Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Да живее или да не живее слънчака?
Модератор: dantho.mihov
- mitiogt
- ще става разбирач
Re: Да живее или да не живее слънчака?
CERRUTI написа:Айде сега ми посочи една от горните точки която не се отнася и за костура?mitiogt написа:Категорично да мреееееееее , защото :
1. слънчока яде хайвера на другите риби
2. слънчока яде другите риби
3. слънчока яде храната на другите риби
4. слънчока яде всичко
5. слънчока се конкурира с другите риби за територия и кислород
6. слънчока много често налита на стръвта , която не е предназначена за него![]()
7. слънчока почти винаги гълта куката
8. слънчока НЕ става за мезе
9. слънчока НЕ става и за пиене![]()
.........................................................................................................................................
мога и още , ама нема смисъл
А за 8 и 9......мога да вържа бас че ако пробваш месото на двете риби,без да знаеш кое какво е-няма да направиш никаква разлика....
Да , но костура е атрактивен за риболов и определено намирам разлика в мезето !
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
-
- ще става разбирач
Аз пък гласувах ЗА и ще ви кажа защо.
Верно е много, много съклетчийско ако се е завъртял да не дава да се хване друга риба, но:
1. Улова на слънчевка дава възможност за изхвърляне на негативни емоции - на всяка риба удряш по една майна и после я капотираш.
2. Все пак ако се хване по-едра се шашкаш "йееее мама ти стара ква си станала голяма" и предизвиква учудване и положителна емоция.
3. Наличието на слънчак в даден водоем е предпоставка за разнообразяване на риболовните маршрути - пробват се различни места, различни методи на риболов, пътуваш и разглеждаш повече - демек пак е предпоставка за нови и различни положителни впечатления.
4. Щом се е завъдил достатъчно някъде има решение - щуката!!! Т.е. ако наистина много мразиш слънчака имаш възможност да купиш и зарибиш малко щукички и те ще оправят положението - демек слънчака може стимулира инициативността ни за зарибяване с по-качествен и атрактивен вид риба. Казвам това въз основа на свои наблюдения, не че съм зарибявал с щука. В родния ми край има една баластриера, преди 10г. пълна с каракуда, лин, кефал, червеноперка. По едно време като се завъртя слънчак всички го бяхме отписали за доста години. Ноооо..както се завъртя слънчака, така дойде от някъде и щуката и сега да хванеш щука е 100% по сигурно от това да хванеш слънчевка.
Чесно казано съм по притеснен и нервен от пускането на свобода и адаптацията в наши води на онези, декоративните "червенобузи костенурки" отколкото от наличието на слънчевки.
Верно е много, много съклетчийско ако се е завъртял да не дава да се хване друга риба, но:
1. Улова на слънчевка дава възможност за изхвърляне на негативни емоции - на всяка риба удряш по една майна и после я капотираш.
2. Все пак ако се хване по-едра се шашкаш "йееее мама ти стара ква си станала голяма" и предизвиква учудване и положителна емоция.
3. Наличието на слънчак в даден водоем е предпоставка за разнообразяване на риболовните маршрути - пробват се различни места, различни методи на риболов, пътуваш и разглеждаш повече - демек пак е предпоставка за нови и различни положителни впечатления.
4. Щом се е завъдил достатъчно някъде има решение - щуката!!! Т.е. ако наистина много мразиш слънчака имаш възможност да купиш и зарибиш малко щукички и те ще оправят положението - демек слънчака може стимулира инициативността ни за зарибяване с по-качествен и атрактивен вид риба. Казвам това въз основа на свои наблюдения, не че съм зарибявал с щука. В родния ми край има една баластриера, преди 10г. пълна с каракуда, лин, кефал, червеноперка. По едно време като се завъртя слънчак всички го бяхме отписали за доста години. Ноооо..както се завъртя слънчака, така дойде от някъде и щуката и сега да хванеш щука е 100% по сигурно от това да хванеш слънчевка.
Чесно казано съм по притеснен и нервен от пускането на свобода и адаптацията в наши води на онези, декоративните "червенобузи костенурки" отколкото от наличието на слънчевки.
- mitiogt
- ще става разбирач
Слънчака да си еволюира и да си живее на сушата , във водата не го искам , те ви от днес 2 броя глътнали до гъза :

Любими Риболовни сайтове:
Това е много практично ...след два дни , ако дойда след теб на водоема , разбирам на какво народа вика "чироз"chirusa_bg написа:Първосигнално ги мястам зад мен

