Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Дървен харпун
Модератор: nkolev66
Re: Дървен харпун
Добре дошъл на Явор и от мен
...и както обещах качвам снимките на втория ми дървен харпун правен лично от мен в работилницата на дядо ми ( лека му пръст ) в далечната 1984г....качвам тия снимки най-вече да ви покажа , че харпуна за повече от 20 г. никак не се е изметнал
...писах за това още преди 4г. в Спиърфиш , но никой не ме взе насериозно
....пустия му харпун се оказа дълъг цели 70 см (ЕГНто
) :

...

...
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
E Булти с тая класика спусък от вилица.Жалко че ластиците са си заминали, 100% са били от черните водопроводни уплътнения,а стрелата е от ония стари прословути плажни чадъри.Жалко че моя първия някъде се загуби,но ще се постарая да го открия.Аз дори и не го бях боядисал и пак не се беше изметнал,а и толкова риба имаше преди 20 години че не сме и обръщали внимание на това дали се е изметнал!
обърнете внимание на реверсивния спусък
:

и на отворената галава

и до последно си стрелях с моята пушка

и си мисля , че тва е най-добрия харпун за попчета създаден някога
и доскоро можех лично да го докажа , но в предвид новата ми форма на палеца
, ще си търся друг харпун 

и на отворената галава

и до последно си стрелях с моята пушка

и си мисля , че тва е най-добрия харпун за попчета създаден някога

глава Роб Алън
:

дръжка Пикасо
:

ай да идва лятото , че бахтисах веке

дръжка Пикасо

ай да идва лятото , че бахтисах веке

Еееееййй Булти с тази реликва изби рибата / не само попчетата/.
И ние навремето сме си правили харпуни, ама чак такъв шедьовър като твоя, не сме успявали да сътворим. Пази го защото някой ден ако се открие в Бургас "Музей на българското харпунджийско дело", твоят ще е главният експонат там.
Между другото преди няколко години ходихме на р. Велека, ама на горе, в дълбоката Странджа. Бяхме решили да искараме на реката няколко дена и след това да отидем на юг от Приморско да харпунираме. Бяхме шашнати от едни местни момчета, които газеха приведени в реката с по една българска маска на главата от ония едновремешните, а в ръцете си държаха по едно съоръжение, което трудно можеше да се нарече харпун. Поскоро оръжието им представляваше една чамова дъскичка, един ръждив електрод и спусък като твоя с огъната вилица. Гледахме ги с приятелят ми и се подхилвахме ехидно, защото уж и двамата сме стари харпунджии и не ни се виждаше сериозно, че с това чудо може да се убие някаква риба. След един час обаче и на двамата ченетата ни увиснаха, като видяхме момчетата да излизат с по 5-6 риби, по повече от половин кгр всяка една. Депресирахме се яко. Веднага навлякохме неопрените, грабнахме си скъпите харпуни и така въоръжени за стотици левове топнахме гъзове в реката. За два -три часа, познай дали видяхме читава риба. Тогава видяхме същите момчета да ни се подсмихват от брега, на свой ред. Излязохме със скъпата си екипировка от реката, като посрани. После ни обясниха момчетата как да търсим рибата, как да я видим, къде е възможно да я открием... Втори път влязохме - същите лайна... Тогава се уверих, че за всеки риболов си има тънкости и , че трябва много време човек да може да ги усвои.
Извинявам се на "котката", че му разводнявам темата.

