Шабла;Езерец

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
явор филипов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Шабла;Езерец

Мнение от явор филипов »

nikolco - :yawinkle: :smt023
Глупости правят умните хора, за останалите си е ежедневие!
Изображение
Аватар
valiooooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от valiooooo »

:smt038 :smt038 :smt038
Изображение

"Когато говорите,думите ви трябва да бъдат по-полезни от мълчанието" -- Фулър
uBauJl0
новобранец
новобранец

Мнение от uBauJl0 »

Kолега много си са прецакал да отидеш на одринци там няма Риба!Всяка седмица сам там.. и Само таранка . мн го Жулят тоя Язовир. мин година поне 10 пъти са го утърмъчели :)
Аватар
явор филипов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от явор филипов »

Здравейте!
В вторник отново бях на Сребърна.Нивото на водата се е вдигнало много.Разбрах че са отворили канала от към Дунава, откоито се пълни блатото.Ловенето на риба в момента е трудно. Почти няма достъпни места.Но и това има добра страна.Сега ще влезе повече риба от Дунава.На канала ловенето е забранено.Скоро е имало проверка,и на всички са съставени актове-без билет-250лв.,с билет-150лв.Ползването на лодка е забранено в целия резерват.
После ходих до Дунава-с.Попина.Които е ходил знае за какво става въпрос,а които не е, му препоръчвам да отиде.Има мн. добри места за ловене на риба.Но не и този месец.
Но М.Преславец пеизажа е като на повечето места-мн.слабо.В изобилие има само 100-грамови червеноперки.
Ако вермето позволява в понеделник съм на Шабла.
Къде се намира тази помпена станция и как се стига до нея?
Изображение
Аватар
явор филипов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от явор филипов »

:)
Днес отново бях на Езерец.От 7.00 до 10.00 ч. пробвах на какво ли не , но ... капо! После отидох до помпенната.Имаше трима колеги,които пробваха на жива рибка,но от сутринта имали само един удар.Нериализиран.
Реших да пробвам на воблер-плаващ(в предвид многото закачки) и :D :D :D .На третото подаване Имах удар и килограмова щука.Наложи се да я вадя без кеп, че го бях оставил в колата.При следвашото замятане(на същото място),видях как друга щука се спуска към воблера(водата беше мн. бистра).Спря се за миг, а после захапа примамката.За първи път виждам(на живо) толкова нагледно как щуката напада.Беше супер.Размера беше точно колкото на предната.В следващия час нямах удари и си тръгнах.Жалко че след няколко дни ще влезе забраната за ловене на Шабла.
Другата седмица ше проверя едно ново за мен място, и ако има слука ше се похваля.
Обикновенно ходя за риба със служебна рекламна кола на почистваща фирма(варненска регистрация),така че ако някои колега я види по водоемите, да се обади да се запознаем.
Наслука на всички!!!
Изображение
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Браво Яворе,
позапознал си се с Шабленските щуки. Така ми се ходи и на мен там, обаче сега нямам никаква възможност.
Искам да те питам за Сребърна, дали е като Шабла разрешена за периоди, обособени места за риболов и т.н.
Наслука.
Аватар
явор филипов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от явор филипов »

Разрешено е през цялата година.Разбира се,се спазват забраните за улов на определените видове риба спрямо сезона.Местата са малко и недостъпни без гащеризон с изключение на едно-две,които винаги са заети.В момента не е подходящо за риболов.Пълнет езерото и водата се покачва с часове.В неделя пак ще съм там и ще би пиша каква е обстановката.
Изображение
bobimax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bobimax »

Здравейте и от мен колеги !!!
За съжаление колегата simon4o_bg е прав и а аз бях там на 30.03.09г. от 07:00 часа, бяхме хвърлили на : 2 въдици на жива рибка, 3 на тапа на жива /като рибките бяха първо червеноперки после ги сменихме с тамошни попчета/, 2 пружини с бели и торни + царевица и отделно енда въдица на косъм за всеки случай !Резултата беше 8-9часа дрямане и в крайна сметка - една червеноперка - на пружината (сефтето за тази година) :D :oops: :D :oops: :D :oops: Бродихме наоколо с блесни и т.н. ама :cry:
Един от тамошните мо каза,че забраната щяла да важи до [u]Октомври[/u] , вярно ли е това или ме е "хлъзнал" :?: :?: :?: До кога ще е забранено ?
Къде ще се лови по време на забраната ?- Легално разбира се :axe: :axe: :axe:
Аватар
явор филипов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от явор филипов »

Колега bobimax, не мога да разбера за Шабла или за Сребърна говорите.Предполагам за Шабла, защото в събота цял ден бях на Сребърна и освен мен и чаплите нямаше никои.Даже и риба нямаше :( .
Изображение
Аватар
nikaro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikaro »

emo73
новобранец
новобранец

Мнение от emo73 »

uBauJl0 написа:Kолега много си са прецакал да отидеш на одринци там няма Риба!Всяка седмица сам там.. и Само таранка . мн го Жулят тоя Язовир. мин година поне 10 пъти са го утърмъчели :)
Колкото и да го жулят ще има риба винаги.Ти що гледаш в чуждата чиния кои какво прави.Като доидеш другия път ще ти взема 10 лв.
Аватар
Fat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fat »

Емо - така не е много културно!
Обясни, че не се тармъчи ... примерно.
Че така излиза грозно ...
"Щастие за всички, щастие даром!"
Аватар
kurkana
новобранец
новобранец

Мнение от kurkana »

здравеите аз по принцип сам само наблюдател.Ама какво беше това ште ти взема 10 лева
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.
bobimax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bobimax »

Здравейте щтукари, искам да ви попитам последно от кога ще можем да ходим на Шабла, че чувам само различни мнения и вече незнам на какво да вярвам ! Благодаря !
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Разрешени периоди:
от 01 Март до 31 Март
от 01 Юли до 31 Октомври

През останалото време е забранено.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”