Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
lusienn
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от lusienn »

Точно така,важното е да се консумира с мярка,и да ти е сладко.Много хубави ракии си варят мойте приятели-от магазина нищо не купуват.Махат чепки,костилки-разменят рецепти и тактики,и после се пресипва по стъклени шишета,надписва се реколтата и се кашира за приятели.Виното също ми хареса.Това домашно мезе е трепачИзображение Е и като на Кире кученцето до мене,как си седиИзображение
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Павел Иванов написа:...Аааааааааааа , Георге , тука те порицавам здравата ! Как може да не познаваш змеьо Смог от небезизвестното Толкиново творение "Хобит" ?!? А аз те мислех за по-начетен образ , заеби :wink: :lol: :lol: :lol:
А сега си признай , кой даваше тоя зор по молове да се обикаля , буля , щерката или от вътре ти дойде :roll:
Не друго ами ако е била буля .... тоя щанд с толкоз много шоколад ... абе нещо като критика ми се вижда ....... :lol: :lol: :lol:
Телеграфен отговор :D !
Порицанието го приемам :oops: !
Книги чета само като съм на почивка или на дълъг път,
Гледам само английските мачове, на кино не съм ходил от ................години !
А както по-рано написах, жената ми е отдавна само верно другарче /наборче/ в живота,
Та шоколада го ядем само за кеф :wink: !

Ааа, пропуснах - моловете работеха, ама магазините в тях бяха затворени :wink: !
Работеха само заведенията за хранене.
Германия е това, почиват си хората !!!!!!!
GODzillata написа:На фниманието на Жорето и Свилен - дайте ьош снимки и инфо де - от Берлин и вилата на фюрера....
За вилата на фюрера отговаря Свилен :D ,
Аз ще пусна още няколко поста за Берлин !

И нали е Коледа,
Трябва да се отиде на църква!
Аз нямам допирни точки с религията, ама жените винаги настояват!
Обиколихме 4-5 църкви, най различни,
Голема - "Домът на Берлин" се казва,

Изображение

А горе, под купола се вижда една панорамна тераса, с отличен изглед към града, който е на равно място,
Обаче качването е пеш, в едно свърхтесно стълбище :roll: ,
Като се качих преди години горе и повече не съм си и помислял да повторя :D ,

Изображение

И малки църкви, като тази,

Изображение

За пръв път влязох в протестантска църква и се впечатлих- скромност, аскетизъм и масивност. Попаднахме на служба, отчето говореше свободно, без да чете, с усмихнато лице. После пяха псалми от требниците и имаше празнично настроение в хората. Това е вътре в църквата,

Изображение

Изображение

За това, предполагам, че всеки сам ще се сети какво е,

Изображение

Дъщерята разказа, че имало т.н. църковен данък, който достигал до 2000 евро годишно и се плащал на доброволен принцип - от тези които са вярващи и считат за свой дълг да подкрепят религията. Най-много пари, разбира се, идвали от Бавария !

И разбира се - имаше множество коледни базари :D ,
Наденици - мноооого вкусни,
И белите, и кафявите,

Изображение

Греяното вино беше с много подправки и не ми хареса, ама пих, да пробвам :D ,

Изображение

И всяко такова капанче бе обградено с добре подпийнали германци и германки, с блаженни физиономии, неочаквано общителни и весели, гръмогласни и смеещи се на висок глас като чисти българи :lol: !
Не ги снимах, щото ми беше неудобно :wink: , заради зетя :D !

