монтажи за сом

Модератор: sapuna

Заключено
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: монтажи за сом

Мнение от snegk »

Troli Rapala написа:Монтажът изглежда съвършен,но не е! :wink: ЕДИНИЧНАТА КУКА,играе главната роля във филма "Кльонк"! :wink: И да не я вържеш? :shock: Не го разбирам,това! :oops: :oops: :oops:

Той човека ти е обяснил как е вързана :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Като не е вързана единичната кука с възел има триене между металното ухо и влакното,а това триене води до умора на материала,в случая плетеняка! :wink: Ухото на куките обикновенно е полу-отворено и това увеличава риска от късане или изнизване!В крайна сметка,колкото и да философстваме единственно улова може да покаже дали сме сгрешили!Хващано ли е с този монтаж? :oops:
Аватар
tonipu6kata
новобранец
новобранец

Мнение от tonipu6kata »

Мерси Diman! :)
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ясно,не е хващано с тоя такъм! :D :D :D Жалко,че се хабих напразно а отсреща никой! :shock: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Troli Rapala написа:Като не е вързана единичната кука с възел има триене между металното ухо и влакното,а това триене води до умора на материала,в случая плетеняка! :wink: Ухото на куките обикновенно е полу-отворено и това увеличава риска от късане или изнизване!В крайна сметка,колкото и да философстваме единственно улова може да покаже дали сме сгрешили!Хващано ли е с този монтаж? :oops:
Когато е вързана единичната кука, няма ли пак триене в ухото, Троли? Или ти не прекарваш влакното през ухото, защото смяташ, че така е по-добре. Не е по-добре, според мен. Ухото на единицата се обработва, така че да не претрива влакното, нали си чувал? Така че, този проблем отпада. Когато куката е вързана, усилието не се предава равномерно по продължение на влакното, губи се еластичноста, и на 2-5мм от възела е слабо място. Обикновено там се и къса. Не го налагам, а само споделям, че според мен без възел е по-добре, или най-много "възел без възел"- имам и такъв монтаж. Както виждаш, опитвам се да подбера най-доброто, без да съм имал слука, но това не прави монтажа ми лош, а твоят успешен. Очаквам само момента, когато ще закачиш 30+ и тук във форума ще има буря с гръмотевици, защото монофила ти ще те предаде на 5тата минута. Дано да греша, но монтажа ти не е за голем.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Димане,аз ловя на класическия монтаж!Той е КЛАСИЧЕСКИ,защото е гениално прост! :wink: Имам 12 сома на кльонк и знам каква е ролята на единичната кука! :wink:Прекарваш през ухото и връзваш,като всяка кука!Единичната ТРЯБВА,да е неподвижно вързана към линията,а вие правите точно обратното!Вие ще се опарите,а не аз,защото всички Големци са хванати на КЛАСИКА! :wink:
Аватар
vlaev76
новобранец
новобранец

Мнение от vlaev76 »

Diman написа:
Troli Rapala написа:Като не е вързана единичната кука с възел има триене между металното ухо и влакното,а това триене води до умора на материала,в случая плетеняка! :wink: Ухото на куките обикновенно е полу-отворено и това увеличава риска от късане или изнизване!В крайна сметка,колкото и да философстваме единственно улова може да покаже дали сме сгрешили!Хващано ли е с този монтаж? :oops:
Когато е вързана единичната кука, няма ли пак триене в ухото, Троли? Или ти не прекарваш влакното през ухото, защото смяташ, че така е по-добре. Не е по-добре, според мен. Ухото на единицата се обработва, така че да не претрива влакното, нали си чувал? Така че, този проблем отпада. Когато куката е вързана, усилието не се предава равномерно по продължение на влакното, губи се еластичноста, и на 2-5мм от възела е слабо място. Обикновено там се и къса. Не го налагам, а само споделям, че според мен без възел е по-добре, или най-много "възел без възел"- имам и такъв монтаж. Както виждаш, опитвам се да подбера най-доброто, без да съм имал слука, но това не прави монтажа ми лош, а твоят успешен. Очаквам само момента, когато ще закачиш 30+ и тук във форума ще има буря с гръмотевици, защото монофила ти ще те предаде на 5тата минута. Дано да греша, но монтажа ти не е за голем.
вземи хвани някоя риба
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

