Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата

Re: Качествени чепарета

Мнение от rashkoto1 »

Тeзи ще са за едри чернокопи #17, понеже тази година
ще има много от него и само едър, а и ми се лови. :rolleyes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Аватар
gogo3
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от gogo3 »

Здравейте колеги, от къде си набавяте фолиото? Има ли специални по рибарските магазини/онлайн/ или е от други места?
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rashkoto1 »

gogo3 написа:Здравейте колеги, от къде си набавяте фолиото? Има ли специални по рибарските магазини/онлайн/ или е от други места?
От алиекспрес го зех това.
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

gogo3 написа:Здравейте колеги, от къде си набавяте фолиото? Има ли специални по рибарските магазини/онлайн/ или е от други места?
Срещах го в един български онлайн магазин,за воблери май беше,ама нещо не ми хареса цената.Не я помня точно,но за листче 10×12,размера нещо подобно, ми се видя" солена".Единственото хубаво нещо беше,че има схема на начина на рязане и връзване към куката.
Аватар
gogo3
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от gogo3 »

Благодаря за отговора колеги, ще разгледам какво мога да намеря онлайн тук.
Сега още малко по темата - поради домашната карантина и безбройните мнения, които прочетох тук, реших и аз да се пробвам във връзването на чепарета.
Доста четох, гледах и клиповете на Киро, които ми бяха много от полза, но след като днес пристигнаха ламетата, реалността се оказа друга - снопчето от пера се разпръсква при стягане на възела. Четох, че някой колеги първо връзват куката, а след това добавят перата с конец и запечатват с лепило/лак, заради това си взех и лепило с UV-лампа, но това ми остава като втори вариант. Та въпросът ми е - куката заедно с перата ли ги връзвате или по отделно, ако е заедно - как предотвратявате разпръскването на материала?
Отделно за фолиото: докато скучая в нас, намерих следния заместител/подобие на прозрачното фолио, а именно опаковачна лента в златист цвят, около 5мм широка, прегъва се на две и се слага от горната страна на куката. Куката е вързана без пера, защото още не бяха пристигнали.
Освен това прикачвам и закупените от мен материали, закупени от мухарски сайт, марките са TRAUN RIVER, Crystal Hair и Angel Hair, ще се радвам за мнения. Взех и перли, но не съм сигурен още дали няма да са прекалено тежки и това да пречи на поведението на куката.
Благодаря, бъдете здрави и поздрави.
Ето и снимките:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

gogo3 написа:Благодаря за отговора колеги, ще разгледам какво мога да намеря онлайн тук.
Сега още малко по темата - поради домашната карантина и безбройните мнения, които прочетох тук, реших и аз да се пробвам във връзването на чепарета.
Доста четох, гледах и клиповете на Киро, които ми бяха много от полза, но след като днес пристигнаха ламетата, реалността се оказа друга - снопчето от пера се разпръсква при стягане на възела. Четох, че някой колеги първо връзват куката, а след това добавят перата с конец и запечатват с лепило/лак, заради това си взех и лепило с UV-лампа, но това ми остава като втори вариант. Та въпросът ми е - куката заедно с перата ли ги връзвате или по отделно, ако е заедно - как предотвратявате разпръскването на материала?
Отделно за фолиото: докато скучая в нас, намерих следния заместител/подобие на прозрачното фолио, а именно опаковачна лента в златист цвят, около 5мм широка, прегъва се на две и се слага от горната страна на куката. Куката е вързана без пера, защото още не бяха пристигнали.
Освен това прикачвам и закупените от мен материали, закупени от мухарски сайт, марките са TRAUN RIVER, Crystal Hair и Angel Hair, ще се радвам за мнения. Взех и перли, но не съм сигурен още дали няма да са прекалено тежки и това да пречи на поведението на куката.
Ето и снимките:
Значи първо уточни на кое казваш пера?Аз видях само ламета.Някъде по темата има споделено за ламета как ги правят с гел за коса и лепило за хартия.Така както си го вързал е добре само го завърти да е под куката.Чепарето поне аз от,както се помня се връзва различно от стримерите
bubamara
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bubamara »

gogo3 написа:Благодаря за отговора колеги, ще разгледам какво мога да намеря онлайн тук.
Освен това прикачвам и закупените от мен материали, закупени от мухарски сайт, марките са TRAUN RIVER, Crystal Hair, Angel Hair и Spectraflash Hair II, ще се радвам за мнения. Взех и перли, но не съм сигурен още дали няма да са прекалено тежки и това да пречи на поведението на куката.
Ето и снимките:
Всички ламета ги прави предварително на снопчета да изглеждат като шнур топи ги във вода и после ги минавай със сухо лепило продават ги в книжарниците прилича опаковката на червило. Минаваш ги с червилото 2-3 (има много изписано какво лепило как защо и т н т ) . После отиди на стр 190 от темата и виж клипа който е качил колегата Onzinasi майстора е Цецо техниката която използва за връзване е много добра според мен успех. Слагай по 6-7 ламета за сафрид максиму за другите риби може малко повече . Разбира се зависи и от материалите колко са фини.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Доста четох, гледах и клиповете на Киро, които ми бяха много от полза, но след като днес пристигнаха ламетата, реалността се оказа друга - снопчето от пера се разпръсква при стягане на възела. Четох, че някой колеги първо връзват куката, а след това добавят перата с конец и запечатват с лепило
Тръгваш от най сложното, връзването на перата.
Поупражнявай се първо само с ламе и коса, перата ги остави на по късен етап :wink:
Или пробвай примерно да сгънеш снипа от нишки на перото на две,и тогава го връзвай,но тренирай само с перо без ламе.
Доста неща от снимката ги има и по наще магазини на много по добри цени.
След време доста от тях ще събират прах някъде де :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
gogo3
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от gogo3 »