Разбира се, на фона на библейските сюжети ,

Изображение

Аре утре пак :D ,
Че нещо се разболявам,
Вчера в айроплана пуснаха много студен въздух в кабината,
Въпреки, че си обякох палтото - то пък ми измръзнаха краката :mrgreen: !
А до мен една англичанка на Христова възраст, се съблече по тениска с къси ръкави и широко деколте :roll: ,
Изпи едно шише бяло вино и няколко чаши с неизестна за мен течност,
Разгорещи се и ако самолета не бе кацнал в София,
Щеше да си порка да откат :lol: !
Сигурно отиваше на ски и кекс в Боровец :D !
То май сняг няма, ама кекс има със сигурност :wink: !
Последно промяна от G.Petkov на Пет Дек 27, 2013 11:12 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Павел Иванов написа:...какви благи ги правят .... а каква русичка сервитьорка ги разнася ...
Знам аз,знам.Тук в Стокхолм ходихме на един Чешки ресторант Hospodské Dvere.
Кой от кого е крал кухня незнам,но шницелите им бяха хубави та дрънкат.
Аз си поръчах един със паприка,бога ми такава благодат няма заклевам се.
Докараха ми и една салата варени картофи с яко чесън и яко оцет.Малко странна комбинация за моето езиче,но я лашнах.
Ако ти се порка биричка,а не знаеш каква,си поръчваш един тест-драйв и ти носят всички бири в малки чашки.На края имаш една касова бележка с кой номер коя бира е и като решиш си поръчваш желаната биричка.
Изображение
Вчеряхме 5 човека/малката не я броя,тя колко хапва/платихме 2000 крони сметка.
Не това е най-интересното а,че 1000 крони беше вечерята и 1000 крони за две бутилки вино.
Та ако идвате по-Шведско,да знаете,че не е вашата страна за алкохолен туризъм.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Павел Иванов написа:Тва ме присети що да не направим една международна с локация Виена ? То и без това пътека направих до там :lol: :lol: :lol: Какво предлагам ? Януари , или февруари , да се сберем у некой пушком по районите
Това е добро начинание. Мога да се включа с жената, че она за Виена ми "изпиука пилците" в глупавата ми чутура.... Два пъти съм я обиколил таа Виена и то пътьом за Цюрих... При все повече се очаровах от Залцбург и Инсбрук.
Ама януари или февруари не мърдам на север, щото при последната ми такава дестинация в Прага такъв к@р го ядох - дневни температури -12, нощни -29. Ужаст и ужаст :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Краси , нал за туй се спираме на Виена . Ем усреди та на всички да е удобно :lol: Ем алкохола им е на що годе приемливи ставки :D

Triasе , засърбело ли те е некъде :roll:

Видьо , да дзвънна на буля ти и да и разкажа колко е найс замъкът Хофбург след основният ремонт къде му направиха :roll: Инак последно време ми прави впечатление че във Виена е по-топло от Софето :?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

G.Petkov написа: Обиколихме 4-5 църкви, най различни,
Голема - "Домът на Берлин" се казва,
Изображение
Па тя същата куту у Видин бре...... :roll: :mrgreen:
Яла я те:
Изображение
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

dantho.mihov написа:......................... Я ме светни, та да науча как е по широкия свят.
Ъъъ, аз не бях ли драснал преде време :smt017
Айде накратко пак:
Дойчланд има 16 провинции, като всяка си има свои закони и правила. В Бавария, дето съм аз, требе да има човек ангелншайн (демек-рибарски билет), който удостоверява, че:
*си изкарал рибарски курс
*си запознат с видовете риби и знаеш ВСИЧКО за тях
*си запознат със законовите положения
*си запознат с риболовното оборудване
*си запознат как хуманно да утепаш рибата (бум с бухалчица по главичката да я ошеметиш, за да не стресира докато и прерязваш гръцмуля)
*и още малко бла бла :mrgreen:
Първо се записваш за изпита, като си платиш таксата от 30€ получаваш номер, с който усдостояваш , че си записан.
После си търсиш някой, който провежда курсове-да ти е удобно като цена и местоживеене. И се записваш за училищееее. Обикновенно се ходи в неделя (щото всички курсисти да са свободни от работа), трябва да имаш поне 30 часа посетен курс (условие за участие в изпита),което се удостоверява с .......нещо като присъствена книжка с подпис и печат от даскала. В предварителната размяна на Имейли с даскала, ти предлагат да си закупиш необходимите учебни материали и помагала (около 110€) и ти напомнят да си готов да платиш в първия учебен ден, матрялите и курса(130€-в моя случай) в брой!
След 7 седмично училище, идва първата неделя на Март, денят на страшния съд-Самият Изпит.
Имаш два часа да отговориш под формата на тест, на 60 въпроса-5 раздела по 12 въпроса. (като листовките на шофьорските курсове-зазубряш 1500 въпроса и верните отговори)
След 4 до 6 седмици получаваш известие по пощата дали си издържал изпита и ако ДА, съответния сертификат! С тоя сертификат ти издават самия риболовен билет, като си избираш срока му на валидност. В моя случай доживотна валидност-160€. Може за няколко години да ти го направят и после да го подновяваш-плащаш и ти бият печата с продължението. Ценообразуването е според възрастта- децата и пенсиите плащат най-малко. Децата трябва да имат навършени 14 години.
И ако ти се усмихне късмета и щастието да придобиеш билет, почваш да търсиш къде да ловиииш :!:
Не може на първата срещната локва :smt018
Всеки водоем (езеро, река или част от нея) се стопанисва от някое риболовно дружество (Фишерайферайн).
Намираш в интернет координатите на дружеството и се информираш за цените на рарешителното за риболов (дневно,месечно или годишно),видовете, броя и големина на рибите които може да задържиш!
Кеч и рилийз-тц. Като фанеш рибата, от убождането с куката тя самата се стресира и не може да живее пълноценно и щастливо повече, затуй требе да я задържиш (с изключение на маломерните). По тоя начин риболова може да свърши преди да е започнал-като заловиш две риби и изпълниш квотата. Тъпо,а?!?