- Shag
- вече хвърля и на тежко
Абосолютно съгласен!s4etovod написа:Аз пък гласувах ЗА и ще ви кажа защо.
Естествен подбор, мисля, се казваше... Все пак язовирите не са развъдници - рибите да си седят, а ние да ги морим. Ако оцелее - оцелее. Ако ли не така е трябвало да стане. Не само той се храни с хайвера на другите риби или въобще с други риби. Кои сме ние, че да определим дали да живее или не. Имам един преподавател в университета, шапка му свалям с дълбок поклон на тоя човек. Та, той казва, че ние сме на венеца на хранителната верига, поради едни причини, но да е свързано с темата ще отбележа, само частта с лакомията и алчността си и се храним неикономично. Прав е, мамка му! Всеки път ме кара да се замислям над нещата. Както е казал народа можем ли да спрем гората да се разлиства?
Слънчака е дребна риба => храна за хищника => растящ хищник => атрактивен риболов. А относно вкусовите му качества мога да кажа само "разни хора, разни идеали". Един харесва риба Х, друг не. Вкусове много, рецепти много.
Погледнете го и от по-забавната страна. Някъде горе прочетох как слънчака се опитвал да се добере до водата с фас в уста. На бас, че фаса е с угара навътре! Какво е това? Нищо друго освен изобретателност или с други думи отмъщението на рибаря. Не кълве друга риба, ти се ядосваш и какво? Изкарваш си го на горкия слънчак, който ти е забил яко, при което си помислил "ебати звяра!". Някой пък го настъпвал и порел да си вади повода. Въобще изобретателност струи яко.
А сега малко по-сериозен въпрос. Някой ми каза, че слънчака ядял тенията. Вярно ли е?
Последно промяна от Shag на Вто Апр 12, 2011 1:14 am, променено общо 1 път.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Така моито мнение е Слънчевката не е наш вид натрапник във водоемите е и както каза колегата по-горе конкурира другата риба
Навсякъде в света хората се опитват да изтребят подобни видове които конкурират тяхната риба а ние ще я пазим.Трябва да я изтребим защото до някоя година ще остане само слънчака
Навсякъде в света хората се опитват да изтребят подобни видове които конкурират тяхната риба а ние ще я пазим.Трябва да я изтребим защото до някоя година ще остане само слънчака
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- Shag
- вече хвърля и на тежко
Ако не си пазим нашата риба, ще трябва да си внесем от чуждата. Доколкото ми е известно пък доста видове "наша" риба всъщност не са наши. Щом растат до сериозни трофейни размери обаче ги приемаме за даденост. Накъдето сме тръгнали ще остане само слънчак и ще му се радваме, ако продължаваме така. Това някой доста преди мен го е отбелязал. Тоя дребосък не е виновен за дереджето на водоемите ни. Проблема са мрежите и алчността ни - Чакай да взема тоя гьол, да пусна малко риба да отбия номера и после даааай! Или по-наглия вариант дирекшън пердетата във водата. Не обвинявам тук присъстващите, а говоря по принцип. В природата важи ако не изядеш, ще те изядат. Самия живот от биологична гледна точка си е чисто и просто конкуренция. Слабите и болните отиват за храна на по-силните. Темата е малко или много просто чесане на краста. Всеки си прави каквото си иска с тея риби, само й се придава някакъв агитационен смисъл. Или аз го долавям така... Да живее или да не живее слънчака ми звучи като някаква безперспективна и неуспешна инициатива за близкото неопределено бъдеще. Аз май започвам да си налагам мнението с тия излияния?!Dimitar_allianz написа:Така моито мнение е Слънчевката не е наш вид натрапник във водоемите е и както каза колегата по-горе конкурира другата риба
- vanko_888
- новобранец
- Обратна връзка:
Колеги има начинstresher написа:Ако имаше начин да се изтреби изобщо..........мисля че доста рибари биха си направили коалиция

Проблемите на българския риболов и идея за решаването им:
Проблемите са:
1. Слънчевата рибка (слънчак, царичка и т.н.)
2. Бакониерите (простолюдието, което си мисли, че с едно ходене за риба трябва да напълни всички видове хладилници и консерви в мазето, независимо от методите)
Решението е:
1. Пуска се обява във всички възможни медии, със следното съдържание:"ИЗКУПУВАМ СЛЪНЧЕВА РИБА. ЦЕНА-10ЛВ ЗА КИЛОГРАМ.АДРЕС:СЕЛО ТАШАК ТОРБА, УЛ. "ВИНКЕЛ ЕФЕНДИ" НОМЕР СУРНАЕСЕ"
Начин на деиствие:
1. Бракониерите излавят слънчаците от всички възможни водоеми и ги складират.
2. Започват издирване на посочения адрес.
3. През това време популацията на останалите видове се възстановява, а властта се сменя няколко пъти с надеждата, че управляващите най-накрая ще вземат мерки.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
-
- кандидат преподавател
Браво,Ванка ,те таз твойта система мъ изкефи

- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
Миналото лято падна клане на часовници
с един приятел си купихме две кутии бели червеи за да си имаме защото там е пълно със слънчаци (или както им казваме там "часовници")и така.Връзваме си една кука номер 12 и слагаме кордата на пръста си защото няма смисъл от въдица и като ги извадихме към 60 след това на едно дърво им отрязахме главите,вадихме им очите и сякви брутални неща така и се пада като ще яде хайвера

Викат ми Николаев 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
А уж филмите не провокирали жестокост 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
Жестокоста ми е само към тази противна твар ,а и ми продупчи пръста.Лятото я чакат повече ужасиchirusa_bg написа:А уж филмите не провокирали жестокост

Викат ми Николаев 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да ги издавиш дано, твари противни 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- antivik
- кандидат преподавател
Как така съм пропуснал такава велика тема
. От толкова мнения почнах не да се двоумя, а дасе три и четириумя. На кого да вярва чиляк...? Га чета някои постове ще излезе, че този досадник си е бая вкусен, ма като му знам основните размери/за справка темата"Един ден на Охлювец"/, направо не ми се залавя с събиране и чистене, а като се сетя и какво миене на съдове следва
. Но нищо не пречи да пробвам, може и наистина да излезе вкуснотия, но тук се появява друго "НО" ако ще да е толкова вкусна и става за ядене, как не са я набарали братята МАНГАСАРЯН и не са и съкратили чувствително популацията? А щом е толкова много и досадна нищо лошо да се поизтрепе малко. За справка-един филм по Нешънал Джеографик, как американците постъпват с някакъв вид толостолоп, де скачаше на такиви ята, че и в лодките им влизаше сам. Да се види как си организират състезания кой ще изтрепе по-вече.
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Самата идея да отнемеш живота на животинчето, просто за кеф или защото е напаст не ме кефи и затова гласувах ЗА, както каза колега по-горе в природата оцеляват по-силните