@Димо, благодаря за поправката, да, поръчал съм само синтетични материали.
@bubamara благодаря ти много за полезната информация, доста четох и търсих в темата, но е просто толкова необятна, че не знае човек от къде да започне. Добър съвет за топенето във вода и лепило, ще се пробва.
Поздрави.

пп: @dobria1 благодаря за съвета, сигурен съм че е имало и друг вариант за закупуване на материалите, но това беше единственото, което успях да намеря и да има доставка. Утре ми пристигат и куките, щом имам готови заготовки, ще кача за мнения.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

gogo3 написа: пп: @dobria1 благодаря за съвета, сигурен съм че е имало и друг вариант за закупуване на материалите, но това беше единственото, което успях да намеря и да има доставка. Утре ми пристигат и куките, щом имам готови заготовки, ще кача за мнения.
Не за друго, ами си даваш парите на вятъра,другия път ми прати сайта и ще ти кажа кое става кое не.

п.п Тез ламета и с лепило ще ти е трудно да ги накараш да те слушат :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
bubamara
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bubamara »

gogo3 написа:@Димо, благодаря за поправката, да, поръчал съм само синтетични материали.
@bubamara благодаря ти много за полезната информация, доста четох и търсих в темата, но е просто толкова необятна, че не знае човек от къде да започне. Добър съвет за топенето във вода и лепило, ще се пробва.
Поздрави.

пп: @dobria1 благодаря за съвета, сигурен съм че е имало и друг вариант за закупуване на материалите, но това беше единственото, което успях да намеря и да има доставка. Утре ми пристигат и куките, щом имам готови заготовки, ще кача за мнения.
Забравих и още нещо много важно за да не старчът ламета пера и др.върти възела от лопатката към куката така лалетата по добре се прибират и по малко старчът. Иначе според мен в обратния вариант още с първата намотка ги пречупваш и щръкват.
Аватар
gogo3
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от gogo3 »

Благодаря ви за бързите отзиви колеги, наистина, малко избързах с покупките, но в това време от скука стават такива гафове. Все нещо ще успея да вържа (надявам се).
@bubamara след като гледах въпросния клип ми стана ясно от къде се получава усукването при мен - свикнъл съм да връзвам куките от към рамото, така месината се омотава в ламето и става като метла. Утре ще пробвам от към лопатката, предполагам че там е проблемът.
@Димо Михалев отделно за вързаната кука малко по-нагоре - това е само пробно, как би стояло подобен тип фолио/панделка и дали мога да оформя глава с лак. След като свикна малко с връзването на ламета, ще добавя и от този вид, за спорта.
Благодаря ви отново за съветите.
Аватар
st_beer
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от st_beer »

@gogo3
Ето едно клипче ,което бях пуснал назад в темата как си правя фитила.
https://youtu.be/PcKwoPoRFyQ
И още едно за направата на чепаре
https://youtu.be/-xiJZpgSVQc
Не се считам за майстор ,но съм ги направил да помогнат за начинаещи колеги.
Hobie Mirage Outback
Аватар
gogo3
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от gogo3 »

st_beer написа:@gogo3
Ето едно клипче ,което бях пуснал назад в темата как си правя фитила.
https://youtu.be/PcKwoPoRFyQ
И още едно за направата на чепаре
https://youtu.be/-xiJZpgSVQc
Не се считам за майстор ,но съм ги направил да помогнат за начинаещи колеги.
Здравей колега, точно твоите клипове изгледах след клипа на колегата Onzinasi. Много полезни, особено клипа за фитила. Утре ще бъдат изпробвани.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

:fishing3: @Димо Михалев отделно за вързаната кука малко по-нагоре - това е само пробно, как би стояло подобен тип фолио/панделка и дали мога да оформя глава с лак. След като свикна малко с връзването на ламета, ще добавя и от този вид, за спорта.
Благодаря ви отново за съветите.[/quote]

Виж как колегата rashkoto 1 е вързал тия боядисаните пера и се постарай да вържеш всичко това заедно с фолиото.За лака или това, което ползваш за главичка няма да е проблем.Проблем е,ако го оставиш да е с досег до зъбите на рибата.Така отговарям и на онзи въпрос дали сафрида хапе или засмуква подобно на щуката,а и не само той.Затова чепарето се различава от стримера.
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”