Та, така НАКРАТКО стоят нещата :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
------------------------------------------------------------------

Павле, ти май бая коли си сменил :lol: :lol:
Мен последно ме дялнаха в центъра на Мюнхен, за говорене по телефона без хендсфри. В едно задръстване си чакам и си ланкам с преходната девойка, полицаите си бяха в насрещното. В едната посока са четири ленти, като между тях има островче около пет метра широко. Гледам ги ония пуснаха ламБите,придвижиха се някъде зад мен и напрайха кръгом. Изравниха се с мойта кола и шофьора усмихнато ме подкани да сваля прозореца и ми вика- ей там, след светофара да спра.
-Що не ползваш хендсфри, бе? :D
-Ааа, аз не говоря по телефон! Просто си бях подпрял главата от скука :roll:
- :lol: :lol: ха ха ха , ние четиримата те видяхме :evil: Ма, не бой се, няма да боли :butthead:
- :cry: 4 срещу 1- не е честно! Предавам се :smt089
Та миналата седмица-пак инфобюлетин по пощата-80пари и бонус +1точка!!!

Пък туй за Виенските шницели и Виенското кафе е хубава идея. Ама трябва да свърша училището рибарско. Та след средата на Март-ей я дей Виена на 400+ км и една винетка. Навит съм като свинска опашка. Пък ко ти пречи да метнеш и Кирето у колата?! То дотогаз може да е на друг акъл :mrgreen:
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

трапера написа:...Пък ко ти пречи да метнеш и Кирето у колата?! То дотогаз може да е на друг акъл :mrgreen:
Ами да, аз си го сменям често...също като вълк козината. :mrgreen:

Две седмици си вадих очите да търся хубав хотел в Турция, вече знам всичко за област Анталия и хотелите по нея, мога да правя ревюта със затворени очи :lol: ....., НО - случайно ми хрумна, че за к'во да давам 7 бона за 7 дни, мани това, ами и самолета може да ми падне по пътя, та си рекох я по-добре да взема да си сложа един басейн като хората.....и сега пък си вадя очите в четене за басейни - видове, отопление и т.н. :lol: ........но лятото е далеч, дотогава що вода има да тече... :D
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Баааах тез дойчладовци, то за толкоз пари и толкоз време, тук в БГ-то, мое да са вземе - висшу и то без да се напъваш да зубкаш нящо.

Иначе, трапериста е голям сладкодумец, така ги реди приказките, че с кеф да го четеш. :D
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

GODzillata написа:
трапера написа:...Пък ко ти пречи да метнеш и Кирето у колата?! То дотогаз може да е на друг акъл :mrgreen:
Ами да,...
Що не , тамън щъ фана да побачкаш малце ангария на некой обект с цел да избием малце от бендзиньо :lol: Тва по твой стереотип :wink:

Гледам и другото мнение на Triasа тръкнато . Интересно ми е все пак кой в четири сабаале му изтри страданието с уева уклонност :roll:

Павел Иванов
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

трапера написа:
...................
*си изкарал рибарски курс
*си запознат с видовете риби и знаеш ВСИЧКО за тях
*си запознат със законовите положения
*си запознат с риболовното оборудване
*си запознат как хуманно да утепаш рибата (бум с бухалчица по главичката да я ошеметиш, за да не стресира докато и прерязваш гръцмуля)
*и още малко бла бла :mrgreen:

................

