Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
lusienn
и господ не е толокова добър

Re: Качествени чепарета

Мнение от lusienn »

С нетърпение очаквам да падне
Студ и да има и от тоя материял
Подарък от приятели ловци.

Много силен за ранно утро и облачно
Време през целия сезон.

Мисля че това е най-продаваното,
Перо за вечни времена в чепаретата.
IMG_20210116_200134.jpg
От дива зеленоглава патица-Ишил.

,
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

lusienn написа:
gergi_81 написа:
lusienn написа:Едва ли има сафрид,който
Не би хапнал и това.
IMG_20210116_171408.jpg
Кука номер 10.
Понякога наистина си мисля, че не виждаш какво си вързал. Без да се обиждаш.
Аз не само ги виждам а и ги пробвам,
Дали ловят :drinkers:
Ей, така от любопитсво, колко пъти ги пробва миналата година? Не ми отговаряй. При тебе всичко: " Някой чул, че казали на комшията, че братовчеда на бай Иван казал, че един какво си. "
Аватар
st_beer
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от st_beer »

Ако много се търсеше и беше някаква ценна стока до сега да ми беше писал някой колега. На 8 януари предложих една купчина от зеленоглав юрдек подарък и още никой не е проявил интерес.
Hobie Mirage Outback
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

[quote="gergi_81"]Да пусна темата малко в друга посока, с един въпрос към колегите. Този сезон си поиграх малко с едни куки и се оказа много успешно. Идеята ми е да си направя куки с черно райе, но ми е много трудоемко. Върти ми се в главата една идея с мрежа за комари и черен спрей, но не знам до колко ще е успешно, а не ми се занимава кука по кука да шаря с иглата. Някой има ли идеи как най-лесно може да се нашари кука, така че да стане на райе

Колега черните райета не могат ли да се направят от тънък черен термосвиваем шлаух нарязан на по 1- 2мм.Като се нанижат на куката тя се минава над пара и готово. :drinkers:
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

tiho_roev написа:Мисля че не не се разбра какво точно питах .
Въпроса ми беше дали чепарето може да се върже по този начин както е на снимката
Едва ли може да се постигне този ефект по желание .По скоро случайно може да се случи .До като при насоченоста на куките може да се направи по желание .
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

Перото отдавна не е това което беше без значение от вида му .С навлизането на модерни материали аз поне не съм забелязал предимство за перото ,било то в мътна в бистра вода рано сутрин или вечер ,дори обратното съм забелязал .Убеден съм че повечето колеги са на моето мнение .
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Pe6o_Tikvata написа:
gergi_81 написа:Да пусна темата малко в друга посока, с един въпрос към колегите. Този сезон си поиграх малко с едни куки и се оказа много успешно. Идеята ми е да си направя куки с черно райе, но ми е много трудоемко. Върти ми се в главата една идея с мрежа за комари и черен спрей, но не знам до колко ще е успешно, а не ми се занимава кука по кука да шаря с иглата. Някой има ли идеи как най-лесно може да се нашари кука, така че да стане на райе

Колега черните райета не могат ли да се направят от тънък черен термосвиваем шлаух нарязан на по 1- 2мм.Като се нанижат на куката тя се минава над пара и готово. :drinkers:
Така ще е още по-голяма играчка от боята. Аз засега ги закачам на фибрана и с едн игла слагам по една капчица, която се олива и от долу. Търся обаче някакъв по-лесен и бърз начин. Благодаря все пак. Всяка идея е важна и полезна.
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

stareca написа:Перото отдавна не е това което беше без значение от вида му .С навлизането на модерни материали аз поне не съм забелязал предимство за перото ,било то в мътна в бистра вода рано сутрин или вечер ,дори обратното съм забелязал .Убеден съм че повечето колеги са на моето мнение .
Напълно съм съгласен с теб. Аз връзвам перушина само ей така за разнообразие и от сантимент към модела. Много рядко връзвам пера за продажба, не защото е голяма играчка, а просто защото мисля, че имам модели, които работят повече.
Иначе ми харесват много как седят на картончето, но просто това не е моето чепаре.
IMG_20210112_202718.jpg
Извинявам се за снимката, качих я просто да се види, че не трудността на модела е причината да не ги правя масово.
lusienn

Мнение от lusienn »

Най- много обичам да ловя с перушина,
Лично за мен,примерно чанта я пълня
Много бързо за 5 часа двама :drinkers:
По ме бавят за връзване,но ги харесвам
Най-много.
Имам всичко каквото взима добре :drinkers:

Риболовци.
рибар.от.бургас.
новобранец
новобранец

Мнение от рибар.от.бургас. »

Това са ми възможностите към момента за чернокоп, дано не спамя.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

рибар.от.бургас. написа:Това са ми възможностите към момента за чернокоп, дано не спамя.
Точно по темата си и няма,за какво да се притесняваш.Много добре си ги вързал.Има някой майстори с години дето връзват и не могат да те стигнат!
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

gergi_81 написа:Да пусна темата малко в друга посока, с един въпрос към колегите. Този сезон си поиграх малко с едни куки и се оказа много успешно. Идеята ми е да си направя куки с черно райе, но ми е много трудоемко.
Я уточни това райе как точно искаш да го направиш,защото аз съм харесал една синтетика на райета и тия дни ще ходя до магазина да я видя на място за,какво иде реч.
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Димо Михалев написа:
gergi_81 написа:Да пусна темата малко в друга посока, с един въпрос към колегите. Този сезон си поиграх малко с едни куки и се оказа много успешно. Идеята ми е да си направя куки с черно райе, но ми е много трудоемко.
Я уточни това райе как точно искаш да го направиш,защото аз съм харесал една синтетика на райета и тия дни ще ходя до магазина да я видя на място за,какво иде реч.
Идеята ми е да си направя такива куки, като тези които съм качил с червените точни, но с черни и по цялото стъбло на куката.
lusienn

Мнение от lusienn »

Те днешния модел,нашарих ги
В тъмен и светъл цвят.
Това е оранжево Бърне+ кринкъл,Ув,и нишка вениард.
И как седи по линията.
IMG_20210117_145920.jpg
Тоя цвят също е пробван от мен лично,
През август,септември,октомври и ноември миналия сезон,лови ги
Добре.

Риболовци.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

gergi_81 написа: Идеята ми е да си направя такива куки, като тези които съм качил с червените точни, но с черни и по цялото стъбло на куката.
Няма да е лесно и бързо със сигурност,един от вариантите е с менгеме и черен мухарски конец 0,04 или 0,06,ако свикнеш ще става доста бързо,е пак си е играчка.Пуснах ти един материал да го разгледаш!
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”