Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Заргана май доста се раздвижи ...
Модератори: emo vasilev, alekst
- чуруликпенчо
- сериозен играч
За разлика от теб,аз днес ги размазах зарганите.До 10,00ч. имах около 40 заргана и 2 платерини по около 800гр. Снимки няма, /пък и не са нужни/ защото на връщане минах през един приятел и му ги подарих. Добрата новина е ,че току-що се сдобих с чисто новичък мач на Mitchell - 3,90m. Много е готин и съм изкефен максимално. Не,че си нямам ,ама пусто човешко око ненаситно............Голям ташак и днеска на вълнолома.

Наслука и заеби вече този вълнолом.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
-
- ще става разбирач
:)
Каде тази слука бе ? 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Честито,Пенчо,майстор си ти,заслужаваш да хващаш риба с новата придобивка!
Къде ги хвана тея риби,че на тоя вълнолом беше пълна скръб,мамка му!Икам и аз един път тая година да отида за заргана и да си хвана...пък то все мъртвило.
Кажи също и как ги лови-какъв тип бомбарда,колко дълъг и делеб повод,каква кука,на вътре ли,или до брега? Чудя са дали да взимам червеи за утре,или да си изкъпя блесните.
Някой да каже в колко е първата 20-ка от Владисливово,МОЛЯ! 
Къде ги хвана тея риби,че на тоя вълнолом беше пълна скръб,мамка му!Икам и аз един път тая година да отида за заргана и да си хвана...пък то все мъртвило.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Типа на бомбардата зависи единствено от вълната.При спокойна /дори да е висока/ вълна се поставя плаваща,а при накъсана/ветрова/ вълна полупотапяща. Номера е да накараш бомбардата да "зависва" ,което дава естествен ход на стръвта.Как става "зависването" е трудно да обясня,защото това е по-скоро усещане с върха на пръта и става с много риболовни излети. За това няма и универсални пръти.Когато има много риба е лесно,т.е. всеки хваща,но когато рибата не е чак толкова много , тогава тези "подробности" се отплащат подобаващо.
Основен повод- 0,20мм
Бидем- 0,12мм или 0,14мм с дължина 1,70-1,80м.
Кука /аз не ползвам никога две/-N:12 от черните на Мустад
Червея- закачен на върха на куката за челюстта и виси.
Преди замятане червея се топва във водата ,за да се изчисти от торта и да се стегне.Така не се къса при замятане.
Виж само колко тайни ти издадох. А занаят се краде , а не се дава.
Успех!
Основен повод- 0,20мм
Бидем- 0,12мм или 0,14мм с дължина 1,70-1,80м.
Кука /аз не ползвам никога две/-N:12 от черните на Мустад
Червея- закачен на върха на куката за челюстта и виси.
Преди замятане червея се топва във водата ,за да се изчисти от торта и да се стегне.Така не се къса при замятане.
Виж само колко тайни ти издадох. А занаят се краде , а не се дава.

Успех!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- чуруликпенчо
- сериозен играч
на вълнолома си дава прилично поне от вчера.Комшията ми беше хванал 42 хубави иларии та реших реших и аз днеска да пориболоствам и ето го резултата-http://www.snimka.bg/album.php?album_id=161133&photo=5
ot 8.30 до към11.30 часа си даваше мн.добре колегите които бяха застанали по към оградата(където почва ремонта)дори взеха мн.повече.Морския тая година го поизоставих ама ще трябва да го мятам по сериозно.П.П---някои че не е хванал не значи че няма риба,и аз искам черноморска скумрия ама няма.
ot 8.30 до към11.30 часа си даваше мн.добре колегите които бяха застанали по към оградата(където почва ремонта)дори взеха мн.повече.Морския тая година го поизоставих ама ще трябва да го мятам по сериозно.П.П---някои че не е хванал не значи че няма риба,и аз искам черноморска скумрия ама няма.

- чуруликпенчо
- сериозен играч
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз ловя така:
0.30/дебело/ основно влакно.Пръчката ми е Старлайн FX Project на Трабуко,чисто зарганска.Машината е като твоята Тебен 300гр,същия модел.
При гладка повърхност на водата слагам плаващата,а когато има "ветрови вълни"-полупотапяща/сега обаче ми липсва полупотапяща,след като ми беше свита,докато сменях такъмите,но ще си купя де/.Потапящи бомбарди не ползвам.Повода под бомбардата/бидем на варненски/,е дълъг към 1.50-60м,дебел 0.10.Връзката между него и основното влакно е чрез вирбел на повода.В горния край бомбардата е свободна/без стопери/.Кука 13 черна,или бяла речна.Червея го бода през челюстта,за да виси.Днес имах няколко празни удара,при които зарганите не достигаха до куката,а си отгризваха с един удар червея под куката/висящата част/ и си заминаваха,както споменах.
Като погледнеш няма огромни разлики в такъмите ни,явно е от мястото и от майсторлъка,за който пак те признавам!
0.30/дебело/ основно влакно.Пръчката ми е Старлайн FX Project на Трабуко,чисто зарганска.Машината е като твоята Тебен 300гр,същия модел.
При гладка повърхност на водата слагам плаващата,а когато има "ветрови вълни"-полупотапяща/сега обаче ми липсва полупотапяща,след като ми беше свита,докато сменях такъмите,но ще си купя де/.Потапящи бомбарди не ползвам.Повода под бомбардата/бидем на варненски/,е дълъг към 1.50-60м,дебел 0.10.Връзката между него и основното влакно е чрез вирбел на повода.В горния край бомбардата е свободна/без стопери/.Кука 13 черна,или бяла речна.Червея го бода през челюстта,за да виси.Днес имах няколко празни удара,при които зарганите не достигаха до куката,а си отгризваха с един удар червея под куката/висящата част/ и си заминаваха,както споменах.

Като погледнеш няма огромни разлики в такъмите ни,явно е от мястото и от майсторлъка,за който пак те признавам!

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
съвет шараните се вадят с 0.30 каквито и да са а за бомбарда 0.20 е супер хвърляш на далече а и мисината ти не излиза на снопове понеже 0.30 е малко дебеличка за тая тежест.плетено е ненужно да пълниш понеже се усуква и не върши такава работа като монофила все пак не хващаме подводници,да не се обидиш нещо ама това си е мое мнение и съвет които ти давам.Или всичко това значи по далечно замятане което е от голяма полза в повечето случаи и по прикрита линия и за морски и за сладководен риболов.