Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Зарган 2013
Днес май беше закриването. С артисалите червеи на Бат Стани и отново с бащата. Рибата кълвеше плахо и като духна северняка напълно отряза. За 1,5-2 ч. аз съм с 3 зизита, бащата с 1 откачено пред скалите. Имахме и по още 3-4 пипания, но много леки.
- sardina
- научил се да хвърля
moholovka написа:Ами аз понеже в Гърция на бял съм ги ловил... Иначе тук знам за морския/блатен, ама точно това се чудех дали го продават още и ако не си намеря с какво мога да го заместя.slonski1981 написа:колега аз не съм много зарганджия ама баш на бял не бях чувал да се хваща(червеят е блатен(морски))moholovka написа:Колеги, има ли червей още по морето и на какво гоните зарганите освен бял? Към Никулден ще съм по морето и не знам какво да си приготвя от тук освен бомбардите
Да се хване зарган на бял червей си е съвсем в реда на нещата. При нас обаче повече харесва морския /блатен/ червей. Аз лично съм хващал на бял червей няколко пъти. По едно време имах навика да ходя за зарган освен с морски и с една кутийка бял червей. Случвало се е да свърша морския и да продължа на бял. Вярно, че резултата е по-слаб, но продължаваш със спорта. Ловил съм също и с изкуствен червей, както съм виждал да се улавя и с копринена лента.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
- shturetc
- ще става разбирач
sardina,
не ме разбирай погрешно,но... резултат на бял червей,спрямо ловящ на блатен/морски червей колега, в Черно море не би бил "малко по-слаб" ,а много по-слаб,ако не и нулев(освен ако не попаднеш на петно зверски изгладнели заргани
).Разбира се,при липса на подходящия ем, нищо не ни пречи да правим всякакви експерименти,ако не искаме да сбираме преждевременно такъмите.
Впрочем често поставям бял червей над блатния(блатните) и резултатите са добри,но само на бял КПД-то рязко спада.
ПП Някой да е рискувал да пипне настинка,пневмония и/или други подобни заболявания тези дни по скалите "на юг от Бургас"? Ще съм благодарен на малко инфо,колеги!

не ме разбирай погрешно,но... резултат на бял червей,спрямо ловящ на блатен/морски червей колега, в Черно море не би бил "малко по-слаб" ,а много по-слаб,ако не и нулев(освен ако не попаднеш на петно зверски изгладнели заргани

Впрочем често поставям бял червей над блатния(блатните) и резултатите са добри,но само на бял КПД-то рязко спада.
ПП Някой да е рискувал да пипне настинка,пневмония и/или други подобни заболявания тези дни по скалите "на юг от Бургас"? Ще съм благодарен на малко инфо,колеги!

-
- новобранец
Днес мръднахме с аверчето надолу, използвайки последната доставка на червеи и хубавия ден.Моя резултат е 16 бр - 1/2 преди обед-предимно дребна и средна, като си имаше доста делфини.Следобед камшик и още по на юг-делфини нямаше но и риба също.Решихме да пробваме за последно на едни камънаци малко по навътре в морето/бяхме с местове/ и аверчето ги набара.Включих се и аз-малко риби, но само с добри размери.Тъкмо тръгна рибата и се раздуха здраво.До тук и газ към Бургас.shturetc написа:sardina,
не ме разбирай погрешно,но... резултат на бял червей,спрямо ловящ на блатен/морски червей колега, в Черно море не би бил "малко по-слаб" ,а много по-слаб,ако не и нулев(освен ако не попаднеш на петно зверски изгладнели заргани).Разбира се,при липса на подходящия ем, нищо не ни пречи да правим всякакви експерименти,ако не искаме да сбираме преждевременно такъмите.
ПП Някой да е рискувал да пипне настинка,пневмония и/или други подобни заболявания тези дни по скалите "на юг от Бургас"? Ще съм благодарен на малко инфо,колеги!![]()
- sardina
- научил се да хвърля
[quote="shturetc"]sardina,
не ме разбирай погрешно,но... резултат на бял червей,спрямо ловящ на блатен/морски червей колега, в Черно море не би бил "малко по-слаб" ,а много по-слаб,ако не и нулев(освен ако не попаднеш на петно зверски изгладнели заргани.
Точно така , колега. Белия червей върши работа когато има повечко риби. Когато рибата е пръсната, дори със блатен, си иска майсторлък за да я хванеш. Белия се взема само като застраховка , ако ти свърши блатния. А за да ти свърши, значи има доста риба. Сега вече не вземам бял ,а просто повече блатен - минимум по 2-3 дози на излет.
не ме разбирай погрешно,но... резултат на бял червей,спрямо ловящ на блатен/морски червей колега, в Черно море не би бил "малко по-слаб" ,а много по-слаб,ако не и нулев(освен ако не попаднеш на петно зверски изгладнели заргани.
Точно така , колега. Белия червей върши работа когато има повечко риби. Когато рибата е пръсната, дори със блатен, си иска майсторлък за да я хванеш. Белия се взема само като застраховка , ако ти свърши блатния. А за да ти свърши, значи има доста риба. Сега вече не вземам бял ,а просто повече блатен - минимум по 2-3 дози на излет.
Вчера (05.12) май направихме закриване на Агалина.От 09.30 до 14.15 общо 15 броя.Много леко пипане,НО за сметка на това добри екземпляри.НАЗДРАВЕ за празника и живи и здрави 