Между другото преди няколко години ходихме на р. Велека, ама на горе, в дълбоката Странджа. Бяхме решили да искараме на реката няколко дена и след това да отидем на юг от Приморско да харпунираме. Бяхме шашнати от едни местни момчета, които газеха приведени в реката с по една българска маска на главата от ония едновремешните, а в ръцете си държаха по едно съоръжение, което трудно можеше да се нарече харпун. Поскоро оръжието им представляваше една чамова дъскичка, един ръждив електрод и спусък като твоя с огъната вилица. Гледахме ги с приятелят ми и се подхилвахме ехидно, защото уж и двамата сме стари харпунджии и не ни се виждаше сериозно, че с това чудо може да се убие някаква риба. След един час обаче и на двамата ченетата ни увиснаха, като видяхме момчетата да излизат с по 5-6 риби, по повече от половин кгр всяка една. Депресирахме се яко. Веднага навлякохме неопрените, грабнахме си скъпите харпуни и така въоръжени за стотици левове топнахме гъзове в реката. За два -три часа, познай дали видяхме читава риба. Тогава видяхме същите момчета да ни се подсмихват от брега, на свой ред. Излязохме със скъпата си екипировка от реката, като посрани. После ни обясниха момчетата как да търсим рибата, как да я видим, къде е възможно да я открием... Втори път влязохме - същите лайна... Тогава се уверих, че за всеки риболов си има тънкости и , че трябва много време човек да може да ги усвои.
Извинявам се на "котката", че му разводнявам темата.
Никоя риба не е по - важна от живота !

Довечера ще пусна снимки на една моя "творба" от 1997г.
Поздрави.
Поздрави.
Чак пък велик..
Кво ма напрай ти ве Булти
Котка, давай да гледаме, да се кефим.

Котка, давай да гледаме, да се кефим.
Булти признавам те човече, аз също като дете съм си правил харпун ама беше нещо подобно на арбалет. Но спусъка пак беше от вилица или лъжица вече не помня.
Пашата обича смелите.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=10600072
Това е първата ми самоделка.Доста платерини и кефали съм ударил с него.
Това е първата ми самоделка.Доста платерини и кефали съм ударил с него.
Ей за това вече завидях.И да не остана криворазбран-и на Булти харпуна много ме изкефи и завидях щото не съм отрасъл по морето и са ми липсвали винаги точно тези спомени и изживявания.Но какво да се прави такъв е животът!А този харпун със спусък тип -"звезда"и класическа отворена глава , и като се има в предвид че е поне на 15 години -уникат !Пич -моите адмирации !Пази си го за стената .Аз ако имах такъв -там щях да го закача.
Котка, страхотен е харпуна!
Толкова дух и осанка има в това оръжие, че направо не е истина! Евала! И той е достоен експонат за музей. 
Няма да е лошо ако можеш да публикуваш снимките тук в темата. В общата галерия ще се загуби и надали там някой ще ти оцени творението.

Няма да е лошо ако можеш да публикуваш снимките тук в темата. В общата галерия ще се загуби и надали там някой ще ти оцени творението.
То от това по-лесно няма.котката написа:Gunmen,благодаря за полезната информация.Като сглобя спусъковия механизъм ще пусна снимки.Ластиците,които препоръчваш не ги видях в spearfish.Откъде мога да ги купя?
Поздрави.
Прати само в едно л.с. две имена, от кой град си и твоя ЖСМ, (може без адрес) и ти пращам едно парченце, колкото за твоя харпун. Иначе ластик, като ластик, 17.5мм черен на цвят.Не е в Спеарфиш, щото си внесох сам (на частно) от САЩ, известно количество и давам на приятели (пък и на моите си пушки слагам).
Тук на видео, ще видиш как работи този ластик. Авторът на филмчето е един мой много добър приятел, а харпуна е пипнат от... Той да си каже

http://www.vimeo.com/2464228
Ще ти пратя и една карбонова стрела, дето едно време си бях правил за 75-сантиметровката, да не си губиш времето да я мислиш и нея.

Какво ще кажеш, да взема да ти подаря по една-две изцяло готови контрички за стрелите дето си наумил да правиш, че да не хабиш еднергия и с тях.Имам за ф6 и за ф8мм.
Давай снимките и на спусъка, че да те критикуваме градивно и там.

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Междувременно, днес ходих да поплувам малко с новата си "ватенка".Темпреатурата на водата беше 4 градуса и направих към километър "загрявка" 

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Гънмен , а главата потопи ли си
.....
....Яворе благодаря
....Котка страшен си куче
, бравос...Ватусе не само си велик ами и градски , караш ме да се гордея