Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
st_beer
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Качествени чепарета

Мнение от st_beer »

gergi_81 написа:
Не знам дали е за бродерия, но косата, която купувам от Яни е много тънка, здрава, не се гърчи, не пие вода и цветовете са страхотни. Друго не ми трябва.
Напълно подкрепям това което е написал Жоро. Материала на Яни е много хубав като качество и като цветове.

Относно връзването на перата го правя просто така за кеф и да ги има като асортимент. Преди година някъде не искаше да дава много риба,а в кутията имах такива вързани та реших да пробвам. Чепарето започна се пълни и направих една чантичка хладилна. Човек трябва да има от всичко доказало се и да пробва. Не се знае от къде ще му излезе късмета.
Hobie Mirage Outback
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

gergi_81 написа:И за мен в ролките по магазините няма вложен хубав материал освен самата коса. Особено пък боклусите на Щуката- Сия фишинг. За това си поръчвам на Яни да ми навива само косата и си добавям каквото ми е нужно от по-качествените ламета. (основно Veniard, но това си е въпрос на вкус)
140692410_10215302179906627_4186479479679018979_o.jpg
Мвого ролки имаш от чистите :D
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Точно така,добре че Красимир Атанасов
От Бургас ми я показа преди време,
В момента не пише тук ,мисля че е
Баннат.
Тоя колега Тихуана,въобще не го познавам,и не съм го питал за нищо :?:
Та да ми нарежда,кой какво :?:
По същия начин си поръчах преди
2 години само ролки без никакви нишки,
Допълнителни при Яни както Георги,
Те първите са си такива,после им сложиха
Допълнителни нишки!
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

iliev68 написа:
El Pescador написа:Ето така не трябва да става
Здравей колега, имам питане относно тези 3D нишки и то е ползваш ли ги и колко от броя слагаш. Тук съм чел, че някой колеги ги махат и ползват само цвета. Аз лично слагам половината от материала плюс 1-2 нишки.
тук е много деликатен моента.в интерес на исстината всички тук са добри на чепаретата минус един двама ,от вссеки можеш да откраднеш по нещичко .Относсно коссите и 3д глупостите гледай косата да е качествена .Аз ползвам от тези ролки и не махам нищо ,напротив добавям ,задължително ув и кринкъл,колко и как зависси от това какво исскаш да ловиш.Относно чепарето ,два основни закона ,изхождайки от целта му.Цветът му да наподобява есстествената храна на рибата която ще ловиш или цвят който доказано преддизвиква агресия у риббата .И второ винаги прави чепарето с повече материал (лесно можеш да отнемеш трудно да добавиш )аз винаги в такъмите имам нокторезачка и ако се наложи ссвалям за секунди ,та дори и до гола кука !Всичко друго е въпрос на пратика и усет ,да не кажа че там е истината ,а очички подредени и красиви (търовски трикове които радват окото в което лошо няма)за мен е ала бала ,ела ги виж моите са като таралежи ,но за сметка на това някои ме познават и знаят какво правя в морето .пс. правил съм чепаре от власиките на синтетична метла а за черньо съм купувал черен копринен конец и работи перфектно ,според мен е ненужнно да се връъзват пера ,те са история ,освен акко не си любител на Винтидж :)
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана :lol:
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

El Pescador написа:
тук е много деликатен моента.в интерес на исстината всички тук са добри на чепаретата минус един двама ,от вссеки можеш да откраднеш по нещичко .Относсно коссите и 3д глупостите гледай косата да е качествена .Аз ползвам от тези ролки и не махам нищо ,напротив добавям ,задължително ув и кринкъл,колко и как зависси от това какво исскаш да ловиш.Относно чепарето ,два основни закона ,изхождайки от целта му.Цветът му да наподобява есстествената храна на рибата която ще ловиш или цвят който доказано преддизвиква агресия у риббата .И второ винаги прави чепарето с повече материал (лесно можеш да отнемеш трудно да добавиш )аз винаги в такъмите имам нокторезачка и ако се наложи ссвалям за секунди ,та дори и до гола кука !Всичко друго е въпрос на пратика и усет ,да не кажа че там е истината ,а очички подредени и красиви (търовски трикове които радват окото в което лошо няма)за мен е ала бала ,ела ги виж моите са като таралежи .......
Редно е да качиш снимки на тия "таралежи" да ги видим баре!
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

