Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО
не виждам да научи нещо различно ТАМ
...човека си се справя сам в бурно море
..по скоро вие трябва да се учите от него 

-
- сериозен играч
Най-вероятно е така...Булти написа:не виждам да научи нещо различно ТАМ![]()
![]()
...човека си се справя сам в бурно море
![]()
![]()
..по скоро вие трябва да се учите от него
Утре мислим да пробваме Поморие и без друго се каним от сто години а дай боже да срещнем колегата и да ни научи на нещо

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
колега Римохит , вие давате линк към друг сайт , нямам нищо против Фишингмания , но вие колега лично ми направихте забележка( в качеството си на модератор ) , когато аз във вашия сайт , по-точно в раздела за каяци пуснах линк към Гофишинг за моя си тема за каяците ...колега мисля , че човек както в живота така и в нета трябва да има принципи и да държи на тяхrimohit написа:Искаме ..как да не нещем.Предай много поздрави на Бъкара от мен и нека чете ТУК и да се запознаем

Последно промяна от Булти на Пет Окт 09, 2009 11:06 am, променено общо 1 път.
-
- сериозен играч
Колега Булти .Този саййт си има модератори и те могат да направят преценка дали е редно или не.Аз не давам линк към излет.
А и линка към сайта , който не изисква задължителна регистрация.Още повече линка е скрит.
И аз се извинявам за спама!

И аз се извинявам за спама!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега rimohit, преди около 20 минути разговарях с местния "бъкар".
Оказа се, че е мой много добър приятел, но нито той ме е познал в морето,нито аз него. Думите му бяха " Ако беше с костюм и вратовръзка със сигурност щях да те позная, ама в тези пиратски дрехи как да стане тази работа?"
Момчето е много добър риболовец и по мое мнение-много качествен човек.
По отношение на намерението ви за утре- много внимателно преценете времето!!! Моят приятел утре няма да влиза-вижте прогнозата! При силен източен вятър нещата стават сложни за лодките, камо ли за каяците.
Иначе днес с един мой приятел имаме по 5 килограма много едър чернокоп- след голямо нямане от 13,00 ч до 17,50 ч удари ненадейно на стъмване и за двадесетина минути напълнихме кофичките.
Наслука.

Момчето е много добър риболовец и по мое мнение-много качествен човек.
По отношение на намерението ви за утре- много внимателно преценете времето!!! Моят приятел утре няма да влиза-вижте прогнозата! При силен източен вятър нещата стават сложни за лодките, камо ли за каяците.
Иначе днес с един мой приятел имаме по 5 килограма много едър чернокоп- след голямо нямане от 13,00 ч до 17,50 ч удари ненадейно на стъмване и за двадесетина минути напълнихме кофичките.

Наслука.

Последно промяна от justinian на Вто Окт 13, 2009 7:52 am, променено общо 1 път.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
И не забравяй,че солен лефера е мноооого по-нагоре от скумрията.
Мамка му,да докопам 30-40 броя,мммммммм
Мамка му,да докопам 30-40 броя,мммммммм
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Направих солена черноморска сардина /аншоа/. Ако направя и лефер, трябва и от двете да хвърлям пролетта... Да седи сега на студено във фризера..., а по-късно-на топло върху скарата
Извинявам се предварително за офтопика- би ли казал все пак рецептата за солен лефер. Дупченето на опашките и това, че лефера е единствената риба, която се разваля откъм опашката е ясно. Пропорциите и технологията ме интересуват, че тука от сто човека-сто различни мнения чуваш.

Извинявам се предварително за офтопика- би ли казал все пак рецептата за солен лефер. Дупченето на опашките и това, че лефера е единствената риба, която се разваля откъм опашката е ясно. Пропорциите и технологията ме интересуват, че тука от сто човека-сто различни мнения чуваш.

