С шарански пръчки на Дунава

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Re: С шарански пръчки на Дунава

Мнение от Vlado_852 »

snegk написа:
tonymi написа:Нещо ного сте се объркали от години си ловя на Дунава с шарански пръчки и да ви кажа съм си доволен Snegk e много прав за 3,5 те либри това е истинската акция за дунавския риболов ето и доказателство за това http://www.youtube.com/user/tonymi237?f ... ycP8FtpFUA амура е 21 кила така че няма никакви проблеми за ваденето на големи риби.Не е важно ква е пръчката или макарата важно е кво седи зад тях :D :D :D :D :D
Когато фактите говорят и боговете мълчат :D :drinkers:
Мълчат, мълчат ама май някой е пропуснал да прочете цялата тема. :mrgreen:
Пръчките на клипа са идеални за това място. Тей като гледам, течение почти не виждам, камани също. Да, НО места където можем да ловим с олово като това на клипа са рядкост, поне около Русе. На горе по течението, бреговете са по чисти и полегати. То си се вижда.
На мен и на доста други колеги им се налага да ползват тежести от 150гр. нагоре, да не ти казвам, че под тежеста, често слагам пружина с качамак. Искам да видя такива как ще ги мяташ...
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

На Мавър 3,5 либри слагам пружина и две грипи по- 90гр. също и грипа 250гр+ пружина. Да не говорим, че преди няколко седмици на Тръстиково хвърлях пружина, утежнена с 50гр. олово и яко храна, това с шимано аливио, на 3 либри, има и няколко свидетеля.Дистанцията доста добра 50+ .Затова, че един качествен прът на 3,5- 4либри си е предостатъчно за Дунав. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
tonymi
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от tonymi »

Vlado_852 написа:
snegk написа:
tonymi написа:Нещо ного сте се объркали от години си ловя на Дунава с шарански пръчки и да ви кажа съм си доволен Snegk e много прав за 3,5 те либри това е истинската акция за дунавския риболов ето и доказателство за това http://www.youtube.com/user/tonymi237?f ... ycP8FtpFUA амура е 21 кила така че няма никакви проблеми за ваденето на големи риби.Не е важно ква е пръчката или макарата важно е кво седи зад тях :D :D :D :D :D
Когато фактите говорят и боговете мълчат :D :drinkers:
Мълчат, мълчат ама май някой е пропуснал да прочете цялата тема. :mrgreen:
Пръчките на клипа са идеални за това място. Тей като гледам, течение почти не виждам, камани също. Да, НО места където можем да ловим с олово като това на клипа са рядкост, поне около Русе. На горе по течението, бреговете са по чисти и полегати. То си се вижда.
На мен и на доста други колеги им се налага да ползват тежести от 150гр. нагоре, да не ти казвам, че под тежеста, често слагам пружина с качамак. Искам да видя такива как ще ги мяташ...
Метам ги пич и немам никакви проблеми и то на Алеко ако се сещаш каде се намира от румънската страна.Ако чак толкоз ви е старх земете си сподове по 12 либри и не мислете.Ама сичко си е въпрос на избор .А за твое сведение оловото на клипа е 130г за разлика от повечето използвам тънко влакно но всичко е въпрос на финанси ,=.Предпочитам да дам некой лев повече и да си купя по тънко и здраво влакно отколкото да ползвам корабни въжета и олово по 500г.
Тони
Аватар
tonymi
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от tonymi »

snegk написа:На Мавър 3,5 либри слагам пружина и две грипи по- 90гр. също и грипа 250гр+ пружина. Да не говорим, че преди няколко седмици на Тръстиково хвърлях пружина, утежнена с 50гр. олово и яко храна, това с шимано аливио, на 3 либри, има и няколко свидетеля.Дистанцията доста добра 50+ .Затова, че един качествен прът на 3,5- 4либри си е предостатъчно за Дунав. :wink:
Лошото е брат че никой не чете кво пишеме и си мисли че се ебаваме с тях а като дойдат и видят не могат и тогава да повярват и почват едни разъждения за черни магии и прочие които се използват за непонятните начини на риболов.Имал съм случаи на мои познати които използват прътове за морски риболов на мерлини и плетено влакно 0,58 и си чупеха макарите по Дунава и още очакват да хванат некой кит :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Но тва си е вече нагласата на самия човек.
Тони
Bokata77

Мнение от Bokata77 »

Чета и ве си чудя как се Чупят морски пръти за Мерлин на Дунава!!!Със 0.58,колегата ви го наяписа: ,,Със всяка модерна шаранджииска пръчка ,ще извадите и риба 10+„„,ма що не снимате и покажете как хвърляте 0.400-0.500 гр със тия ЛИБРИ А!На 50м дистанция!Видях клип със Дунавски Амур 22кг ОК,ма от брега и то не на монтаж .......!А ела да те вкарам на острова посредата на Дунава да те видя със тези прехвалени ,,шаранджииски пръчки,, пръчки А?А вържи 0.400-0500гр и ги снимаѝ и ги метни на 50м и тогава пишете!
snegk

Мнение от snegk »