Димо Михалев написа:
El Pescador написа:
тук е много деликатен моента.в интерес на исстината всички тук са добри на чепаретата минус един двама ,от вссеки можеш да откраднеш по нещичко .Относсно коссите и 3д глупостите гледай косата да е качествена .Аз ползвам от тези ролки и не махам нищо ,напротив добавям ,задължително ув и кринкъл,колко и как зависси от това какво исскаш да ловиш.Относно чепарето ,два основни закона ,изхождайки от целта му.Цветът му да наподобява есстествената храна на рибата която ще ловиш или цвят който доказано преддизвиква агресия у риббата .И второ винаги прави чепарето с повече материал (лесно можеш да отнемеш трудно да добавиш )аз винаги в такъмите имам нокторезачка и ако се наложи ссвалям за секунди ,та дори и до гола кука !Всичко друго е въпрос на пратика и усет ,да не кажа че там е истината ,а очички подредени и красиви (търовски трикове които радват окото в което лошо няма)за мен е ала бала ,ела ги виж моите са като таралежи .......
Редно е да качиш снимки на тия "таралежи" да ги видим баре!
да да ,Мастера да ми се смее :lol:
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана :lol:
Пламен Николов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Пламен Николов »

Само да попитам, като се заговори за коси. органзата вече не я ли признавате за материал, щото аз си я меся с тез от ролките, ама само от някои които са с по тънък косъм. Препоръчвам ви да смесите и два цвята органза и разните там ламета, кой каквото има......
lusienn

Мнение от lusienn »

Аз я използвам редовно органзата,
Имам един тъмен цвят тиква от нея
И я смесвам със светла 50 на 50 процента,
И си правя чернокопени с нея редовно,
Както и светла праскова и други.
За сафридените,на Яни цветовете са трепач.

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

Аз я използвам редовно органзата,
Имам един тъмен цвят тиква от нея
И я смесвам със светла 50 на 50 процента,
И си правя чернокопени с нея редовно,
Както и светла праскова и други.
За сафридените,на Яни цветовете са трепач.
IMG_20210122_075244.jpg
От Борката ми е подарък.
321 номер вече ми свършва,
Значи бая куки съм навързал от нея
Пробвана и работи.

За добро утро разплетох и смесих и сафридено бидем.
Перо Бърне 1 Ув Пърл,1 тънко GREY Kristal flash.
IMG_20210122_080451.jpg
IMG_20210122_080742.jpg
Кука номер 10.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

stareca написа:
gergi_81 написа:И за мен в ролките по магазините няма вложен хубав материал освен самата коса. Особено пък боклусите на Щуката- Сия фишинг. За това си поръчвам на Яни да ми навива само косата и си добавям каквото ми е нужно от по-качествените ламета. (основно Veniard, но това си е въпрос на вкус)
140692410_10215302179906627_4186479479679018979_o.jpg
Мвого ролки имаш от чистите :D
Имам и малко сини и се надявам този сезон всички да свършат :D :D :D
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Пламен Николов написа:Само да попитам, като се заговори за коси. органзата вече не я ли признавате за материал, щото аз си я меся с тез от ролките, ама само от някои които са с по тънък косъм. Препоръчвам ви да смесите и два цвята органза и разните там ламета, кой каквото има......
Органзата ми е един от любимите материали. Много лесен за работа и с хубави цветове, но рядко се намират на ролки а не ми е удобно да си я нищя от разни парчета. Преди време Яни имаше страхотни ролки с органза. Запазил съм си няколко, но за съжаления няма от любимите ми цветове.
141191057_10215304804132231_7214812681088184216_o.jpg
lusienn

Мнение от lusienn »

Тоя цвят си го поръчах на голяма ролка,
Беше 18 лв но си изби многократно парите.
За Цикламено розовото става дума.
Светло синьото го имам все още.

Риболовци.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

[quote="gergi_81"]И за мен в ролките по магазините няма вложен хубав материал освен самата коса. Особено пък боклусите на Щуката- Сия фишинг. За това си поръчвам на Яни да ми навива само косата

И на тези ще им мине модата след време, появиха се нови още по ярки цветове, и няма лошо в това.Лошото е че остават купища стари в кутиите :roll:
IMG_20210122_080840.jpg
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
lusienn

Мнение от lusienn »

Screenshot_2021-01-22-11-27-52-081_com.facebook.katana.jpg
Преди 3 години бяха такива,седи си
У фейса инфото.
Screenshot_2021-01-22-11-33-25-478_com.facebook.katana.jpg

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

Все още няма от тоя материя,
Сега звънях да проверя на Яни.
FB_IMG_1611310265264.jpg
Взех каквото има налични,
Липсват цветове,лилаво,синьо,малиново
В магазина,каза началото на другия месец.
Изкупено е всичко.

Риболовци.
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”