Бензин, Дизел, Газ - кой кого??

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Бензин, Дизел, Газ - кой кого??

Мнение от INCUBUS »

Само бензин-и не ме интересува кой кого.На бензин бях с първата си собствена 16 годишна "Шкода 120 L",на бензин бях при следващите 5 автомобила "втора употреба"на възраст между 12 и 4 години с мощност между 80 и 115 к.с.и пак съм на бензин с лизинга в момента на "Сузуки".На бензин бях когато не ми стигаха парите за достатъчно ядене в къщи /съпругата ми е била два периода безработна-1,5 години и 3г.и 4 месеца/,на бензин съм и сега,когато парите ми стигат и за бензина,и за чести скъпи кръчми.И по някакъв гърч на съдбата да стана милионер,пак ще съм на бензин - никой не е чувал за дизелово "Бентли" или за "Ролс"с газова уредба :lol:
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

INCUBUS написа:Само бензин-и не ме интересува кой кого.На бензин бях с първата си собствена 16 годишна "Шкода 120 L",на бензин бях при следващите 5 автомобила "втора употреба"на възраст между 12 и 4 години с мощност между 80 и 115 к.с.и пак съм на бензин с лизинга в момента на "Сузуки".На бензин бях когато не ми стигаха парите за достатъчно ядене в къщи /съпругата ми е била два периода безработна-1,5 години и 3г.и 4 месеца/,на бензин съм и сега,когато парите ми стигат и за бензина,и за чести скъпи кръчми.И по някакъв гърч на съдбата да стана милионер,пак ще съм на бензин - никой не е чувал за дизелово "Бентли" или за "Ролс"с газова уредба :lol:
Ицо КЕФИШ !!!!!!!
Смях се от сурце!
Поздрави!!!

п.п. Има вероятност към 10 септември да се видим отново по твоя край :wink:
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
pepi71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pepi71 »

INCUBUS написа:И по някакъв гърч на съдбата да стана милионер,пак ще съм на бензин - никой не е чувал за дизелово "Бентли" или за "Ролс"с газова уредба :lol:
Маниги тия трошляци кой ги кара,почти не се срещат по пътищата :D
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

Аз се питам,защо в F1 и ралито не карат на газ и дизел :?: :D Нищо лично :)
jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

kolio_vg написа:Аз се питам,защо в F1 и ралито не карат на газ и дизел :?: :D Нищо лично :)

Има и в ралита коли на газ, и в Льо Ман - дизелова - че и шампион.
Обаче всичко туй няма общо с колите по пътищата все пак.
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

jamiemirror написа:
kolio_vg написа:Аз се питам,защо в F1 и ралито не карат на газ и дизел :?: :D Нищо лично :)

Има и в ралита коли на газ, и в Льо Ман - дизелова - че и шампион.
Обаче всичко туй няма общо с колите по пътищата все пак.
За пръв път ги чувам тия неща от теб,но няма споря щом казваш :)
jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

айде пак да похваля метана , Самоков -София - Пловдив 11.25 лв , Пловдив - Копринка - Пловдив 12.90 лв, Пловдив -Самоков 10.15 лв
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

На метан е евтино убедих се,но само това е приемуществото,за това ще го махам,иначе Велинград-Пазарджик-Пловдив и обратно 10 лв. :D
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

kolio_vg написа:На метан е евтино убедих се,но само това е приемуществото,за това ще го махам,иначе Велинград-Пазарджик-Пловдив и обратно 10 лв. :D
така е но колите са мъртваци :lol:
Аватар
hanks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hanks »

Andrey_76 написа:С едно TDI минавам газениците все едно са спрели по витиня. Изобщо няма база за сравнение. Нагоре надолу няма никаква разлика.Нафта се намира и по-евтинко. 1.9 мотор 90 коня голф 3 гори 5 на 100 с климата.Пасата качва на 6.5-7 но е по тежичък. Казвам го защото ги имам и двете. Никога няма да си помисля за бензинов мотор.

:smt023
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Спорите,не спорите,аз преди час "исшляпах"(понапълних)редзорвара(40литра) на Нисана "дюкме"(догоре,до капачката)за има няма некви 60левченца(цена на йедро-1,5 ,лева) :wink: То при мене си ми е практика от има,няма 2(две)години :wink:
Ппс:Нисана е печка(дизел)и е родом в далечната 91 год.(кой ме познава знае за кво каране иде реч) :shock: :shock:
Ппс2:Ма нека ми е лошо да карам "печка" :mrgreen: :mrgreen:
ппс3:Даже ми минават едни такива"еретични"мисли през главицата-следващата "печка"ПАК май,май ще да е Нисан(пък нека на дизела да му е скъпа подръжката(то си няма и такава(освен в окачването де от време на време))
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

На метана е най-тънко , но вярно колите стават асматици ,
хубаво е редовно да се сменят свещи кабели , дюзи.
На бащата колата се прецака понеже все порядко я караше и палеше на бензин и
вече на бензин неще да работи
Изображение
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Нова да е :D екстра са и на Бензин, Дизел, Газ :wink:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
KVS
новобранец
новобранец

Мнение от KVS »

jamiemirror написа:Дизела е по-скъп за поддръжка и капризен към гориво - имаше случаи на изгърмели мотори на 40 000 км от първите серии комън рейли заради лоша нафта в България.
Газ/метан винаги излизат по-евтини за каране.

Колегите които сравняват вървенето - да заповядат! При бензинов мотор със същите коне и система (с турбо или без) дизела изостава по всички показатели. Дизела има по-голям въртящ момент - но не и ако сравняваме турбодизел с турбо бензинов двигател. Тогава разликите са 10-ина %. Нека все пак сравник ябълки с ябълки - и круши с круши.

Това за бомбата/газова бутилка също не е вярно. Резервоарите на нафта/бензин са по-ненадеждни от една бутилка.

ПП: Забравя се и че бензиновите газицифирани варианти са двугоривни - пробега може да е ОГРОМЕН с двата резервоара и надеждността е много голяма предвид дублирането на горивните системи! Паленето на двигател в кански студ също е много по-лесно от дизелите. За проблемите със замръзваща нафта да не говорим.
Koлега, малко ти е грешна аритметиката. Не сравнявай типове мотори, а сравни данните на дизел и бензин при еднаква или приблизително еднаква мощност. Ето малко данни за БМВ 325 и БМВ 325ТД

325І (218к.с.)
ускорение до 100 - 6.7 сек.
80-120 на 4-та и 5-а предавка - 7.3/9.1 сек

325 ТД (204к.с.)
ускорение до 100 - 7.0 сек.
80-120 на 4-та и 5-та -5.9/7.5 сек.

Упс, май по-мощния бензин май издъхва при ускорение? На 4-та бензина ускорява с 0.2 сек по-бързо, отколкото дизела на 5-та ... Друг е въпроса, че ти губиш време при превключването, а дизела само настъпва до дупка.
Карал съм 12 години дизел и не съм имал проблеми. Редовна смяна на масла и филтри, слагал съм добавка за зимата, колите са ми спали на улицата. Друг е въпросът, ако колата е на 500-600 000 км.

chirusa_bg написа:Много неграмотност се шири тука :lol:
Без разгласяване на обществени тайни, моля!

Колега, във Ф1 и в ралито има технически регламент, който определя вида на използваното гориво. В ралитата е същото. На Льо ман дизела мачка, в европейския туринг шампионат дизела мачка, какво повече да добавя?
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”