КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
krasikostadin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Мнение от krasikostadin »

Вчера май много хора са хванали риба на канала, и никой не посмя да се похвали, да не вземе някой да им излови иларията.

Днес до Аспаруховия мост от 9 до 11 ч. нямах удар на бомбардата както и останалите колеги край мен.
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Raptorr написа:Аз бях с мотора :D :D :D я сега се индетифицирай може и да сме говорили :lol:
абе човек-ми аз бях до теб отдясно-дето те притеснявах :lol: :lol:
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Странен риболов се получи днес. То като не можем да се засечем сериозно със зарганите...Странно как се озовах на Илия Бояджиев за илария. Не можах да повярвам, че съм едва втория рибар на кея. Прогнозите за времето да ги таковам в таковата :finga: . Уж 10-19 градуса пък на мен ми измръзнаха краката и подсмърчах като сополиво циганче до към 12 ч. И вятъра уж лек и югоизточен трябваше да е пък един умерен западняк надуваше. Почнах с плаваща бомбарда ма два часа нямаше и пипване. Обърнах на потъваща и странностите продължиха. Зачесах илария след илария. Нямах откачена риба за целия риболов. Вятъра утихна и смени посоката от изток, колегите обърнаха на плаващи, но аз си действах с потъващата доста по-успешно от тях. Никога не съм фащал толкова много илария на потъваща, все на плаваща. И от външната страна на кея се хващаха риби, предимно на дънни. Към 13,30 ч спря. Ни на плаващи, ни на потъващи.Кво стана тая година -заргани съм хванал, колкото и иларии и платерини.
Ей ги и рибите към 2,5 литра :D
Изображение
И една снимка за да се различават иларията от платерината, че много се бъркат. И двете риби са около 30 см.Основната разлика е в главата.Поправете ме ако греша.
Изображение
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

Браво Карид ! Кеф отвсякъде ! Ние оня ден тръгнахме за Илия Бояджиев уж, но докато го намерим мерака за кефалови отмина и отпрашихме за заргани. Накрая разбрахме къде е де, ама сега малко ме е яд, че не акустирахме там .. :D
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Аватар
Божидар Стойков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Божидар Стойков »

Колеги тези куки добри ли са за Илария и платерина?
Изображение
Имат нещо като две зъбчета там където съм отбелязал с зелената стрелка... и в магазина казаха че уж биле карбонови....
Продават ги на бройка по 20 стотинки едната
Исках да ви попитам понеже с другите куки изтървам повече от колкото хващам
Изглеждат доста остри и ще ги ползвам за дъно
Последно промяна от Божидар Стойков на Пон Окт 25, 2010 8:43 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Изображение
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

За дъно или за бомбарда ?Макар отговора ми и за двата вариянта е един и същ-не струват.
Зарганолог
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Аз също не съм доволен от въпросните куки въпреки, че съм ги пробвал само за зарган.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Ето ти кука за илария
Изображение
Зарганолог
Аватар
Божидар Стойков
ще става разбирач
ще става разбирач

Mi7chell написа:За дъно или за бомбарда ?Макар отговора ми и за двата вариянта е един и същ-не струват.
Дъно, и защо смяташ че не струват? изглеждат доста остри :)
Изображение
Изображение
Raptorr
фен клуб-скобар

Мнение от Raptorr »

ivalpetkov написа:
Raptorr написа:Аз бях с мотора :D :D :D я сега се индетифицирай може и да сме говорили :lol:
абе човек-ми аз бях до теб отдясно-дето те притеснявах :lol: :lol:
:lol: хаха дето говорихме за кордите :D Еми ще се знаем за друг път :)
карид написа:Странен риболов се получи днес. То като не можем да се засечем сериозно със зарганите...Странно как се озовах на Илия Бояджиев за илария. Не можах да повярвам, че съм едва втория рибар на кея. Прогнозите за времето да ги таковам в таковата :finga: . Уж 10-19 градуса пък на мен ми измръзнаха краката и подсмърчах като сополиво циганче до към 12 ч. И вятъра уж лек и югоизточен трябваше да е пък един умерен западняк надуваше. Почнах с плаваща бомбарда ма два часа нямаше и пипване. Обърнах на потъваща и странностите продължиха. Зачесах илария след илария. Нямах откачена риба за целия риболов. Вятъра утихна и смени посоката от изток, колегите обърнаха на плаващи, но аз си действах с потъващата доста по-успешно от тях. Никога не съм фащал толкова много илария на потъваща, все на плаваща. И от външната страна на кея се хващаха риби, предимно на дънни. Към 13,30 ч спря. Ни на плаващи, ни на потъващи.Кво стана тая година -заргани съм хванал, колкото и иларии и платерини.
И една снимка за да се различават иларията от платерината, че много се бъркат. И двете риби са около 30 см.Основната разлика е в главата.Поправете ме ако греша.
Изображение
В Събота беше същото положение.Сутринта до към 8:30 даваше доста доволно на потапящата,докато плаващите взимаха тук там по някоя риба.Но после като утихна вятъра и горе започна да взима доволно,но понеже не ми се занимаваше да сменям бомбардата си лових до обяд на потапящата а си хващах колкото другите колеги :) А интересното беше че в Събота още сутринта в 7 часа беше панаир и едвам се намираше място на плочата,докато в неделя сутринта бяхме 5-6 човека до 8 часа...После стана пак една търпана,но риба даваше навсякъде,не само на плочата
Божидар Стойков написа:Колеги тези куки добри ли са за Илария и платерина?
Изображение
Имат нещо като две зъбчета там където съм отбелязал с зелената стрелка... и в магазина казаха че уж биле карбонови....
Продават ги на бройка по 20 стотинки едната
Исках да ви попитам понеже с другите куки изтървам повече от колкото хващам
Изглеждат доста остри и ще ги ползвам за дъно
Аз илария и платерина си ловя само на тези сините куки които са извити и досега рядко имам откачени риби...Е ако не е лапнала хубаво и при воденето се откачи е друг въпрос,но щом съм я извадил до брега и не се е откачила,нямам проблеми при изваждането :)
Аватар
Божидар Стойков
ще става разбирач
ще става разбирач