Та, така НАКРАТКО стоят нещата :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
----
Те тез германци са въвели железен ред навсякъде.
Да се чудиш де им е тръпката при риболова.
Иначе при такъв ред си е кеф като отидеш край гьола и вместо трийсет айдуци без билет, да завариш трима възпитани колеги.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Павел Иванов написа:
Що не , тамън щъ фана да побачкаш малце ангария на некой обект с цел да избием малце от бендзиньо :lol: Тва по твой стереотип :wink:
:mrgreen:
От 8 години имам цеха, но вярваш или не - до ден днешен нито знам как се произвежда нещо, нито как се монтира. :oops:
Моята работа е да давам акъл........нали знаеш - хвани мързеливия на работа....и т.н. :lol:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Няма да те карам ни да произвеждаш , ни да мотираш бре , само да носиш :mrgreen:
Баси как ебано са пуснали "Ронините" в 4D вариант :? В 3D ги има на много места през час ама в 4D са по-наредко и то все по кофти време . Ся съм в големата дилема , дали тех да ги гледам в Парадайза утре къде 20:30ч. , или да си гледам премиерата на "Джони Инглиш" от 21:05ч. по НВО :roll:

Павел Иванов
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Днес боднах пет "заводски" пъстърви :D !
Жената изяде една, другите ще ги дам на една баба, която ми наплете скъсания зимен рибарски пуловер !
Бабата ще ми даде домашно вино и така, до края на света :D !

Ама да довърша за Берлин,
Вече само по битови теми!
Задължително беше посещението в любимият ми индийски ресторант,

Изображение

Малко на нашите приличат, ама са възпитани, учтиви и работливи,

Изображение

Част от обстановката,

Изображение

И манджа, ама много манджа, няма изяждане :D ,
Люто, сосове, които обичам,
Ориз, който не мога да понасям, ... абе екзотика !

Изображение

И после разходка,
Малко духа, ама като си се наял яко, може :D ,

Изображение

Изображение

Паметник на Фридрих Велики,

Изображение

И бате ви Жоро и жена му, на силния немски вятър,

Изображение

А така съм запомнил изгледа на града от преди 6-7 години,
Строежи и кулокранове!
Как не им омръзна на тия германци да строят - не знам !
И много кинти имат, май !
Отгоре на това историята на обекта е малко деформирана исторически.
Първо бил дворецът на Берлин, после дошъл социализъма и построили НДК-то на Берлин,
После се върнал капитализъма и разрушили НДК-то, и почнали да строят пак нещо като нов дворец :roll: !
Ама се явили едни 3.5 милиарда в повече от предвиденото, та ....... още го строят :lol: !

Изображение

И ако на някой му липсва соц-а, ето един спомен :D ,

Изображение

Пак на битови теми - щото дъщерята и зетя малко поместиха дестинацията и продадоха колите си, ама като отидат в Берлин все трябва с нещо да се движат - с такси, много скъпо, с кола под наем, също !
И рационалните германци го измислили - фирми предлагащи коли!
Регистрираш се, одобряват те, питаш в сайта на фирмата, къде е най-близката кола, на не повече от 3-5 минути от теб, слагаш си шофьорската книжка на четеца, той ти отключва и се возиш за 30 евроцента на минута. Преди да потеглиш - оглеждаш колата за щети, проверяваш в компа дали са записани, ако не - ги описваш, даваш оценка за този, който я е карал, колко чиста я е оставил, ако няма гориво - зареждаш за сметка на фирмата и получаваш бонус за старанието - 9 минути безплатно возене :D!
И най-важното - зарязваш колата, където ти е удобно, само не и на платин паркинг.
Колите обаче са малки, щото хората се возят по един, мах - по двама :wink: !
Смарт, Мини Купър и БМВ 1!
Нас ни возиха само на БМВ-та, все пак четирима !

Изображение

Това пък е електрическо, ебати как набира скорост :shock: !
Аз за пръв път се возих на електромобил !

Изображение

А това са колите на конкурентната фирма,
Размазана ми излезе снимката,
Ама само да добиете представа за мащабите на услугата,
Пълна германска рационалност :D !

Изображение

Малко коледни базари,

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И "Ай Берлин" - чао :D ,

Изображение

Хванахме си пътя за дома :D !

Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Ех, тия коледни базари, определено внасят атмосфера! :smt023 :drinkers:

Ся, Жоре, ме вкарА в дилема - КОЙ, аджеба, е по-велик: Фридрих Велики, Петър Велики или Симеон Велики? :smt017 :mrgreen:

@ПаФ, така кажи, че трябва да нося - т'ва го моа - моа да нося на пийенье, на яденье, моем и жени да носим у скута си и те така! :D
Заключено

Обратно към “Разни”