спор кой е по БАРО 

quietriot,
Не ми се излагат и доводи щото са многоооо, и няма смисъл.Родният гений какво ли няма да измисли.
Е те това е.Не само че е преекспонирано ами направо си е и смешно.Кой я пусна тази муха с метала и сома не ми се връща да търся....доста съм прочел за полета и ел и магнитни и мисля че доста се преекспонира притеснението на сома от тока и металите....
Не ми се излагат и доводи щото са многоооо, и няма смисъл.Родният гений какво ли няма да измисли.
.....каза Дон Педро и се уригна на развален испански. Откъде знаеш, че е смешно, да не си сом? Друго "гениално" ще кажеш ли? Според мен ти и 1 довод не можеш извади, а че за тебе няма смисълPedro написа:quietriot,Е те това е.Не само че е преекспонирано ами направо си е и смешно.Кой я пусна тази муха с метала и сома не ми се връща да търся....доста съм прочел за полета и ел и магнитни и мисля че доста се преекспонира притеснението на сома от тока и металите....

Последно промяна от Diman на Чет Окт 09, 2008 1:29 am, променено общо 1 път.
Diman
Сеньор..или както беше там, аз доводи ще ти дам.НО Ти никакви за обратното не можеш да дадеш.Не ги е дала науката, та ти ли ?!?
Ако въобще на някой учен му е минало това през акъла...
Посещавам много западни и руски риболовни форуми - е те няма такъв сом, да усеща ..надушва ..металите, но тука и такава глупост се роди.
Всички други риби NO, Сома обаче SI....Това е смешното..чак да се уригнеш.
P.S. Сетих се - да не би да става дума, сома да има металотърсач в устата ??
Сеньор..или както беше там, аз доводи ще ти дам.НО Ти никакви за обратното не можеш да дадеш.Не ги е дала науката, та ти ли ?!?
Ако въобще на някой учен му е минало това през акъла...
Посещавам много западни и руски риболовни форуми - е те няма такъв сом, да усеща ..надушва ..металите, но тука и такава глупост се роди.
Всички други риби NO, Сома обаче SI....Това е смешното..чак да се уригнеш.
P.S. Сетих се - да не би да става дума, сома да има металотърсач в устата ??
От Руските сайтове научихме за ЕЛЕКТРОУДАЧКАТА.Върха са.Всички простотии тръгват от там(няма по-бракониерски начини за улов от техните).Когато отидеш на морето и погледнеш някой руски турист риболовец да си купи пръчка за 10лв.-ела и ми се обади.На тях им трябва камъш.И им трябва точно толкова колкото и водката.А ти какви научни трудове пишеш за сома.
Говориш за него все едно до сега сте пили на една маса.
Дали усеща сома металите,не сме го измислили нито ти ,нито аз.И е правилно според мен да се каже рибата,а не сома.Иначе нямаше хората да слагат вместо олово за тежест-каменна прах или просто камък.Тия неща,като шлаух,боядисване и тем подобни също не сме ги измислили ние.Просто,четейки чужда и наша литература си разсъждаваме.Всеки има своето право.Секс става,когато се изкъпеш и когато не се изкъпеш.

Дали усеща сома металите,не сме го измислили нито ти ,нито аз.И е правилно според мен да се каже рибата,а не сома.Иначе нямаше хората да слагат вместо олово за тежест-каменна прах или просто камък.Тия неща,като шлаух,боядисване и тем подобни също не сме ги измислили ние.Просто,четейки чужда и наша литература си разсъждаваме.Всеки има своето право.Секс става,когато се изкъпеш и когато не се изкъпеш.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
СЪМНЕНИЕТО,е градивно качество в човешката психика!
Това е самокритика,която стимулира желанието за успех!
Педро,хвани дузина сомове и след като се сблъскаш с НЕВЪРВЕЖА,ще се усъмниш не само в ролята на метала,но и в пръчката,влакното,кльонка!Ще се стигне до агнета и на края ще запалиш свещичка в църквата за ВЪРВЕЖ!

Апсолютно правилен ти е извода.Без да знам съм ти отговорил по подобен начин в друга тема.
Педро, до кога ще ти търпим арогантния и нагъл тон на всезнайко?
Писнало ми е да чета постовете ти в които отричаш всичко "чуждо" и изтъкваш "своето" (ама в случая къде е то
)
То не става само с четене на Руски, Белоруски и бля, бля сайтове
Иска се от време на време и за риба да се ходи
А за тва, че сома "надушвал" металите няма що да ядеш Диман, а един велик дънар Аксел
Той твърди, че и сйомгите помнели миризмата на родния вир
Аз не се ангажирам с оборването на тезите му, щото може и прав да се окаже, колкото и смешно и налудничево да звучи.
Но ми е чудно как така Ти реши, че сома НЕ усеща металите
Данеби в предишния си живот да си бил СОМ.
И моля те не започвай да ме заплашваш с изкормване, както обикновенно правиш
Писнало ми е да чета постовете ти в които отричаш всичко "чуждо" и изтъкваш "своето" (ама в случая къде е то

