Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Ми ко, ко - то си пише, уа!Красимир Атанасов написа:Ко дума зоната за туй нящо,уа?


3 блока от всичко - протеини, въглехидрати и мазнини.


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
Я да рефрешна малко темата,че той чорбаджията и даде уекинко фира.
Зоната рече.
Яжте по-много и ще отслабнете,така да бъде
Ето,разделих чинията на три.Кебапчета,салатка и пукани чушлета за баланс
Хапнах аз.Сега е ред на малко почивка и пак отначало.


Зоната рече.
Яжте по-много и ще отслабнете,така да бъде

Ето,разделих чинията на три.Кебапчета,салатка и пукани чушлета за баланс

Хапнах аз.Сега е ред на малко почивка и пак отначало.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Ааа, що бре, пълня темата с диетични и балансирани порции, ето и малко витамини:




На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
12.03.2014

-10 кг. за 1 м. и 11 дни!!!
23.04.2014


-10 кг. за 1 м. и 11 дни!!!



23.04.2014

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
Разликата идва от чорапите
Темата е уникална

Темата е уникална

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Само от тях е!checho_58 написа:Разликата идва от чорапите![]()
Темата е уникална



На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
- Мнения: 1815
- Регистриран на: Съб Окт 17, 2009 3:30 pm
- Местоположение: Бургас
Re: Вкусотии в чинии
Днес реших да направя едно от любимите ястия на жена ми а именно Ароматна печена пъстърва на фурна , рецептата също става много добре с по едра платерина или морски кефал (от белия)
Днес реших да пробвам със сьомгова пъстърва и се получи добре
2-3 средно големи риби пъстърва
2-3 с.л зехтин
сока на 1-2 лимона
сол
млян черен пипер и 10-на пипера на зърна
девисил
розмарин
босилек
10-на зърна бахар
няколко листа дафинов лист
аз слагам и малко мащерка ако имам
Махаме главите на почистената риба и я разцепваме на две половини /може и да ги оставите съединени/. Осоляваме, намазваме и с черен пипер. Поставяме рибата върху предварително застлана с фолио за печене тавичка и я поливаме със зехтина и лимоновия сок. Подправките, които за предпочитане е да са пресни развърляме околко рибата в тавичката. Покриваме отгоре с фолио и печем на 200 градуса около 40 минути. Аз бих я хапнала със сос от пресен лук на шайби, задушен със сметана за готвене в компанията на чаша бяло охладено вино /естествено Траминер/. Да ви е сладко.
Това е оргиналната рецепта но я променям малко , пека я само 30мин. после я овивам от фолиото и я запичам за още 10-15 мин. (зависи от печката) за да се получи хрупкава коричка отгоре иначе ако не я запека ми стои като варена.Много е важно ако решите да я запечете да отстраните по едрите подправки от рибата иначе изгарят върху нея и после там рибата горчи




Днес реших да пробвам със сьомгова пъстърва и се получи добре

2-3 средно големи риби пъстърва
2-3 с.л зехтин
сока на 1-2 лимона
сол
млян черен пипер и 10-на пипера на зърна
девисил
розмарин
босилек
10-на зърна бахар
няколко листа дафинов лист
аз слагам и малко мащерка ако имам
Махаме главите на почистената риба и я разцепваме на две половини /може и да ги оставите съединени/. Осоляваме, намазваме и с черен пипер. Поставяме рибата върху предварително застлана с фолио за печене тавичка и я поливаме със зехтина и лимоновия сок. Подправките, които за предпочитане е да са пресни развърляме околко рибата в тавичката. Покриваме отгоре с фолио и печем на 200 градуса около 40 минути. Аз бих я хапнала със сос от пресен лук на шайби, задушен със сметана за готвене в компанията на чаша бяло охладено вино /естествено Траминер/. Да ви е сладко.
Това е оргиналната рецепта но я променям малко , пека я само 30мин. после я овивам от фолиото и я запичам за още 10-15 мин. (зависи от печката) за да се получи хрупкава коричка отгоре иначе ако не я запека ми стои като варена.Много е важно ако решите да я запечете да отстраните по едрите подправки от рибата иначе изгарят върху нея и после там рибата горчи




Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- stankof
- ще става разбирач
- Мнения: 587
- Регистриран на: Сря Сеп 07, 2011 9:02 pm
- Местоположение: Родопите
Re: Вкусотии в чинии
В тон с колегата Пешо малко непретенциозен пържен килестур с салата от марулки и бело винце






ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
И аз бих я хапнал по абсолютно същия начин!Pe6o_Tikvata написа:...Аз бих я хапнала със сос от пресен лук на шайби, задушен със сметана за готвене в компанията на чаша бяло охладено вино /естествено Траминер/. ...



Ей, в тази тема определено ще се образовам.....к'во е сега пък "килестур", че даже и Гугъл не знае за него?

stankof написа:...малко непретенциозен пържен килестур...
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
- Мнения: 1327
- Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:11 am
- Местоположение: Пловдив
Re: Вкусотии в чинии
Костурчета си е изпържил човека.И двете ястия изглеждат доста апетитно!Поздрави на колегите!

- stankof
- ще става разбирач
- Мнения: 587
- Регистриран на: Сря Сеп 07, 2011 9:02 pm
- Местоположение: Родопите
Re: Вкусотии в чинии
Годзи тук
А Гуглето маи е време да го Убновят вече щом не ги намира кИлестурите
имаме Топ отговор!Вуйчо-Ваньо написа:Костурчета си е изпържил човека
А Гуглето маи е време да го Убновят вече щом не ги намира кИлестурите

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Ооо, костурчета, ммммммммммммм, вкусно!
Е, хайде като сме на рибена вълна, та да се включа и аз с една фотка:



Е, хайде като сме на рибена вълна, та да се включа и аз с една фотка:

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- stankof
- ще става разбирач
- Мнения: 587
- Регистриран на: Сря Сеп 07, 2011 9:02 pm
- Местоположение: Родопите
Re: Вкусотии в чинии
Годзи тва върху филенцето царевичка ли е или нахут със соса?
p.s.Ми така и така сме почнали та да продължим с рибно-марулените угощения........

p.s.Ми така и така сме почнали та да продължим с рибно-марулените угощения........

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!