Ryobi Applause

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Ryobi Applause

Мнение от m65 »

saw1977ewa написа:Навиваш плетеното влакно на първата шпула.След като свърши допълваш с влакно каквото имаш(като връзваш двете влакна едно към друго)Оставяш незапълнено около 2мм.3мм.Най-добре в твоя случаи(евтиното плетено влакно пие вода ). Останалата ти свободна шпула разменяш с вече пълната.След което прехвърлящ(пренавиваш)съдържанието от едната шпула върху другата.След време плетеното влакна ще се амортизира.Тогава можеш да използваш неизползваната му част която ти е останала вътре в шпулата(вързана към обикновеното влакно)като повториш процедурата и пренавиеш на ново . :fishing7:
И накрая ако му подариш и една допълнителна шпула, каквато той няма и се интересуваше от къде може да се снабди с такава, всичко си идва на мястото.
Някой път вместо да му се помогне на човек, го озадачавате още по-вече.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Аватар
mesket4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mesket4eto »

Мишката написа:Кое влакно каде да слагам? Не съ ползвал брайд до сега.

Връзваш началния възел, или ако по- те кефи- първа врътка, с монофилче за шпулата, правиш 20-тина оборота и за монофила си надиш харесания брейд , който си го навиваш после доволно, колкото и душа и капацитет на шпулата сака. Не я ли направиш тази проседура е все едно образно да намажеш спирачните дискове на колата с гресчица и да чакаш кучките да коват :mrgreen:
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"! :shock:
!!!!!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Мишката написа:Vid написа: "Какво значи "почуквам и променям ъгълът на пръчката" и така влакното се изправя??????? Би ли споделил за непросветените?"

Ми значи че като видя индикаций за посукване ( влакното отпуснато седи на спирали, като пружина или леко се посуква или само се разкатава от шпулата ), това означава че работата е тръгнала на зле. И щом и вирбелът не помага, просто сменям монтажа с такъв при който няма въртене и пускайки го на течение така че кордата да е опъната променям ритмично положението на пръчката, перпендикулярно на течението и посоката на влакното или по посока на влакното. Тва го правя рядко само след замятания в много силни бързей, след кито неминуемо има посукване независимо от качеството на вирбела. За да обясня по-добре ще дам следния пример. Ако вземем метър влакно вързано на вирбел и сами го посучем, ако го опънем посукано малко по-силно вирбелът няма да действа за тва че силата с която е натварен го блокира (както на силно течение). За това винаги при монофила след при използване на въртушка има леки спирали на линията които остават за винаги при старо влакно или влакно с памет. Да се върнем на влакното. Ако ли то е повече и е по отпуснато вирбелът пак няма да действа. Има много специфична сила на придърпване при която пресуквача работи отлично и тя е различна за различните примамки. За тва променяйки ъгълът на пръчката и с това и силата на теглене, макар за кратко успявам да нацеля идеалната скорост за пресукване. Работи. След като наглася работата слагам пак въртушка. Нещата стават с 3 -4 замятания.

п.п. На шпулата има 150м. монофил. Не мисля да ползвам брайд на тая макара, страх ме е за ролера.
За кВо те е страх, че не разбрах?
Само да ти кажа- ако това кое ти казваш че правиш, ако Я даже взема да го мислЪ, още утре се отказвам да практикувам риболов на спининг. :D
Човеко, вземи си една ролка читав японски-китайскому брейд в размер 1.2 - 1.5 предлаган по нашите магазини и си лови и ич не мисли за усуквания, бради и тем подобни тъпотии... Макарата е достатъчно добра за да понесе къФто и брейд да и туриш....
Така, че ловиш с кВото прецениш съобразно с условията, но това да менкаш примамки само и само да изправяш усуквания по линията???

Целта на нашия риболов е да се кефим, а не да се затормозяваме от риболова...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
mesket4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mesket4eto »

Аз никъде на прочетох на каква въдица е сложен този Аплаус, защото безпроблемния риболов с плетеното влакно изисква определени качества и от пръчката и водачите не на всяка пръчка, която работи безпроблемно с монофил, издържат и на брейд.
Колкото до макарето - достатъчно кораво е почти за всякакъв спининг и ако влакното е навито кадърно,няма да има проблеми нито с бради и усуквания, нито пък ролката на макарата ще даде фира.
Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"! :shock:
!!!!!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

mesket4eto написа:Аз никъде на прочетох на каква въдица е сложен този Аплаус, защото безпроблемния риболов с плетеното влакно изисква определени качества и от пръчката и водачите не на всяка пръчка, която работи безпроблемно с монофил, издържат и на брейд.
Недей да се кахъриш, все НОВИ серии пръчки, на кВито и марки, или ценова категория да се спреш, вече водачите им издържат триенето на брейдовете..
Този проблем стоеше на дневен ред, ама преди 3-5 г.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
falco2
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от falco2 »

Не съ ползвал брайд до сега.[/quote]

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=119&t=39956" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

Ми сложил съм я макарката на въдица Cormoran K-DON DROP SHOT 2.30m. с тест 3 до 30г. По принцип съм фен на мавъра ама в магазина имаше само мавъри с алуминиевооксидни водачи. За тва грабнах корморана, пък и ми направи впечатление разширената му акция щото по принцип сопите вървят 3 до 12-17г. Иначе съм свикнал на дължина 2.10м.
Късметът е на страната на подготвените.
Аватар
mesket4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mesket4eto »

Vid написа:Недей да се кахъриш, все НОВИ серии пръчки, на кВито и марки, или ценова категория да се спреш, вече водачите им издържат триенето на брейдовете..
Този проблем стоеше на дневен ред, ама преди 3-5 г.
Koлега предполагам, си прав, макар аз доскоро да мислех, че трябва си за спининг пръчка "SIC", или поне "LTS" водачи. И аз като автора на темата прохождам от скоро с брейда и се кефя, че засега няма проблеми, ни с ролки, ни с водачи. :fishing7:
!!!!!
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

Ми за мен темата е приключена. Ако модераторът сметне че е започнало излишно предъвкване, нека да и удари чертата. Благодаря за обърнатото ми внимание по въпроса, има за какво и пак ще питам съвсем скоро. Наслука на всички!)))))))
Limanov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Limanov »

Само да допълня ако не си открил още че за да я отвориш трябва да свалиш първо ротора като махнеш гайката която го държи под шпулата. Като го свалиш има още едно болтче и тогава може да отвориш капачето.
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

Ok! Благодая!)))))))))
Аватар
mesket4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mesket4eto »

Колегата питаше за резервна шпула на Аплауза http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=5669" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow Това е за гр. Ямбол, рамерът е 3000, но предполагам и на други места се предлагат и може да се намери и 2000.
.
!!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”