То не става само с четене на Руски, Белоруски и бля, бля сайтове

Иска се от време на време и за риба да се ходи

А за тва, че сома "надушвал" металите няма що да ядеш Диман, а един велик дънар Аксел
Той твърди, че и сйомгите помнели миризмата на родния вир

Аз не се ангажирам с оборването на тезите му, щото може и прав да се окаже, колкото и смешно и налудничево да звучи.
Но ми е чудно как така Ти реши, че сома НЕ усеща металите

Данеби в предишния си живот да си бил СОМ.
И моля те не започвай да ме заплашваш с изкормване, както обикновенно правиш

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Lorde няма нужда да ми отговаряш - не ти чета тъпотиие - запомни го много добре.
Само се хабиш нахалост - ясен си на много хора !!
Само се хабиш нахалост - ясен си на много хора !!
Момчета, хайде да не се драчим излишно. Все пак монтажите нас чакат и до следващия сезон всичко трябва да е избистрено. С металите е ясно, старите сомаджии(на годините на баща ми и дядо ми) казват, че метала плаши сома. Мнение на професионален рибар мрежар е, че сома докосне ли с мустаците метала, не го търси. Всеки сам си изгражда своя светоглед. Освен това има разлика в течаща и спокойна вода. В река рибата по принцип взема по-лесно. Pedroси ги лови с лекота тия сомове на Дунава и няма нашите проблеми, нали, Pedro?
Diman ,
От последния риболов вчера, още като събирах багажа привечер, усетих че нещо ми тежи на главата и ме подтиска.
И разбрах какво е.Разбрах и какво му е било на Датския Принц.
Но при мене въпроса не е ТУ БИ ОР, НОТ ТУ БИ.
При мене въпроса е Кога ще Хвана Голяма Риба ? Такива ми ти работи......
Иначе под голяма риба засега разбирам 2-3 килограма поне (след тази голяма суша)
Да ви имам проблемите..със сомове чудовища ? - не мерси.
Оффф - не мога да потвърдя колега.Дано по нататък да мога.Само си спомням за 2 около 10 килограмови сома преди 22-25 години...бяха други времена.Pedro си ги лови с лекота тия сомове на Дунава и няма нашите проблеми, нали, Pedro?
От последния риболов вчера, още като събирах багажа привечер, усетих че нещо ми тежи на главата и ме подтиска.
И разбрах какво е.Разбрах и какво му е било на Датския Принц.
Но при мене въпроса не е ТУ БИ ОР, НОТ ТУ БИ.
При мене въпроса е Кога ще Хвана Голяма Риба ? Такива ми ти работи......
Иначе под голяма риба засега разбирам 2-3 килограма поне (след тази голяма суша)
Да ви имам проблемите..със сомове чудовища ? - не мерси.
Моля,моля.Два дена нямах комп и сега гледам, вие на дразги сте го обърнали.Аааа...Не забравяйте че сме от един отбор,а целта е сома.Не спорете ,а споделете.Кой е по,по най е друго предаване.Аз съм споделил мой монтаж.Диман и quietriot също.Ако някой се включва в темата нека бъде с даден монтаж или поне с мниние по темата,но без заяждане.Благодаря.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
tonipu6kata, показвам ти последния си монтаж, макар че най-важното не се вижда, но ще ти обяснявам

Тройката е вързана с обикновен възел "Don Franko", както се връзва единична кука. Можеш да направиш и "Възел без възел", ако му имаш вяра. На единицата няма никакъв възел. Просто повода е прекаран 2 пъти през ухото на куката, увит е 3 пъти около стеблото и отгоре термошлауха. Сега, какво става с тази единица- при засичане(рязко натоварване) влакното не се изнизва през нея и засичането е надеждно. При продължителен силен опън, влакното макар и трудно се изнизва и можеш да регулираш разстоянието между куките съобразно големината на стръвта. Дано си ме разбрал.
Тройката е вързана с обикновен възел "Don Franko", както се връзва единична кука. Можеш да направиш и "Възел без възел", ако му имаш вяра. На единицата няма никакъв възел. Просто повода е прекаран 2 пъти през ухото на куката, увит е 3 пъти около стеблото и отгоре термошлауха. Сега, какво става с тази единица- при засичане(рязко натоварване) влакното не се изнизва през нея и засичането е надеждно. При продължителен силен опън, влакното макар и трудно се изнизва и можеш да регулираш разстоянието между куките съобразно големината на стръвта. Дано си ме разбрал.
Последно промяна от Diman на Сря Ное 05, 2008 4:37 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Монтажът изглежда съвършен,но не е!
ЕДИНИЧНАТА КУКА,играе главната роля във филма "Кльонк"!
И да не я вържеш?
Не го разбирам,това!