Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- bobolinzer
- вече хвърля и на тежко
Re: Инфо за р. Струма!
Днес на Бело поле - яко чобани с шуби. Единственото успокояващо беше, че не хванаха много. Някакъв дойде да ми обяснява как да си правя буркани, щото ме видя, че ги пускам. Хванах 3 и едни ми скъса, бях си забравил кепа. Лових на щека с близалка. Цветът на водата беше супер, нивото леко високо. Направи ми впечатление, че по обяд нивото се качи с около 5-6 см (мерих по крака на платформата) и до 17 ч. постепенно спадна обратно до това, което беше сутринта.
- Martin Mihailov
- учете се от него
Колега а нещо клен несели обади или само скобариbobolinzer написа:Днес на Бело поле - яко чобани с шуби. Единственото успокояващо беше, че не хванаха много. Някакъв дойде да ми обяснява как да си правя буркани, щото ме видя, че ги пускам. Хванах 3 и едни ми скъса, бях си забравил кепа. Лових на щека с близалка. Цветът на водата беше супер, нивото леко високо. Направи ми впечатление, че по обяд нивото се качи с около 5-6 см (мерих по крака на платформата) и до 17 ч. постепенно спадна обратно до това, което беше сутринта.
Така разбрах и аз.bobolinzer написа:Днес на Бело поле - яко чобани с шуби. Цветът на водата беше супер, нивото леко високо.
Човекът днес мина през Бело поле, Железница и Симитли. Не разбира много от риболов, но ми се обади и от трите места. Излизали са отделни риби, навалицата е била основно на Бело поле, десетина са хвърляли директно от моста.
Значи пак са почнали да си косят спокойно и няма кой да ги напсува дориmrenka написа: навалицата е била основно на Бело поле, десетина са хвърляли директно от моста.

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Благоевградската ИАРА са станали малко по-отзивчиви, звънете яко при наличието на такива субекти. Звънете и на Митко ако сте из Кюстендилско.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- научил се да хвърля
колеги, хайде некой с мене на риба пон, вторник или сряда. Благоевград става въпрос нуждая се от нещо като учител... запален начинаещ съм. 0883512250 Ако някой реши да позвъни.
Лалала
Колеги, днес закрих сезона, и то като бял човек. 20 - тина закачени, 6 извадени, 2 -3 скъсаха, останалите се откачиха още в първите 10 секунди. Колкото по - близо до Гърция ,толкова повече риба в реката, а скобарите все още са в плиткото. Това са жокерите от мен.
Приятели днес са били над моста на Бело поле. Общо взето никой не е останал капо, и чобани, и перничани, и столичани - всичко живо е взимало улова за из път. Софийски колега им е обяснил защо трябва да се прибират скобарите - в противен случай ставали по кило и триста и нагоре, лесно късали куките и риболова оставял "неприятен привкус"
Толкова от мен, до месец май съм в отпуск.
Приятели днес са били над моста на Бело поле. Общо взето никой не е останал капо, и чобани, и перничани, и столичани - всичко живо е взимало улова за из път. Софийски колега им е обяснил защо трябва да се прибират скобарите - в противен случай ставали по кило и триста и нагоре, лесно късали куките и риболова оставял "неприятен привкус"

Толкова от мен, до месец май съм в отпуск.
- prodigy666
- разбира нещата
Хахахахаха е тва ако е верно бех се изгаврил с тоя под моста .... Ужас
И нещо от днес, изпратих агент под прикритие да провери белополците на моста. Виновни са, ама само по едно направление - половината верно са били с шуби и здрави тояги
Иначе са ловили на хлебче, косачи поне днес не е имало.

От моста теоретично няма как да се хване и извади скобар с нормална линия.Ако не са с тройки, сигурно са на чепаре с поне с 2 големи единични и хляб/червей за прикритиеmrenka написа:И нещо от днес, изпратих агент под прикритие да провери белополците на моста. Виновни са, ама само по едно направление - половината верно са били с шуби и здрави тояги![]()
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
В събота на Невестино замалко да си остана капо, както повечето колеги. В парка на троха-френки хляб и пресен хляб и бели, неще да погледне. В края на излета хванах 1 морунаш по-голям от педя и това беше, поне не бях капо. Някой друг път може да го хвана пак. Водата беше с интересен цвят, някакъв нюанс на зелено дето трудно мога да го обясня, нивото малко по височко, а риби играеха в по тихите и плитки места. Инфото от неделя същото колеги с по 1 риба и толкоз.
Водата е с добър цвят, нито е бистра, нито е мътна. Нивото по мое мнение е ниско. Риболова не е силен, но все пак рибите се хранят. Хубави скоби взимаха има и такива над кило
.. дано тези риби оцелеят, за да развиват популацията в реката. Ето и една снимчица ( всичко плува обратно
)
- в процес на връщане обратно 

-
- фен клуб-скобар
Здравейте колеги. Едно инфо от вчера в района на Железница мой познат е успял да извади двайсетина скобара с грамаж от 400 до 700 грама:) Реката е била с приличен цвят повече към зелен,като на края ,на риболовния излет е отчел понижение на водното ниво! Ловил е с 6 метрова болонеза,4.5 грама плувка и дистанция от 15 на метра. Стръв само френски хляб,захранка 2 пакета трапер,2 кг глина и 4 хляба минати през сито! Рибата е взимала периодично на къси серии и според него храната е оказвала действие върху поведението на рибите.Най интересното е ,че е намерил рибите малко встрани от чобани и е ловил чисто сам при дълбочина от 70-80 сантиметра.Проверил е и на грозд от бял червей,при стрелба на определен период само от бял червей-никакъв интерес!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

DJONI RINGO написа:Здравейте колеги. Едно инфо от вчера в района на Железница мой познат е успял да извади двайсетина скобара с грамаж от 400 до 700 грама:) Реката е била с приличен цвят повече към зелен,като на края ,на риболовния излет е отчел понижение на водното ниво! Ловил е с 6 метрова болонеза,4.5 грама плувка и дистанция от 15 на метра. Стръв само френски хляб,захранка 2 пакета трапер,2 кг глина и 4 хляба минати през сито! Рибата е взимала периодично на къси серии и според него храната е оказвала действие върху поведението на рибите.Най интересното е ,че е намерил рибите малко встрани от чобани и е ловил чисто сам при дълбочина от 70-80 сантиметра.Проверил е и на грозд от бял червей,при стрелба на определен период само от бял червей-никакъв интерес!
Добро инфо.
Ако е удобно може ли да те питам в тая тема,защо Монтанеца и Вальо Колев са най добрите.
Не ги виждам да пишат тук.
Вальо-го познавам.
И кой е Личния Лекар на Скобарите.
Не ходя отдавна на Струма-но ми е интересно,защо си сложил тоя подпис.Благодаря предварително.

Риболовци.
-
- фен клуб-скобар
Много добри риболовци са-за пример според мен! Това,че не пишат не е от значение! С личния лекар може да те запозная евентуално ако почнеш пак да ходиш по Струма:)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите