Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

С шарански пръчки на Дунава
Модератор: sapuna
- Vlado_852
- разбира нещата
Re: С шарански пръчки на Дунава
Мълчат, мълчат ама май някой е пропуснал да прочете цялата тема.snegk написа:Когато фактите говорят и боговете мълчатtonymi написа:Нещо ного сте се объркали от години си ловя на Дунава с шарански пръчки и да ви кажа съм си доволен Snegk e много прав за 3,5 те либри това е истинската акция за дунавския риболов ето и доказателство за това http://www.youtube.com/user/tonymi237?f ... ycP8FtpFUA амура е 21 кила така че няма никакви проблеми за ваденето на големи риби.Не е важно ква е пръчката или макарата важно е кво седи зад тях![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Пръчките на клипа са идеални за това място. Тей като гледам, течение почти не виждам, камани също. Да, НО места където можем да ловим с олово като това на клипа са рядкост, поне около Русе. На горе по течението, бреговете са по чисти и полегати. То си се вижда.
На мен и на доста други колеги им се налага да ползват тежести от 150гр. нагоре, да не ти казвам, че под тежеста, често слагам пружина с качамак. Искам да видя такива как ще ги мяташ...
-
- и господ не е толокова добър
На Мавър 3,5 либри слагам пружина и две грипи по- 90гр. също и грипа 250гр+ пружина. Да не говорим, че преди няколко седмици на Тръстиково хвърлях пружина, утежнена с 50гр. олово и яко храна, това с шимано аливио, на 3 либри, има и няколко свидетеля.Дистанцията доста добра 50+ .Затова, че един качествен прът на 3,5- 4либри си е предостатъчно за Дунав. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- tonymi
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Метам ги пич и немам никакви проблеми и то на Алеко ако се сещаш каде се намира от румънската страна.Ако чак толкоз ви е старх земете си сподове по 12 либри и не мислете.Ама сичко си е въпрос на избор .А за твое сведение оловото на клипа е 130г за разлика от повечето използвам тънко влакно но всичко е въпрос на финанси ,=.Предпочитам да дам некой лев повече и да си купя по тънко и здраво влакно отколкото да ползвам корабни въжета и олово по 500г.Vlado_852 написа:Мълчат, мълчат ама май някой е пропуснал да прочете цялата тема.snegk написа:Когато фактите говорят и боговете мълчатtonymi написа:Нещо ного сте се объркали от години си ловя на Дунава с шарански пръчки и да ви кажа съм си доволен Snegk e много прав за 3,5 те либри това е истинската акция за дунавския риболов ето и доказателство за това http://www.youtube.com/user/tonymi237?f ... ycP8FtpFUA амура е 21 кила така че няма никакви проблеми за ваденето на големи риби.Не е важно ква е пръчката или макарата важно е кво седи зад тях![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Пръчките на клипа са идеални за това място. Тей като гледам, течение почти не виждам, камани също. Да, НО места където можем да ловим с олово като това на клипа са рядкост, поне около Русе. На горе по течението, бреговете са по чисти и полегати. То си се вижда.
На мен и на доста други колеги им се налага да ползват тежести от 150гр. нагоре, да не ти казвам, че под тежеста, често слагам пружина с качамак. Искам да видя такива как ще ги мяташ...
Тони
- tonymi
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Лошото е брат че никой не чете кво пишеме и си мисли че се ебаваме с тях а като дойдат и видят не могат и тогава да повярват и почват едни разъждения за черни магии и прочие които се използват за непонятните начини на риболов.Имал съм случаи на мои познати които използват прътове за морски риболов на мерлини и плетено влакно 0,58 и си чупеха макарите по Дунава и още очакват да хванат некой китsnegk написа:На Мавър 3,5 либри слагам пружина и две грипи по- 90гр. също и грипа 250гр+ пружина. Да не говорим, че преди няколко седмици на Тръстиково хвърлях пружина, утежнена с 50гр. олово и яко храна, това с шимано аливио, на 3 либри, има и няколко свидетеля.Дистанцията доста добра 50+ .Затова, че един качествен прът на 3,5- 4либри си е предостатъчно за Дунав.

Тони
Чета и ве си чудя как се Чупят морски пръти за Мерлин на Дунава!!!Със 0.58,колегата ви го наяписа: ,,Със всяка модерна шаранджииска пръчка ,ще извадите и риба 10+„„,ма що не снимате и покажете как хвърляте 0.400-0.500 гр със тия ЛИБРИ А!На 50м дистанция!Видях клип със Дунавски Амур 22кг ОК,ма от брега и то не на монтаж .......!А ела да те вкарам на острова посредата на Дунава да те видя със тези прехвалени ,,шаранджииски пръчки,, пръчки А?А вържи 0.400-0500гр и ги снимаѝ и ги метни на 50м и тогава пишете!
-
Мисля, че 500гр. тежест са малко, може кило да сложите. 