- sardina
- научил се да хвърля
Честит празник колеги и да има повече приятни моменти с въдица в ръка.
-
- новобранец
В петък/6.12./ закрихме сезона до Царево.Сутринта 4 бр. за 1/2 час, а после за 3 часа - 1бр, като за затапване "каиш".Май това беше за тази година.Весели празници на вссички и със здраве!!!
В слънчевата неделна сутрин придумах Карид да отидем за зарган.Най-трудно беше как да се пресрамим да питаме по магазините за блатен червей
Взехме от Финтата две дози и газ към Мириус. Паркирах в началото на черния път до Перла и от там за тридесетина минути пеша до последните мидарници преди Маслен нос.Не беше абсолютен завет,но все пак ставаше за бомбарди. Веднага дръпнах един доста едър зарган и като счупиш капото ти става по-леко на душата
Потръгнаха редки заргани, а в състезанието помежду ни даже и лапините взехме да си броим. Краен резултат 10 за мен и 13 за Карид.
Накрая изкарахме късмет да ни закара до колата водолаза на мидарника с неговата джипка.
Аз доволен

Взехме от Финтата две дози и газ към Мириус. Паркирах в началото на черния път до Перла и от там за тридесетина минути пеша до последните мидарници преди Маслен нос.Не беше абсолютен завет,но все пак ставаше за бомбарди. Веднага дръпнах един доста едър зарган и като счупиш капото ти става по-леко на душата

Накрая изкарахме късмет да ни закара до колата водолаза на мидарника с неговата джипка.
Аз доволен

И мойта гледна точка. Излежавам се в неделя по нощница под завивките, телефона ми звъни някак си риболовно. Боцмана! Тихо е времето, айде за заргани, вика. Колко ми трябва на мене, ади след полвин час да тръгваме. Минава полвиния час, излиза силен вятър, нашия го няма, мисля си, че се е отказал. Не би! След малко пак звъни. Взе да духа, отказа ли се ве?-СЛИ-ЗАЙ! Отекна гласа му в слушалката, глас нетърпящ възражение, напомнил ми за миг за казармата. Налях си вода в бутилката, като я тикнах в кофата с мисълта, че ще служи за баласт да не ми я отвее ветрилника вън. Слизам при Боци. Скаридка да вземем за поп, ако няма заргани? Отговора бе изписан в очите му-цъ. След като намерихми блатния викам една дозичка ще ни стигне и на двамата нали?-Я вземи по 1 за всеки, че като тръгнат едни гъсти заргани! Добре, поне откъм ентусиазъм го докарахме. Вече на мириус един човек от мидарника се завъртя при нас. Други луди виждал ли си по тия места?-Всеки ден виждам по няколко такива, но вие сте първите от няколко дни насам, които въпреки това обстоятелство при това и хващатБоцмана написа:В слънчевата неделна сутрин придумах Карид да отидем за зарган.

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво момчета,според мен зарган ще се взема още поне седмица-10 дни.Имам инфо за по около 40 бройки на човек тези дни около Резово.Последните няколко години все там го приключвам зарганския като миналата година имахме по 20-ина риби на 14-ти декември като студа беше определено доста по-сериозен от този,които е в момента.
Качествени чепарета Borkata

- shturetc
- ще става разбирач
Браво и от мен на едни от последните ентусиасти!
Карид,'айде,запрятай крачоли да ходим да хващаме попчета на тетраподите на пристанището
Майтапя се ,бре
Борка,ще я карам на спомени (без да отварям миналогодишната тема).Ти чак сега ли се хвалиш за излета си от 14.12.2012
Викаш,няма едногодишна давност
В интерес на истината, горе-долу по същото време миналата година ,с поморийската банда Атанас,Вики и Йово взехме приблизително същите бройки на Ахтото и в Ахтопол,тъй че...със сигурност още шават заргани "на юг от Бургас"...Блатен червей и безстрашни мераклии да има само!...И някое шЮшенце ...за морална подкрепа

Карид,'айде,запрятай крачоли да ходим да хващаме попчета на тетраподите на пристанището

Борка,ще я карам на спомени (без да отварям миналогодишната тема).Ти чак сега ли се хвалиш за излета си от 14.12.2012

В интерес на истината, горе-долу по същото време миналата година ,с поморийската банда Атанас,Вики и Йово взехме приблизително същите бройки на Ахтото и в Ахтопол,тъй че...със сигурност още шават заргани "на юг от Бургас"...Блатен червей и безстрашни мераклии да има само!...И някое шЮшенце ...за морална подкрепа

-
- научил се да хвърля
На 6 (Никулден) на Созопол, сменихме на скалата един колега който от 11 до 14.20 беше направил половин кофа зарган, като застанахме взехме няколко, след това задуха и се смрачи и кълването замря. Предните дни също е имало зарганчета. На 7 рано, рано бяхме на скалите, но имаше доста вятър и малко преди девет си събрахме чукалата, без да ни е клъвнало.
От десетина дена работя на к-г Оазис , има едно чиче спи на бунгало там всеки ден ходи и хваща зарган. Днес дори му викам умора нямаш,а той докато е тука ще го мачкам.
- bat stani68
- вече хвърля и на тежко
Драги приятели и колеги риболовци.Весели празници от батя ви Стъни.!Много здраве и късмет през новата година.Днес моите приятели Къдравия и Андро бяха рибари-коледари на Варвара.Единия има 11 бр.,другия 6-до 13.30 часа:-) .Луди глави бреййййй:-) 

по-добре да плачеш пред психолог,отколкото да се смееш пред психиатър!