-
- сериозен играч
Благодаря за предупрежденията Justi... кажи кои прогнози гледаш , защото тези дето аз следя за вятъра и вълните го дават добро морето ( може и на лични)
И да те питам , ако позволиш разбира се, ако времето е лошо и се мушнем на запад от пристана каква риба може да се гони .... Попчета ?Благодаря предварително
И да те питам , ако позволиш разбира се, ако времето е лошо и се мушнем на запад от пристана каква риба може да се гони .... Попчета ?Благодаря предварително
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Хъъъъ,ни знам.justinian написа:Направих солена черноморска сардина /аншоа/. Ако направя и лефер, трябва и от двете да хвърлям пролетта... Да седи сега на студено във фризера..., а по-късно-на топло върху скарата![]()
Само съм го пробвал едно време.
Ама кът фана,ще разбера и рецептата.Все още има живи стари майстори.
И без това на един имам да му нося малко армаган ( тарама хайвер и 2 кила ракия )
Все пак ме е учил мнооого за морето,и ми се пада много вуйчо.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Попчета /тревно попче, стронгил,лихнус/ , барбун, илария. Съвети за стръв няма да ви давам, но все пак наблегнете на прясна черноморска скарида и рапан. Може и на филенца от черноморска сардина и граца.rimohit написа:Благодаря за предупрежденията Justi... кажи кои прогнози гледаш , защото тези дето аз следя за вятъра и вълните го дават добро морето ( може и на лични)
Ако сте на чепаре-смело започвайте на куки 1/0, с перо от юрдек и щъркел, с по едно синьо ламенце, бидем 0,25, майка-030 .
Успех и наслука!
КИРО написа:Хъъъъ,ни знам.justinian написа:Направих солена черноморска сардина /аншоа/. Ако направя и лефер, трябва и от двете да хвърлям пролетта... Да седи сега на студено във фризера..., а по-късно-на топло върху скарата![]()
Само съм го пробвал едно време.
Ама кът фана,ще разбера и рецептата.Все още има живи стари майстори.
И без това на един имам да му нося малко армаган ( тарама хайвер и 2 кила ракия )
Все пак ме е учил мнооого за морето,и ми се пада много вуйчо.

-
- научил се да хвърля
Днес от 10 до 15ч пред галата 2 карагьоза навътре и 1 заргана до брега-пълна скръб.
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Днес от 12,30 до 18,00 часа по 5,6кг на човек много едър чернокоп. Или шуреят ми е кадем, или аз на него-не знам, но напълнихме фризерите. Дали пък не е от майсторската изработка не чепаретата ми- не смея и да си помисля такова нещо...
Факт е обаче, че съвсем близо до нас имаше лодки, от които само наблюдаваха как ние ловим риба. Като цяло риболовът не е особено динамичен-дълги паузи, прекъсвани от редки, но много яростни удари. Няколко пъти вадих по шест риби... Не мога са ви опиша усдоволствието...
Имам снимки само на улова. Умишлено не ги качвам, защото вярвам, че количеството уловена риба не е най-важното. Според мен контакта с морето, с тази могъща стихия, е нещото, което прави риболова толкова привлекателен.
Утре, ако дай Боже времето е хубаво, очаквам да дойде брат ми от Варна, за да риболуваме заедно. Ако се справим добре-очаквайте репортаж. А ако не се справим подобаващо- ще мълча като комунист на разпит...
Успех и наслука на всички!
P.S. Ако искате снимки от улова, кажете как да ги оразмеря и дали е необходимо да ги конвертирам.
Видях един колега с каяк на излизане от пристанището, но трябваше да се връщам... Да ме извини, ако може-предполагам,че е Тихомир. Следващият път, ако се засечем, ако ще косатки да излизат на чепаре, ще му обърна внимание.

Утре, ако дай Боже времето е хубаво, очаквам да дойде брат ми от Варна, за да риболуваме заедно. Ако се справим добре-очаквайте репортаж. А ако не се справим подобаващо- ще мълча като комунист на разпит...

Успех и наслука на всички!
P.S. Ако искате снимки от улова, кажете как да ги оразмеря и дали е необходимо да ги конвертирам.
Видях един колега с каяк на излизане от пристанището, но трябваше да се връщам... Да ме извини, ако може-предполагам,че е Тихомир. Следващият път, ако се засечем, ако ще косатки да излизат на чепаре, ще му обърна внимание.

-
- сериозен играч
Или аз или колегата Боян (bibabiba) сме били
Ето кратък отчет:

Ето кратък отчет:
Следващия път повечеRIMOHIT написа:Та така.Отидохме.. харесахме си мястото .Разузнахме .
Едни тлъсти хаймани ни заблудиха , а също и ветровата вълна не ни хареса нещо и се мотахме цял ден в този район.
До обед имахме тази рибчета![]()
И след хапването пак..
И накрая ви казваме наздраве ...
аааа.. и да не забравя .Ето крайния резултат
Аз успях да хвана за един ден
1.Попче-Сронгил
2.Попче-Лихнус
3.Атерина
4.Барбун
5.Дракон
6.Сафрид
![]()
![]()

-
- новобранец
колега justinian ,покажи новия успешен такъм
-
- ще става разбирач
Най-после и аз да се запиша в тази тема
.Мой колега ме покани да излезем с неговата лодка на риболов и днес около 08:00 тръгнахме.Обиколихме предимно покрай Галата,моят резултат-един много добър сафрид,една граца,четири дракона и седем-осем каи.Много съм доволен,наслука на всички и приятни излети
.