Мисля, че 500гр. тежест са малко, може кило да сложите. :lol:
niko_tod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от niko_tod »

Малко е извън темата , аз също съм любител на тънките жилки и обичам примерно да си хвана няколко по малки отколкото да чакам голямото на дебела жилка , но сега на откриването се убедих , че по дебелата жилка лови по малко трева , пух и мръсотия и по лесно се чисти при презареждане.
Bokata77

Мнение от Bokata77 »

snegk написа:Мисля, че 500гр. тежест са малко, може кило да сложите. :lol:
Ми като се замисля,олово 0.200гр + прожина която добре напълнена със качамак е около 180-200 гр= на 400гр!ГА хвърлиш пиши МИ.С тия 3.5lb! :DТака твоѝ познат се опита на ТЕЦА да ги хвърли тези 400гр със спод на ,,ГАРБОЛИНО,, около 300лв -вече има два по 150лв!ПРАС и на две!Ако имаш пръчки за трошене пробваѝ се!Успех!ЧЕРНИ магиииии! :drinkers:
snegk

Мнение от snegk »

Bokata77 написа:
snegk написа:Мисля, че 500гр. тежест са малко, може кило да сложите. :lol:
Ми като се замисля,олово 0.200гр + прожина която добре напълнена със качамак е около 180-200 гр= на 400гр!ГА хвърлиш пиши МИ.С тия 3.5lb! :DТака твоѝ познат се опита на ТЕЦА да ги хвърли тези 400гр със спод на ,,ГАРБОЛИНО,, около 300лв -вече има два по 150лв!ПРАС и на две!Ако имаш пръчки за трошене пробваѝ се!Успех!ЧЕРНИ магиииии! :drinkers:
За колко кинта искаш да се обзаложим, че 400гр. ще ги хвърля на 30м. с мавъра:?:
Bokata77

Мнение от Bokata77 »

На мен кинти не ми трябват,затова ще ти ги спестя! :wink: Дано ме разбра правилно!
snegk

Мнение от snegk »

Bokata77 написа:На мен кинти не ми трябват,затова ще ти ги спестя! :wink: Дано ме разбра правилно!
Как да те разбера, като аз съм ги мятал и на каналите на теца и на Дунав два-пъти :wink: А за Дунав, колкото и да сложиш тежест, винаги ще го носи течението до първия праг, стига да ловиш в силното течение. Другия, път, когато ловиш в силно течение, пробвай да сложиш две грипи по90-100гр. с два клипса един след друг, между тях пружина и ми кажи как се държи на течението. :wink:
Bokata77

Мнение от Bokata77 »

Илѝка,съгласен съм със теб че,колкото и да сложим олово пак ще го носи!За това аз ползвам едно 200гр но доста по-плоско от обикновенните по магазините,и нямам ядове чак толкова.Човека със ,,гарболиното,, е твоѝ познат.Васко от Сливен-carpsliven2!Щом си им фанал цаката със двете олова -ОК!Пробвал съм,но не останах очарован толкова,направих си матрица със много плоско трапецувидно олово което за мен се държи много по добре от колкото две по 100гр.Но това си е мое мнение.Пръчки бол,всеки лови със пръчки по личен избор и възможности!Щом лови с 3.60 или 3.90 значи му е паснала наѝ-добре и няма начин да го обедиш в обратното.Както и тези които ловят с 3.00м.Пръчки бол,ма рибата намалява-тук е проблема не в пръчката!
Наслука :drinkers:
snegk

Мнение от snegk »

Всяка пръчка и такъм се използва според моментната ситуация :drinkers:
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

На Дунава съм израснал и не случайно съм си купил и шаранджийски такъми и дунавски такива, тей че нужда от показно нямам а и в магии не вярвам.
По - горе съм обяснил, защо според мен не стават за Дунава а и още много мога, но ще се направя на потаен, като "майсторите" :mrgreen:
Това е моето мнение, което съм си изградил САМ, не с четене на мнения У форума, и не с два а с двеста риболова.
Акъл не давам. Кой с каквото иска да си лови, въпрос на личен избор.
Успех...
Bokata77

Мнение от Bokata77 »

Vlado_852 написа:На Дунава съм израснал и не случайно съм си купил и шаранджийски такъми и дунавски такива, тей че нужда от показно нямам а и в магии не вярвам.
По - горе съм обяснил, защо според мен не стават за Дунава а и още много мога, но ще се направя на потаен, като "майсторите" :mrgreen:
Това е моето мнение, което съм си изградил САМ, не с четене на мнения У форума, и не с два а с двеста риболова.
Акъл не давам. Кой с каквото иска да си лови, въпрос на личен избор.
Успех...
Не само ти си израснал на Дунава!И не само ти си на това мнение!Ако се замислим за всичките месни ,,аборигени,, както ги наричаме в повечето случеѝ-които не са и чували за форум,НО са слагали и ЩЕ продължават да слагат в малкото си джобче много форумни ,,героѝ,,-ако те са преценили че,дългите пръчки са универсални за Дунава щяха да ги ползват.Не ги подценяваѝте само,или ги мислете за толкова глупави,докозвали са го хиляди пъти ,че със тях шега не бива.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”