-
- научил се да хвърля
Малко е извън темата , аз също съм любител на тънките жилки и обичам примерно да си хвана няколко по малки отколкото да чакам голямото на дебела жилка , но сега на откриването се убедих , че по дебелата жилка лови по малко трева , пух и мръсотия и по лесно се чисти при презареждане.
Ми като се замисля,олово 0.200гр + прожина която добре напълнена със качамак е около 180-200 гр= на 400гр!ГА хвърлиш пиши МИ.С тия 3.5lb!snegk написа:Мисля, че 500гр. тежест са малко, може кило да сложите.

-
За колко кинта искаш да се обзаложим, че 400гр. ще ги хвърля на 30м. с мавъра:?:Bokata77 написа:Ми като се замисля,олово 0.200гр + прожина която добре напълнена със качамак е около 180-200 гр= на 400гр!ГА хвърлиш пиши МИ.С тия 3.5lb!snegk написа:Мисля, че 500гр. тежест са малко, може кило да сложите.Така твоѝ познат се опита на ТЕЦА да ги хвърли тези 400гр със спод на ,,ГАРБОЛИНО,, около 300лв -вече има два по 150лв!ПРАС и на две!Ако имаш пръчки за трошене пробваѝ се!Успех!ЧЕРНИ магиииии!
На мен кинти не ми трябват,затова ще ти ги спестя!
Дано ме разбра правилно!

-
Как да те разбера, като аз съм ги мятал и на каналите на теца и на Дунав два-пътиBokata77 написа:На мен кинти не ми трябват,затова ще ти ги спестя!Дано ме разбра правилно!

Илѝка,съгласен съм със теб че,колкото и да сложим олово пак ще го носи!За това аз ползвам едно 200гр но доста по-плоско от обикновенните по магазините,и нямам ядове чак толкова.Човека със ,,гарболиното,, е твоѝ познат.Васко от Сливен-carpsliven2!Щом си им фанал цаката със двете олова -ОК!Пробвал съм,но не останах очарован толкова,направих си матрица със много плоско трапецувидно олово което за мен се държи много по добре от колкото две по 100гр.Но това си е мое мнение.Пръчки бол,всеки лови със пръчки по личен избор и възможности!Щом лови с 3.60 или 3.90 значи му е паснала наѝ-добре и няма начин да го обедиш в обратното.Както и тези които ловят с 3.00м.Пръчки бол,ма рибата намалява-тук е проблема не в пръчката!
Наслука
Наслука

-
Всяка пръчка и такъм се използва според моментната ситуация 

- Vlado_852
- разбира нещата
На Дунава съм израснал и не случайно съм си купил и шаранджийски такъми и дунавски такива, тей че нужда от показно нямам а и в магии не вярвам.
По - горе съм обяснил, защо според мен не стават за Дунава а и още много мога, но ще се направя на потаен, като "майсторите"
Това е моето мнение, което съм си изградил САМ, не с четене на мнения У форума, и не с два а с двеста риболова.
Акъл не давам. Кой с каквото иска да си лови, въпрос на личен избор.
Успех...
По - горе съм обяснил, защо според мен не стават за Дунава а и още много мога, но ще се направя на потаен, като "майсторите"

Това е моето мнение, което съм си изградил САМ, не с четене на мнения У форума, и не с два а с двеста риболова.
Успех...
Не само ти си израснал на Дунава!И не само ти си на това мнение!Ако се замислим за всичките месни ,,аборигени,, както ги наричаме в повечето случеѝ-които не са и чували за форум,НО са слагали и ЩЕ продължават да слагат в малкото си джобче много форумни ,,героѝ,,-ако те са преценили че,дългите пръчки са универсални за Дунава щяха да ги ползват.Не ги подценяваѝте само,или ги мислете за толкова глупави,докозвали са го хиляди пъти ,че със тях шега не бива.Vlado_852 написа:На Дунава съм израснал и не случайно съм си купил и шаранджийски такъми и дунавски такива, тей че нужда от показно нямам а и в магии не вярвам.
По - горе съм обяснил, защо според мен не стават за Дунава а и още много мога, но ще се направя на потаен, като "майсторите"![]()
Успех...