Raptorr написа:Аз илария и платерина си ловя само на тези сините куки които са извити и досега рядко имам откачени риби...Е ако не е лапнала хубаво и при воденето се откачи е друг въпрос,но щом съм я извадил до брега и не се е откачила,нямам проблеми при изваждането :)
Да бе и аз до сега бях с такива но в слънчев бряг от моста се мята яко навътре и се откачат а ти сигорно мяташ на близо до теб иначе и аз на пристанището в несебър нямам проблем с тези куки защото се мята на 2 метра от мен ;]
Изображение
Изображение
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Божидар Стойков написа:
Mi7chell написа:За дъно или за бомбарда ?Макар отговора ми и за двата вариянта е един и същ-не струват.
Дъно, и защо смяташ че не струват? изглеждат доста остри :)
Защото съм ги пробвал,за дъно ти препоръчвам 6-ти номер от товаИзображение
http://www.mustad.no/catalog/product.php?id=962
Зарганолог
Raptorr
фен клуб-скобар

Мнение от Raptorr »

Божидар Стойков написа:
Raptorr написа:Аз илария и платерина си ловя само на тези сините куки които са извити и досега рядко имам откачени риби...Е ако не е лапнала хубаво и при воденето се откачи е друг въпрос,но щом съм я извадил до брега и не се е откачила,нямам проблеми при изваждането :)
Да бе и аз до сега бях с такива но в слънчев бряг от моста се мята яко навътре и се откачат а ти сигорно мяташ на близо до теб иначе и аз на пристанището в несебър нямам проблем с тези куки защото се мята на 2 метра от мен ;]
Ами говоря за бомбарда :D А за дъно с тези тапичките пак с такива куки ловя,самоче там използвам по-големи отколкото на момбардата-номер 6 както колегата над мен е написал :) Hа бомбардата зависи от рибата но 14-12-10-9 номер,общо взето в този диапазон :)
tisho_st
новобранец
новобранец

Мнение от tisho_st »

fokobg написа:
tisho_st написа:Здравейте,колеги!Видях че никой не споделя но вчера на канала във Варна много хора и много риба,не вярвам някой да се прибрал без улов.Моят резолтат е 30 иларий от 8.30 до 13.30.

Ми то на Варна няма канал колега :wink: виж ако питаш за канала на Аспарухово може и някой да ти одговори :wink:

Ако не се бъркам колега Аспарухово е квартал на Варна няма нужда от пояснения.Просто споделих,мислех че за това е форума но явно сам го обаркал.Предварително се извинявам!
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

tisho_st написа:
fokobg написа:
tisho_st написа:Здравейте,колеги!Видях че никой не споделя но вчера на канала във Варна много хора и много риба,не вярвам някой да се прибрал без улов.Моят резолтат е 30 иларий от 8.30 до 13.30.

Ми то на Варна няма канал колега :wink: виж ако питаш за канала на Аспарухово може и някой да ти одговори :wink:

Ако не се бъркам колега Аспарухово е квартал на Варна няма нужда от пояснения.Просто споделих,мислех че за това е форума но явно сам го обаркал.Предварително се извинявам!
Не, tisho_st, нищо не си объркал - това е форумът! :D А каналът е си е на Аспарухово и съответно във Варна! :D Аз между другото във Варна съм на 100-200 метра от Операта, но улица "Заменхоф" преди около петдесетина години(тогава не знам как се е казвала) е била покрита с чакъл! :lol: Та асфалтираните улици навсякъде из страната правят кварталчета и села изглеждащи дори като тузарски квартал в Ню Йорк или Париж в сравнение с някогашната инфраструктура в центъра на Варна! :D

На морска гара хваща ли се поне по някоя друга кефалова риба или май само рибари има, а риба - йок? :roll:

Наслука на всички! :D
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”