vlaev76 , благодаря ти за пожеланието! Надявам се - догодина. Сега се уча и осмислям нещата. Ако искаш пусни един монтаж да ни научиш на нещо и ти.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Димане,няма за какво да мислиш и обмисляш :idea: :idea: :idea: Просто и ясно е че когато са тръгнали да ловят сом хората по нашите земи на кльонк,са работели със един монтаж и продължават да го ползуват всички,нищо че мислят и слагат разни новости по линията.Вслушвай се понякога във съветите на хората,колкото и луди да ти изглеждат :idea: :idea: :idea: Няма смисъл да измисляш топлата вода и да спориш кое е по добро,твоя монтаж или класическия.Създават се само дрязги и сериозните хора които ловят сом от години,се хилят на простотиите които творите и ги защитавате със хъс,като че ли сте извадили на тези монтажи тонове сом.Спрете се малко,безмислено е да налагате неща които хората са ги пробвали и преценили че класиката си е класика.Не приемай написаното от мен като заяждане а просто като съвет.Успех във взимането на решение, на кой монтаж да заложиш !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Мисля,че Кроки е прав.Започва се винаги със това,което е измислено до сега.И след това се подобряват нещата.Няма как да знаеш коя е слабоста във твоя монтаж.Просто не си хващал риби със него.И аз не се опитвам да те засегна.Мисля,че това е нормалното.Пионери и Революционери се става,но след поне малко време(да се осмислят нещата).Миналата година си говорихме със Н.Стефанов по този начин-сега със теб.По принцип всеки има право да си връзва както пожелае.Промените,които виждам за сега са във детайлите.Но и това са промени.Те понякога са важни и от значение.
Фуцата
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Фуцата »

Teleto написа:Мисля,че Кроки е прав.Започва се винаги със това,което е измислено до сега.И след това се подобряват нещата.Няма как да знаеш коя е слабоста във твоя монтаж.Просто не си хващал риби със него.И аз не се опитвам да те засегна.Мисля,че това е нормалното.Пионери и Революционери се става,но след поне малко време(да се осмислят нещата).Миналата година си говорихме със Н.Стефанов по този начин-сега със теб.По принцип всеки има право да си връзва както пожелае.Промените,които виждам за сега са във детайлите.Но и това са промени.Те понякога са важни и от значение.
Евала,РЕСПЕКТ!!! :lol: :lol: :lol:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Левак не се бъзикай.Обяснявам на твоя човек.Направи го ти.Нали сте приятели със Диман. :!: :wink: :P :lol: :P
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Нее, Емо, аз съм му фен и това е сериозно. Стискам му палци да закачи дядо Скруч. За приятели се иска много повече. Не помня на Стефко монтажите какви са(не съм се заглеждал), но на Николай съм сигурен, че и булдозер ще извадят от водата. Дилемата за мен беше класически или модулен монтаж. Но се светнах, че разполагам с 2 въдици и може да се експериментира. Голям резил ще е за мен, ако някой извади сом с моите куки в устата.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Тогава ще падне голям смях :lol: Не знам защо трябва да си правиш експерименти.Просто си пускай и двете въдици на нормалния класически монтаж и проблема приключва.Може да му сложиш пискюли,тракалки и други неща по тройки и олова,но да променяш нещо измислено и ползвано със успех от всички ловили до сега,просто не го разбирам !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Krokibg, ще те послушам! Апропо да уточним, класически монтаж е: монофил 1мм, тежест, гумен стопер и две куки, вързани директно на основното. Нема вирбел, нема кевлар, нема маймунджилъци.
Заключено

Обратно към “Риболов на хищници”