Зарган 2011

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
strijok
учете се от него
учете се от него

Re: Зарган 2011

Мнение от strijok »

Да не изпадаме в ..... незнам как да го нарека. Който го може си го може, който НЕможе цъка с език отстрани, гледа и се учи.
За тези които не искат да повярват и да се научат, проблема си е техен.
Пример - миналата седмица научих нов за мен метод да се придвижвам по хлъзгавите скали :wink: и то от колежка на 60+ години :D До сега мъкнех торбички или кофа с пясък, но от миналата седмица си нося два парцала 50/50 :wink: Някой ще каже - аз това го знам, ОК но аз сега го научих.
Та както са казали хората - човек се учи докато е жив, но "само ако иска самия той " - бих добавил аз.
Кой е по-добър ..... има ли значение, та нали това е ХОБИ :D
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Хммм - мчи и ти си прав Стрижко.
Аз тука http://forum.nariba.com/viewtopic.php?p=835271#p835271
Не го пуснах напразно - някои колеги ако не знаят,
Бургазлии и Варненци отдавна сме се сдушили като авери.
Ма наистина АВЕРИ (приятели демек).
Хич не ме дразни,кой колко е хванал,дразни ме
че мълчите като пукали у форума.
И Варненци,и Бургазлии.
Казвам за Варненци,че много ме разпознават в морето и си казваме Изображение,
ама тука и ред не редят.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
kkiryazov
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от kkiryazov »

Е хайде обяснете или покажете на нас невежите как точно се работи с две пръки и макари ЕДНОВРЕМЕННО. Кои ползвал пясък, кои ползвал парцали, кои хванал, кои цъкал със език. Живи и здрави. Пожелавам ви успех, но без доказателства не вярвам. За глупавия спор Варна - Бургас или за това дали може да се хванат или не мнооооого заргани не искам, а и няма да споря. Този безсмислен спор го слушам още от Меи-то.
Последно промяна от kkiryazov на Пон Ное 28, 2011 10:54 pm, променено общо 1 път.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

КИРО написа:Казвам за Варненци,че много ме разпознават в морето и си казваме Изображение,
ама тука и ред не редят.

Киро в морето никой няма определено място или камък,ама на Агалината(примерно има)така че за някой хора,мълчанието е място.Не е ли така???
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

kkiryazov написа:Е хайде обяснете или покажете на нас невежите как точно се работи с две пръки и макари ЕДНОВРЕМЕННО..
Ако става дума за сафрид,това съм го виждал с очите си и то преди 4-5 години има един известен по нашия край Иво-китаеца той лови посред лято ЧИСТО гол и винаги е прав в лодката с 2 пръчки докато вади едната другата е във водата и като откачи рибите пуска първата да потъва и взема другата,малко е лудо като истина но на финала разликата в улова е доста драстична :wink:

ма това е за друга тема
Изображение
Мънцата

Мнение от Мънцата »

kkiryazov написа:Е хайде обяснете или покажете на нас невежите как точно се работи с две пръки и макари ЕДНОВРЕМЕННО.
Не го слушайте Киро, лъже :lol: :lol: :lol:
Аватар
kkiryazov
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от kkiryazov »

Колеги, най-важното е да се уважаваме. Успех на всички ви.
Колкото до това, че докато оставял едната да потъне, работил с другата и след това обратно то това е последователно, а не едновременно :)
Мънцата

Мнение от Мънцата »

kkiryazov написа:Колеги, най-важното е да се уважаваме. Успех на всички ви.
Разбира се, че е така :!:
КИРО написа:Казвам за Варненци,че много ме разпознават в морето и си казваме Изображение,
ама тука и ред не редят.
Кире, точно затова много хора /сред които съм и аз/ престанаха да пишат тук. Да припомня :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=162&t=38865
А тук за мен чашата съвсем преля /стр 22 и 23/ :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &start=315

Всичко това разбира се не касае настоящата тема, пиша го защото виждам някакви наченки на "зимни" спорове, тип "Варна-Бургас" и прочие от типа "Кой е по-по-най" :D Хора, няма значение кой от къде е, риболова е хоби и страст, която всички ние споделяме и най-глупавото е да се драпате за подобни глупости!
Това е истината :smt023
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Колкото до това, че докато оставял едната да потъне, работил с другата и след това обратно то това е последователно, а не едновременно :)
Сега за теб е последователно за мен е едновременно. Понеже се работи не с една, а две пръчки. И клатенето става пак едновременно , а обирането едната после другата много ясно ,че няма как и двете да извадиш. Работи се от гумена лодка знаем, че не е широка, едната пръчка е отляво другата отдясно. Виждал съм и прав и седнал. Метода е елементарен и ако е отработен добре става. С Иво-Китаеца (аз бих го кръстил амфибия който не пише във форума), сме добри приятели , но нямам видео, а и той ако има едва ли ще иска да го показвам и изтъквам тук.. Но има и други не е само той. :wink: Който иска да вярва. И за да се уважаваме е добре да не се нападаме с ирония да не цитирам и други сега , че и на мен нещо вече не ми се пише !
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

roko-koko написа:Тя страшна работа бе колега ,единия пазел рибата ,другия откачал третия броял килограми ,четвъртия чистил рибата петия я е консервирал шестия я транспортирал ,седмия я продавал и накрая всички щастливи броили парите до зазоряване.
На това ако ти му викаш риболовно хоби и релакс сред морето и приятели...................не ти завиждам на килограмите приятелю...........със здраве :D :drinkers:
Понеже не си писал от къде си, но предполагам някъде от... юг . Длъжен съм да ти отговоря. Щом не си ходил северно от Варна и не си виждал циганиията. Там лятото е истински панаир. От София, Варна , Каварна, Балчик , Добрич, околията и селата . Винаги има с кой да се скараш. Сега да ти разясня... на мен няма какво да ми завиждаш :wink: това лято не съм стъпвал там. Точно поради тези причини. Аз ходя по места, където да не виждам много хора и без значение колко ще хвана. Аз не продавам риба ходя за развлечение . Но има такива, които това им е работата.. И ако някой е казал, че е хванал 80 кг вообще няма да се учудя, като съм виждал какви ли не.. Затова и органите се заеха да проверяват и са си прави.
vankata88
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vankata88 »

Здравейте колеги,днес смятам да се метна следобед до Дружба да си пробвам късмета!Бих Ви бил благодарен ,ако някой ми сподели как е полужението там тия дни,и дали е имало признаци за наличие на зизита!Благодаря предварително!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

dobria1 написа:
ама тука и ред не редят.

Киро в морето никой няма определено място или камък,ама на Агалината(примерно има)така че за някой хора,мълчанието е място.Не е ли така???
Митееее,не се иска да се казват местата - отдавна сме си го уточнили това.
Ама оне 2 реда драсни,че еди къде си излиза те тази риба.
А не - ааааа, аз само чета там. :wink:

Майната му,кво ли се напъвам още ?
Отивам да ям шоколад. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
dach
новобранец
новобранец

Мнение от dach »

Днес от 9 до 15 ч , 48 бр като само 4-5 бяха каиши , място - Маслен нос , Рибата си даваше почти през цялото време , но бях снощен и не бях много в кондиция. При по-голяма концентрация спокойно един резултат от 70-80 беше възможен. Приятеля с мен имаше 30 бр при положение , че това му бе едва втори риболов за зарган и цял ден късаше и връзваше.
Нещо ми се струва , че вместо да е към края си сезона, май сега започва. Преди няколко години ходих по Коледа за зарган , ако се задържи хубаво време може да откараме до Нова година. Прогнозите до края на седмицата са хубави , жалко , че имам работа.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

КИРО написа: Майната му,кво ли се напъвам още ?
Отивам да ям шоколад. :D

От тоз ли? Изображение
Изображение
Аватар
Angel_d4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Angel_d4 »

Днес на Тюленово слаба работа за цял ден 14 броя + 2 откачени по пътя от морето към скалата. Размера среден но една си беше баш бая каиш. Утре мисля пак да пробвам там и ще пиша след това. Чух, че в събота са и скъсали шортите, но май никъде непрочетох :evil:
Изображение
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”